Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Testissä BaByliss Clip & Curl -lämpörullat

Muistatteko, kun kyselin vähän aikaa sitten hyvin lämpörullien perään? En ehtinyt pohtia asiaa kommenttienne jälkeen kovinkaan kauaa kun blogipostiini kolahti yllättäen viesti mahdollisuudesta testata BaBylissin Clip & Curl -lämpörullia.
Emmin ensin hieman tarttua ehdotukseen, sillä minulla oli aiempia kokemuksia hieman vastaavan näköisistä Remingtonin lämpörullista, jotka olivat pitkässä tukassa loistavat, mutta jotka saivat lyhyemmät hiukset näyttämään lähinnä villiltä lampaalta.
Googlettelin rullista lisätietoa ja kaikkialla oli kuvia niillä luoduista tiukoista kiharista -eli juuri sellaisista, jollaisia en taatusti haluaisi. Joku ehkä luulee, että bloggaajana kiljun ilosta kaikesta ilmaistavarasta, mutta tällaisten laitteiden kohdalla mietin sisustusminimalistina aina, onko sille kotonamme oikeasti tilaa. Mitäs jos en tykkäisikään siitä ja pömpeli jäisi pyörimään kotiin turhaan ja viemään tilaa minun odottaessani, että hiukseni kasvaisivat ja saisin tästä sitten vasta ehkä uuden ystävän?
Päätin kuitenkin, että annan laitteelle mahdollisuuden, sillä blogiahan tässä kirjoitetaan. Jos en minä innostuisi tästä niin ehkä joku muu sitten.
Pakko myöntää, että hieman yllätyin laitteen koosta. (Ja niin yllättyi poikaystävänikin, kun laite hänen kotiintullessaan oli minun jäljiltäni jäänyt kylpyhuoneeseen.) Kennosa on paikka 12 lämpörullalle, joista puolet ovat isompia ja puolet hieman pienempiä.
Rullat lämpenevät kennon suojissa ja päällä olevaa muovisuojaa kiertämällä voi päästä käsiksi haluamaansa rullariviin. Sanotaanko siis, että tämä on hieman kuin aikuisten blondien versio niistä lapsille suunnatuista ”laita palikka oikeaan reikään” -leluista.
Syys siihen, miksi alunperin etsin lämpörullia oli, että halusin tietää, voisinko löytää aamuihini mahdollisimman nopean hiustenlaittorutiinin. Jos rullat lämpenisivät nopeasti ja ne olisi helppo rullata kiireessäkin päähän ja antaa niiden sitten jäähtyä meikatessa, voisivat ne olla loistava ratkaisu.
Omat hiukseni ovat tällä hetkellä n. olkapäille tai hieman niiden alle ulottuvat ja melko paksut. Yksittäiset hiukset eivät varsinaisesti ole tavallisia paksumpia, mutta niitä vaan on paljon, minkä vuoksi hiustenlaittoon menee usein reilusti aikaa.
Koska hiuksissa on tällä hetkellä runsaasti kerrostusta vaalennusoperaation pakottamana arvelin, että rullien tasainen laitto voisi olla hankalaa. Jokainen, jolla on paksu, lyhyehkö, suora ja kerrostettu tukka tietää, etteivät hiukset vaan meinaa millään taipua siististi rullien ympärille vaan sojottavat mielummin minne sattuu. Tämän vuoksi ensimmäinen rullauskertani oli lähinnä vitsi, jota en todellakaan halunnut dokumentoida teille. En kuitenkaan suostunut antamaan periksi ja jo seuraavalla kerralla rullaus onnistuikin loistavasti.
Rullien ideana on, että kun hiukset on saatu kierrettyä sen ympärille, painetaan se näppärästi kiinni, jonka jälkeen se pysyy hiuksissa loistavaasti. Kun tekniikan vaan siis löytää, niin homma on äärettömän helppoa.
Rullasin näitä kuvia ottaessani hiuksiini kaikki 12 rullaa ja jäin jännittämään. Siinä missä erilaisten kihartimien kanssa voi nimittäin kokoajan tarkkailla homman edistymistä, on rullien kanssa täysin kosmetiikajumalan armoilla. Usein nimittäin tuntuu, että lopputulos voi olla mitä vaan. Moni on varmasti kokenut sen tunteen, kun mielessä on tärkeää hetkeä varten ollut unelma kauniista, kiharasta tukasta, mutta kun päähän viritetyt pinnit/rullat/sykeröt/whateverit sitten avaa ja katsoo peiliin, kurkistaakin sieltä vastaan näky, jollaista ei olisi koskaan toivonut näkevänsä. Kauniiden kiharoiden sijaan lopputuloksena on paniikissa väkerretty hätäponnari, joka onnistuu juuri ja juuri taltuttamaan sen pörrön, jota piti voida kutsua kauniiksi kiharoiksi.
Tämän vuoksi on siis tärkeää, että lämpörulliinsa voi täysin luottaa. Ja minua jännitti todella kovasti voisinko luottaa omiini.
Todellakin voisin, sillä lopputulos ei ollut pörröistä lammasta nähnytkään, vaan hiuksissani olivat kauniit, loivat laineet ja lopputulos oli enemmän oikeastaan taipuisa kuin tiukan kihara.
Juuri sitä, mitä toivoinkin! Ei jälkikäkään painaumista tai hassusti sojottavia käkkäröitä, vaan unelman pehmeästi taipuvat hiukset. Vau!
 Täytyy silti myöntää, että kauniista lopputuloksesta huolimatta laite ei ollut mikään täydellinen pika-apu. En jaksa aamuisin väkertää hiuksiani kuin ihan maksimissaan kymmenen minuutin verran ja näiden rullien kanssa jo laitteen lämpenemiseenkin menee suurinpiirtein sen verran. Laite kyllä lupaa rullien lämpenevän jo viidessä minuutissa, mutta siinä vaiheessa ne ovat vasta hieman lämpimät ja kykenisivät lähinnä taivuttamaan ohuita ja hentoja hiuksia.
 Kun pomppaan ylös sängystä, kipitän kylpyhuoneeseen pesemään kasvot ja harjaamaan hampaat, tapahtuu se kaikki niin vauhdilla, etteivät rullat ehdi siinä ajassa edes lämmetä kunnolla. Optimaalisinta olisikin, että voisin rullata ne tässä vaiheessa hiuksiini (rullaamiseen menee noin viitisen minuuttia) ja kipittää sitten meikkaamaan itseni samalla kun rullat jäähtyvät.
Jos rullat siis vain lämpenisivät ihan hitusen nopeammin, voisi näissä olla aamujeni ratkaisu. En nimittäin todellakaan ole niitä kukonlaulun aikaan herääviä, jotka varaavat aamupuuhiinsa aikaa rennosti ottamiselle. Minulle viisi ylimääräistä minuuttia on aamuisin yleensä ihan mahdoton juttu. Aamuisin kun jokainen minuutti on optimoitava.
Jos aikaa kuitenkin on ne muutama ylimääräinen minuutti, on tämä laite aivan loistava tuomaan hiuksiin upeaa taipuisuutta. Taipuisuus muuttuu tietysti selkeämmiksi kiharoiksi, mikäli rullien ympärille rullaa vähemmän hiuksia ja napakammin ottein, mutta oma paksu tukkani tarvitsi kaikki 12 rullaa jo näiden laineiden luomiseen tällä hetkellä.
Meistä tuli laitteen kanssa hyvät kaverit, mutta treffaamme kuitenkin harvemmin arkiaamuina.
Onko joku muu kokeillut BaByliss Clip & Curl -lämpörullia?
BaByliss Clip & Curl -lämpörullilla on hintaa n. 59,90 €.
EDIT. Täältä löytyy uudempi postaus näistä BaByliss Clip & Curl -lämpörullista hieman pidemmissä hiuksissa.

Kommentit (26)

 1. Anonyymi

  Kiinnostaisi tietää tästä lisää, miten sä sen rullan asettelet? Kuulostaa houkuttelevan helpolta 🙂

 2. Vuoden 2015 parhaat hiustuotteet – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Vuoden 2015 paras kiharruslaite: BaByliss Clip & Curl -lämpörullat […]

 3. Ellu

  Apua Virve noita sun hiuksia! Ihanat <3 Pakko kysyä et mikä toi sävy niissä on? :))

  • virve

   Voi kiitos! <3 Olen kyllä erittäin otettu, sillä näihin ei ole laitettu mitään väriä sitten viime maaliskuun, jolloin hiuksiin tehtiin hieman vaaleita raitoja tasoittamaan silloista vaaleaksi muuttumassa ollutta hiusväriä (nuo latvaosien erittäin vaaleat kiehkurat ovat niiden jäljiltä). Kesä teki tehtävänsä ja hopeashampoot ja hoitoaineet ovat huolehtineet lopusta ja nyt minulla on hämmentävän vaaleat, raidoitetun näköiset hiukset, joiden tyvi kyllä on näin auringottomien talvikuukausien aikana näyttänyt taas hieman tummemmalta. (Täällä lisää hiuksista: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/blondiuden-ihmeellisyys/)

   Odotan jännityksellä, mitä tulevan kesän aurinko näiden sävylle taas tekee. 🙂

 4. Kasvaneiden hiusten lämpörullarakkaus: BaByliss – Kauneus & Terveys -blogit

  […] En tiedä muistaako kukaan, kuinka vajaa vuosi sitten fiilistelin teille blogikokeiluuni saamiani BaBylissin Clip & Curl -lämpöru…? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *