The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion – hyvä ja halpa retinolivoide

Blogi päivittyy nykyään osoitteessa virvefredman.com

Kuten olen erityisesti Instagram Stories -klipeissäni kertonut, on Suomen valloittanut viime viikkoina The Ordinary, jonka tuotteita on myyty meillä töissä Suomeen aivan hulluna. Suomalaisten keskuudessa erityisen suosituksi on noussut The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion -retinoliemulsio, jonka Iltalehden Tyyli-sivusto nosti artikkelissaan esiin. Artikkeli kertoi, kuinka akneihosta tuli täydellinen yhdellä aineella ja nosti tätä taika-ainetta sisältäneen The Ordinary -tuotteen esiin, minkä seurauksena tuotteet suorastaan lensivät ihmisten virtuaaliostoskoreihin.

Olin tietysti innoissani, että kauppa kävi niin hyvin, mutta samalla minulle iski välittömästi kuitenkin pieni pelko siitä, että niin moni on hankkinut tuotteen käsiinsä, mutta ei välttämättä ihan tiedä, kuinka vahvan aineen kanssa ollaan tekemisissä. Ilokseni monet ovat laittaneet tuotteen käytöstä tarkempaa kyselyä sekä asiakaspalveluumme että ihan suoraan minullekin. Päätinkin, että aiheesta voisi olla hyvä tehdä blogipostaus.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Mitä retinoli ja retinoidit ovat?

Retinoidi on A-vitamiinista saatava ainesosa, jonka voimakkaimpia muotoja on saatavilla aknen ja ikääntymisen merkkien hoitoon vain lääkärin määräyksellä. Sen miedompia muotoja kuten retinolia ja retinyylipalmitaattia käytetään kosmetiikassa reseptivapaasti. Retinoidi on siis yleisnimitys useille reseptillä saataville sekä reseptivapaille A-vitamiinin johdannaisille. A-vitamiinin johdannaisia kutsutaan ihonhoidon hyviksi haltijattariksi, sillä niillä on lähes ilmiömäinen kyky tehdä ihosta nuorekkaamman näköinen. A-vitamiinin johdannaisia pidetäänkin ylivoimaisesti tehokkaimpana ainesosina mitä tulee paitsi anti-age-vaikutteisiin tuotteisiin myös aknen hoitoon.

Kuinka retinoidit vaikuttavat ihoon?

Retinoidit auttavat tehostamaan ihosolujen tuotantoa ja nopeuttamaan siten ihon pinnan uudistumista. Ne auttavat lisäksi elvyttämään ihon kollageenin tuotantoa. Paitsi että niiden avulla voidaan auttaa häivyttämään ihon pinnalta juonteita ja aknearpia, voivat ne myös auttaa tasapainottamaan liiallista talintuotantoa. Erityisen hyviä ne ovat liiallisen UV-säteilyn vaurioittamalle ja ennenaikaisesti vanhentuneelle iholle. Antioksidantteina ne auttavat taistelemaan ihoa ennenaikaisesti ikäännyttäviä vapaita radikaaleja vastaan, mutta sen lisäksi ne auttavat myös häivyttämään pigmenttiläiskiä.

Koska retinoidituotteet auttavat nopeuttamaan ihon uudistumista, voi epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla ilmetä aluksi ongelmia näppyjen muodossa. Tämä johtuu siitä, että ihon tehostetun uudistumisen myötä myös ihon pinnan alla lymyävät epäpuhtaudet voivat nousta nopeammin ihon pinnalle. Retinoidi itsessään ei siis aiheuta näppyjä, mutta se voi auttaa nopeuttamaan niiden näppyjen ilmestymistä, jotka muutenkin olisivat parin viikon sisällä kohoamassa iholle. Tämä puhdistusmisprosessi kulkee englanniksi nimellä ”purging”. (Jos näppyjä kuitenkin nousee alueille, joilla niitä ei normaalisti ole, ei kyse tavallisesti ole puhdistumisprosessista.)

Lue myös: Uusi ihonhoitotuote aiheutti näppylöitä – kyse voikin olla ihon puhdistumisesta

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Kenelle retinoidituotteet sopivat?

Reseptivapaat retinoli- ja retinoidituotteet sopivat tuotekoostumuksesta riippuen ikääntyneelle, ikääntyneeltä näyttävälle sekä epäpuhtauksien kanssa taistelevalle iholle. Jos iho on hyvin herkkä tai couperoottinen, ovat retinoli- ja retinoidituotteet sille tavallisesti liian voimakkaita. Retinoideja tai retinolia sisältäviä tuotteita ei suositella raskaana oleville tai imettäville.

Kuinka retinoidituotteita käytetään?

Tuotteiden käyttö kannattaa aina aloittaa varovasti, sillä ne voivat aluksi aiheuttaa ihon punoitusta, kuumotusta, kuivumista ja hilseilyä. Pahimpia virheitä onkin alkaa käyttämään tuotetta välittömästi päivittäin. Iho on hyvä totuttaa ja siedättää tuotteille aloittamalla niiden käyttö esimerkiksi kerran viikossa ja lisätä käyttökertoja vähitellen, jotta ikäviltä sivuvaikutuksilta vältytään.

Retinoidit ohentavat aluksi ihoa (mutta niiden jatkuva käyttö puolestaan saa ihon vahvistumaan ja sen myötä jopa paksuuntumaan kollageenintuotannon tehostumisen vuoksi) ja onkin hyvin tärkeää, että iho suojataan tuotteita käyttäessä hyvin auringon UV-säteilyltä. Tämän vuoksi tuotteet sopivat paremmin syksyyn ja talveen kuin kevääseen ja kesään. Retinoidituotteet myös hapettuvat helposti, minkä vuoksi niitä ei myöskään kannata käyttää auringossa, eli ne kuuluvat osaksi ihon iltahoitoa.  Parhaiten ne pääsevät vaikuttamaan iholla voiteissa ja erityisesti seerumeissa, mutta positiivisten vaikutusten huomaamiseen menee tavallisesti aikaa useampi kuukausi. Ne eivät siis missään tapauksessa ole pika-apua tuovia ihmetuotteita.

Retinoidituotteita voi käyttää myös silmänympärysiholla, jolle ikääntymisen merkkejä muodostuu hyvin helposti, mutta erityisesti silloin on tärkeää, että iho totutetaan niihin verkkaisella käyttötahdilla. Huomiota kannattaa tuotetta levittäessä kiinnittää erityisesti silmien ulkonurkkien harakanvarpaisiin ja välttää liikkuvaa luomea.

Toisin kuin moni luulee, retinoidit eivät kuori ihoa kuten AHA-hapot, jotka liuottavat ihosolujen välistä ”liimaa” ja auttavat siten ihoa kuoriutumaan. Retinoidit vain nopeuttavat ihon uudistumista ja toisin sanoen sen kautta nopeuttavat myös ihon luonnollista prosessia, jossa pinalla oleva kuollut ihosolukko hilseilee irti. Moni retinoidituotteita heti aluksi liikaa käyttänyt luuleekin, että iho vain kuoriutuu runsaasti retinoidien vaikutuksesta, mutta tosiasiassa ihon hilseilyssä on kyse ihoärsytyksestä. Jos tuote siis saa ihon hilseilemään, kannattaa pitää siitä hetki taukoa, kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja palata käyttämään sitä harvemmalla rytmillä.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Pitääkö retinoidituotteita käyttäessä huomioida jotain erityistä?

Retinoidi- ja retinolituotteita ei suositella käytettävän  yhdessä ihoa kuorivien AHA-happojen kanssa. Jos kuitenkin kokee, että kaikki ainesosat sopivat omalle iholleen hyvin ja ongelmitta, suositellaan niitä tavallisesti käyttämään eri päivinä tai ainakin eri vuorokauden aikaan eli esimerkiksi retinolia illalla ja AHA-happoja aamulla tai joka toisena päivänä toista ja toisena puolestaan toista.

Retinoidi- ja retinolituotteita voi yhdistää C-vitamiiniin, mutta ne eivät välttämättä toimi optimaalisesti keskenään, sillä tavallinen C-vitamiini eli askorbiinihappo tarvitsee toimiakseen alhaisemman pH:n. Retinoidi- ja retinolituotteita ja C-vitamiinia sisältäviä tuotteita voi kuitenkin vuorotella ja tarjolla on myös erilaisia C-vitamiinin muotoja, jotka sopivat yhteen. Esimerkiksi The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10%* -tuotteen pH on korkeampi, minkä ansiosta se sopii yhdistettäväksi retinoidi- ja retinolituotteisiin. Toisiinsa sopiva C-vitamiini ja retinoidit voivat olla yhdessä oikea tehopakkaus.

Valo ja ilma hajottavat retinoideja ja heikentävät niiden tehoa, minkä vuoksi niitä sisältävät tuotteet pakataan pakkaukseen, joka suojaa niitä. Tuotteet kannattaa myös pitää valolta suojattuna esimerkiksi tuotteen omassa pahvikotelossa eikä säilyttää niitä lämpimän kylppärin kaapissa.

Retinoidien kaveriksi on hyvä ottaa tuote, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Esimerkiksi  aiemmin esittelemäniThe Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi on loistava tuote käytettäväksi iholla päivisin ja niinä iltoina, kun iholla ei käytä retinoidituotteita.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

Tavallisesti reseptivaipaissa kosmetiikkatuotteissa  käytetään retinolia tai retinolipalmitaattia ja niitä vahvempia retinoideja löytyy lähinnä reseptillä saatavina tuotteina. The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion sisältää kuitenkin kahta edistyksellistä retinoidin muotoa, joita saa olla reseptivapaissa tuotteissa.

Granactive Retinoid -nimellä kulkeva ainesosa tuo tehokkaamman vaikutuksen kuin retinoli, retinolipalmitaatti tai lähes mikä tahansa muu reseptivapaa retinoidin muoto. Granactive Retinoid on itseasiassa kuulemma erityinen kuljetinsysteemi Hydroxypinacolone Retinoate -aktiiviaineelle, joka on retinoiinihapon esteri. Sen lisäksi seerumi sisältää puhdasta, kapseloitua retinolia, joka paitsi kulkeutuu iholle tehokkaasti, mutta myös auttaa vahvistamaan Granactive Retinoid -ainesosan vaikutusta. Kapselointi tekee aktiiviaineesta hellävaraista myös siksi, ettei se vapaudu iholle kertarykäisyllä vaan vähitellen ja iho hyöytyy siitä pidemmän aikaa.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Erityistä The Ordinaryn tuoteessa on sen hellävaraisuus, sillä siinä käytetyt ainesosat ovat poikkeuksellisen hyvin siedettyjä ja aiheuttavat erityisen vähän ihoärsytystä tehokkuudestaan huolimatta. Lisäksi sen sisältämä Tasmannia lanceolata -kasvin johdannainen auttaa vähentämään happojen usein aikaansaamaa ihoärsytystä. Moni retinoidituotteita käyttänyt onkin nimennyt tämän hellävaraisimmaksi koskaan kokeilemakseen retinoidituotteeksi, joka silti vaikuttaa vähintään yhtä tehokkaasti kuin ärtsymmät versiot.

Kokeilen paljon ihonhoitotuotteita, mutta kovin tujut ainesosat saavat ihoni reagoimaan. Minulla on aiempia kokemuksia tämän The Ordinaryn Granactive Retinoid 2% Emulsionin edeltäjän eli The Ordinary Advanced Retinoid 2% -tuotteen koostumuksesta, joka on lähes identtinen uudemman version kanssa. Se ei ärsyttänyt ihoani ollenkaan ja olin suorastaan ihmeissäni, kuinka hyvin ihoni sitä sietää. Sain tämän uudistuneen version käsiini vasta viime viikolla, joten olen ehtinyt käyttää sitä vain pari kertaa, mutta sama hellävaraisuus jatkuu ehdottomasti tässäkin versiossa.

Tuotteen hellävaraisesta koostumuksesta huolimatta suosittelen, että se otetaan käyttöön varovasti eikä sitä aleta käyttää iholla välittömästi päivittäin. Parasta olisi, että iho totutetaan tuotteeseen käyttämällä sitä parin viikon ajan kahdesti viikossa, lisäämällä sitten käyttökertoja parin viikon ajan joka toiseen päivään ja vasta sen jälkeen alkaa käyttää tuotetta päivittäin. Vaikka tuote onkin hyvin hellävarainen, voi sen liiallinen käyttö silti saada herkän ihon ärtymään, hilseilemään ja punoittamaan. Tämän tuotteen kanssa maltti on valttia eikä enemmän todellakaan ole aina parempi. Kukaan ei siis ole antamassa urhoollisuusmitallia, vaikka tuotetta käyttäisi hampaat irvessä punoittavalla ja hilseilevällä iholla päivittäin. Silloin iholleen tekee vain enemmän hallaa kuin hyötyä.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion -tuotteessa on sen nimen mukaisesti täyteläinen emulsiokoostumus, joka myös kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Emulsion täyteläinen koostumus sopii erityisesti kuivalle iholle, mutta sitä ei silti ole tarkoitettu käytettäväksi yksinään. Sen alla voi halutessaan käyttää vesipohjaista, ihoa kosteuttavaa seerumia kuten esimerkiksi hyaluronihapposeerumia, mutta käytännössä se on tarkoitettu nimenomaan käytettäväksi seerumin asemasta ja itse ainakin suosittelen, ettei sitä yhdistetä muihin kuin kosteuttaviin tuotteisiin. Emulsion päällä on aina hyvä käyttää kosteusvoidetta.

Retinoidiseerumi tekee ihosta melko nopeasti täyteläisemmän näköisen, minkä lisäksi ihon pintatekstuuri tuntuu sileämmältä ja iho näyttää tasaisemman sävyiseltä ja heleämmältä. Muutamien viikkojen tai parin kuukauden käytöllä iholla alkaa näkyä selkeämmin eroa juonteissa ja rypyissä, epäpuhtauksissa ja niiden jättämissä jäljissä sekä pigmenttiläiskissä, jotka häivyttyvät.

 

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Itse käytän tätä tuotetta tällä hetkellä muutamia kertoja viikossa, sillä en ole hetkeen käyttänyt retinoidituotteita ja ajattelin nyt aloittaa kuurin. Vaikka tuotteen koostumus onkin tosiaan hyvin hellävarainen eikä ihoni ole reagoinut siihen mitenkään, aion silti pitää maltin tuotteen käytössä ja lisätä käyttökertoja vähitellen. Käytän ihollani myös hyaluronihappoa sisältäviä seerumeita ja hoitonesteitä sekä The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -seerumia*, mutta niinä iltoina, joina käytän retinoidiseerumia, laitan sen alle vain kosteuttavaa hoitonestettä ja päälle hellävaraista kosteusvoidetta.

The Ordinary  Granactive Retinoid 2% Emulsion on minusta aivan loistava tuote jokaiselle, joka kaipaa erityisen tehokasta hoitoa iholleen joko ikääntymisen, pigmenttiläiskien tai epäpuhtauksien vuoksi. Parasta tuotteessa on sen hellävaraisen koostumuksen lisäksi se, ettei sillä ole hintaa kuin vähän yli 10 euroa, mikä on aivan uskomatonta kun ottaa huomioon, millainen tehotuote on kyseessä. Kilpailijoiden vastaavat tuotteet voivat nimittäin maksaa jopa yli 10 kertaa enemmän!

The Ordinary -tuotteiden auktorisoitu jälleenmyyjä on Suomessa eleven.fi ja tuotteet löytyvät myynnistä täältä*.

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion löytyy myynnistä täältä.*

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion kokemuksia Ostolakossa blogi Virve Vee

Onko teillä jo oma The Ordinaryn retinoidiemulsio?

Lue myös:

Laadukasta ihonhoitoa pilkkahintaan – The Ordinary

Hyaluronihappo on kosteuttavien ainesosien kuninkaallinen

Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein

Loistava löytö: The Ordinary: Caffeine Solution 5% + EGCG -silmänympärysseerumi

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (29)
 1. Moikka!

  Nää ’info’ postaukset on ihan parhaita!

  Sellanen jäi vielä mietityttämään, kun puhuit tuossa aha-happojen yhteiskäytöstä, että miten sitten bha-happojen kanssa?
  Oon nyt kesällä käyttänyt ordinaryn 2% salisyylihappoa ja mietin, että ottaisin taas käyttöön retinoidit (jotka oli siis käytössä vielä keväällä, mutta kesän ajan olen pitänyt taukoa, koska aurinkovoiteet ei sovi mun iholle, niin ei olisi voinut suojautua tuon retinoidin kanssa). Mutta tosiaan, miten tuon salisyylihapon ja retinoidien yhteiskäyttö, onko siinä jotakin rajoitteita?

  1. Kiva kuulla, että tykkäät! 🙂

   BHA-hapot ovat öljyliukoisia ja vaikuttavat siksi nimenomaan ihohuokosissa. Niitä voi tavallisesti käyttää retinoidien rinnalla, mutta en käyttäisi samalla kerralla. BHA-tuotteet formuloidaan matalampaan pH-arvoon kuin retinoidituotteet tavallisesti, joten eivät senkään vuoksi välttämättä ole parhaita kerrostaa, jos molemmista tuotteista haluaa tehon irti. Jos iho oikeasti tarvitsee BHA-tuotteita retinoidien lisäksi (kannattaa miettiä, tarvitseeko oikeasti molempia) niin niitä voi kyllä käyttää rinnakain ihon siedon mukaan, mutta en käyttäisi samalla hoitokerralla. 🙂

 2. Mitämitä.. Siis myös silmänympärysiholle voi käyttää?? Eikö ole liian tujua?
  Mä taas kesän jälkeen rupesin käyttämään ja kyllä tuli epäpuhtauksia ulos. Myös leuan alle tuli jotain pientä ihme näppyä ja hidastin sit tahtia. Toimiiko toi raskausarpiin:D?

  1. Riippuu tietysti mös tuotteesta ja omasta herkkyydestä, mutta moni käyttää ongelmitta nimenomaan silmänympärysjuonteiden hoitoon näitä hellävaraisia formuloita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *