Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tavarahaaste-projekti: Project 333

Sain perjantai-iltana huolestuneen puhelun vahemmiltani:
”Huh, vastasithan sinä ja olet vielä elossa!”


”Ööh… olenko unohtanut vastata johonkin viestiin tai puheluun…?”


”Et, mutta blogi ei ole päivittynyt keskiviikon jälkeen niin olimme todella huolissamme!”
Näin meidän perheessä.
Blogissa oli tosiaan pieni pitkä viikonloppu meneillään kun tajusin, että kesällä saa ja täytyykin ottaa rennosti. Ei aina tarvitse stressata ja huolehtia, onko blogiin ajastettu postauksia jokaiselle päivälle. Joskus saa vaan todeta, että ei ole ja so what. Tämä on vain blogi.
Halusin kuitenkin tulla kertomaan teille, että olen löytänyt jälleen aivan mahtavan uuden minimalismiprojektin itselleni. Aiemminhan olen vaan pysrkinyt vähentämään tavaroitani joka päivä jossain määrin, mutta nyt löysin aivan mahtavan uuden konseptin.
Project 333 on vaatteisiin liittyvä projekti, jossa on ideana valikoida vaatekaapistaan 33 vaatekappaletta/asustetta ja pakata kaikki muut sivuun ja käyttää noita valitsemiaan kolme kuukautta vaihtaen sitten kolmen kuukauden jälkeen seuraaviin, siihen vuodenaikaan paremmin sopiviin.
Projektin ideana on huomata, kuinka vähällä itseasiassa pärjääkään ja saada lopulta rakennettua itselleen kompakti ja helposti yhdisteltävissä oleva vaatekaappi. Innostuin itse tietysti projektista täysin, mutta näin ensialkuun en ole vielä valmis hyppäämään hommaan noin radikaalisti mukaan vaan tahdon vain hieman maistella konseptin ideaa.
Päädyin siis valitsemaan 33 vaatekappaletta sulkien pois kuitenkin kengät ja asusteet (neljä valitsemaani vaatekappaletta on vielä pyykissä). Alkuperäisen idean mukaan myöskään alusvaatteita ei tarvitse laskea mukaan vaatekappaleiden joukkoon kuten ei myöskään urheiluvaatteita tai kotilöhöilyvaatteita (mutta noita ei sitten myöskään saa käyttää muussa tarkoituksessa). Pieniä helpotuksia on mm. se, että voi etukäteen päättää, että voi vaihtaa projektin aikana esim. kolme vaatetta toisiin, jos huomaa, ettei ole tajunnut sisällyttää valitsemiinsa vaatteisiin jotain, mitä todellakin tarvitsee. Myös rikkimenevät vaatteet ja ne vaatteet, joista luopuu kokonaan voi korvata toisilla.
Itse en vielä lähde kolmen kuukauden linjalle, mutta aloitan kokeilemalla hommaa reilut kolme viikkoa eli tämän kuun loppuun asti. Sain koottua itselleni kasaan mielestäni melko toimivan vaatekokoelman, joista tulen seuraavat viikot asuni valitsemaan. Tällaisen projektin tavoitteena on huomata, että vaatekaappi saattaa sisältää yllättävän paljon sellaisia vaatteita, joita kuvittelee käyttävänsä, mutta joita ei sitten käytäkään. Tarpeeksi kauan projektia ylläpidettyään huomaa varmasti, mistä voi luopua ja mistä ei missään tapauksessa tahdo luopua. Tämä myös helpottaa vaatekriisejä, kun valinnat on tehtävä rajattujen vaatekappaleiden kesken.
 
Omalla kohdallani koen tämän myös helpottavan esimerkiksi töihin ja lomareissuille lähtiessä pakkaamista. Turhaa stressata enää, mitä kaikkea laukkuun heittää, kun vaihtoehdot ovat valmiiksi rajoitetut! (Päätin itse helpottaa hommaa kuitenkin sillä, että jos yllättäen joudunkin mukaan kesäjuhlaan, saan napata juhlamekon valitsemieni vaatteiden ulkopuolelta.)
Tämä on myös loistava projekti niille, jotka shoppailevat jatkuvasti. Itse en kuulu tuohon kategoriaan, sillä esimerkiksi sen kolme kuukautta sitten tapahtuneen Korean vaatekaapintäydennyksen jälkeen olen ostanut tasan yhdet kesäshortsit, sillä minulla ei ollut yhtiäkään sellaisia.
Olen melkoisen innoissani keksittyäni taas uuden minimalismiprojektin ja aloinkin heti miettiä, voisiko sitä kokeilla myös kosmetiikan puolella. Luulen, että aion laajentaa tämän myös sinne!
Miltäs Project 333 teistä kuulostaa? Aiheesta löytyy googlettelemalla paljon lisää infoa ja voitte olla varmoja, että tulette kuulemaan siitä blogissani tulevaisuudessa lisää! Onko joku innostunut projektiin mukaan tai saiko joku muu nyt kipinän?

Kommentit (15)

 1. Nunnuka

  Parasta tässä projektissa on se, että pääsee shoppailemaan jo omistamiensa vaatteiden rajoissa. Tykkään siitä kun saa miettiä ja mallailla rauhaksiin sopivaa kokonaisuutta.

 2. redshift

  Kiinnostava konsepti sinänsä. Aloin tosissani suunnitella asiaa, kunnes tajusin, että normaali vaatemääräni ei yllä tuohon lukumäärään.

  Olen puhtaan utelias; miksi aikuisella ihmisellä ei ole yhtiäkään kesäsortseja? Voiko olla, ettet ole ikinä niitä tarvinnut ja nyt yhtäkkiä tarvitset, vai niin, että olet luullut ettet tarvitse ja luopunut niistä?

  Tarve on uskomattoman epämääräinen käsite nykyään. Kovin kaukana siitä, mikä vaatteiden tehtävä on joskus ollut.

 3. Anonyymi

  Hei suosittelen sulle project X pan haastetta meikkien puolelta!:-) sillä saa kivasti karsittua omaa meikkikokoelmaa ja käytettyä sivuun jääneitä tuotteita. Lisäksi niitä postauksia on kiva ulkomaisista blogeista lukeakin mun mielestä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *