Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tavarahaaste-projekti saa jatkoa!

Ilouutisia niille, jotka alkuvuodesta innostuivat seuraamaan tavaroidenvähennysprojektiani. Se saa nimittäin pienen taukoilun jälkeen jälleen jatkoa!
Innostuin vuodenvaihteessa vähentämään omaisuuttani tavoitteena vähintään yhden tavaran päivävauhti, mutta kun helmi-maaliskuussa muutin kevääksi isompaan asuntoon, mahtuivatkin kaikki tavarani sinne niin vaivatta, että innostus niiden vähentämiseen hiipui.
Nyt olen kuitenkin jälleen kesän ajan tavaroineni taas soluasunnon huoneessa miettien, minne työnnän maallisen omaisuuteni kun kesän jälkeen lähden Lontooseen vaihtoon eikä minulle jää Suomeen asuntoa odottamaan. Tämän vuoksi yritänkin jälleen kesän aikana parhaani vähentääkseni tavaroitani siinä määrin, että niiden syksyllä tapahtuva uudelleensijoittaminen sujuisi mahdollisimman kivuttomasti. 
Ihan hirveästi niitä ei ole, sillä lähes kaikki irtotavarani mahtuvat loistavasti sänkyni alle ja yhteen komeroon, mutta niitä on silti minun makuuni liikaa. (Minulta löytyy kyllä pari pahvilaatikollista sekalaista tavaraa kuten kirjoja ja lapsuuden muistoja vanhempieni luota, mutta suljen ne nyt pois laskuista.)
Ja ai niin, tässä ovat muuten vaatteeni (samassa henkarissa tietysti useita). Kaikkien vuodenaikojen kaikki (sisä)vaatteeni. Ne mahtuvat yhteen vaaterekkiin ihan mukavasti siitäkin huolimatta, että muutamien oli pakko päästä Etelä-Korean ostokseni nähtyään kommentoimaan (ihan siellä Vauva-palstallakin asti…), etteivät ymmärrä tällaista järjetöntä vaatteiden hamstrausta, mitä kuulemma harrastan. Tai ylipäätään tätä kamalaa tavaranhamstrausongelmaani, josta selvästi kärsin. 
Joo, tämä onkin todella paha. En tiedä, kuinka voin itsekään elää itseni kanssa näiden tavararöykkiöideni keskellä. Onneksi minulla on aina olemassa asioistani loistavasti perillä olevia ja minut hyvin tuntevia selviä aktiivilukijoita, jotka palauttavat minut aina maanpinnalle. Tuskin kukaan tahtoisi blogata ilman heitä! (Lähde.)
Aion joka tapauksessa tulevan kesän aikana hankkiutua vielä entistäkin tehokkaammin eroon näistä valtavista  tavararöykkiöistäni ja toivon, että syksyllä elämäni olisi entistäkin vähätavaraisempaa. Raportteja asioiden etenemisestä siis tulossa jälleen!
Mitenkäs muilla tavaroidenvähentäjillä on mennyt?

Kommentit (24)

  1. Anonyymi

    vauva-palstaa en harrasta, mutta kommentoin tuohon korea-postaukseesi mielestäsi asiattomasti (jos nyt muistan muotoilun oikein). kuluttaminenkin on suhteellista, ja aiemmalla kommentillani en toki tarkoittanut etteikö ihmisellä vaatteita pitäisi olla, vaan enemmän blogistasi heijastunutta yleistä kulutusasennetta – enkä tarkoita tällä vain ostamista vaan myös esim. sitä lentämisen paljoutta, laivalla työssäoloa yms. helposti sitä lähtee varmaan oma suhteellisuudentaju, mutta asiaa voi lähestyä vaikka siten, että maailmassa on yli 7 miljardia ihmistä. mitä jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset alkaisivat kuluttaa kuten minä? mitä jo kriisissä olevalle ekosysteemille tapahtuisi? tuon vaaterekin perusteella sun vaikka muhun verrattuna melko paljonkin vaatteita (jos joissain on kaksi tai seampia), ja olen ihan tavallinen opiskelija enkä mikään resupekka ja tulen hyvin toimeen. toisin sanoen, kaikki on niin suhteellista. sulle koreaan lentäminen ja shoppailu on maltillista kuluttamista, maapallolle ei.

    mielestäni on aika erikoista, kun saa aiheesta kritiikkiä, ja vastaa siihen… no, kai tuota nyt ironiaksi voi sanoa, vaikka lukijana siitä välittyi mulle ehkä enemmän herneiden nenäänvetäminen. en aiemmalla enkä tällä komenttillani mitenkään "hyökännyt" sua ihmisenä kohtaan enkä yrittänyt tulla moralisoimaan, vaan olen vaan niin surullinen siitä, kun ihmiset eivät tunnu ymmärtävän miten kriittistä aikaa koko ihmiskunta elää ja sitten sitä tuotetaan järjettömät päästö- ja jätekasat, muista eettisistä ongelmista (esim. halpavaatteiden työolot ja ekologinen rasitus) puhumattakaan. kun tarkkailee monia, niin alkaa vaan ärsyttää se tosiasioista irtaantunut maailmankuva… keskimääräinen länkkäri tosin taitaa elää fantasiansa kautta.

    cheers Virve, älä loukkaannu kritiikistä vaan koeta miettiä, onko terävässäkin ilmaisussa jotain todenhippuja, ja olisiko omassa toiminnassa parantamisen varaa (niinkuin meillä kaikilla on ehdottomasti, toisilla enemmän, toisilla vähemmän).

  2. KittyCatCat

    Pakko tavaroiden läpikäynti on vähintään edessä, kun tämän kuun aikana pitäisi omaisuus muuttaa toiseen asuntoon. Tilaa tulee olemaan omassa käytössäni suunnilleen saman verran, mutta pitää silti käydä läpi mitkä tavaroista vievät vain turhaan tilaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *