Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

There’s no need to rush

Tänään puhutaan karvanpoistosta ja nimenomaan sen tekemisestä vahalla.

Kuten olen kertonutkin, olen epilaattorin parhaita kavereita oli sitten kyse mistä tahansa ihmiskehon alueelle sijoittuvasta karvanpoistosta. Vahalla läträäminen on aina tuntunut minusta vaan jotenkin hankalalta ja haastavalta ajatukselta, mutta nyt voin kuitenkin kertoa, että olen kokeillut parasta ja täydellisintä vahaa ikinä.

Sain nimittäin maahantuojalta kokeiluuni Acorellen Royalle vahan, joka on tarkoitettu herkemmille paikoille, kuten bikinirajoille, kainaloille ja kasvoille.

Minulla on syyni, miksi inhoan esimerkiksi alakerran karvojen poistoa nimenomaan vahalla, oli se sitten kylmä- tai kuumavaha.

Ensinnäkin niiden lappujen kanssa touhuaminen jotenkin vaan on ihan liian monimutkaista.

Toisekseen lappuhan pitää repäistä napakasti ja vauhdilla. Ja arvatkaa vaan, miten paljon joiltakin tietyiltä alueilta huvittaa repäistä lappua vauhdilla! Mikäli lapun repäisyn kanssa kuitenkin hidastelee, tarttuu vaan karvoihin vahaa, mutta ne eivät irtoa lapun mukana.

Lisäksi sitä vahaa onkin sitten lopuksi siellä täällä ja ai että kuinka se tahmaisuus ärsyttääkään ja ai että, kuinka ärsyttävää sitä onkaan yrittää saada kaikkialta pois.

Ei, vahat eivät vaan ole olleet minun juttuni.

Tämän uuden ihastukseni kanssa en kuitenkaan törmännyt mihinkään näistä ongelmista.

Kyseessä on siis lämminvaha, joka lämmitetään mikrossa. Eikä hei mikä tahansa lämminvaha vaan vaha, joka on saanut jopa Cosmebio-sertifikaatin, eli sopii vähän ekommankin ystäville!

Vaha levitetään iholle spaatelin avulla ja sen annetaan jähmettyä iholla hetken. Vaha jäähtyy melko nopeasti ja kun se on jäähtynyt, se jähmettyy ja on repäistävissä pois. Tämän kanssa ei siis tarvita mitään erillisiä lappuja ja liuskoja!

Mielettömin juttu tässä vahassa on kuitenkin se, että kun tämä kerran nappaa kiinni karvaan, ei tämä enää päästä irti. Tätä ei siis ole pakko repiä kiireellä ja vauhdilla, vaan kriittisten paikkojen kanssa voi hidastella ja pyhittää oman aikansa sille kivusta aiheutuvalle irvistelylle. Ja silti kaikki karvat irtoavat tämän mukana! (Mistä johtuen en suosittele pudottamaan vahaa pyyhkeelle, kirjoittaa nimimerkki ”Kokemusta on”.)

Ihanaa tässä on myös se, ettei tämä jätä ihoa tahmaiseksi ja mähmäiseksi, vaan kaikki vaha tosiaan irtoaa nykäisemällä, kun se vaan kerran kuivuu iholle.

Ei siis sotkua, ei ikävää ja pakollista repimistä… Kuinka helppoa vahaamisesta onkaan voitu tehdä!

Paitsi että tuote on erittäin toimiva, on sen pakkauskin ihan mahtava. Tässä ei nimittäin tule mukana mitään ylimääräistä.

Pahvikotelon sisällä on vain käyttöohje, puinen spaatteli sekä vahapurkki. Vahapurkissa ei ole edes kantta, sillä sitä ei tarvita! Kun tämä on huoneenlämpöistä, on tämä nimittäin niin kivikovaa ja jäykkää, ettei tämä irtoa purkista mihinkään.

Ihan mieletön tuote siis!

Tässä vielä pikakurssi tuotteen käyttöön:

-Lämmitä vaha mikrossa. Parin minuutin alkulämmitys, minuutin seisotus mikrossa ja jatkossa noin 15 sekunnin uudelleenlämmittelyä vahan jähmettyessä kesken käytön.

-Tarkista vahan lämpötila pyyhkäisemällä sitä spaatelilla pieni pisara ranteelle. Palovammoilta välttyäkseni tämä on erittäin tärkeää!

-Jotta karvojen poistaminen on mahdollisimman hellävaraista, levitä iholle talkkia ennen vahan levitystä. (Itse tosin jätin talkin levityksen väliin sen puutteessa ja hyvin sujui niinkin.)

-Levitä vahaa iholle karvojen suuntaisesti pieni määrä. Mitä pienemmissä alueissa ihon käsittelet, sitä vähemmän kipua tunnet.

-Vahan kuivuttua kiristä iho napakaksi tukevalla otteella ja repäise vahaliuska iholta vastakarvaa. Älä repäise ylöspäin vaan ihon suuntaisesti.

Tätä vahaa voin sydämestäni suositella kaikille, jotka etsivät hyvää tuotetta herkempien paikkojen, kuten kainaloiden, bikinirajojen tai kasvojen vahaukseen!

Vahaa myy netissä esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalo (9,90 €), mutta sitä voi ostaa myös erilaisista luontaistuotekaupoista, joistakin kampaamoista ja hoitoloista, Ekolosta, Ruohonjuuresta ja jopa vaikka Helsingin Stockmannilta. Listan jälleenmyyjistä löydät täältä.

Onko tuote tai merkki tuttu jollekin muulle? Entäpä mikä on teidän suhteenne vahaamiseen?

Promootioyhteistyö

Kommentit (16)

  1. Anonyymi

    Mäkin oon kokeillut kaikenlaisia kylmiä ja kuumia vahoja, välillä jopa ilman kummempia sotkuja, mutta ei ne silti oo kovin hyvin toimineet… Uskollisena blogisi lukijana innostuin tietenkin tästä (kuten lähes kaikesta mitä kehut :D) ja katsoinkin heti lähimmät paikat mistä voisin käydä itselleni tota ostamassa :p Kiitos siis, toivotaan että toimii yhtä hyvin mulla! Hintakaan ei tunnu pahalta, osaatko sanoa kuinka riittoisaa aine on?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *