Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Testissä Vichy Dermablend -meikkivoide ja -irtopuuteri

Kaikkialla pyörii mainoksia Vichyn Dermablend-meikkivoiteesta, joten pitihän minunkin tietysti testata tuotetta.

Sain sarjan meikkivoiteen ja puuterin kokeiltavakseni apteekkituotteita verkossa myyvältä Apteekkituotteet.fi -sivustolta ja myönnän odottaneeni pakettia varsin täpinöissäni luettuani tuotteista niin paljon kehuja kanssabloggaajilta.

Meikkipohjan sävy epäilytti minua hieman, sillä olin kuullut vaaleimman sävyn olevan keltapohjainen, muttei kuitenkaan loppujen lopuksi kovin vaalea.

Niille, jotka ovat vielä onnistuneet välttymään Dermablend-hehkutukselta kerrottakoon, että kyseessä on siis linja meikkipohjatuotteita, joilla saa aikaan loistavan peittävyyden ilman paksun näköistä pakkelia ja tuotteita on mainostettu jopa tatuointien peittämisessä.

Linjan meikkivoide lupailee mattapintaista ja kestävää lopputulosta ja sisältää suojakertoimen 35, mikä kuulostaa minun korvaani aivan mahtavalta.

Itselläni on kuitenkin varsinkin talviaikaan hieman pintakuiva iho, joten jäänitin hitusen, onko meikkipohja liian kuiva iholleni.

Onneksi epäilykseni asiasta olivat turhia, vaikka pohja mattaisen tunnun iholle jättikin.

Ja tässä nyt sitten sitä kuvallista todistusaineistoa tuotteen kokeilusta:

Tällaisina päivinä inhoan Bloggerin ”kauneussuodatinta”, eli sitä, kuinka blogger tuppaa kaunistelemaan totuutta silloin, kun sen tahtoisi näyttää normaalin karuna. Esimerkiksi pisamani ovat kadonneet tuosta ylläolevasta mystisesti samoin kuin tummat silmänalusenikin ovat kirkastuneet, vaikkei minulla tosiaan ole mitään pohjameikkiä.

Todellisuudessa ihonvärini on epätasainen ja iho punoittaa hieman. Nenällä ja poskilla olevat pisamat kaipaavat häivytystä ja silmänalusetkin ovat aina tummat.

Ottaisin siis enemmän kuin mielelläni käyttööni meikkivoiteen, joka tuntuu ja näyttää ohuelta, mutta silti peittäisi loistavasti.

 

Ja no, juuri niinhän tämä tekikin.

Tämä nimittäin todellakin peitti aivan loistavasti!

Iho jäi tämän jäljiltä mattaisen tuntuiseksi muttei liian kuivaksi ja ohuita kerroksia oli todella helppo kerrostaa iholle lisäpeittoa hakiessa.

Jopa tummat silmänaluset peittyivät hyvin ja iho jäi tämän jäljiltä loppujen lopuksi kuitenkin heleän näköiseksi. Ja kuten jo aiemmin totesin, oli iho tämän jäljiltä mattaisen tuntuinen, muttei silti liian kuiva.

Ainoa negatiivinen asia tuotteessa oli sen sävy. Vaikka sävy olikin keltapohjainen ja vaaleahko, oli se silti hitusen liian tumma omalle iholleni.

Meikkivoiteen sai periaatteessa häivyteltyä hyvin, mutta ainakin ennen puuterin lisäystä sävyeron näki kasvojen ja kaulan linjaa tarkastellessa.

Mutta niin, sitten siihen puuteriin.

Tuotesarjaan kuulii Dermablend-isrtopuuteri, joka on kaikille ihonsävyille sopiva väritön tuote.

Mattapintaa ja pitkäkestoisuutta lupaileva tuote ei kuulemma kuivata ihoa ja toimii siksi kaikilla ihotyypeillä.

Pitäisipä hajusteettoman tuotteen toimia vielä herkälläkin iholla.

Ja no siis loistavahan tämä oli yhdessä meikkivoiteen kanssa käytettynä.

Iho jäi tämän jäljiltä mattaisen tuntuiseksi muttei kiristäväksi ja puuteri tuntui iholla hyvin ohuelta.

Puuteri lupaili värittömyyttä, mutta minusta ainakin näyttää, että se jopa tasoitti kasvojeni ja kaulan sävyeroa hieman.

Pidin puuterin ja meikkivoiteen yhdistelmästä suunnattomasti ja kuten kuvista näkyy, piti ihonikin siitä. Suosittelen näitä lämpimästi ohutta, mutta peittävää lopputulosta hakevalle, sillä meikkivoidetta on todella helppoa kerrostaa lisää peittävyyttä halutessaan. Ihan vaaleimmalle iholle ei oikeaa sävyä valitettavasti löydy ja peitepuikon kokeilun jouduin itse skippaamaan, sillä sen vaalein sävy on vaaleinta meikkivoidetta selkeästi tummempi, mutta muut löytävät tuotteista varmasti sävyjä helposti. Pientä pintakuivuutta meikkipohja kestää, mutta kovin pintakuivalle iholle en sitä laittaisi.

Omat tuotteeni ovat tosiaan peräisin Apteekkituotteet.fi-sivustolta ja molemmilla tuotteilla on hintaa 29 euroa kappale.

Pakko muuten vielä lopuksi hihitellä hieman irtopuuterin tuotesisältöä. Kuten sanoin, on se tuntunut iholla loistokamalta ja käyttäytynyt lupaustensa mukaisesti, mutta toisaalta kun INCI-listaa kurkistaa, ei se varsinaisesti ole ihme…

Niin, olisin itse odottanut ehkä jotain spektaakkelinomaisempaa tai monimutkaisempaa ja nerokkaasti keksittyä sisältöä, mutta tämä tuote sisältää ilmeisesti vaan talkkia. En ole varma, onko tuo talkin jälkeen tuleva aine toinen erillinen raaka-aine, joka sävyttää talkkia hieman, sillä esitystavasta on jotenkin vaikeaa saada täysin selkoa, mutta googlettelujen perusteella arvelisin kyseessä olevan vain pelkän sävytetyn talkkiyhdisteen (jos sellaista nyt edes voi olla olemassa…), joten ilmankos tuote tosiaan pitää ihon mattana. Ja varmasti tuote on lupauksen mukaan hyvin siedetty, kun raaka-aineiden kirjokaan ei kerran kovin laaja ole. Talkki on aina tietysti talkkia, mutta tässä tapauksessa kyseessä on hyvin hienojakoinen talkki ja tottakai pienempi ja hienojakoisempi partikkelikoko on aina osatekijänä hinnassa… ainakin heti tuotteen imagollisen arvon jälkeen.

Mutta älkää huoliko, ei talkissa mitään pahaa ole, sehän on aivan loistava kosteuden ja rasvaisuuden sitoja. Hyvin kuivalla iholla se ei tietenkään näiden ominaisuuksiensa vuoksi ole parhaimmillaan, mutta rasvaisemmalla iholla yhdessä kosteuttaviakin ainesosia sisältävän meikkivoiteen kanssa käytettynä tuote on loistava.

Joko teihinkin on tarttunut Dermablend-innostus? Oletteko jo kokeilleet tuotteita tai himoitsetteko päästä kokeilemaan?

Kommentit (28)

 1. Anonyymi

  Ostin Vichyn vaaleimman peitepuikon. Ihoni ei ole vitivalkea, mutta nuo tarjolla olevat 3 sävyä ovat kovin tummia. Vaalein sävy on hyvin keltainen, enkä voi sitä käyttää – tuloksena on keltalaikullinen iho, todella epäluonteva. Mieluummin sitten punapilkullinen. Muutenkaan peitepuikon pysyvyys tai pigmentti ei ole parempi kuin halpisten. Paras peitepuikko mulla on ollut Body Shopilta, täydellinen sävy ja pigmentti, mutta sekin lopetettiin jo vuosia sitten.

 2. Anonyymi

  Hei, tuosta meikkivoiteesta: suosittelisitko iholle, jossa pigmenttiläikkiä? itselläni on jo maksaläiskiä poskissa, olen sen verran monta vuotta yli neljäkymmentä jo…. enkä aina jaksaisi maksaa maltaita meikkivoiteesta. Oletan että tämä olisi järkihintainen ja hyvä myös pigmenttiläiskien peittoon, mitä arvelet? Kiitos jo etukäteen jos jaksat vastatata!

 3. Anonyymi

  Hmm.. Anonyymille, joka sanoi että Lumenen CC voide on hyvä.. Itselläni ei peittänyt OLLENKAAN punaisuutta/aknearpia + olin hajulle allerginen + sai nenän näyttämään rasvaiselta. En suosittele. (ainakaan allergikoille) Täytyy kuitenkin vielä lisätä loppun että kaikki meikit toimii eri tavalla eri ihoilla, joten sulla voi toimia lumene hyvin:) Yllätyin vaan kommentistasi, koska itselläni se ei peittänyt punaisuutta..

 4. Laura

  Peittääkö tämä esim. rajua punaisuutta? Saako tätä suoraan apteekista ilman tilaamista?

  • virve

   On ihan normaalia apteekissa myytävää kosmetiikkaa ja tehty nimenomaan tehokkaaseen peittämiseen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *