Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

”Minun häämeikkiäni ei kyllä sitten tee kukaan muu!”

Minä ja Ruotsalainen menemme naimisiin kesäkuun alkupuolella ja olemme olleet kaikkien hääjärjestelyjen kanssa melko huolettomia. Juhlapaikka, sormukseni sekä oma mekkoni on järjestetty vasta vähän aikaa sitten ja miehenkin vaatteet löytyivät juuri sattumalta. Häihin on vielä kuitenkin melkein kuukautta, joten emme ole halunneet ottaa asioista stressiä.

Yksi asia, jonka kanssa päätin sentään aloittaa verrattain ajoissa suunnittelun oli oma häämeikkini.

virve häämeikki

Minulle oli itsestäänselvää, että haluan tehdä häämeikkini itse. Olen oppinut kokemusten perusteella, etten välttämättä osaisi olla tyytyväinen jonkun toisen minulle tekemään meikkipohjaan joten päätin, että teen meikkini mieluiten itse.

Vaadin meikkipohjaltani äärimmäistä kestävyyttä ja tummat sekä helposti kuivuvat silmänaluseni ovat todella hankalat peittää kunnolla, minkä lisäksi myös inhoan, jos ihoni tuntuu vähänkin klähmäiseltä, sillä se tarkoittaa, ettei meikkipohjani tule kestämään täydellisesti. Kun joku muu meikkaa silmänaluseni, jäävät ne yleensä todella tummiksi ja menevät nopeasti sottaisen näköisiksi (”Nää kato pysyy raikkaamman näkösinä tällein kevyemmin meikattuina!”). Muut tykkäävät sipaista meikkipohjaani vain kevyesti irtopuuteria (”Jotta se näyttää heleältä!”), mutta minulle se taas tarkoittaa, että ihoni on nopeasti rasvaisen klähmäinen ja meikkipohjani on liukunut paikaltaan sottaiseksi. Tunne siinä sitten erityistä iloa tärkeänä päivänäsi.

virve häämeikki - 1 (8)

En jaksanut ottaa stressiä siitä, että minun pitäisi ensin löytää Tukholmasta hyvä meikkaaja, huolehtia sitten hääpäivän aikataulusta sekä vielä joutua miettimään, olisinko täysin tyytyväinen meikkiin ja tuntuisiko oloni siinä varmasti minulta. Päätin, että meikki olisi helpointa tehdä itse, jolloin minulla olisi huoleton olo sekä aikataulun, lopputuloksen että kestävyyden suhteen.

Päätin kuitenkin aloittaa homman treenailun ajoissa voidakseni olla varma, että saan hiottua lopputuloksen mieleisekseni ja ehdin kokeilla esimerkiksi eri meikkipohjatuotteiden yhdistelmiä, testata niiden kestävyyksiä sekä päättää silmämeikkini sävyt, rajauksen mallin ja sopivat kulmakarvatuotteet.

virve - 1 (1)

Aloitin homman harjoittelun muutama viikko sitten ja löysin heti alkuun melko hyvän lookin, jota olen lähtenyt hiomaan. Tässä lookissa minulla oli kotoisa olo. Se tuntui täydellisesti minulta, mutta oli silti hieman jotain muuta kuin se jokapäiväinen arkilookkini.

virve häämeikki

Minulle häämeikissäni on tärkeää onnistunut meikkipohja, jonka täytyy tasoittaa ihon sävyä hyvin, olla mahdollisimman mattaisen tuntuinen ja pitkäkestoinen, mutta näyttää silti korostustuotteiden avulla heleältä.

virve häämeikki

Tahdon, että silmämeikkini on myös minua mikä tarkoittaa, ettei se saa olla liian tumma tai liian värikäs. Tykkään käyttää vaaleita, omia silmiäni korostavia sävyjä, mutta haluan silmiini silti pilkettä.

Päädyin valitsemaan silmämeikkini sävyt uudesta lempparipaletistani eli Anastasian Modern Renaissance -paletista, jonka kullanhohtoinen Vermeer-sävy tuo hehkua liikkuvalle luomelle, beige Tempera  antaa valoa kulmaluulle ja ruskeat Warm Taupe sekä Cyprys Umber sopivat varjostuksiin.

(Tämä paletti on AIVAN MIELETÖN, suosittelen! Paletista löytyy postaus täältä.)

virve häämeikki

Rajaan silmiäni arkimeikissä harvoin, joten rajaukset tuovat katseeseeni heti lisää intensiivisyyttä. En ole vielä ihan päättänyt rajausten mallia, sillä silmiini on niiden muodon vuoksi todella hankalaa saada onnistuneita siipimäisiä rajauksia, mutta jään vielä treenailemaan asiaa.

virve häämeikki

Olin ajatellut etukäteen, että haluaisin varmasti korostaa katsettani tekoripsillä, mutta nyt täytyy tunnustaa julkisesti, etten ole koskaan laittanut itselleni sellaisia ja jotenkin vain näen mielessäni, kuinka ripset alkavat repsottaa kesken illan, painavat jostakin kodasta ikävästi tai muuten vaan jotenkin sabotoivat tilanteen, joten tyydyn ilolla pelkkään uuteen lempparipsivääriini eli Too Faced Better Than Sex Mascaraan, joka luo tarpeeksi näyttävän ja irtoripsimäisen lopputuloksen.

virve häämeikki

En ole vielä päättänyt varmaksi myöskään huulimeikkiä, mutta haluan senkin olevan jotain kevyttä ja luonnollista. Näissä kuvissa kokeilin parin eri tuotteen yhdistelmää, josta syntyikin mukavan nude ja huoleton lopputulos, joka sopi kokonaisuuteen ja piti meikin raikkaana.

virve häämeikki

Harkitsin aluksi myös kirkkaanpunaisia huulia, mutta niiden pysyminen kauniina saa aikaan jo pienen stressitekijän takaraivoon, joten päätin luopua ajatuksesta. Haluan hääpäivänäni nauraa, syödä, juoda ja nauttia huolettomasti ilman, että minun tarvitsee miettiä meikkiäni hetkeäkään. Nudesävyä on helppoa sipaista huulille haluttaessa lisää, mutta jos se kuluu huulilta päivän (ja varsinkin illan) tohinoissa, ei se haittaa tippaakaan eikä juhlakuvia jälkikäteen katsellessa tarvitse kauhistella.

virve häämeikki - 1 (3)

Tämän tyyppistä meikkilookkia lähden siis työstämään. Erityistä pohdintaa vaatii vielä kulmaväri, joka on näissä kuvissa hitusen liian syvä ja tumma omaan makuuni, mutta kotoani löytyy kyllä sen verran monta vaihtoehtoa, ettei sopivan löytäminen varmasti tuota vaikeuksia.

Tässä lookissa minulla on hyvä, varma ja kaunis olo, mikä on varmasti juuri sitä, mitä jokainen tahtoo hääpäivänään olokseen tuntea.

virve häämeikki - 1 (13)

Oman postauksensa ansaitsee sitten myöhemmin vielä häätuoksu, jonka löytäminen on ollut huomattavasti vaikeampaa kuin mikään muu häiden valmisteluun liittyvä asia…

virve häämeikki - 1 (12)

Kuka muu on tehnyt tai aikoo tehdä häämeikkinsä itse?


Lue myös nämä postaukseni:

Ostolakossa kosinta kihlat Ostolakossa sormus Ostolakossa häät

Kommentit (38)

  1. Piia

    Todella kaunis meikki!! Ja täällä kanssa yksi, joka on tehnyt häämeikkinsä itse 🙂 Olen aika luonnollisen lookin ystävä, joten koin parhaaksi meikata itse itseni tavalla, jossa itsellä on takuuvarmasti hyvä olo. Häätuoksuna käytin kestosuosikkiani Calvin Klein Euphoria Blossomia.

  2. Jonna

    Aivan ihana meikki! Erityisesti huomioni kiinnittivät upeat huulet. Itselläni on häät tulossa ensi viikolla, ja meikkaaja jätti huulipunan valinnan ja hankkimisen minun vastuulleni. Millä tuotteilla olet tehnyt huulet, tai osaisitko vinkata täsmäiskuna jotain tiettyä tuotetta ja sävyä, jolla samanlaista lopputulosta voisi lähteä tavoittelemaan? Pelastaisi ainakin tämän kevätmorsiamen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *