Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tavarahaaste-projekti: En ole käyttänyt ja tuskin käytän, mutta tarvitsenko silti?

Tiedättekö ne tavarat, joita ei ole vielä kertaakaan käyttänyt ja tuskin käyttääkään, mutta silti aina niitä katsoessa pohtii, että tarvitseekohan ne nyt kuitenkin säilyttää?
Useimmilta meistä löytyy kotoa juuri tuollaisia tavaroita ja itse olen tavaranvähennykseni myötä joutunut pohtimaan näitä asioita paljonkin. Viimeksi pohdin asiaa näiden juttujen kohdalla:
Nämä kaksi värikästä kangaspalaa ovat pieneen valokuvauskuutiooni tarkoitettuja värillisiä taustoja. Kuutio on ollut minulla jo parisen vuotta, mutta olen käyttänyt sitä aina vain valkoisen taustan kanssa. Punainen ja sininen tausta eivät houkuttele minua yhtään. En minä halua kuvata kosmetiikkojani niitä vasten.
Ja siitä huolimatta mietin kerta toisensa jälkeen, kannattaisiko minun silti säilyttää nämä. Jos vaikka joskus tulisi se hetki, kun haluankin kuvata pienessä kuvauskuutiossani juuri vaikkapa sinisellä taustalla? Kadunko sitten katkerasti sitä, että menin heittämään nämä pois?
Tuskin. Kuten äitini joskus minulle sanoi, suree ihminen vaikka vanhoja villasukkia jos vain tietää joutuvansa luopumaan niistä.
Vaikka olenkin yrittänyt suosia projektissani lähinnä tavaroiden kierrättämistä, en vain keksinyt, mihin ihmeen osoitteeseen voisin nämä alle parin euron arvoiset eBayn ihmeet muka välittää eteenpäin. Minusta ihan oikeasti tuntuu ikävältä heittää tavaroita roskiin, mutta tällä kertaa päädyin tekemään niin. Tiedän, etten huomenna enää edes ajattele näitä ja ensi kuussa en enää edes muista koko kankaita.
Oletteko te luopuneet viimeaikoina jostain sellaisesta, jonka tiesitte periaatteessa olevan teille turhaa tavaraa, mutta josta luopunen silti epäilytti? 

Kommentit (16)

 1. nanna

  ^hei vandaalia, ota kuva niistä pakkauksista & inceistä :)! ja sitten pahvilodjut kierrätykseen tilaa viemästä.

  • Vandaalia

   Tätä oon viimeaikoina ruvennut harrastamaan, ihan varmuuden vuoksi foto joka puolelta pakkausta JOS vaikka tarviskin 😉 Kiitos!

  • Juille

   Oikeastaan kaikkien tuotteiden incit löytyvät googlettamalla. Itse en jaksa tästä syystä säilytellä pakkauksia enää lainkaan, ärsyttäviä tilanviejiä 🙂

 2. Pumpulipupu

  Tämä on kyllä todella mielenkiintoinen ja hyödyllinen tämä sun Tavarahaaste-projekti. Joka päivä odotan innolla, että mistä nyt olet luopumassa. Ensi kerralla täytyy lähteä tähän mukaan, olisi tarpeellista varmasti meille kaikille. 🙂

  • virve

   Kiva kuulla! 🙂

 3. zara

  Miksi et kokoa niitä tavaroita, joista et tiedä kenelle ne antaisit/myisit, yhteen kassiin ja vie projektin päättyessä johonkin hyväntekeväisyyskirpparille (Fida, SPR jne.)?

  Minusta tuo ehjän tavaran kaatopaikalle roudaus on typerää varsinkin kun on joku "tavaranvähennysprojekti" käynnissä.

  • Anonyymi

   kerroppa mitä vähäosainen henkilö tekee sinisellä valokuvauskuution taustalla..

  • Anonyymi

   haha! ihan kuin muut ihmiset kuin "vähäosaiset" eivät kävisi kirppareilla!! no, ehkä näiden guess-bimbojen maailmassa…

  • virve

   zaza: Näin olen tehnyt ja tekemässäkin. Yritän kuitenkin pitää mielessä, etteivät nuo mainitsemasi tahot ole kuitenkaan kaatopaikkoja, joille voi kuskata mitä vaan pois omista silmistään ja siksi esimerkiksi kaksi tällaista tietynlaiseen kuvauskuutioon kiinnitettävää ryppyistä halpiskangasta eivät minusta kuuluneet noihin.

   Eniten olen kuitenkin sillä kannalla, että jo ostopäätöstä tehdessä kannattaa pohtia tavaran tarpeellisuutta, sillä ei noillekaan tahoille voi tavaraa loputtomasti sysätä muka oman mielensä puhdistamiseksi. 🙂

  • zara

   Itse asiassa ajattelin ko. tuotteiden kohdalla, että joku teini-ikäinen aloitteleva valokuvaaja ja ehkä bloggaaja voisi olla hyvinkin innoissaan, jos sattuisi löytämään ne kirpparilta. En kyllä ajatellut, että nuo on mitään roskia, vaikka ovatkin halpiskangasta ja kai ne voi silittää, jos ovat ryppyisiä.
   Ja kirppareilla tosiaan kiertää edelleen muitakin ihmisiä kuin "vähäosaisia"! 🙂

   Mut kiva, ettet sentään kaikkea heitä roskiin. Nyt tämä tavaranvähennysvuosi on jotenkin todella pinnalla ja joillakin se tuntuu olevan sitä, että ehjää tavaraa heitetään surutta roskiin ja vielä "hyvän asian" puolesta. 😉

   Tietenkin jo ostaessa kannattaa miettiä tarvitseeko tavaraa, mutta sitten kun tavarasta on luopumassa, kannattaa miettiä tarvitseeko joku muu sitä. Monesti toisen roska on toisen aarre. Ja nyt en siis puhu rikkinäisistä ja huonokuntoisista tavaroista, joiden paikka on se kaatopaikka.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *