Testissä ihana C-vitamiinifiltteri suihkuun

Olen jo useampaan otteeseen fiilistellyt, kuinka hankin Etelä-Korean reissultani C-vitamiinilla varustetun suihkufiltterin, jollaiset vaikutivat olevan siellä kovassa nosteessa. Törmäsin niihin ensin muutamia kertoja kosmetiikkamyymälöissä ja kun sitten kävin K-Beauty Expo 2018 -kauneusmessulla, näkyi niitä joka puolella.

Aluksi ignorasin filtterit turhana humpuukkina enkä syventynyt niihin sen enempää, mutta viimeisenä messupäivänä satuin juttusimme erään filttereitä myyneen pisteen työntekijän kanssa enkä voinut enää sivuttaa uteliaisuuttani. Ostin messutarjouksena muistaakseni noin kuudella eurolla suihkufiltterin (tavallisesti niillä on hintaa ilmeisesti noin viitisentoista euroa), joka lupasi tuoda suihkuuni sitruksisen raikkaan tuoksun, filtteröidä suihkuveteni sekä lisätä siihen vielä C-vitamiinia sekä punaista ginsengiä ja etanaseerumia, jotta ihostani tulisi kosteutettu.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Filtteri oli yrityksen tietojen mukaan saanut World Atopy Association -yhdistyksen hyväksynnän ja se auttaisi suodattamaan vedestä kloorin ja putkiston ruosteen. Täällä Ruotsissa on tietysti hyvälaatuista vettä kuten Suomessakin, mutta monissa maissa iholle (ja hiuksille) voi varmasti tehdä suuren eron ihan jo se, että nämä saadaan suodatttua pois suihkuvedestä. Kuulemma jopa yli 98% kloorista, ruosteesta ja muista epäpuhtauksista katoaa suodattimeen.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Itse suihkufiltteri on muovinen, kämmeneen mahtuva lisäosa, jonka sisällä on filtteri ja kiinteä möykky. Tämä kiinteä möykky on se, joka sisältää hoitavat ja tuoksua tuovat ainesosat ja se liukenee suihkuveteen veden virratessa osan läpi.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Myyjä lupaili, että suihkufiltterin voisi asentaa oikeastaan mihin tahansa suihkuun, sillä suihkupäissä on ilmeisesti universaalit kierteet. Päätin uskoa häntä, sillä ainakaan taloudellinen tappio ei olisi kovin suuri, vaikka en saisikaan suihkupäätä asennettua. Ilokseni myyjä oli kuitenkin oikeassa ja suihkupää kiertyi sekunneissa paikoilleen täysin ongelmitta.

(Käytän itse suihkussa aina käsisuihkua ja vihaan katossa olevaa isompaa suihkua, joka pommittaa veden ryöppynä päälleni sekä kastelee väkisin hiukseni ja liimaa ne latteina pitkin päänahkaani.)

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Suihkufiltterin kyljestä voi seurata möykyn kulumista. Ajattelin itse ensin, että kyseessä on joku pari suihkukertaa riittävä turhake, joka tulee vain kalliiksi, mutta myyjä kertoi kyseessä olevan kuukausien käyttöä kestävä tuote. En enää muista, kuinka monta kymmentä tuhatta litraa vettä hän sanoi filtterin läpi voivan kulkea, mutta luku oli suuri.

Muovisen suihkufiltterin läpi näkyy myös aluksi valkoinen sedimenttisuodatin, joka alkaa tummua käytön myötä. Ruotsalaisessa suihkussa se tummuu puhtaan veden vuoksi varmasti hitaammin, mutta koska asumme vanhassa, 50-luvulla rakennetussa talossa, voi putkista hyvinkin irrota vesijohtoveteen suodattimeen jääviä epäpuhtauksia.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Asensin itse filtterin paikoilleen kuukausi sitten. Ensimmäisen viikon olin itse lähes kokonaan pois kotoa, joten siitä nautti vain mieheni ja seuraavat viikot olemme iloinneet siitä molemmat päivittäin. FIltterin sisällä oleva möykky ei näytä kuluneen vielä oikeastaan yhtään, eli tästä riittänee iloa varmasti pitkälle kevääseen.

Suihkufiltterin konkreettisin juttu on sen suihkuun tuoma ihana tuoksu. Valitsin itse käyttöön raikkaan sitruksiselta tuoksuvan vaihtoehdon, mutta tarjolla oli myös ruusulta, laventelilta ja jasmiinilta tuoksuvat vaihtoehdot ja muilla myyntipisteillä näin vaikka kuinka paljon muita vaihtoehtoja. Filtteri levittää tuoksuaan erityisesti lämpimän suihkuveden vaikutuksesta ja varsinkin miehen suihkureissujen jälkeen tuntuu aina, että tuoksu leijuu kylpyhuoneen ulkopuolellakin.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Nämä tarjolla olevat tuoksut ovat aika perinteisiä, mutta aloin heti miettiä, voisiko joku tuoksubrändi tarttua tähän tuotteeseen ja ottaa sen hajuvettään täydentäväksi lisätuotteeksi. Voisin oikeasti kyllä maksaa useammankin kympin, jos saisin kuukausiksi lemppari hajuveteni tuoksua suihkuhetkeen lisäävän tuoksufiltterin käyttööni!

Suihkufiltterin vaikutuksesta ihon kuntoon on vaikeaa sanoa, sillä kosteutan vartaloni ihoa muutenkin ahkerasti. Olen kuitenkin ollut viime viikkoina siinä välillä aika laiska, sillä minusta on tuntunut, ettei sille ole ollut yhtä suurta tarvetta kuin aiemmin. En ole varma, liittyvätkö nämä asiat oikeasti yhteen, mutta tavallisesti hetkessä hilseilemään alkava, aina niin kuiva vartalon ihoni on tuntunut viime aikoina aiempaa pehmeältä ja on nytkin kosteutetun ja pehmeän tuntuinen, vaikka en muistanut eilen laittaa sille mitään vartalovoidetta suihkun jälkeen.

Olen hieman skeptinen asian suhteen vieläkin, joten en uskalla väittää, että ihoni tavallista parempi kosteustasapaino olisi nimenomaan suihkufiltterin ansiosta, mutta sanonpahan silti ääneen, että olen viimeaikoina laiminlyönyt päivittäistä vartalon ihon kosteutusta todella usein, sillä ihoni ei ole ollut enää hilseilevän kuiva vaan pehmeän ja kosteutetun tuntuinen enkä keksi, mikä muu voisi olla tämän takana.

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

C-vitamiinilla varustettu suihkufiltteri vaikutti siis aluksi humpuukilta ja täydeltä turhuudelta, mutta nyt kuukauden käytön jälkeen olen jo varsin kiintynyt siihen ja mieskin on pitänyt siitä. Suihkuveden lisäsuodatus vaikuttaa hyvältä asialta, ihoni tuntuu tavallista paremmalta ja suihkufiltteri tuo suihkuun ihanaa, suihkuhetken nautinnollisuutta lisäävää tuoksua. Seuraan mielenkiinnolla, kuinka monta kuukautta filtteri käytössämme toimii, mutta veikkaisin, että vähintään neljä ellei jopa kuusi kuukautta.

Ostin tosiaan oman suihkufiltterini Etelä-Koreasta kosmetiikkamessuilta, mutta Suomessa hieman vastaavia tuotteita myy Aroma Sense Finland, jonka tuotteita löytyy sekä merkin omasta verkkokaupasta että mm. Kärkkäiseltä. Siellä tosin näyttäisi, että suihkupää tulee ostaa erikseen ja myynnissä on sen sisään laitettavia tuoksuja. Tuoksujen valikoima on ihanan laaja ainakin.

Itse tykkään omasta lisäosastani, sillä sen voi tosiaan laittaa tavalliseen käsisuihkuun ja se tuo paitsi tuoksua ja hoitoa, mutta myös suodattaa vedestä putkiston mahdollisia epäpuhtauksia. Ebaysta näyttää pienellä selailulla löytävän tällaisia noin parilla kympillä ja voisin itse maksaa sen hinnan, sillä oma suihkufiltterini on ainakin ollut loistava ja tuottaa pitkäksi aikaa iloa. C-vitamiinifiltterin myyjiä löytää eBaysta täältä.*

 C-vitamiini suihkufiltteri kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Kiinnostaisiko teitä tällainen lisäosa suihkuun?

Edit 25.11. Otetaanpas vähän intoilua takaisin. Tänään huomasin yhtäkkiä, että filtteri oli tummunut ja ilmaisi, että ilmeisesti sen käyttöikä alkoi olla täynnä. Oletin, että filtterin kyljestä voisi kunnolla seurata sen kulumista, kuten tuotteen ohjeissa kerrottiin, mutta nyt kyllä vaikuttaisi siltä, että filtteri onkin jo käytetty loppuun eikä siitä enää liiemmin tule tuoksua. Noh, kuutisen viikkoa siitä taisi silti tulla iloa.


Lue myös:

9 trendikästä kauneudenhoidon apuvälinettä

Nämä erikoiset kosmetiikkatuotteet ostin Koreasta

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

 

Kommentit (16)
  1. Ihanan kuuloinen tuote! Voisiko eleven alkaa tuoda näitä myyntiin?

    1. Toivotaan, että joskus saadaan valikoimaan. 🙂

  2. Minulla on jo pari vuotta sitten ollut käytössä ihan suomesta ostettu filtteri joka suodattaa metallit, kalkin, ruosteessa yms yms pois vedestä. Hommasin sen Porvoossa asuessani, kun tukkani oli aina vihertävä. Apu oli huomattava. Hiukset pysyivät puhtaan vaaleana, eikä vesi tuntunut kuivattavan ihoakaan enää niin pahasti.

    1. Vaaleille hiuksille jo pelkkä filtteri on kyllä varmasti aivan loistava juttu! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *