Korealainen trendi: tehosta ihonhoitoa luopumalla kasvopyyhkeestä

Hoidan ihoani huolella ja hellästi, mutta myönnän, että en varsinaisesti taputtele sitä puhdistuksen jälkeen pyyhkeellä kuivaksi kaikista kehotuksista huolimatta ja joskus saatan jopa hieman hangata sitä pyyhkeeseen ihan vain siksi, että siitä tulee sellainen puhdistusta tehostava fiilis ja ihoa jopa kevyesti kuoriva vaikutus – kyllä te tiedätte!

Olen kuitenkin aina valmis kokeilemaan kaikkea sellaista, minkä korealaiset tai japanilaiset ovat todenneet kauneudenhoidossa toimivaksi  ja yksi sellainen juttu on kasvopyyhkeestä luopuminen, joka on viimeisimpiä koreasta leviämään lähteneitä kauneudenhoitovillityksiä.

K Beauty No Towel method

Miksi kasvopyyhkeestä pitäisi sitten luopua?

Moni ei ensinnäkään vaihda kasvopyyhettään tarpeeksi usein, minkä vuoksi kylpyhuoneen kosteudessa ja jopa vessanpöntön vieressä pitkään vaihtamattomana hengaavalla kasvopyyhkeellä ihon pyyhkiminen ei välttämättä ole se hygieenisin juttu ja pyyhkeessä muhivat bakteerit voivat jopa aiheuttaa iholle epäpuhtauksia. Kun asiaa ajattelee tarkemmin, niin ehkä on jopa ihan mukavaa luopua pyyhkeestä, sillä myönnän, etten muista itse vaihtaa sitä ihan niin usein kuin varmasti kannattaisi.

Pääsyynä siihen, miksi useat korealaiset eivät käytä pyyhettä kuivatakseen kasvonsa pesun jälkeen on kuitenkin se, että hoitotuotteet pääsevät imeytymään paremmin, kun iho on hieman kostea. Omista tuotteistaan saa siis paremman hyödyn irti, kun ihoa ei kuivaakkaan pyyhkeellä ennen hoitotuotteiden levitystä ja aasialaiset suorastaan rakastavat täyteläisen kosteutettua ihoa.

K Beauty No Towel method

Mitä vettä valuville kasvoille sitten tehdään, jos niitä ei kerran kuivata pyyhkeellä?

Iholta valuva vesi sivellään pois kasvojen keskiosasta ulkoreunoja kohti kämmenten avulla ja sama sively tehdään kaulalta kohti leukapieliä. Käsiin jääneen veden voi ravistella pois sormista ja ihoa voi myös taputella hellästi.

Huomioitavaa on toki, että tämä metodi toimii kaikkein parhaiten nimenomaan aasialaiseen ihonhoitorutiiniin yhdistettynä, jossa ihonpuhdistusta ei enää viimeistellä länsimaiseen tapaan puhdistavalla kasvovedellä pyyhkien, vaan sille levitetään kaksoispuhdistuksen jälkeen jo hoitavia ainesosia sisältävä kasvovesi.

Itse teen iholleni iltaisin kaksoispuhdistuksen (siitä lisää juttua täällä), mutta tykkään usein viimeistellä sen vielä misellivedellä pyyhkien. Olen silti adoptoinut vähän aikaa sitten käyttööni tämän pyyhkeettömän ihonpuhdistuksen ja pyyhin kasvot vanulapun ja kasvoveden avulla niiden ollessa vielä hieman kosteat ja levitän hoitonesteen niille välittömästi pyyhkimisen jälkeen ihon ollessa edelleen hieman kostea. Aamuisin en usein käytä kasvovettä vaan pesen ihon vain puhdistusvaahdolla, jolloin varsinkin huomaan, kuinka paljon kosteutetummalta ihoni hoitonesteiden ja seerumien levityksen jälkeen tuntuu.

K Beauty No Towel method

Ihastuin tähän pyyhkeettömään ihonpuhdistukseen heti, sillä iho on tuntunut sen ansiosta kosteutetummalta: kun kaikkea vettä ei hangata pyyhkeeseen ja iholle levitetään heti hoitavaa nestettä ja seerumia, lukittuu iholle lisää kosteutta. Ihosta tulee siis pehmeämmän tuntuinen ja täyteläisen kosteutettu, mikä puolestaan saa sen näyttämään heleämmältä.

Pyyhkeestä luopuminen hyödyttääkin jokaista ihotyyppiä aina helposti tukkeutuvasta kosteusköyhään ja kuivaan ihoon asti, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kasvopyyhkeestä luopumista!

K Beauty No Towel method

Innostuiko joku muu kokeilemaan pyyhkeetöntä kasvopesua?


Lue myös nämä postaukseni:

Jamsu meikkitrendi Finnitarrat Sotkuinen bloggaaja

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (9)
  1. Mulla on jo pidempään ollut tapana että kuivaan aivan maksimissaan kädet. Kasvoveden kanssa en puolestaan jaksa käyttää vanulappua. Herkällä iholla tää on auttanu levittämään voiteet hellemmin. Tarkkana saa olla ettei helpomman levittyvyyden vuoksi laita liian ohuelti voidetta ja harvemmin tulee levitettyä liikaa.

  2. En ole enää vuosiin käyttänyt kasvopyyhettä, käytän vain sillointällöin makeup eraseria. Yleensä käytän ainoastaan puhdistusgeeliä, jonka pyyhin kuivalla vanulapulla ja sen jälkeen vanulapulla vielä putsaan kasvot misellivedellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *