Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tax Free Shopping

Minulta kysytään usein, mitä laivalta kannattaa ostaa.
Mikä on halpaa? Mikä on edullista? Missä on hyvä säästö Suomen hintoihin verrattuna? Onko laivalla edes edullisempaa shoppailla kuin maissa?
Viimeiseen kysymykseen törmään töissä päivittäin. 
Onko täällä muka edullisempaa kuin Suomessa?
No on! Tämä on tax free, mikä ei ole vaan sanahelinäinen kaupan nimi siinä missä Vapaa Valinta tai Jättijako, vaan nimi tarkoittaa nimenomaan sitä, että hinnoista on pudotettu arvonlisävero pois. Koska vero on Suomessa 23%, on säästö usein merkittävä.
Ihan suoraan hintoja ei voi aina laskea vähentämällä maahinnoista lähes neljännestä, sillä tottakai tuotteillakin on maissa eri hintoja ostopaikoista riippuen ja tottakai eri tax free -myymälät hinnoittelevat tuotteensa erilailla. Toiset piilottavat katetta tuotteiden hintoihin, toiset johonkin muuhun osa-alueeseen.
Tein teille kuitenkin pientä hintavertailua havainnollistamaan eroja. Valitsin sattumanvaraisia tuotteita vertaillen tuotteiden Sokoksen hintoja (hinnat poimittu nettikaupasta) Silja Linen ja Viking Linen nettikuvastojen hintoihin.
Clarins Gentle Foaming Cleanser
Hinta Sokoksella 25,60 €, Siljalla 19,50€.
Lancome Teint Miracle -meikkivoide 30 ml
Hinta Sokoksella 51€, Viking Linella 30,10€
Sensai Total Finish -meikkipuuteri täyttö
Hinta Sokoksella 38,50, Siljalla 29,90€.
Clinique Almost Powder Makeup -meikkipuuteri
Hinta Suomessa n. 40€, Viking Linella 22,10€.
Lancome Hypnose Mascara
Hinta Sokoksella 35€, Viking Linella 23,80€.
Lumene Blueberry Curl Mascara
Hinta Anttilassa 15,90€, Siljalla 10,50€.
The Body Shop Shea Body Butter
Hinta The Body Shopim omassa myymälässä 18,50€, Siljalla 13,90€.


Hintaeroja siis löytyy. Itse olen huomannut parhaat hintaedut usein Cliniquen, Diorin ja Chanelin tuotteissa. Myös Lancomen hinnat ovat usein erittäin hyvät merillä.
Suurimmat hintaerot ovat kuitenkin usein hajuvesissä. Ei ole kerta eikä kaksi, kun asiakkaat ovat pyörineet myymälässämme jupisten keskenään hajuvesipullojen hintoja silmäillessään, etteivät hinnat ole yhtään sen halvempia kuin maissa. Eivät ehkä tuolla osastolla aina olekaan, mutta samalla hinnalla saa huomattavasti enemmän tavaraa kuin maissa!
Hintaeroa ei aina tajua, sillä testerit ovat saman kokoisia niin maissa kuin merillä ja asiakkaille on jo monesti suuri hämmennys siinä, ettei myyntikappale olekaan saman kokoinen kuin mitä testeri on. (”Anteeksi, mutta miten tämä iso pullo muka mahtuu tuohon pieneen pakettiin?” ”Ei se mahdukaan…”)
Tässä jälleen esimerkkejä:

Burberry Weekend EdP 30 ml Sokoksella 42,00€
Burberry Weekend EdP 50 ml Siljalla 43,50€

Calvin Klein One EdT 50 ml Sokoksella 36,00€
Calvin Klein One EdT 100ml Viking Linella 38,30€
Boss Orange EdT 30 ml Sokoksella 49,00€
Boss Orange EdT 50 ml Siljalla 46,90€
 
Kenzo Amour 30 ml Sokoksella 56,50€
Kenzo Amour 50 ml Siljalla 57,90€
Especially Escada EdP 30 ml Sokoksella 54,90€.
Especially Escada EdP 50 ml Viking Linella 53,50€
Jos siis olet hajuveden suurkuluttaja,  tee hajuvesiostoksesi laivalla. Jos puolestasi hankkisit mielummin pieniä pulloja, mutta et kuitenkaan miniatyrejä, ovat laivojen tax free -myymälät sinulle suuri pettymys. Niissä kun ei nimittäin yleensä pieniä kokoja myydä. Sitten voikin vaan puntaroida, kannattaako samalla hinnalla ostaa mielummin isompi pullo laivalta ja täyttää siitä käsilaukkukokoisen Travaloon….
Millaisia tax free -shoppailijoita te olette? Teettekö heräteostoksia vai keräättekö jo pitkään etukäteen listaa hankittavista tuotteista? Entä vertailetteko hintoja miten paljon?

Kommentit (13)

 1. Anonyymi

  Nyt kun hajuvesistä tuli puhetta ja ajattelin seuraavaksi ostaa jonkun ison pullon tax freestä…niin olisiko sinulla ehdottaa mitään samantyyppistä kuin Kenzon ns.vesituoksu? Olen monella yrittäänyt sitä korvata, mutta kun ei 🙁 Paras yritys tähän mennessä on ollut Armanin Aqua di gioa, mutta ei siitäkään ole ihan lemppariksi. Ottaisin mielelläni ehdotuksia, että ei tulisi taas kalliita hutiostoksia, kun valikoimaa on niin paljon, että ei tiedä mistä aloittaa.

  • virve

   Miten olisi Issey Miyaken L'eau D'Issey tai Kenzon uudehko L'eau 2? Tai Biothermin Eau Oceanie tai eau Pure? Tai hieman sitruksisempi Dolce & Gabbanan Light Blue?

 2. Anonyymi

  Elokuussa olin ihan mielissäni, ku löysin Siljan tax-freestä Lorealin Double Extension (Renewal Serum Inside)- ripsivärin, jota en ole enää maista löytänyt myynnistä. Ja olihan se muutaman euron halvempikin kuiin maissa. Vahingossa löysin, ja pitihän se ostaa.

  Mä vaan oon ihmetelly, että minne se on maista joutunut, ku ei oo enää myynnissä… :/ Aivan loistava ripsiväri! Ootko muuten kokeillut sitä? Ja nyt ku ei oo ollu laivalla käyntiä, niin ripsari löytyi Parfyymi.fi:stä. 🙂

 3. virve

  Tuttu tuote (http://www.ostolakossa.com/2010/03/tehtava-etsi-ripset.html). 🙂

  Taitaa tosiaan olla väistynyt muiden mascaroiden tieltä.

 4. thefatgirl

  Kummassa on omien kokemuksiesi mukaan halvempaa? Laivalla vai lentokenttien taxfreessä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *