Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Voiko mustapäät imeä iholta pois? Testissä mustapääimuri!

Blogissani on nähty jos jonkinlaista  mustapäille avun tuovaa tuotetta, mutta tällaistapa ette vielä olekaan täällä nähneet:

Panasonic Electric Pore Cleanser

Tämä, hyvät naiset ja herrat, on mustapääimuri. Ja tottakai suoraan Japanista jälleen.

Aasiassa ollaan hulluina mustapäitä poistaviin tuotteisiin, joten on tietysti suoranainen itsestäänselvyys, että juuri sieltä voi tilata itselleen paristokäyttöisen Panasonic Electric Pore Cleanser -mustapääimurin.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Näin laitteen jonkun aikaa sitten jollakin YouTube-videolla ja minun oli tietysti heti saatava se kokeiluun. En nimittäin taatusti ole ainoa, jota houkuttelee ajatus siitä, että mustapäät voisi vain imeä ihohuokosista pois enkä usko, että on olemassa kovinkaan montaa ihmistä, joka ei olisi ainakin teini-iässä epäpuhtauksien musertamana haaveillut tällaisesta laitteesta.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Ebayn kautta ostamassani paristokäyttöisessä laitteessa on muovinen imuosa, joka asetetaan tiiviisti ihoa vasten. Kun laite kytketään päälle, imee se muodotuneen alipaineen ansiosta ihohuokosista epäpuhtauksia kohoamaan ihon pinnalle kuin pieni imuri. Kun laitetta sitten liikuttaa pitkin ihon pintaa, pyyhkiytyvät ihohuokosista kohonneet mustapäät ja muut tukkeumat imuosan sisäreunaan.

Laite kuulostaa yhtäaikaa sekä jännältä että pelottavalta. Ennen sen kokeilua näin mielessäni kauhukuvia fritsua muistuttavista ja punaisena hehkuvista jäljistä kasvoillani ja otinkin ensimmäisen kokeilukerran varsin varovasti. Olin pehmentänyt ihoni suihkussa ja käyttänyt sillä ennen mustapäiden poistoa käytettäväksi tarkoitettua tuotetta, jotta ihohuokoset varmasti olivat valmiita luovuttamaan sisällään muhivat tukkeumat.

Panasonic Electric Pore Cleanser

Hiljaa huriseva laite imi ihoa sisäänsä melko tehokkaasti, mutta sen imuteho ei ollut kuitenkaan niin voimakas, että minun olisi tarvinnut pelätä saavani iholleni verenpurkaumia. Niitäkin kyllä on varmasti mahdollista saada laitteella aikaan, mutta ei kovin helposti. Pidin laitetta aina ihan pienen hetken paikoillaan, jotta sen sisään muodostui oikein hyvä imu ja liikutin sitä sitten hitaasti nenäni iholla. Nenän sivuilla ja nenänpielissä imua oli helppoa pitää yllä, sillä meikäläistä on siunattu suht kookkaalla klyyvarilla, mutta nenänvarren kohdalla homma oli hankalampaa, sillä nenäluun kulmikkuuden takia laitetta oli hankalaa liikuttaa tiiviisti ihoa vasten.

Kaikkia varmasti nyt sitten kiinnostaa, että toimiko laite oikeasti ja voiko ihohuokosista ihan oikeasti vain imeä ulos talia.

No näköjään voi:

Panasonic Electric Pore Cleanser - 1 (7)

En lähde väittämään, että tämä olisi ollut joku mieletön ihmelaite, joka imi huokosistani jokaisen mustapään, tukkeuman ja kaiken ylimääräisen talin, mutta kyllä tämä jotain kuitenkin itseensä keräsi. Välillä suorastaan näin peilistä hommaa katsoessani, kuinka ihohuokosesta lähti kohoamaan pieni ihomato, joka sitten hankautui imuosan reunaan tai suorastaan lennähti syvemmälle sen sisälle. Mustapääimuri siis todellakin toimi ainakin jossain määrin, vaikka se kuulostaakin vähän uskomattomalta.

Iho tuntui laitteen käytön jälkeen sileämmältä ja tasaisemmalta kuin juuri ennen sen käyttöä, vaikka olinkin juuri ennen sillä imuttelua myös puhdistanut sen Foreon, ihoa hellästi kuorivan puhdistustuotteen sekä kuorivan kasvoveden avulla. Laitteen tuoma tunne ei siis voinut perustua vain kuolleen ihosolukon imemiseen iholta ja näinhän minä toki sen imuosaa katsoessanikin siellä olevan ihan oikeasti talipaakkuja.

Panasonic Electric Pore Cleanser - 1 (6)

Ihoni ei punoittanut liiemmin laiteella imuroinnin jälkeen tai ei ainakaan niin paljoa, etteikö se olisi ollut illalla tehdyn imuttelun jälkeisenä aamuna ihan normaalissa kunnossa. (Kerran tosin kokeilin imutella laitteella vähän intensiivisemmin puhkeamaisillaan olevaa finniä ja sain aikaan sen ympärillä samanlaista tulehdusta kuin finniä pahasti puristelemalla, eli en suosittele käyttämään laitetta muille kuin mustapäille.)

Mustapääimuri oli aivan mielettömän vekkuli laite, jota oli todella hauskaa testata ja jota tulen taatusti käyttämään ihollani aina silloin tällöin vastaisuudessakin. Hifistelyn puolellehan se menee, mutta mikäs siinä, jos se vain tuo kiksit!

Panasonic Electric Pore Cleanser

Miltä mustapääimuri teistä kuulostaa?

PS. Löydät vinkkini kaikista parhaista mustapäiden poistoon tarkoitetuista tuotteista täältä. Jos mietit, mitä iholle kannattaisi laittaa mustapäiden poiston jälkeen, löytyy siihen vastaus täältä

Kommentit (20)

 1. mymmeli

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja muistuttaa hieman Hydra Facial- kasvohoitoa. Olitkos Virve käynyt siinä vai muistanko väärin? :O

  • Virve

   En ole käynyt ja pitikin ihan googlettaa tuosta. Samantyyppinen juttu tosiaan. 🙂

  • ulla

   Mullekin tuli heti mieleen Hydrafacial. En tajua, miten en ole aiemmin ajatellut, että siitäkin voisi tehdä kotikäyttölaitteen! Hydrafacialissa mielenkiintoisinta on päästä hoidon jälkeen katsomaan, kuinka paljon epäpuhtauksia imurin läpinäkyvään nestetäytteiseen säiliöön on kertynyt. Harmi, ettei tässä imurissa ole ihan samanlaista hupia, vaikka toki tuota möhnää näyttikin suuaukolla olevan.

 2. Sanni

  Rakastan lukea näitä sun mustapää -postauksia! Miksei minulla ole nenässä mustapäitä?? Otsasta ja leuasta kyllä löytyy satunnaisia pieniä mustapäitä (jotka lähtevät ihan puristamalla tai ihomatoraudalla!) Tästä olisi hyötyä nuoremmalle siskolle, joka kärsii ihanista mustapäistä:D Toivottavasti pian löytyy vielä hullumpia mustapäiden poisto ideoita, joita pääset testaamaan (ja joita mä pääsen lukemaan!).

  • Virve

   Hahhaa, en yhtään epäile etteikö löytyisi. Varsinkin Japanissa ollaan sen verran nokkelaa porukkaa! 😀

 3. Aleksandratar

  Heh, onkohan tämä ollut innoittajana tälle tuotteelle https://womanizer.com/womanizer , koska netin mukaan mustapääimuria on myyty kauemmin. Huvittavaa, että nuo monet muutkin kasvojen rassauslaitteet muistuttaa aika paljon seksileluja

 4. Sirpale

  Reaktioni oli yhtäaikainen ”oooh!” ja ”hyiii!” Mikä idea, mä olen tällaisesta haaveillutkin, vaikka mun mustapäät on kyllä yleensä laskettavissa yhden käden sormilla, jos niitä nyt ylipäänsä on.
  Mutta vähänkö mä testaisin tätä mieheni selkään! Jumankeuta että siellä olisi maastoa kokeilla, pääsisi imuri kunnon testiin 😀

  • Virve Vee

   Hahhaa, tämä on juuri sellainen ”ihanan ällöttävä” juttu! 🙂

 5. Juuli

  Minäkin laitoin Ebaysta tilaukseen. Sieltä kyllä löytyi jos moinen laista imuria jos etsi blackhead vacuum mutta ajattelin, että paras tilata tämä sinun testaama, ettei tule ainakaan sen puolesta pettymyksiä. Fb:ssä minäkin näin videon vastaavan laisesta ja innostuin, että pakko testata. En päässyt siihen asti, että olisin videon tuotteen tilannut mutta nyt minuutti sitten maksoin Ebayn imurin. Eipä sitten muuta kun odottelemaan postia! 🙂

  • Virve Vee

   Joo, minäkin katselin silloin tätä ostaessani, että löytyy tosiaan vaikka millaista versiota, mutta pääsyin sitten varmuuden vuoksi ostamaan tunnetun merkin version. Tule sitten kertomaan, että miten imuri toimi ihollasi kun pääset testailemaan! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *