Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Täydellinen kosinta

Terveisiä Tokiosta. Otsikko varmaankin kertookin jo postauksen sisällön kompakin kuvaavasti…

Odaiba Kosinta

Maanantaina oli viides päivämme Tokiossa ja päätimme mennä Odaiban keinotekoiselle saarelle, joka on rakennettu Tokionlahteen. Menimme saarelle sinne nopeasti kuljettavalla Yurikamome-junalla, joka on ilman kuljettajaa automatisoidusti kulkeva, korkeuksissa kiskoilla liikkuva kulkuväline.

Odaiba Kosinta

Odaiban saari itsessään on varsinainen shoppailukeskittymä ja kiertelimmekin sen isoissa ostoskeskuksissa jonkun aikaa keskittyen lähinnä pällistelemään, mitä kaikkea niissä on tarjolla.

Odaiba Kosinta

Oma lempparini oli VenusFort-ostoskeskus, jossa on paitsi jonkun verran outlet-myymälöitä myös aivan mieletön design. Ostoskeskus näyttää sisältä todella tyylikkäältä yksityiskohtineen ja erityisesti huomioni kiinnitti sen taivasta jäljittelevä katto.

Odaiba Kosinta

Illan pimennyttyä katseemme kiinnittyi VenusFort-ostoskeskuksen vieressä olevaan valtavaan Daikanransha-maailmanpyörään, jota ei voi olla huomaamatta. 115 metrin korkeuteen kohoava maailmanpyörä oli vuonna 1999 auetessaan maailman korkein maailmanpyörä, mutta jonka kymmenkunta muuta  maailmanpyörää on sittemmin koossaan ohittanut.

Odaiba Kosinta

Ruotsalainen ehdotti maailmanpyörään menoa ja suostuin siihen ajattelematta asiaa enempää. Voi kuulostaa hassulta, mutta unohdan aina pelkääväni korkeita paikkoja kunnes joudun niihin. En varsinaisesti oikeastaan pelkää korkeita paikkoja eikä esimerkiksi pilvenpiirtäjän näköalatasanteella oleminen saa minussa aikaan pelokkaita tuntemuksia, mutta pelkään korkealla olevia paikkoja, joissa minusta tuntuu, että paikka saattaa hajota ja saatan pudota. En pelkää lentämistä, mutta yli sadan metrin korkeuteen kohoavan maailmanpyörän pikkuruiseen koppiin nouseminen sai aikaan lievän jännityksen ja paniikin. Se nimittäin todellakin tuntui paikalta, joka saattaisi vartin kierroksen aikana pudota…

Odaiba Kosinta

Nousin kuitenkin rohkeasti koppiin, sillä emme onneksemme saaneet sinne muuta seuraa ja siitäkin huolimatta, että sydämeni pomppasi aluksi kurkkuun jokaisesta äänestä ja kopin keinahduksesta pystyin silti keskittymään ihailemaan Tokiota sen yövalaistuksessa. Pilvenpiirtäjät, sillat ja koko kaupunki ylipäätään näyttivät niin kauniilta valojen loistaessa joka puolella. Rakastan moderneja suurkaupunkeja ja Tokio oli hyvää vauhtia nousemassa uudeksi lempparikaupungikseni. Kopissa soi kaunis musiikki ja tunnelma oli ihana.

Odaiba Kosinta

Ajatustenjuoksuni keskeytyi kun mies liikahti alas penkiltä keinauttaen koppia ollen yhtäkkiä polvistuneena eteeni. Siinä Tokion suurkaupungin valojen loisteessa hän tarttui käteeni, kosi minua ja sain sormuksen sormeeni. Se oli kaunis hetki ja juuri niin täydellinen kuin ikinä olin vaan saattanut kuvitella.

Odaiba Kosinta

Vain me kaksi, kaupungin valot ja totaalinen yllätys – juuri sen oikean henkilön kanssa, jonka vajaat kaksi vuotta sitten kohdatessani tiesin jo parissa viikossa olevan juuri se henkilö, jonka kanssa tulisin viettämään loppuelämäni.

Odaiba Kosinta

Mies oli kantanut sormusta mukanaan jo useamman päivän odottaen sitä täydellistä hetkeä. Maailmanpyörän nähdessään hän löysi täydellisen hetkensä ja naureskeli mielessään, kun minä fiilistelin maailmanpyörää etukäteen niin kovasti räpsien siitä kuvia ja ottaen videoklippejä sekä kuvaten meidät lippuinemme juuri ennen maailmanpyörään astumista. Paikka todellakin tuli ikuistettua kuviin.

Odaiba Kosinta

Hän halusi, että voisin itse päättää sormukseni ja oli kysellyt ystäviltään vinkkejä. Parasta vinkkiä mukaillen hän oli lainannut salaa sormustani ja mennyt tukholmalaiseen koruliikkeeseen, josta sai lainaan väliaikaisen, sopivan kokoisen sormuksen, jolla kosia ja joka voitaisiin myöhemmin vaihtaa täydelliseen, itse suunniteltuun sormukseen. Ideana oli, että morsian saisi sitten itse päättää tarkalleen millaisen ainutlaatuisen sormuksen hän itselleen halusi.

Odaiba Kosinta

Ajatus oli todella kaunis. Sormus ei tosin ole koskaan ollut minulle niin supertärkeä juttu, että olisin osannut kuvitella mielessäni tarkalleen, miltä sen tulisi näyttää. Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut hajuakaan ja itseasiassa tärkeämpää oli sen tuoma tunne. Tämän vuoksi ehdotinkin, että ostaisimme sormuksen mielummin Tokiosta, sillä minulle olisi se ja sama olisiko jollakin ihmisellä jossakin päin maailmaa samanlainen sormus kuin minulla. (Kuljinhan tyytyväisenä Vuittonin käsilaukkujenkin kanssa, vaikka joka kolmannella vastaantulijalla on nykyään samanlainen. Minusta ne vaan olivat käteviä ja ihanan huolettomia.) Minulle riitti ajatus siitä, että sormus oli merkkinä avioliittoaikaistani sen yhden ainutlaatuisen ihmisen kanssa ja samalla se olisi myös matkamuisto erityiseltä lomaltamme.

Odaiba Kosinta

Tänne kuuluu siis erittäin hyvää! <3

Kommentit (48)

  1. eekku

    Onnea

  2. Sormusshoppailua Tokiossa – Kauneus & Terveys -blogit

    […] vähän aikaa sitten teille fiilistelin, sattui Tokion matkamme kohdalle melkoinen kohokohta miehen kosiessa minua. Mainitsin myös hänellä olleen mukanaan väliaikainen sormus, jonka voisin sitten käydä […]

  3. Japanin suosituin hajuvesi: Fiancée Pure Shampoo Body Mist – Kauneus & Terveys -blogit

    […] tähän kihlautumishuumaani vielä kerran, mutta tällä kertaa ihan (kirjaimellisesti) puhtaasti kosmetiikan […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *