The Inkey List haastaa The Ordinaryn

The Ordinary on muutaman vuoden jyrännyt markkinoita edullisilla ihonhoitotuotteillaan, jotka ovat tehneet erilaisten aktiiviaineiden käytöstä suosittuja. Tuotemerkin tehokkaiden, vaikuttavia aineita pullollaan olevien tuotteiden ansiosta lähes jokaisen kuluttajan ihonhoitorutiniin on lisätty yksi tai useampi aktiiviaine, joka tehostaa ihonhoitorutiinia. Merkki on ottanut syksyllä haltuunsa myös Suomen markkinat melkoisella rykäyksellä ja meillä töissä se ainakin näkyy päivittäin aivan valtavana myyntivolyymina.

Ostolakossa aktiiviaineiden yhdistäminen toisiinsa

The Ordinary on ollut toisaalta helppoa menestyä, sillä K-Beauty on tehnyt ihonhoidosta erityisen trendikästä. Kun myynnissä on taika-aineita täynnä olevia pulloja superhalvalla hinnalla, jättää vain harva tilaisuuden käyttämättä. Juuri hintojensa vuoksi The Ordinary onkin dominoinut markkinoita ja sen tuotteita ostavat Suomessakin sekä naiset että miehet.

Korkea aktiiviainepitoisuus ja edulliset hinnat ovat tehneet The Ordinarysta melkoisen menestyjän, jota ei ole ollut helppoa haastaa. On kuitenkin ollut tietysti vain ajan kysymys, koska joku muu merkki lähtee The Ordinaryn jo valmiiksi hyvin tallaamalle polulle ja tekee jotain vastaavaa.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yksi tällainen haastaja on brittiläinen The Inkey List, joka lanseerattiin pari kuukautta sitten ja joka on jo myynnissä useassa brittiläisessä verkkokaupassa.

The Inkey List lähestyy hommaa aivan samasta kulmasta kuin The Ordinary. Sen tehoaineilla täytetyt, aktiiviaineiden nimillä huomiota hakevat ja yksinkertaisiin pakkauksiin pakatut tuotteet myydään kuluttajille halvalla hinnalla ja tuottoa yritykselle haetaan nimenomaan myyntivolyymien kautta.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Inkey List -merkin takana ovat Colette Newberry ja Mark Curry, jotka työskentelivät aiemmin brittiläisen kosmetiikkajätti Bootsin tuotekehittelyssä ja brändäyksessä, eli he todellakin tiesivät, mihin markkinarakoon juuri nyt on täydellistä iskeä. Tuotteet pidetään edullisina juuri siksi, että kuluttajilla olisi mahdollisuus kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja löytää ne omiin tarpeisiin parhaiten sopivat tuotteet ilman, että se näkyy lompakossa liikaa.

Vaikka The Inkey List on kovasti The Ordinaryn kaltainen, erottuu se kilpailijastaan yhdellä erityisellä tekijällä, jota on usein pidetty The Ordinaryn puutteena. Siinä missä The Ordinaryn tuotteisiin tarttuessa kuluttajan odotetaan olevan itse jo asiansa osaava ainesosanörtti, joka tietää, millaisia aktiiviaineita hänen ihonsa tarvitsee, pyrkii The Inkey List tekemään tehoaineilla höystettyjen tuotteiden valinnasta kuluttajalle helpompaa.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jokainen merkin tuote julistaa omaa aktiiviainettaan kuten C-vitamiinia tai glykolihappoa, mutta sen lisäksi niiden tuotepakkaukset myös kertovat selvästi, mitä hyötyä ainesosasta on ja mihin tarkoitukseen tuote on tehty. Lisäksi pakkauksessa ovat tietysti ohjeet tuotteen käyttöön ja jopa aktiiviaineen ääntämiseen.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

The Ordinary -tuotteet paremmin tuntevat tietävät, että myös The Ordinary -tuotteista löytyy tieto siitä, mihin tuote vaikuttaa. Ratkaisevana erona on kuitenkin se, että The Ordinary ei tee oikean tuotteen löytämisestä kuluttajalle yhtä helppoa kuin The Inkey List ja kuluttajan on usein osattava mennä merkin omalle verkkosivulle selaamaan ihonhoito-oppaita lisätiedon toivossa.

The Inkey List uskoo, ettei ole mitään ideaa antaa kuluttajille mahdollisuutta ostaa esimerkiksi tehokkaasti vaikuttavaa retinolia parilla eurolla, jos kuluttajat eivät edes kunnolla saa tietää, mihin se vaikuttaa ja kuinka sitä tulisi käyttää. The Inkey List pyrkii lanseeraamaan jopa varsin nopealla tahdilla trendikkäitä ja ajankohtaisia aktiiviaineita sisältäviä tuotteita, mutta samalla myös kertomaan niistä kiinnostuneille kuluttajille selkokielellä, miten ne vaikuttavat ja mikä niissä on niin hienoa.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Saan itse päivittäin useita kysymyksiä The Ordinary -tuotteiden valinnasta ja käytöstä, joten voin kokemuksen syvällä rintaäänellä todeta, että moni kyllä haluaa käyttää erilaisia trendikkäitä aktiiviaineita, mutta sitä harvempi oikeasti tietää, mitä hänen pitäisi käyttää ja kuinka. The Inkey List -merkin lähestymistavalla on siis todellakin kysyntää ja brändi pyrkii tavoittamaan sekä ihonhoitoa aloittelevat että ns. skintellectual-käyttäjät eli valistuneet ihonhoitajat.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Olen ollut itse utelias merkin suhteen jo hetken aikaa, joten kaivoin tietysti pankkikorttini esiin ja tilasin itselleni niitä valikoiman. En ole vielä ehtinyt kokeilla tuotteita, sillä sain ne vasta käsiini, mutta halusin heti päästä jakamaan ajatuksia tästä uudesta tuotemerkistä teille.

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Täytyy myöntää, että vaikka brändin ideologia kolahtaakin minuun, niin The Ordinaryn pakkaukset tuntuvat tyylikkäämmiltä näihin verrattuina. Nähtäväksi kuitenkin jää, onko pakkausten ulkonäkö minullekin lopulta se ja sama, kun pääsen kunnolla testaaman itse tuotteiden koostumuksia. Toisaalta The Ordinaryn pipettipullot tympivät joissakin tuotteissa kyllä hieman, joten ehkä jopa tykästyn näihin pakkauksiin niiden käytännöllisyyden puolesta.

The Inkey List -ihonhoitotuotteita myy esimerkiksi brittiläinen, Suomeen toimittava Cult Beauty -verkkokauppa.*

The Inkey List kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko joku jo ehtinyt kokeilla The Inkey List -tuotteita?


Lue myös:

Laadukasta ihonhoitoa pilkkahintaan – The Ordinary

Opas ihonhoidon aktiiviaineisiin – näin yhdistelet tehoaineita oikein

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

 

Kommentit (13)
  1. Noniin, tietää mitä ostaa itselleen pukinkonttiin! 😀

  2. Sara|Sara's Fab Life
    14.11.2018, 11:53

    Tää on mahtavaa! Ite en tiiä kosmetiikasta yhtään mitään, vaikka tykkäänki käyttää. Viimevuoden Elevenin joulukalenterin tuotteista jouduin lähes jokaisen tuotteen googlaamaan että mikä se on, mitä se tekee ja miten sitä käytetään. Ja tästä mulla onkin ollut pitkään mielessä että oletko jo tehnyt tai olisiko huono idea tehdä sanakirja postaus? Esim primeri, toner yms. Mitä ne ovat suomeksi? Ja plussaa jos kertoo vähän käyttötarkoitusta, mutta ei oo välttämätöntä, koska se löytyy todennäköisesti googlaamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *