Testissä bareMinerals Matte Foundation

Moni on pyytänyt kokemuksiani bareMineralsin Matte-pohjasta, joten tässähän näitä omia kokemuksia sitten vihdoin tulisi.

Kaikki eivät ole innostuneet bareMineralsin tavallisen pohjan jättämästä heleästä pinnasta, joten heitä varten kehitettiin oma mattaisempi versio.

Tuotteen sisältö näyttää tältä:
Active Ingredients: Titanium Dioxide, Zinc Oxide.
Inactive Ingredients: Lauroyl Lysine, Silica, Calcium Silicate, Soil Minerals. May Contain: Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides.

(Inhoan tuota jenkkien epäselvää merkitsemistapaa ja tuota aktiivisten aineiden esiinnostoa. Sitäpaitsi jos tuotteen aktiivinen aineosa on titanium dioxide, niin miksi ihmeessä se on samaan aikaan vain ”may contain” listalla?)

Lähtökohtana oli tämä. Silmissä ja huulissa meikkiä (ja näköjään vähän huulien yläpuolellakin…) ja silmänalusilla kevyesti Diorin Nuden peiteainetta (mattapohjan laittaminen silmien alle kun ei houkutellut).

Ja tähän pohjan kanssa sitten päästiin.

Pohja on iholla tosiaan mattaisempi kuin alkuperäinen versio, muttei silti mikään raskas mattainen, vaan itseasiassa ihan heleä.

Ongelmaksi muodostui vaan alkuperäista versiota huonompi peittävyys. Olen nimittäin tottunut, että bM:n pohjalla saa iholle hyvinkin peittävää jälkeä (oikein käytettynä) ja pari ohutta mineraalipohjakerrosta riittää haluamani jäljen saavuttamiseen. Tätä jouduin kuitenkin lisäämään iholle jopa viitisen kertaa ja peittävyys oli silti vain tällainen:

Lopulta minulla meni hermot ja sipaisin päälle yhden kerroksen bM:n peruspohjaa ja lopputulos oli hetkessä parempi:

Ihana rakas vanha tuttu bareMineralsin pohja on minun ihollani ehdottomasti lyömätön enkä tahdo vaihtaa sitä uuteen Matte-versioon. Tykkään itse muutenkin enemmän vanhan heleästä ja kuulaasta, mutta tarvittaessa hyvinkin peittävästä pinnasta.

(Mutta siis ennen kaikkea katsokaa nyt jälleen noita viimeisessä kuvassa näkyviä ihanasti taipuvia ripsiä! Olen vieläkin ihan innoissani siitä, että saan ripseni nykyään taipumaan!)

Kuivalta tämä mattaisempi versio ei iholla onneksi tuntunut (eikä oikeastaan näyttänytkään), mutta jostain syystä se vain jätti minut hieman kylmäksi. Minun ihollani alkuperäinen versio toimii paljon paremmin ja tykkään sen loistavasta peittokyvystä huomattavasti mattapohjan puolipeittävää pintaa enemmän.

Matte-versio on kuitenkin varmasti kiva tuote niille, jotka tahtovat mattaisempaa pintaa ja vain kevyempää peittämistä.

Onko joku muukin jo ehtinyt kokeilla tämän pohjan? Mitä olette tykänneet?

Kommentit (28)
  1. "Olen nimittäin tottunut, että bM:n pohjalla saa iholle hyvinkin peittävää jälkeä (oikein käytettynä) ja pari ohutta mineraalipohjakerrosta riittää haluamani jäljen saavuttamiseen."

    Tartun nyt inhottavasti tähän virkkeeseen. Itselleni tuli tällä viikolla BM:n peruspohja, ja yleensä minun pitää levittää sitä aika runsaalla kädellä, jotta tulos olisi peittävä. Levittämiseen käytän Everyday Mineralsin jumalaisen pehmeää kabukia, ja pahimmat epäpuhtaudet peitän vielä EM:n peiteaineella. Olen käyttänyt mineraaleja nyt parisen vuotta, ja silti levityksen kanssa on ongelmia. Joten voitko joko tässä selittää tai tehdä joskus vaikka videon mineraalipohjan levityksestä? Olen lukenut aiheesta useita artikkeleita, ja jotenkin asia ei ole vain iskostunut kallooni…

  2. Mulle matte-versio oli hiukan pettymys peittävyyden kannalta, pitäis ostaa erillinen peiteaine jos tuolla meinaa saada virheettömän ihon. Itsekin "sorruin" laittaan tavallista bm:n pohjaa päälle. Tulipahan testattua, tosi hyvä tuote, jos iholla ei ole kovin kauheita virheitä peitettävänä. Jatkossa aion kuitenkin pysytellä bm originalissa ja lauressin ethereal-meikkipohjassa. Suosittelen muuten lämpimästi kokeileen jälkimmäistä!

    Mitä kabukia olet käyttänyt pohjien levitykseen? BM:n kabuki on tosi karhea… Ja everydaymineralssin kabuki ei kestä kauaa päivittäistä käyttöä.. Kaipaisin pehmeää ja kestävää kabukia meikkipohjan levitykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *