Opas The Ordinaryn lukuisiin C-vitamiinituotteisiin

Tein juuri postauksen ihonhoidon megastarasta eli C-vitamiinista ja mainitsin sen yhteydessä, kuinka The Ordinary -merkin valikoimasta löytyy laaja kirjo C-vitamiinituotteita. Niiden valikoima on kuitenkin suorastaan niin käsittämättömän laaja, että monen pää menee väkisinkin pyörälle. Miksi ihmeessä niitä pitää olla niin monta ja kuinka sen omalle iholleen sopivan vaihtoehdon voi tietää?

Tässä siis pieni selvennyt The Ordinaryn erilaisia C-vitamiinituotteista ja vinkkejä oman tuotteen valintaan. 

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%

Kenelle: Seerumi todella tehokasta tuotetta hakevalle, joka voi tinkiä ihofiiliksestä

Tämä seerumi sisältää C-vitamiinin puhdasta muotoa, joka kulkee nimellä L-Ascorbic Acid. Se on C-vitamiinin muodoista tehokkain, mutta myös epästabiilein, minkä vuoksi sitä ei ole formuloitu vettä sisältävään koostumukseen.

Tämä seerumi on hyvä esimerkki siitä, että ihan kaikkea ei voi saada kerralla. Tuote on todella tehokas ja siihen on jopa lisätty ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa, mutta koska sen koostumuksessa on satsattu nimenomaan äärimmäiseen tehokkuuteen, tuntuu se iholla karhealta ja rakeiselta. Täyteläisestä koostumuksestaan huolimatta se on seerumi, joka kuitenkin imeytyy iholle nopeasti. Tehokkuutensa vuoksi se saattaa kuitenkin kihelmöidä iholla paljonkin, eli herkkähipiäisille tämä ei missään tapauksessa sovi.

Tämä tuote sopii parhaiten käytettäväksi iltaisin ja käy nimenomaan niille, joiden iho on jo tottunut C-vitamiiniin eikä liiemmin herkistele.

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% löytyy myynnistä täältä.*

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Kenelle: Seerumi todella tehokasta koostumusta hakevalle, joka ei halua tinkiä ihofiiliksestä

Myös tämä tuote sisältää C-vitamiinia sen erittäin tehokkaassa L-Ascorbic Acid -muodossa, mutta tuotteen koostumuksesta on haluttu tehdä miellyttävämmän tuntuinen sekoittamalla se silikoniin. Tässä vedettömässä c-vitamiiniseerumissa koostumus on siis sileämpi ja monista siksi miellyttävämmän tuntuinen, mutta joitakin ajatus silikoneista ihonhoitotuotteissa häiritsee.

Tehokkuutensa vuoksi tämäkään tuote ei ole herkkäihoisten juttu. Tämä tuote sopii nimenomaan niille, jotka haluavat mahdollisimman tehokkaasti vaikuttavaa C-vitamiinia, mutta eivät pidä yllä olleen tuotteen karhealta tuntuvasta koostumuksesta. Myös tämä seerumi on parasta levittää iholle yöksi.

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone löytyy myynnistä täältä.*

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Kenelle: Seerumi kaikille ihotyypeille, erityisesti rasvoittuvalle iholle

Tämän seerumin sisältämä Ascorbyl Glucoside on C-vitamiinin johdannainen ja puhdasta C-vitamiinia stabiilimpi, mutta ei yhtä tehokas. Se on erityisen hyvä kirkastamaan ihoa, mutta auttaa myös häivyttämään juonteita.

Aktiiviaine on vesiliukoinen, minkä ansiosta se on ollut helppoa formuloida todella ohueen seerumikoostumukseen. Se imeytyy iholle nopeasti, minkä vuoksi moni pitää siitä ja erityisesti rasvoittuva iho arvostaa sen keveyttä. Monien hieman herkemmälle iholle tämä sopii eikä se kihelmöi iholla liiemmin, mutta C-vitamiinin kanssa kannattaa silti olla aina varovainen, jos iholla on taipumus reagoida herkästi. Tätä seerumia voi käyttää iholla aamuin illoin.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% löytyy myynnistä täältä.*

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F

Kenelle: Seerumi kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle iholle

Tämän seerumin aktiiviaineena on öljyliukoinen C-vitamiinijohdannainen Ascorbyl Tetraisopalmitate, jonka etuna on, että se imeytyy iholle muita C-vitamiinin muotoja nopeammin eikä juurikaan kihelmöi. Aktiiviaine kirkastaa ihoa tehokkaasti ja tämä seerumi sopiikin koostumuksensa puolesta nimenomaan kuivalle ja samealle iholle, jolla se hoitaa myös juonteita.

Tuotteen sisältämällä F-vitamiinilla tarkoitetaan itseasiassa rasvahappoja (fatty acids), jotka auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa todella tehokkaasti. Vaikka tämä seerumi on öljymäinen, on se kuitenkin sen verran kevyt, ettei se jätä iholle rasvaista tunnetta. Rasvoittuvalla iholla se ei kevyedestään huolimatta ole kuitenkaan välttämättä paras vaihtoehto. Tätä seerumia voi käyttää sekä aamuisin että iltaisin.

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F löytyy myynnistä täältä.*

The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10%

The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10%

Kenelle: Kaikille ihotyypeille, jotka haluavat ihoa kirkastavan kosteusemulsion

Myös Magnesium Ascorbyl Phopshate on C-vitamiinin johdannainen, joka on puhdasta C-vitamiinia stabiilimpi. Se on vesiliukoinen ja voitu formuloida kevyeksi kosteusemulsioksi, joka sopii päivittäiseen käyttöön. Se kirkastaa ihoa, imeytyy iholle hyvin ja on miellyttävä käyttää, sillä sekään ei liiemmin kihelmöi iholla.

Tämän tuotteen miinuspuolena on se, ettei se ole yhtä tehokas kuin monet muita C-vitamiinin muotoja sisältävät tuotteet ovat. Hellävaraisuutensa vuoksi se kuitenkin sopii monille, eli se voi olla hyvä vaihtoehto herkkäihoisille tutustua C-vitamiiniin.

The Ordinary Magnesium Ascorbyl Phosphate Solution 10% löytyy myynnistä täältä.*

Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%

The Ordinary Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%

Kenelle: Seerumi pigmenttiläiskien kanssa tuskailevalle

Tämä kahden ihoa kirkastavan ja ihon sävyä tasoittavan tehoaineen yhdistelmä on omiaan nimenomaan iholle, joka taistelee pigmenttiläiskien kanssa. Jutun jujuna on, että tuote sisältää C-vitamiinin puhdasta muotoa, eli askorbiinihappoa, joka yhdessä arbutiinin kanssa auttaa nimenomaan kirkastamaan ihoa ja häivyttämään pigmenttimuutoksia. Molemmat ainesosista ovat stabiileimmillaan koostumuksissa, jotka eivät sisällä vettä, joten tämän seerumin öljytön, mutta aluksi silti hieman öljyiseltä tuntuva (silikoniton) koostumus ei sisällä vettä.

Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% löytyy myynnistä täältä.*

the ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Kenelle: Ihonhoitoon satsaavalle

Tässä ihoa kirkastavassa seerumissa on vedetön, hieman öljyiseltä tuntuva koostumus, joka vaikuttaa iholla varsin tehokkaasti. Siinä käytetty C-vitamiinin muoto on iholle melko hellävarainen eikä se siksi esimerkiksi kihelmöi liiemmin. Erinomaisen, hyvin stabiilina pysyvän ja tehokkaasti vaikuttavan koostumuksensa vuoksi se on myös muita The Ordinaryn C-vitamiinia sisältäviä tuotteita arvokkaampi.

The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution löytyy myynnistä täältä.*

(The Ordinaryn valikoimasta löytyy myös C-vitamiinijauhe, jota on tarkoitus lisätä omaan ihonhoitotuotteeseen ennen käyttöä, mutta C-vitamiinin  hyvin haastavan formuloinnin vuoksi olen itse vielä hieman skeptinen sen toimivuuden suhteen, joten jätän vielä toistaiseksi ainakin kommentoimatta sitä.)

Onko teillä kokemuksia The Ordinaryn C-vitamiinituotteista?


Lue myös:

Tämän vuoksi C-vitamiini on ihonhoidon superstara
Ultimaattinen opas The Ordinary -tuotteisiin ja niiden valintaan

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

Kommentit (17)
  1. Hei! Mulla on tuo listan ensimmäinen The Ordinarylta. Todellakin kihelmöi kasvoja ja sellaista rakeista.. Olen antanut olla kasvoilla jotain 1-3 tuntia ennen suihkua ja that’s it.
    Jotenkin kuitenkin tuntuu, että C-vitamiini ei ole kaikista teho-aineista se mun juttu :). Lumenella on se glow-sarja missä C-vitskua.. Siinä on tuoksut ym. kohdillaan eikä kirraa naamaakaan, liekkö sit C-vitamiinia muuta kuin nimessä:D.

  2. Kirjoitat muuten hyvin, mutta kun kerran blogi on suomeksi, niin miksi ei vaikuttavien aineiden nimiä voi myös kirjoittaa pienellä ja suomeksi? Askorbiinihappo tulikin jo – ja ihan oikein, mutta miksi ei myös magnesiumaskorbiinifosfaatti, askorbiinitetraisopalmitaatti tai levoaskorbiinihappo (siis se L-muoto)?Kemiaa varmaan olet opinnoissasi jonkin verran joutunut lukemaan?

    1. Tykkään pitää nuo nimet alkuperäisinä, jotta homma on lukijalle helppoa. En koe, että jokaiselle olisi itsestäänselviä nuo suomenkieliset nimet, joten jo valmiiksi hieman haastavista tuotteista tulisi vieläkim sekavampia ja hakukoneoptimoinnin vuoksi on usein parasta käyttää juuri noita englanninkielisiä nimiä, joilla suomalaisetkin tavallisesti hakevat. 🙂

    2. Täytyy sanoa että en ymmärtäisi yhtään että mistä näistä ainesosista puhuisit jos kirjoittaisit levoaskorbiinihappo. Mikä se noista on?? 😀 😀 En ollut koskaan kemiassa hyvä….. Hyvin siis sopii tällanen sekottelu näitten hankalien termien kohdalla ainakin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *