Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tavarankylväjän tunnustuksia

Nyt seuraa tunnustus.

Minusta mikään ei ole ihanampaa kuin minimalistinen koti, jossa on avaruutta, tilan tuntua, mahdollisimman vähän tavaraa ja joka saattaa tuoda jollekin jopa hieman askeettisen olon. Koti, jossa jokaisella tavaralla on paikkansa ja jossa jokainen tavara päätyy aina sille omalle paikalleen. Ah, siinä mieleni lepää – tai lepäisi.

Tavarankylväjä

Tosiasia on kuitenkin, että en osaa ylläpitää tuota ihanneympäristöäni montaakaan hetkeä.

Rakastan siisteyttä, mutta olen tavarankylväjä.

Tavarankylväjä

Kylvän kosmetiikkaa kotonamme joka puolelle. Kokeilen tai kuvaan sitä jossakin ja jätän sen aina siihen. En omista valtavaa määrää vaatteita, mutta niitä harvoja sirottelen sitäkin aktiivisemmin ympäri asuntoamme. Ja astiat… ne nyt vaan aina unohtuvat toimittaa pesukoneeseen ja keittiöön.

Rohkenen väittää, että jos minulla olisi vain yksi meikkipussillinen kosmetiikkaa ja 10 vaatekappaletta, ei kotonamme olisi koskaan sotkuista.

Tavarankylväjä

Saako tästä syyttää lapsuutta ja vanhempia? Sitä, ettei meillä koskaan ollut kotona mitään virallista siivouspäivää, jona jokaisen oli laitettava jokainen tavaransa paikoilleen? Ai ei vai? Ai pitää ottaa aikuisena ihan itse vastuu omasta elämästään ja tavoistaan? Onpa tyhmää, en halua leikkiä näillä säännöillä!

Tavarankylväjä

Olen yrittänyt ratkaista taipumustani tavaroiden levittelyyn monilla keinoilla. Kotimme on maritettu jo viime kesänä ennen valtakunnallista KonMari-buumia ja sieltä löytyy nykyään lähes poikkeuksetta vain iloa tuovia asioita. Ylimääräiset esineet ja asiat laitetaan kiertoon nopeasti eikä kotiin ostella turhia juttuja, mutta ne elämää ilostuttavat, kotona yhä olevat asiat ovat silti niitä, joita en osaa pitää paikoillaan.

Olen välillä yrittänyt siistiä siivotun kodin aina päivän päätteeksi ylläpitääkseni järjestystä. Jossakin vaiheessa alan kuitenkin aina lipsua.

Tavarankylväjä

Olen adoptoinut käyttööni erilaisia sääntöjä. Esimerkiksi huoneesta poistuessa pitää aina viedä joku tavara mukanaan sen alkuperäiselle paikalle. Tämä ei kuitenkaan ratkaissut sitä, että ne ovat ylipäätään edes päätyneet väärään paikkaan…

Yhden kosketuksen sääntö on myös ollut kokeilussa. Sen mukaan jokainen tavara, johon kosketaan laitetaan lopuksi omalle paikalleen. Sitä ei siis jätetä lojumaan jonnekin muualle, josta se täytyy toisella kosketuksella jossakin vaiheessa siirtää oikealle paikalleen. Ihan kiva sekin idea, mutta ei sille ole kiireessä läheskään aina aikaa.

Tavarankylväjä

Kiire onkin sen avainsana, jonka vuoksi kotona ei ole siistiä. Aina on hieman kiire jonnekin eikä tavaroita vaan ehdi laittaa paikoilleen. Aamulla on kiire töihin, töiden jälkeen on kiire ehtiä tekemään jotain muuta ja illalla on kiireen vuoksi niin väsynyt olo, ettei jaksa siivota. Tavaraa kertyy hassuihinkin paikkoihin ja kierre on valmis. Kun joku alue on jo hieman sotkuinen, on se jo valmiiksi optimaalinen ympäristö lisäsotkulle. Ja sen lisääntyneen sotkun siivoamiseen nyt ei varsinkaan ole aikaa!

Tavarankylväjä

Kun kotona on siistiä, on olo levollinen ja harmoninen. Siistissä tilassa on rentouttavaa olla eikä katse harhaile tavarakasoihin, jotka muistuttavat tekemättä olevista asioista. Stressaavinta on kuitenkin yrittää löytää aikaa ylläpitää sitä levollista ympäristöä.

Usein huomattavasti levollisempaa onkin vaan mennä laput silmillä ja olla välittämättä ympärille kasautuneista tavaroista. Istua illalla läppärin kanssa sohvan nurkkaan ja surffailla pitkin Pinterestin minimalistista siisteyttä ihannoivia tauluja ja nyökytellä mielessä niitä myötäillen: Kyllä, minimalistisen ja siisti koti olisi aivan ihana asia!

Tavarankylväjä

Muita, joille tuottaa haastetta pitää paikat siistinä?

Kommentit (12)

  1. Maanista ja depressiivistä kosmetiikkabloggausta – Ostolakossa

    […] Tavarankylväjän tunnustuksia […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *