Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tehot neljä plus kaksi

Tänään olisi vuorossa yksi plus-miinus -päivä.

Aktiivikäytössäni kolme kuukautta palvelleen Helena Rubinsteinin Lash Queen Feline Extravaganzan päivät päättyivät tänään ja sen on aika siirtyä ripsivärien taivaaseen.

Mascara oli ihan mukava tuuheutta tuova mascara, mutta ei kuitenkaan se paras mahdollinen hennoille ripsilleni. Tuuheutta tuli kyllä ihan kivasti, mutta ei kuitenkaan niin paljon kun itse tahtoisin. (Tai no, kyllä tällä sitä tuuheutta paljonkin sai, mutta lopulta erottelu kärsi hieman ja ripset paakkuuntuivat ja klimppiintyivät.) Loppua kohti mascara alkoi paakuttaa hieman enemmän ja erottelukyky heikkeni kevyempääkin jälkeä tehdessä. Pakko kuitenkin sanoa, että hylsy on aivan upea!

Tarkempaa arvostelua kuvineen löydät mascarasta tästä postauksesta.

Toinen saman verran ripsiäni palvellut ja myös mascaroiden taivaaseen päätyvä ripsiväri on Max Factorin Masterpiecen WP-versio, jota käytin päivittäin ripsissäni tuuheuttavan Extravaganzan alla pitämässä taivutuksia. (Täältä voit lukea mascarakikkailuistani ja eilisen postauksessa näkyy hyvin, mitä tämä ja yllä mainittu Lash Queen Feline Extravaganza saivat yhdessä aikaaan ripsissäni.)

Tämä oli oikein mukava vedenkestävä mascara, sillä tämä kykeni erottelemaan ripset hyvin, mutta tuomaan niihin myös hitusen verran enemmän tuuheutta kuin aiemmin kokeilemani Maybellinen The Colossal Volum’ WP. Ripset jäivät kuitenkin hitusen koviksi, eli tämän päälle ei ollut yhtä helppoa lisätä sitä tuuheutta tuovaa mascaraa kuin Colossalin päälle.

Kiva kokeilu, mutta ikävä ei ehkä siltikään jää, sillä kuten aina valitan, ei tämäkään vedenkestävä mascara kyennyt tuomaan hentoihin ripsiini sitä oikeaa tuuheutta samalla lailla kuin vesiliukoiset mascarat kykenevät (tosin tämähän ei varsinainen tuuheuttava mascara olekaan edes). Pituutta tämä kuitenkin toi hieman, mutta sitä ripsissä on jo tosin omastakin takaa jo ihan kelvollinen määrä.

Vinkkejä oikesti tuuheuttavista vedenkestävistä mascaroista otetaan yhä mielellään vastaan!

Myös kolmas aktiivikäytössä ollut mascara sanoi baibait:

Tämä mascara oli (kahden edellisen tapaan myös kolme kuukautta palvellut) Max Factorin Lash Extencion Effect, jota käytin lähinnä alaripsiini sen tekemän kevyen jäljen vuoksi.

Tämä mascara on nimenomaan pidentävä mascara ja omat ripseni kaipaavat tuuheutta, joten kysyntä ja tarjonta eivät täysin kohdanneet ja siksi päädyin käyttämään tätä alaripsissäni. Siinä hommassa tämä suoriutuikin aivan moitteettomasti loistavasti erottelevan harjansa, sopivan annostelunsa sekä pysyvyytensä ansiosta.

Tarkempia kommentteja ja kuvia Lash Extension Effectistä löydät tästä postauksesta.

Kolmen varsinaisen ripsivärin lisäksi ripsivärien taivaaseen päätyi myös yksi sinne vain puoliksi kuuluva tapaus:

IsaDoran Lash Diamonds on paras ripsiglitteri, johon olen koskaan törmännyt. Yleensä kaikki ripsiin laitettavat glitterit myydään ripsiväripakkauksen kaltaisessa pakkauksessa ja niitä pitäisi saada sudittua oman ripsivärin päälle mascaraharjalla, jossa on pari glitterihippusta siellä täällä eikä glittereitä meinaa millään tulla ripsiin. Tässä on kuitenkin kehitetty ihan uusi idea ”ripsivärin” laittoon. Tai no, oikeastaan idea ei ole uusi, vaan toisesta tuotteesta lainattu:

Glitterimascara, joka toimii kuin valokynä! Päästä siis kerretään ja siveltimestä tursuaa ulos glitteriä, joka on helppo sipaista ripsiin. Mahtava idea!

Harmi, että Lash Diamonds on ollut myynnissä vain kausituotteena, mutta ehkäpä tämä taas saapuu ensivuonna pikkujoulukaudeksi myyntiin kuten tämä on kahtena edellisenäkin vuonna tehnyt. Pidetään peukkuja, sillä tämä toimii pienen erillisen siveltimen kanssa käytettynä myös rajauksena.

(Tämä ei itseasiassa ihan täysin loppunut, mutta omani on jo lähes 1,5 vuotta vanha ja ajattelin sen olevan jo oikeutettu poistumaan keskuudestamme ahkeran palvelun jälkeen.)

Mascaroita on siis loppunut valtava läjä, joten jotain piti saada tilallekin.

Muut tällä hetkellä omistamani mascarat ovat liikaa tuuheutta ja massaa tuovia alaripsille käytettäviksi (ja Cliniquen Lash Powerin kaltaisista lämpimällä vedellä lähtevistä en niinkään välitä), joten ostin uudeksi alaripsimascaraksi Max Factorin Lash Extension Effect Washable Waterproofin taka-ajatuksena tietysti se, että pääsen itsekin testaamaan tämän toimivuuden. Tämän ideanahan kun on olla vedenkestävä mascara, joka lähtee kuitenkin pois vesiliukoiselle silmämeikille tarkoitetulla poistoaineella.

Koska olen kuitenkin kuullut, ettei LEE:n WP-versio pidä taivutuksia ripsissä, piti minun ostaa myös uusi WP-mascara.

WP-mascarakseni sai kunnian päätyä L’orealin Extra-Volume Collagenen WP-versio möhkälemäisen harjansa kera.

Tuossa ensimmäisessä linkittämässäni postauksessa totesin muuten L’orealin Extra-Volume Collagenen ja Helena Rubinsteinin Lash Queen Feline Extravaganzan harjojen olevan lähes identtisiä pientä kokoeroa lukuunottamatta ja tässä nämä kaksi kaverusta ovatkin nyt sitten yhteiskuvassa:

Malli on tosiaan identtinen, mutta L’orealin mascaran pidemmät harjakset tekevät harjasta ”takkuisemman” ja suttuisemman näköisen. Katsotaan, kuinka L’oreal kuitenkin pelittää käytännössä.

Sellaisia mascarakuulumisia minusta irtosi tällä erää. Palailen näihin kahteen uutuuteen vielä tarkemmin lähiaikoina kuvien ja kommenttien kera!

Kommentit (35)

 1. Nimetön

  Panda: Jos nyt oikein muistan, niin tuo Tax-kohta ei mitenkään lisää ostosten loppusummaa vaan kertoo vaan, kuinka paljon tuotteen hinnasta tulee englannin verosta. Samalla lailla siis kun Suomessakin kuiteissa lukee valtiolle menevän veron määrä. Eli siis ei tule mitään lisäkuluja tuosta, vaan tuo on se sama vero-osuus, joka jokaisesta tuollaisesta tuotteesta menee valtiolle. 🙂

  -R-: Tuota minäkin tosiaan suosittelisin. 🙂

  S: Tuo on ihan vaan aurinkosuojatuote, joka on jauhemuodossa. Tuosta tuotteesta on itseasiassa tulossa enemmän juttua lähiaikoina. 🙂

  Anonyymi: Sopivat vaikka päivittäin, nuohan vain lämpenevät kevyesti (voi hyvin koskettaakin) eivätkä varsinaisesti kuumene. 🙂

 2. Panda

  Aah kiitos vastauksesta :). Nyt lähti ensimmäinen Lush-tilaus, iiiks!

 3. Bompula

  Ainakaan tuon perus Volume Collagenen kohdalla asiassa ei ollu mitään epäilystä, kun se aromi oli niin hemmetin vahva (semmoinen hunajainen aromi, joka vielä vahvistui tuotteen vanhetessa).. 😀 Haistattelin (heh, mikä sana) vielä sitä ukollani ja omalla äidilläni ja kyllä sieltä tippui sama tuomio..

  Täytyypä seuraavaksi sitten kipaista hakemaan tuo WP versio. ^^ (kunhan tuo FLE on käytetty loppuun ja uskaltaudun taas shoppailemaan)

 4. Heidi

  Hei,

  Jos etsit loistavaa vedenkestävää TUUHEUTTAVAA MASCARAA, niin kokeilepa Make Up For Everin Aqua Smoky Lash -mascaraa. Aiva loistava! Hinta noin 30 euroa. Pitää taivutuksetkin. Suosittelen lämpimästi jäykkä -ja suoraripsisenä.

 5. Nimetön

  Panda: Muista tulla kertomaan tuotekokemuksiasi sitten! 🙂

  Bompula: Minun pitää luultavasti vielä testata se FLE:nkin WP-versio. 😉

  Heidi: Kiitos vinkistä! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *