Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Hypen huipulla: Testissä silikoninen meikkisieni Silisponge

*Sis. mainoslinkin

Onko joku meikkimaailmaa seuraava voinut välttyä kuulemasta viime kuukausina silikonisesta meikkisienestä, joka tottelee nimeä Silisponge? Vähän epäilen, sillä niin suuren hypen harjalle kyseinen tuote on kohonnut.

Silisponge silikoninen meikkisieni

Voitte vain arvata, kuinka suuri himo minullakin oli saada kyseinen sieni käsiini. Aluksi sitä oli suorastaan mahdotonta saada tilattua mistään tänne Ruotsiin, mutta vuoden lopulla eBaysta alkoi jo löytyä siitä kopioita, jollaiseen itsekin lankesin. Toisin kuin materiaaleiltaan vaihtelevissa beautyblendermäisissä meikkisienissä, ei näissä käsittääkseni ole oikeastaan mitään eroa merkkien välillä. Yksi keksi idean, muut pöllivät sen. (Tiedä vaikka tulisivat kaikki samalta tehtaalta.)

Oma sieneni oli matkalla Aasiasta Ruotsiin toista kuukautta ja odotin sitä kieli pitkällä. Pakkohan se oli saada kokeilla ja äkkiä!

Silisponge silikoninen meikkisieni

Pieni, implanttimainen silikonisieni on luultavasti noussut suosionsa huipulle lähinnä siksi, että sen maine on hieman sen todellisia lupauksia suurempi. Olin itse kuullut sientä hehkutettavan upean meikkipohjan luomiseen, vaikka tosiasia on, ettei se oikeasti varsinaisesti ratsastakaan sillä lupauksella – ankakaan, jos alkuperäisen valmistajan Molly Cosmeticsin tuotetietoja tutkii tarkemmin.

Silisponge silikoninen meikkisieni

Sieni ei varsinaisesti nimittäin itsessään varsinaisesti haasta Beautyblenderiä, kuten moni (itseni mukaan lukien) on näyttänyt luulevan. Sen sijaan se tarjoaa levitysvaihtoehdon, joka säästää tuotetta ja pitää sormet siisteinä.

Silispongen pääideana onkin nimenomaan, että se on valmistettu materiaalista, joka ei ime pisaraakaan meikkivoidetta itseensä. Tavalliset meikkisienet ovat jo useamman meikkipussissa vaihtuneet vedellä ennen käyttöä kyllästettävään Beautyblenderiin, joka jo säästää meikkivoidetta, mutta nappaa sitä silti itseensä jonkun verran, mikäli sitä käytetään meikkivoiteen levitykseen.

Silisponge silikoninen meikkisieni

Silispongen ideana onkin levittää meikkivoide kasvoille ilman, että itse levitysväline varastaa sitä itseensä pisaraakaan. Tämän vuoksi silikoninen meikkisieni on tavallista meikkisientä tai meikkivoidesivellintä parempi vaihtoehto, sillä sen kanssa tarvitaan jopa puolet tavallista vähemmän meikkivoidetta.

Silispongen avulla on tarkoitus pyöritellä tai hankailla edestakaisilla liikkeillä meikkivoide kasvoille, minkä jälkeen meikkivoide vielä taputellaan iholle, jotta kaikki rajat häivyttyvät. Silispongen sivuilla ei kuitenkaan väitetä, että tämä vielä toisi täydellistä lopputulosta ja siellä jopa vinkataankin, että meikkipohjan voi vielä viimeistellä ovaalisiveltimellä tai esimerkiksi Beautyblenderin kaltaisella meikkisienellä, jotta lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

Silisponge silikoninen meikkisieni

Mitä ideaa tässä sienessä sitten on, jos tämän jälkeen kerran täytyy vielä käyttää Beautyblenderiä meikkipohjan huolitteluun?

Paitsi että silikooninen sieni säästää meikkivoidetta, säästää se myös Beautyblenderiä pidentäen sen käyttöikää: kun itse meikkivoidetta ei levitä sillä vaan sen vain huolittelee sen avulla iholle, pitenee myös Beautyblenderin käyttöikä.

Lähestulkoon täysin samaan säästöön pääsee levittämällä meikkivoiteen kasvoille ensin sormilla, jotka eivät myöskään ime meikkivoidetta ja joiden jättämät rannut on sitten helppoa häivyttää Beautyblenderillä töpötellen. Silisponge-sientä suositellaankin erityisesti niille, jotka eivät tahdo liata sormiaan meikkivoidetta levittäessä, mutta haluavat silti nuukailla käyttömäärän kanssa.

Silisponge silikoninen meikkisieni
Meikkivoide Silispongella iholle levittäessä.

En ehdottomastikaan ole kokenut Silispongea kummoiseksi levityskaveriksi ja nyt muutamien käyttökertojen jälkeen taidan luovuttaa sen kanssa. Pitää täysin paikkansa, että sen avulla meikkivoidetta säästyy, mutta koen sen melko kömpelönä tapauksena työstää meikkipohjaan iholle. Posket ja otsa vielä menevät, mutta nenä ja silmänaluset ovat suorastaan mahdottomia ihoalueita saada meikkipohjaa levittymään siististi ja iho jää todellakin kaipaamaan Beautyblenderillä viimeistelyä.

Silisponge silikoninen meikkisieni
Meikkivoide iholla Silispongella levityksen jälkeen taputeltuna.

En halua enää nykyään levittää meikkivoidetta kasvoilleni sormin, mutta en ole niin pihi meikkivoiteiden kanssa myöskään ettäkö tahtoisin vaihtaa uusimman lempparini eli ovaalisiveltimet silikoniseen sieneen. Meikkipohja levittyy iholle paremmin ja tasaisemmin ovaalisiveltimillä ja olen jo pitkään joka tapauksessa muutenkin vain viimeistellyt meikkipohjani kostealla Beautyblenderillä töpötellen, joten Beautyblenderieni käyttöikä on muutenkin tavallista pidempi, kun niitä ei ole tarvinnut liiemmin tehopuhdistella.

Silisponge silikoninen meikkisieni
Meikkivoide Silispongen levityksen ja taputtelun jälkeen Beautyblenderillä huoliteltuna.

Tuntui myös, että koska itse meikkipohja ei levittynyt kasvoille Silispongen avulla kovinkaan nätisti, sai Beautyblenderin kanssa tehdä nyt entistä enemmän työtä pohjaa huolitellessa ja silti esimerkiksi silmänalusten, nenän ja ylähuulen iho jäi aina suttuiseksi.

Silispongea on kehuttu myös siitä, kuinka helppoa se on puhdistaa, mikä kyllä pitää paikkansa. Pieni huuhtelu ja sieni on samantien taas kuin uusi. Tämän ominaisuuden julistettiin olevan erityisen kätevä sienen ammattikäytössä, sillä sieni on hetkessä valmis uudelle asiakkaalle. Tässä en voi väittää vastaan: sieni huuhtoutuu puhtaaksi täysin vaivatta ja on helppoa vain pyyhkäistä kuivaksi.

Silisponge silikoninen meikkisieni

Jos siis olet haaveillut Silispongen perään kuvitellen sen itsessään luovan täydellisen meikkipohjan, niin kannattaa huomioida, ettei sieni tosiaan lupaile sitä varsinaisesti. Joillekin se toimii siinä, mutta netistä näkemäni ja lukemani perusteella vaikuttaisi siltä, että sieni itsessään luo upean meikkipohjan vain harvalle.

Jos kuitenkin tahdot välttyä likaamasta sormiasi meikkipohjaasi levittäessä, haluat säästää meikkivoidetta sekä pidentää Beautyblenderisi ikää, niin siinä tapauksessa tämä voi olla loistava lisätuote, mutta korostan silti kuitenkin tämän olevan nimenomaan lisätuote.

Silisponge silikoninen meikkisieni - 1 (7)

Kuka muu on ollut utelias Silispongen suhteen?

Edit 21.2.: Jos joku kiinnostui Silisponge-meikkisienestä niin sitä saa nyt elevenin verkkokaupasta.*


Lue myös nämä postaukseni:

Millä meikkisiveltimet pitää pestä bareMinerals meikkivoidesivellin 7 Skin Method Essence

Kommentit (16)

 1. Aurinkoinen

  Tuohan on melkein kuin geelityyny kantapäähän

  • Virve

   No niinpäs on! Voisi käyttää päkiän alla muotonsa puolesta! 😀

 2. pallonenä

  Toimisiko tuo sinun mielestäsi isomman kasvovoidemäärän ihoon hieromiseen? Siis jos ensin laittaa tosi tuhdisti voidetta ja sitten pyörittelee oikein ajan kanssa ja kaikessa rauhassa sitä ihon syvyyksiin vaikka töllöä katsellessa. Voisi kuvitella, että hieroessa syntyvä lämpö auttaisi imeytymistä.

  • Virve

   Voiteen tai voidenaamion imeytykseen voisi kyllä tosiaan toimia kun ei kerran ime itseensä mitään. Kiitos ideasta, pitää testata viikonloppuna, koska tämä ei kyllä muuten päädy käyttöön. 🙂

 3. Testattu: Meikkivoiteen levitys kondomilla – Ostolakossa

  […] ollut kovin innostunut kokeilemastani Silisponge-meikkisienestä, mutta jostain syystä löydän itseni silti aina menemästä mukaan näihin viimeisimpiin […]

 4. Anna Lehtinen

  Mä en ymmärrä miksi tuon silispongen täytyy olla tuon mallinen. Mksi se ei voisi samanlainen pisara kuin bb ja pinnaltaan karhea.
  Miksi ei voi olla sellaisia silikonisormustimia jotka olis helppo tökätä sormenpäihin 😀

  • Virve Vee

   Joo, ääni silikonisormustimille! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *