Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tekosyiden mestari?

Te olette jo oppineet tuntemaan minua sen verran, että tiedätte minun olevan (teko)syiden mestari, mitä tulee kosmetiikan ostamiseen liittyvien syiden keksimiseen. Nyt voin kuitenkin sanoa, että yllätin kekseliäidyydelläni jo itsenikin!

Laivalla työskennellessä jokaisella on (yleensä, toki laivayhtiöstä riippuen) oma hyttinsä ja kun toinen hytissä yöpyvä on lomilla, asuu siellä joku toinen. Itse yövyin laivalla yhden viikon hytissä, jota asusti muuten joku, joka harrastaa tupakointia enemmänkin. Hyteissä ei tietenkään saa polttaa, mutta hyttiin oli syystä tai toisestä pinttynyt tiukasti vanhan tupakan haju. Itse en polta ja ns. röökinenäni on herkkä, joten jatkuva tupakan haju teki todella pahaa.

Yritin suihkutella ilmaan hajuvesiäni, mutta en valitettavasti omistanut sellaisia, joiden tuoksua olisin sietänyt nenässäni 24/7. Hajuvesien tuoksu lähtee sitä paitsi muutenkin haihtumaan ilmasta, joten niiden avulla pinttyneen tupakanhajun hävittäminen ei onnistunut.

Toinen yritykseni oli levittää kaikki kosmetiikkani vartalovoiteista suihkugeeleihin pitkin hyttiä ja käyttää ahkerasti tuoksuvaa saippuaa, hiuslakkaa, vartalovoidetta sekä kuivashampoota. Tästäkään ei vaan valitettavasti ollut apua.

Onneksi tiesin neuvokkaana tyttönä, mitä minun tulisi tehdä. Päätin nimittäin tehdä pienen visiitin Lushin myymälään! Sieltä jos jostakin löytäisin nimittäin varmasti, jotain, mikä kykenisi peittämään alleen pinttyneen hajun ja saamaan hytin tuoksumaan.

Minun olisi tehnyt mieli ihania saippuoita, mutta omistin (tai olin omistanut) jo oikeastaan kaikki, joita nenäni sietää.

Pyörin ja hyörin pitkin Lushin liikettä ja käteeni tarttui sitten Strawberry Feel Forever -hierontapala ja The Soft Touch a Saif Pair -niminen kiinteä käsivoide.

Sitten tajusin, että kahden hierontapalan tai kiinteän palan ostaja saa kaupan päälle ilmaisen säilytysrasian. No juuri sellaisen minä tarvitsin, joten minun oli keksittävä vielä yksi tuote.

Each Peach (and Two’s a Pair) -niminen hierontapala löysikin sitten koriini.

Kun sitten sain nämä kolme tuotetta kasaan tajusin, etteivät nämä vielä tuoksu kovin vahvasti.
Tarvitsin siis vielä jotain, mikä nimenomaan toisi ilmaan tuoksua. Kun tämän tarpeen vielä yhdistää siihen, että yli 30 euroa tuhlaava saisi kaupan päälle lahjapakkauksen, oli minun tietysti vielä tuhlattava hieman lisää.

Ostin siis vielä yhden kylpypallon (Bi Blue), jota säilytin hytissäni pelkän alustan päällä, jolloin se levitti ihanasti tuoksua ilmaan.

Kaupan päälle sain sitten tosiaan tällaisen ihanan lahjan:

Shiny happy people -setti sisälsi kivoja juttuja.

Ensinnäkin sisältä löytyi 100 ml Happy Hippy Hair and Body Gel, jota minulta löytyikin jo entuudestaan.

Uusi tuttavuus minulle puolestaan oli Up You Gets Emotiobomb.

”Laita suihkupommi suihkun lattialle, avaa hana, anna pommin poreilla ja hengitä sisään uudistavia eteerisiä öljyjä. Mikään ei herätä aamu-unista paremmin kuin limetin, sitruunan ja greipin virkistävät tuoksut.”

Mielenkiintoinen tuttavuus, jonka kokeilen mielelläni.

Kolmas paketista paljastunut tuote oli Sandstone saippua, jollainen minulta löytyikin jo ennestään. Omani oli tosin hiekkaisempi ja kovempi, joten tämä oli siksi todella mukavaa saada parempana versiona. Täytyykin ottaa heti käyttöön, kun kaksi muuta aktiivikäytössä olevaa loppuvat.

Ainoa kelju/fiksu juttu oli se, kuinka lahjasetin tuotteet oli laatikkoon pakattu. Minusta on aivan mielettömän ihana idea käyttää popcornia pakkausmateriaalina kulplamuovin tai vahhtomuovipalojen sijaan, mutta olisi ollut kivaa, jos tuotteet olisi silti vielä kääritty vaikkapa paperipusseihin.

Toisin kuin jotkut muut ovat kertoneet, eivät minun tuotteeni tuoksuneet sentään popcornille. Onelmana oli vaan se, kuinka popparin palaset tarttuivat nahkean tahmaiseen saippuaan melko tiiviisti.

Ihanaa silti, että pakkausmateriaalina on jotain noin kätevää!

Jakun siis kaikki yllä esitellyt ostokseni ja lahjaksi saamani tuotteet levitti pitkin hyttiä, ei pinttyneestä tupakanhajusta enää ollut tietoakaan. How convenient!

Muita tekosyiden mestareita mitä tulee kosmetiikan hankkimiseen?

Kommentit (17)

 1. Jenna

  Korjaan vielä itseäni – Lushin lahjakortti oli siis arvoltaan 50 dollaria ja setti 300… en sitten tiedä, paljonko euroissa. 😛

 2. Lina

  Koska itsellä on myös menossa kosmetiikkavarastoiden inventaario ja tyhjennys ja näin ollen olen niiden suhteen pääosin ostokiellossa, mutta poikkeuksena sovin itseni kanssa että jätti/erikoiskokoisia ja ale-tuotteita saa ostaa koska ne on pitkässä juoksussa edullisempia.
  No näitä sitten kertyy, kun aika yllättävän usein jotain jättikokoja kuitenkin on tarjolla.. tälläkin hetkellä omistan mm. 4 litraa Cliniquen kasvovettä ja 2 litraa Osiksen hiuslakkaa :D.
  Nuo Osikset varsinkin harmittaa kun enää edes tykkää käyttää sitä "vahvuutta" minkä omistan. Pitää ilmeisemmin vähän laajentaa lakkoa..
  Ja myöskin ulkomailta (silloin harvoin kun pääsee) pitää ostaa kaikenlaista erikoista mitä Suomessa ei ole, vaikka kotona vastaavanlaisia tuotteita olisi odottamassa.. Mutta kuten Himoshoppaaja kirjasta opin, ulkomailla käytettyä rahaahan ei tunnetusti lasketa 😉

  Nyt kun kosmetiikka ei saa (teko)syyttä hankkia, suurimmat ostohimoni olen tainnut kanavoida koirakamoihin (mitä väärää olisi muka hankkia satoja euroja maksava koiransohva joka oli niin nätisti luukuvioisella kankaalla päällystetty ja oikein passeli meidän hauvoille? mitä sitten että se olisi pitänyt maksaa visalla 😀 no mieheni ei ideaa antanut kuitenkaan toteuttaa) ja niin tyhmältä kun se kuulostaakin,puutarhatarvikkeisiin, onneksi meillä on sentään pieni piha ja jokunen kukkapuska, että periaatteessa voisin niitä myös käyttää :P.

  Mutta saippuahankintasi olivat periaatteessa säästöä, koska ne tuo tuoksua ja ne voi myöhemmin käyttää oikeaan tarkoitukseensa. Esim. ilmanraikastimen/hajunpoistajan ostosta et olisi hyötynyt kuin hytissäsi, mutta nyt sait vähän niin kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *