Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Testissä eri konjac-sienet – Onko sienissä eroja?

Olisikohan tänään vihdoin aika antaa vuoro postaukselle, jonka kuvamateriaali on odottanut tietokoneellani nyt yhdeksän kuukautta vuoroaan? (Ja ei, kyseessä ei todellakaan ole mikään ”me saadaan vauva” -postaus, vaikka se saattoikin siltä kuulostaa.)

Minulta on kysytty aina silloin tällöin, että käytänkö vielä kasvojen ihonpuhdistuksessa konjac-sientä, josta aikoinaan niin intoilin. No käytänhän minä, sillä en tule kovin helpolla luopumaan iholleni noin hyvän tunteen tekevästä tuotteesta.

Käytän konjac-sientä siinä vaiheessa, kun puhdistan iholtani meikit öljymäisen tai maitomaisen puhdistustuotteen avulla. Pidän siitä, kuinka sieni poistaa meikin ja puhdistustuotteen rippeet iholta tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ja jättää iholleni miellyttävän tunnun. Sienen käytön jälkeen puhdistan ihoni vielä puhdistusvaahdolla tai -geelillä käyttäen apunani Foreon ihanaa kasvolaitetta. Ihosta tulee puhdas, mutta erittäin hellävaraisesti.

Konjac-sieniä on olemassa erityyppisiä ja alunperin itse niihin ihastuessani tutustuin vain sienen niinsanottuun perusmalliin.

Sienistä on kuitenkin myynnissä myös erilaisia versioita, jotka lupailevat tuovansa apua erilaisille ihoille. Oma versionsa löytyy esimerkiksi aikuisemmalle iholle, seka- ja rasvaisemmalle iholle sekä kuivalle ja herkemmälle iholle.

En tietenkään olisi mikään kunnon kosmetiikkabloggaaja jos en olisi syventynyt ylistämiini sieniin paremmin ja kokeillut kunnolla kaikki sienilaadut läpi. Sain Hyvän Olon Maailmalta testattavikseni heidän myymänsä merkin eri sienilaadut ja heittäydyin eri laatujen maailmaan antaumuksella yhdeksäksi kuukaudeksi voiden nyt kertoa, että testituloksia on todellakin kerrytetty pitkällä aikavälillä.

(Kuvassa näkyvä oikeanpuoleinen kookkaampi sieni on vartalolle tarkoitettu puhdistussieni, josta voi lukea aiemman postaukseni täältä eikä sitä ole siksi sisällytetty tähän postaukseen.)

Itse sienissä ei niiden rakenteen puolesta ole laadullisia eroja. Kuivan ja herkän ihon sieni ei siis tunnu erilaiselta kuin vaikkapa seka- ja rasvoittuvan ihon sieni.

Sienien ero syntyvät siitä, että näihin ”erikoissieniin” on lisätty jokaiseen jotain pientä, ihoa auttavaa ainesosaa. Kuivan ja herkän ihon sienessä  on aloe veraa, seka- ja rasvaisen ihon sienessä bambuhiiliyhdistettä ja aikuisen ihon sienessä kollageenia, joilla kaikilla uskotaan olevan vielä pieni lisävaikutus iholla.

Uteliaisuuteni näitä kohtaan heräsi siinä vaiheessa, kun muutama lukijoistani kertoi, että otettuaan käyttöön eri iholaaduille tarkoitetun sienen oli heidän ihonsa kuulemma reagoinut asiaan näppylöillä.

Minusta tuntui mielenkiintoiselta asialta ylipäätään, että sieneen voitaisiin laittaa ainetta, joka pysyisi siinä pidempään kuin muutaman pesukerran (sienellä kuitenkin pestään iho puhdistustuotetta käyttäen ja sen jälkeen itse sienikin pestään vielä) ja josta kykenisi vielä jäämään iholle riittävästi vaikuttavia aineita hoitotehoja varten. Ehkä parilla ensimmäisellä kerralla, mutta voisiko määrä silti riittää siihen, että iholle tulisi ihan näppyjäkin oikein..?

Toisaalta iho jäi sienen käytön jälkeen todella, todella miellyttävän ja hoidetun tuntuiseksi aina, mutta niin se jäi jo sillä tavallisellakin konjac-sienellä, jossa ei ollut mitään erikoisuuksia mukana.

Otin sienet viime joulukuussa aktiivikäyttöön. Opin jo viime syksynä, että sieni kyllä kertoo itse, kun se tahtoo irtisanoutua ja menee käyttökelvottoman näköiseksi, joten käyttelin sieniä huoletta. Käytin sieniä pidempiä ajanjaksoja putkeen aina sienten välillä vaihdellen ja analysoiden niiden eroja. Aiempien kokemuksieni mukaan yksi sieni on pysynyt hyvänä noin kolme kuukautta ja nyt testijakso on kestänyt yhdeksän kuukautta ja olen luopunut yhdestä sienestä kahden mitä luultavimmin vedellessä viimeisiään.

Huomasinko sienten välillä sitten jotain merkittävää eroa? Pakkohan niillä oli olla!

Koska tiedän, että arvostatte rehellistä mielipidettäni niin sanon ihan suoraan, että en ole huomannut omalla ihollani sienten välillä mitään käytännön eroa. Siitä huolimatta, että ihoni kuivuu helposti käytin ihan ongelmitta seka- ja rasvaisen ihon sientä huomaamatta ihollani mitään erityistä.

Tämä ei silti tarkoita, ettenkö olisi rakastanut sieniä. En nimittäin todellakaan ole niihin tutustumisen jälkeen voinut kuvitellakaan, että luopuisin niistä. Jokainen kokeilemani sieni on ollut aivan loistava ja jättää ihoni aivan ihanan puhtaan, pehmeän ja miellyttävän tuntuiseksi. Minä vaan en huomaa niissä mitään käytännön eroa mistä en sinäänsä ylläty, sillä nyt puhutaan kuitenkin tosiaan päivittäin pestävästä sienestä, jota käytetään muutamien kuukausien ajan. Tuskin siihen nyt ihan kauheasti voidaan saada iholle pesun jälkeen vielä jääviä tehoaineita kun ottaa vielä huomioon, että niin moni vaikuttaisi viimeistelevän puhdistuksensa kasvovedellä tai jopa misellivedellä?

Lopputulos on siis, että rakastan sieniä edelleen ja yhä entistäkin syvemmin, mutta en lähtisi sanomaan, että sillä ihan oikeasti on kovinkaan ratkaisevaa merkitystä millaiselle ihonlaadulle tarkotetun sienen käyttöönsä valitsee (ainakaan tässä tapauksessa). Ehkä oikealla sienellä voidaan edesauttaa jotain hieman, mutta minulla erilainen sieni ei ainakaan saanut aikaan yhtään ylimääräisiä näppyjä tai ryhelmiä.

Niille, joiden iholla on sienen tai minkä tahansa uuden tuotteen käyttöönoton jälkeen näkynyt näppyjä suosittelisin muuten, että tuotetta käyttäisi kokeeksi hetken vain toiselle puolelle kasvoja ollakseen varma, etteivät näpyt oikeasti ole peräisin vaikkapa siitä pari viikkoa sitten syödystä suklaasta tai juustoherkuttelusta (ne ihan oikeasti tulevat yleensä pienellä viiveellä) tai jopa vaihtamatta jääneestä tyynyliinasta.

En tarkoita tällä sitä, ettenkö uskoisi sienen voivain aiheuttaa jollekin näppyjä, sillä tottakai melkein mikä vaan voi niitä aiheuttaa, mutta koska nyt puhutaan kuitenkin tuotteesta, jonka tarkoituksena on irrottaa ylimääräinen lika ihon pinnalta hellävaraisesti ja jonka jälkeen iho kuitenkin vielä pyyhitään kasvovedellä suosittelen aina varmistamaan, että syy tosiaankin on nimenomaan sienessä eikä sattumassa. Sen verran ihanan lopputuloksen nämä sienet nimittäin kasvoille tekevät, etten tahtoisi kenenkään luopuvan niiden käytöstä turhaan!

Onko teille kertynyt lisää konjac-sienien käyttökokemuksia?

Kommentit (32)

 1. Anonyymi

  hmm, mikähän siitä sienestä tekee niin ihmeellisen, eli mikä se sienen juju lopulta on? siis onko se se rakenne vai aine, mistä sieni itsessään on? rakenne varmaankin? jotenkin mun on tosi vaikea hahmottaa, miten yksi sieni voisi olla niin huippu, mutta pakkohan kaikki hehkutus on uskoa! 😀 juuri laitoin tuon vartaloversion tilaukseen, sillä kylminä vuodenaikoina kropan iho on aivan järkyttävässä kunnossa, kuiva ja inha, ja tuntuu, etteivät minkään maailman vartalovoiteetkaan pääse imeytymään mutta kuorinta on liina tujua. toivottavasti tämä toisi apua ja tekisi ihosta vastaanottavaisemman kosteusvoiteillekin! 🙂 jos toimii niin varmaankin pakko viimein hankkia kasvoversiokin kokeiluun (tai kenties kokeilla varovaisesti kroppaversiota kasvoille ennen kropalle käyttöä, että saisi esimakua :))

  • virve

   En tiedä, mutta se vaan tekee taikoja! 😀

 2. Salka

  Voisiko näppyläefekti myös tulla siitä, että sienellä saa jopa liiankin pesevän lopputuloksen? Ainakin oma herkkisihoni reagoi liian peseviin tuotteisiin näppylöimällä ja koin, että sienellä oli kuoriva vaikutus. Mutta Absolutionin sieni oli ihanan tuntuinen iholla!

  • virve

   Vaikea sanoa, mutta hyvää pohdintaa! Kiitos sienivinkistä! 🙂

 3. Anonyymi

  Clarisonicin oston myötä konjac sieni jäi kokonaan, jotenkin koen että clarisonic on about tuhatkertaisesti tehokkaampi jotta enää kannattaisi noita sieniä käyttää. Mutta ilman kasvoharjaa käyttäisin minäkin! 🙂

  • virve

   Kasvoharjakin on kyllä huippu. 🙂

 4. Prunella

  Käytän kanssa sientä puhdistuksessa sekä ykkös-, että kakkosvaiheessa apuna. Myös naamion poistossa ehdoton.

  Clarisonic multa myös löytyy mutta kun olin pari kuukautta käyttänyt alkoi iho puskea näppylää leukaan. En tiedä olenko harjaillut liian voimalla vai oliko muita osatekijöitä mukana: stressi (muutin paikkakuntaa kaupungista maalle, aloitin opiskelut jne), likainen tyynyliina, likainen meikkivoidesivellin, nojailen käteeni, ruokavalio,kumppanilta tarttunut eri bakteereja iholle jne jne… Myös otsa näppylöi ja poskilla ennen näkymättömät huokoset ovat laajenneet. Myös nenä on mustapäisempi kuin ennen clarisonicin käytön aloitusta. Eli mulle on tapahtunut vähän päinvastoin kuin monille muille. Alussa harja tuntui tosi kivalta ja iho puhtaalta käytön jälkeen. Sitten alkoi tapahtua, ensin tukkeumien määrä alkoi kasvaa ja sitten ne rupesivat muuttumaan finneiksi, Nyt leuka punottaa ja aalloittain saa näppyarmeijan kiusakseen. Harjapäätä pitäisi varmaan koittaa desinfioida vaikka olen kyllä vaihtanut päätä ja putsaan sitä säännöllisesti. Nyt olen ollut käyttämättä harjaa ja näppyily jatkuu ellei ole pahentunutkin. Että ärsyttikö tuo harja nyt sitten jotenkin ihoa ja nyt se on sitten herkempi reagoimaan kaikelle… Pari päivää tilanne on ollut parempi kun tein ensin aspiriininaamion ja seuraavana päivänä saunan jälkeen laitoin vielä valkoista glamglowta.

 5. Mirja

  Hei, itse aloitin Konjac sienen käytön pari kuukautta sitten. Teen juuri saman kuin sinä. Poistan öljyn kanssa ripsarin. Myös öljypuhdistuksen toisen osan eli ns. Öljyhieronnan teen tuon pehmeän sienen kanssa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *