Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tavarahaaste-projekti: Yksi motivaatio, kiitos!

Kuten monet teistä varmasti tietävätkin, muutin tosiaan reilu viikko sitten pois soluasunnostani ihan ”oikeaan” kunnon asuntoon. 

Kuin tein muuttopuuhiani, järkytyin jälleen tavaroiden määrästä. Olin kuvitellut saaneeni vähennettyä tavarakasojani hyvin, mutta kun kaikki tavarat iski laatikoissa, kasseissa ja nyssäköissä keskelle pientä soluhuonettani, olikin niitä määrällisesti yhtäkkiä yllättävän paljon. 
Mistä nuo kaikki tulivat ja minne minä saan ne kaikki mahtumaan?” ajattelin. Olin entistäkin varmempi, että tavaroiden karsintaa on tehtävä kahta tehokkaammin.
Kun sitten vein tavarat uuteen asuntooni ja järjestelin ne kaappeihin ja laatikoihin, ei niitä yhtäkkiä enää tuntunutkaan olevan niin paljon. Kaikki tavarat löysivät paikkansa eikä tavaroita tursua mistään. Oho.
Ja niin minuun iski motivaation puute. 
Isommassa asunnossa tavaraa ei enää tunnu olevan samalla lailla liikaa kuin pienemässä soluhuoneessa.
Olen päivittäisestä yhden tavaran tavaranvähennystahdistani hyvin edellä, joten eihän minulla ole huolta. Karsin jo muuttovaiheessakin paljon ylimääräistä tavaraa pois. Mutta silti tuntuu, että jotain pitäisi tehdä. Ja silti samalla tuntuu, etten saa aikaan mitään kunnon inspiraatiota.
Olen pohtinut inspiraationpuutettani jo muutaman viikon ja päättänyt, että yritän vain fokusoitua kerralla johonkin. Pienen inspiraation olen jo löytänyt, mutta siitä lähiaikoina lisää tarkemmin…
Apua, vertaistukea tai tsemppausta? Kuinka otteesta lipeämään päässeen motivaation voisi taas tavoittaa?

Kommentit (10)

  1. Mervi

    Tuossa vaiheessa kun sitä tilaa reilusti on kannattaa panostaa siihen, että sitä tavaraa josta jossain vaiheessa taas tekee mieli luopua ei tule ainakaan lisää. Mullakin on ollut vähän semmoinen fiilis kun pienestä yksiöstä muutin huomattavasti tilavampaan kaksioon, että tekisi mieli ostaa sitä-ja-tätä, mutta on ollut pakko pidättäytyä shoppailemasta, koska semmoinen tunne on että semmoiseen pikkuyksiöön jossain vaiheessa vielä haluan mahtua kamoineni. 🙂 Toinen mikä mulla auttaa tavara-angstissa on se että pidän huolen että jätteet tulee kierrätettyä asianmukaisesti, muuallakin kuin kotona ollessa.

  2. Anonyymi

    näin lukiijan näkökulmasta näyttää melkein siltä, että tuosta tavaran vähentämisestä on tullut sulle samanlainen itseisarvo kuin mitä olet kuvannut ostamisen aiemmin sinulle olleen. entä jos sulla ei enää olekaan mitään ylimääräistä? entä jos kohta olisikin jo aika vaan pitää nykyiset tavarat ja olla ostamatta uutta turhaa roinaa (hävitettäväksi)? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *