Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Laadukasta ihonhoitoa pilkkahintaan – The Ordinary

Monikaan kosmetiikkamaailmaa aktiivisesti seuraava ei ole varmasti voinut varsinkaan viimeisten kuukausien aikana välttyä kuulemasta The Ordinary -tuotemerkistä.

The Ordinary tuotteet

Veikkaan kuitenkin, että porukkaan varmasti mahtuu silti niitäkin, joille koko tuotemerkki on täysin uusi tuttavuus tai niitä, jotka ovat ehkä nähneet sen tuotteista vilauksia, mutta eivät ole syventyneet asiaan tarkemmin, joten halusin varmistaa, ettei teistä ainakaan kukaan jää tästä mahtavasta jutusta paitsi!

The Ordinary tuotteet

Bongasin tuotemerkin itse ensimmäistä kertaa muistaakseni viime kesän alkupuolella, kun luin jonkun englanninkielisen naisten sivuston artikkelin, jossa kerrottiin sen olevan nyt kuuminta hottia. Tämän jälkeen tuotesarja on hypännyt yhä useammin internetissä eteeni ja olen yrittänyt taistella siihen lankeamista vastaan aktiivisesti kunnes vihdoin helmikuussa minunkin postilaatikkooni kannettiin yksi The Ordinary -tilaus.

The Ordinary tuotteet

Mikä tuotesarjasta sitten tekee niin erityistä, että kaikki hypettävät siitä ja sitä on alkanut vilkkua kaikkialla?

Nimestään huolimatta kyseessä ei nimittäin ole mikään ihan tavallinen tuotemerkki. Useista tuotemerkeistään tunnetun Deciem-yrityksen The Ordinary -tuotteiden ideana on tarjota tehokkaasti vaikuttavina tunnettuja aktiiviaineita simppeleinä koostumuksina, minimalistisissa pakkauksissa ja ennen kaikkea ihan naurettavan halpaan hintaan – merkiltä kun saa 5-8 eurolla jo vaikka mitä taikatemppuja lupailevia tuotteita!

The Ordinary tuotteet

Merkin tuotteet ovatkin tarkoitettu nimenomaan niille, jotka rakastavat tietää, mitä ainesosia iholleen laittavat ja joilla on selvä näkemys siitä, mitä nimenomaisia ainesosia he sille haluavat laittaa. Merkin tuotteista ymmärtääkseen ei tarvitse olla kuitenkaan kosmetiikkakemisti tai pahan luokan kosmetiikkanörtti. Riittää, että on utelias ja kiinnostunut.

The Ordinary tuotteet

The Ordinary -tuotteiden joukosta löytyy useisiin tarpeisiin tarkoitettuja tuotteita, joista joidenkin ainesosalistat ovat jopa niin lyhyitä, ettei niissä ole kuin yhtä ainetta. Useat tuotteet ovat kuitenkin sekoituksia monista tehokkaina tunnetuista ainesosista.

The Ordinary tuotteet

Olin itse hieman skeptinen etukäteen merkin tuotteita kohtaan, sillä pelkän INCI-luettelon pohjalta ei voi täysin tietää, kuinka hyvin vaikuttavaa aktiiviainetta pulloon on pakattu. Ainesosalista kertookin nimittäin vain ainesosan nimen, mutta saman niminen ainesosa voi olla saatavilla vaikka kuinka erilaisessa partikkelikoossa, mikä vaikuttaa heti sen käyttäytymiseen iholla – aivan kuten vaikuttaa sekin, millaisten ainesosien kanssa se on yhdistetty. Se, että pullo sisältää tunnettua tehoainetta ei siis automaattisesti tee siitä supermahtavaa tuotetta.

The Ordinary tuotteet

Koska suurin osa The Ordinary -tuotteista on ihan oikeasti myynnissä pilkkahintaan ja muutamilla euroilla saa vaikka millaisilla tehoaineilla varustettuja tuotteita epäilin itse hieman, voisivatko tuotteet oikeasti olla kovinkaan erityisiä. Ehkä merkki oli vain tajunnut, että markkinoilla on selvästi aukko piheille besserwissereille tarkoitettujen kosmetiikkatuotteiden suhteen ja loi sellaisia mahdollisimman halvalla?

The Ordinary tuotteet

Koska itse itse uppoan juuri tuohon kyseiseen kohderyhmään täydellisesti en enää lopulta voinut vastustaa kiusausta tehdä (melko suureksi paisunutta) The Ordianary -tilausta. Tuotteita on todella helppoa tilata, sillä tilauksen voi tehdä esimerkiksi suoraan merkin Englannissa sijaitsevasta verkkokaupasta, joka lähettää yli 25 euron tilaukset ilman postikuluja. Koska verkkokauppa sijaitsee EU:n tullialueella, voi sieltä shoppailla ihan mielin määrin ilman pelkoa tullien maksamisesta – ja niinhän minäkin sitten tietysti tein…

The Ordinary tuotteet

Mätin ostoskoriini melkoisen määrän erilaisia superhalpoja tuotteita ja perustelin homman itselleni ihan blogin piikkiin laittamisella. Se onkin ollut varsinkin viimeaikoina  melkoisen yleisesti käyttämäni tekosyy useille hankinnoilleni!

Merkki on tällä hetkellä niin suuressa hypessä, että ainakin itse jouduin odottamaan toista viikkoa ennen kuin he ehtivät edes käsitellä tilaukseni, mutta sen jälkeen se tuli perille nopeasti. Tällä hetkellä sen verkkosivuilla näyttäisi edelleen olevan kassalla ilmoitus, että tilausten käsittelyyn voi mennä ruuhkan vuoksi jopa 10 päivää.

The Ordinary tuotteet

Vaikka olinkin etukäteen melko ennakkoluuloinen sen suhteen, voiko näin halvalla saada oikeasti näin hyvää, niin ainakin merkillä on sen verran asiantuntevan oloisesti sivustonsa tekstejä kirjoittavaa porukkaa, että he onnistuivat saamaan minutkin uskomaan, että näiden tuotteiden on oltava kultaa. Jos käytte kurkistamassa sivuja, niin sieltä saa todella hyvin infoa tuotteista sekä niissä käytetyistä aktiiviaineista ja minulle ainakin tuli sen perusteella kuluttajana väkisinkin sellainen olo, että wow, kyllähän nämä tietävät, mitä myyvät!

Olen nyt testaillut tuotteitani noin kuukauden verran ja niiden joukkoon on mahtunut todella hyviä juttuja, joita lupaan nostella  esiin tarkemmin erillisissä postauksissa.

The Ordinary tuotteet

Tähän mennessä olen kuitenkin todennut sen, että vaikka merkillä todellakin on hyvin toimivia ja asiansa ajavia tuotteita, ei niiden koostumuksia luodessa ole niinkään haluttu käyttää aikaa, rahaa ja resursseja sensoriaaliseen elämykseen. Käytännössä tämä on omalla kohdallani tarkoittanut sitä, että vaikka tuotteet ovat olleet hyviä toimivuutensa kannalta, eivät niiden koostumukset ole tuntuneet aina niin loistavilta, että ne kaikki sopisivat esimerkiksi meikkituotteiden alle. En ole kokeillut kuitenkaan vielä ihan kaikkia tilaamiani tuotteita, mutta tämän suuntaista kommenttia olen kuullut muualtakin.

Itse olen kuitenkin varsinkin iltaisin kuorrutellut näillä innolla ihoani ja olen tykännyt monista tuotteista todella paljon. Tähän tuotemerkkiin suosittelenkin ehdottomasti tutustumaan, jos edullinen ihonhoito kiinnostaa! The Ordinary -tuotteista voi lukea lisää merkin verkkosivuilta täältä ja koska tuotteita voi myös yhdistellä omien tarpeiden mukaan on sivustolla tarjolla myös hyvät ohjeet niiden käyttöjärjestystä koskien.

The Ordinary tuotteet

Onko teillä kokemuksia The Ordinary -tuotteista?


Lue myös nämä postaukseni:

Skin Roller Pixi Glow Tonic 10 vaiheinen ihonhoitorutiini

Kommentit (28)

 1. Kaisa

  Tilasin ensimmäisen paketin ennen joulua ja toisen tammikuussa. Aivan loistavia tuotteita ja riittoisia. Lempparini ovat Buffet, Hyaluronihappo ja Niacinamide. Myös sarjan uusi kosteuttava primeri on hyvä.

  • Virve Vee

   Tuo Buffet ja kosteuttava primer ovat houkutelleet kovasti! Buffetti taisi jäädä ekasta tilauksesta korkeamman hintansa vuoksi ja primer oli loppu, mutta pakko varmaan nekin vielä testata. 🙂

 2. Karoliina

  Hei muistelen, että kirjoitit jossain kohtaa kotona käytettävästä mikroneulausrullasta. Oletko vielä sitä käyttäny ja kenties saanut jotain tuloksia aikaan?
  Itseä kiinnostaisi kokeilla sitä Swiss Clinicin skin renewal settä, sitten kun olen saanut aknelääkityskuurin loppuun ja nään lopullisten aknearpien määrän, kun siitä oon lukenut paljon hyviä arvosteluja arpien häivyttelyssä. Mietin vaan, että voikohan sillä olla jotain epäedukkaitakin vaikutuksia iholle, vaikka ihan ohjeiden mukaan käyttäisi, kun ei kuitenkaan ole ihan täysin perillä homman toimintaperiaatteista ja käytöstä ylipäänsä toisin kun taas joku koulutuksen saanut kosmetologi?

  • Virve Vee

   Hankin syksyllä 0,5 mm rullan, mutta koska luin, ettei sitä kannattaisi käyttää kovin usein olen rullannut sillä ehkä kerran viikossa enkä oikein huomannut eroa. Toisaalta ihollani ei ole ollut syviä juonteita tai arpia, joiden kanssa eroa olisi voinut erityisesti huomatakaan.

   Hankin jonkin aikaa aikaa sitten kuitenkin uuden 0,2 mm rullan, sillä sen ideana on nimenomaan tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikutusta ja olen nyt rullaillut sillä jonkun aikaa useammin ja tykännyt siitä todella paljon. Teen siitä postausta lähiaikoina! 🙂

   Uskoisin, että jos rullan piikkien pituuden pitää korkeintaan 0,5 mm pituudessa ja käyttää sitä oikein sekä muistaa aina välillä vaihtaa uuteen rullaan, niin homma pysyy varsin turvallisena kotokäytössä. 0,5 mm rulla jää vielä sen verran ihon pinnalle, ettei sillä tee iholleen hallaa kovin helposti. Arpien hoitoon tuo 0,5 mm on juuri se suositeltava koko, sillä lyhyemmät piikit auttavat vain lähinnä tosiaan tehostamaan tuotteiden imeytymistä, mutta tuon 0,5 mm pitäisi stimuloida ihoa. Pidemmät piikit ovat minusta jo liian pitkiä ainakin kasvojen iholle kotikäyttöön ja niillä voi varmasti saada jo hallaa aikaan. Olen itsekin kuitenkin lukenut niin paljon hyviä kokemuksia, että itse kokeilisin varmasti, jos aknearvet olisivat vaivana. 🙂

 3. Hanna

  Hei! Olen nyt toista tuntia tutkinut noita tuotteita tuolta verkkokaupasta enkä saa minkäänlaista tolkkua niistä. Minulla olisi hakusessa epäpuhtaalle sekaiholle (jossa mustapäitä ja finnejäkin jonkun verran, otsa ja nenä rasvoittuva) että mikä tuote nyt sitten sopisikaan minulle. Olisiko sinulla tietoa/kokemusta asiasta tai osaisitko suositella jotain tuotetta ns. ongelmaiholle, joka kuitenkin on myös herkkä. Niin ja ikää on 25 v. Kiitos jo etukäteen. 🙂

  • suopursu

   BHA, atselaiinihappo (azelaic acid) ja niasinamidi ovat hyviä ainesosia ja varsinkin Ordinaryn atselaiinihappo on todella hyvä, mutta oman öljy-näppy-taisteluni perusteella pitäisin the Ordinaryn tuotteita enemmänkin tehoaineina tasapainoisen ihonhoidon lisäksi. Kannattaa katsoa myös muut käytössä jo olevat tuotteet ettei niissä ole herkistäviä tai allergisoivia ainesosia, mutta noita kolmea lisäämällä tuskin menet pahasti metsään 🙂 Tsemppiä!

  • suopursu

   Piti lisätä myös retinoli- ja c-vitamiinipitoiset tuotteet! Kannattaa tutustua ja miettiä omien tarpeiden pohjalta onko nää juuri sitä mitä kaipaa, mutta omaa ihoani nämä ovat rauhoittaneet kovasti.

 4. suopursu

  Mulla on päivittäiskäytössä atselaiinihappo sekä Buffet-seerumi, ja on ne kyllä maistuneet rasvoittuvalle, paksulle näppylänaamalle! Lookfantasticin boksissa tullut Natural Moisturizing Factors oli mulle ihan paksua jankkia jopa tammikuun pakkasilla, mutta kuivempi-ihoinen ja paljon ulkoileva ystäväni tykkäsi. Silmäilen himokkaasti tuota pois huuhdeltavaa AHA+BHA-kuorintaa ja niasinamidia, vaikka jälkimmäistä kyllä löytyy jo muistakin ihonhoitotuotteistani onneksi 🙂 Onkohan kukaan kokeillut tuota poishuuhdeltavaa kuorintaa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *