The Tehokuuri

Kuten kolmisen viikkoa sitten kerroin, sain kokeiltavakseni tässä kuussa Suomessa markkinoille tulleen Vichyn Aqualia Antiox Fresh Treatmentin, eli suomalaisittain kolmen viikon tehokuurin.

”3 viikon tehokuuri, jossa kahden antioksidanttisen aktiiviaineen, Citrus TM polyfenolia sisältävän seerumin ja 10 % C-vitamiinijauheen yhdistelmäpakkaus. Seerumi palauttaa välittömästi iholle heleyttä ja tasoittaa ihon pintaa. 3 viikon käytön jälkeen ihon sävy on kirkkaampi ja ilmejuonteet ovat silottuneet. Säilöntäaineeton.”

”Valmistus ennen käyttöönottoa: Lisää C-vitamiinijauhe seerumipulloon. Ravista voimakkaasti kansi suljettuna n. 30 sekuntia kunnes aineet ovat sekoittuneet tasaisesti.”

”Merkitse pakkaukseen käyttöönottopäivä.”

”Käyttö: Aamuin tai illoin 3 viikon ajan, hoitovoiteen alla tai yksinään. Annostele pipetin avulla. Säilytä seos jääkaapissa. Käytettävä 3 viikon kuluessa.”

Minun oli tarkoitus käyttää tätä tehotuotetta vain toiselle puolelle kasvojani, jotta voisin skeptisenä kuluttajana vertailla kokoajan hoitotuloksia toisen kasvojenpuolikkaan kanssa.

Mutta kun sitten ensimmäistä kertaa eräänä iltana levitin sekoittamaani cocktailia iholle vain toiselle puolelle kasvojani, alkoi lähes välittömästi tapahtua jotain. Ihoa alkoi hieman kihelmöimään, tai siis kutittamaan, tai siis ei mitenkään pahassa mielessä tai siis miten sen nyt sanoisi… Iholla ei siis missään tapauksessa tuntunut pahalta, mutta jännältä kyllä. (Samanlaisen kevyesti kihelmöivän tunteen olen saanut aiemmin aikaan RENin hedelmähappoihin ja papaija entsyymiin perustuvalla Glycolactic Skin Renewal Peel Maskilla.) Aluksi meinasi jopa tuntua vähän liian jännältä ja pelottavalta!

Normaali käyttäjä saattaisi ehkä säikähtää alkuun jopa ehkä hieman epämiellyttävää kihelmöintiä ja käydä pesemässä aineen samantien iholtaan pois. Mutta mitä tekee (useaa) astetta friikimpi käyttäjä? No tietysti juoksee hakemaan aineen takaisin jääkaapista ja levittää sitä äkkiä myös toiselle puolelle kasvoja! Jos joku kerran tuntuu näin tehokkaasti vaikuttavan, niin en todellakaan tahdo toisen puolen kasvoistani jäävän siitä paitsi!

Näin ollen testaus tehtiinkin koko kasvoille sen puolikkaan sijaan. Mitäs jos lopputulos vaikka olisikin jotain huikeaa ja 21 päivän jälkeen toinen puoli kasvoistani näyttäisi huippuhyvältä ja toinen ei ja cocktaili olisi kuitenkin pakko heittää roskiin? Ei, sitä riskiä en voinut tietenkään ottaa tämän kolmenkympin seerumin kanssa.

Kovin herkälle, kuivalle tai pahoista epäpuhtauksista kärsivälle iholle (tai pientä kihelmöintiä pelkääville) en tätä tuotetta lähtisi suosittelemaan, sillä rikkoutuneella iholla kihelmöinti on todella keljun tuntuista. (Ja kosmetiikkaahan ei muutenkaan saisi käyttää kuin ehjälle iholle virallisesti.) Kaikille muille ihon kirkastusta ja heleytystä kaipaaville ja erikoistuotteita rakastaville suosittelisin tätä ehdottomasti, paksumpinahkaisille varsinkin. Selkeää kihelmöintiä huomasin itse vain ensimmäisillä käyttökerroilla ja mitä pidempään tuotetta käytin, sitä vähemmän kihelmöintiä tuntui. Jos iho kuitenkin oli jostain syystä jostakin kohdasta vähänkin rikki, tuntui kihelmöinti todella ikävänä ja voimakkaana tässä kohdassa.

(Täytyy kyllä myöntää, että itseasiassa tehokuurin levittämistä seuraava tunne oli alussa välillä jopa melko ärsyttävä. Ei siis millään lailla ihoa ärsyttävä van lähinnä minua ja mieltäni ärsyttävä. Se oli hieman enemmän kuin pientä kutinaa, muttei kuitenkaan mitään raaputuksen tarpeessa olevaa. Parhaiten siihen tuntui auttavan lähinnä ihon painelu, mutta kun painelun lopetti, lisääntyi ärsyttävä tunne. Iho oli siis parasta jättää rauhaan ja joillakin käyttökerroilla tunne oli vaan niin pirun ärsyttävä, että teki mieli vaan kiroilla kovaan ääneen, sillä tunne vaan pisti oikeasti ärsyttämään niin paljon.)

Minun mielestäni tuote tosiaan teki sen, mitä lupasikin: antoi iholle heleyttä ja tekei siitä kirkkaan sekä tasoitti ihon pintaa. (Ilmejuonteiden vähentymistä minun on vaikea kommentoida, sillä niitä minulla ei vielä liiemmin ole.) Ihan välittömästi tuota heleyttä ei iholle tietysti tullut, mutta pikkuhiljaa kuurin edetessä kyllä.

Itse käytin tuotetta iholleni iltaisin (yövoiteen alla), mitä suosittelisin muillekin (pakkauksen mukaan tuotetta voi käyttää aamulla tai illalla), sillä seerumin jättämä pinta on hieman tahmea. Ja kun tuote kerran menee kolmessa viikossa vanhaksi, on sen lutraamisen kanssa turha kainostella. Itse itseasiassa mietin tuotteen käyttöönottaessani, että mahdankohan oikeasti malttaa heittää tuotteen jämät roskiin, jos pullossa on vielä kolmen viikon jälkeen jotain. No, kyllä minä maltoin, sillä tuote nimittäin tummui kolmessa viikossa sen verran, ettei tällaista hapettunutta seerumia tosiaan enää tehnyt mieli nassuun vedelläkään:

Usko siis valmistajaa ja luovu tuotteesta sovitun kolmen viikon kuluttua! (Ja jos laitat seerumia yöksi, älä nuku valkoisissa lakanoissa. Hapettunut seerumi tummenee ikäville läikille myös niissä…)

Tätä voin ihan ehdottomasti suositella kokeilemaan!

Sain testattavikseni myös saman linjan voiteen, fluidin ja silmänympärysstickin, joista jälkimmäistä olen käyttänyt melko aktiivisesti viimeaikoina ja kahta ensimmäistä olen vasta kokeillut. Halusin nimittäin testata tehoseerumin kunnolla ja vaikka paras vaikutus toki tulisi sarjaan kuuluvan voiteen tai fluidin kanssa käytettynä halusin nähdä, mihin itse seerumi oikeasti kykenee. Tiedän kyllä, mihin omat normaalit voiteeni kykenevät, mutta nyt lisäsin rutiineihini pelkän seerumin niiden rinnalle voidakseni todeta, mihin se kykenee yksin ilman saman linjan voidetta tai fluidia. Voiteen ja fluidin olen toki jo testannut pikaisesti, mutta otan ne nyt aktiivisempaan kokeiluun tämän seerumin loputtua.

Lisää raportointia siis tulossa tämän linjan tiimoilta!

Kommentit (11)
 1. Heh, minäkin olen skeptinen (kosmetiikan) kuluttaja ja oon nyt puolitoista viikkoa laittanu silmänympärysgeeliä (sellaista, jossa pitäis olla virkistävää kofeiinia) vain toiseen silmään ja ei se kyl yhtään sen virkeämmältä näytä kuin toinenkaan. Eli höpötystä, sanon minä!

 2. Hei, Ostin Apteekista uutta Bella 30 + yövoidetta. Voisitko vilkaista inciä ja sanoa mitä ajattele? Voide on koostumukseltaan ihana ja muutenkin kiva, mutta ihan kuin se ei kuitenkaan olisi aivan nappi valinta. Ehkä tukkii ihoani?! Käytän aina Cliniquen sarjaa, mutta nyt halusin vaihtelua. Olisiko tämä uutuus nyt liiankin rasvainen/hoitava tms. ?
  Bella 30+ yövoide koostumus
  Aqua
  oryza sativa (rice) bran oil
  glycerine
  simmondsia chinesis (jojoba) seed oil
  glyceryl stearate (and) PEG-75 stearate cyclopentasiloxane
  cetyl alcohol
  magnifera indica (mango) seed oil
  oleyl arachidate
  neopentyl glycol diheptonoate
  sodium hyaluronate
  retinyl palmitate
  dimethiconol
  tocopherol
  ascorbyl palmitate
  hydrogenated polydecene
  ascorbic acid
  phenoxyethanol
  sodium acrylates copolymer
  methylparaben
  PEG-8
  PPG-1 trideceth-6
  sorbitan trioleate
  ethylparaben
  propylparaben
  butylparaben
  isobutylparaben
  citric acid
  parfum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *