Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tästä starttaa kymmenes blogivuoteni

Tänään vietetään huikeaa juhlapäivää, sillä blogini täyttää yhdeksän vuotta. Käyntiin lähtee siis kymmenes vuosi aktiivista bloggausta!

Yhdeksään blogivuoteen on mahtunut valtavasti asioita ja on ollut ihanaa, että olen saanut jakaa ne kanssanne. Olette seuranneet muuttojani, opiskelujani, työelämäni vaiheita, mutta ennen kaikkea jakaneet kanssani kosmetiikan riemun. Olen ollut onnekas, että olen saanut blogini ympärille porukan, jolle saan löytöjäni aina fiilistellä ja jolta saan myös vastakaikua.

Sheet Happens verkkokauppa kokemuksia Ostolakossa Virve Vee Aprilskin Magic Snow Mask

Joukkoonne mahtuu niin uusia kuin vanhojakin lukijoita, joilla molemmilla on tietysti minulle omanlaisensa erityinen merkitys. On ihanaa, että moni on pysynyt blogini matkassa jo pidempään, mutta on myös mahtavaa kuulla jokaisesta uudesta sen kelkkaan hypänneestä lukijasta.

Virve 23 vuotta

Saan aika ajoin kuulla, ettei blogini ole enää se sama Ostolakossa, mitä se joskus oli enkä voi kuin nyökkäillä. Teen tämän kuitenkin tyytyväisenä, sillä en ole itsekään ymmärrettävästi enää se sama tyyppi kuin mitä yhdeksän vuotta sitten tai edes muutamia vuosia sitten olin. Elämäntilanteet muuttuvat ja ihmiset niiden mukana, minkä olen omalla kohdallani kokenut vain hyväksi asiaksi.

Oli mahtavaa saada blogini alkuaikoina ihmiset innostumaan kosmetiikan vähennysprosessini seuraamisesta. Vuosien kuluessa homman meininki tietysti muuttui eikä Ostolakossa-nimi seuraa minua muuten varsinaisesti kuin blogini osoitekentässä. Eroon siitä ei kuitenkaan kannata hankkiutua, vaikka se ei enää kuvaakaan elämääni muuten kuin kosmetiikan ulkopuolella, sillä se on se taikasana, jonka kautta blogiini ja sen vuosien kuluessa valtaviksi paisuneisiin arkistoihin kuitenkin päädytään useimmiten Googlen kautta. Toisaalta sana kuvaa muuta elämääni kuitenkin melko hyvin, sillä en enää omista kovin paljon muuta henkilökohtaista tavaraa kuin työkaluni eli kosmetiikkani.

Virve 23

Hassusta nimestä voi joskus olla myös hyötyä, sillä kaikessa outoudessaan se jää mieleen (vaikka tuntuukin edelleen aina yhtä nololta sanoa ääneen…). Tulihan blogini alunperinkin tunnetuksi juuri siksi, että joku kauhisteli sitä ja kosmetiikan määrääni niin paljon, että päätyi avaamaan siitä keskustelun netin keskustelupalstalle. Tuolloin keskustelu ja sen aikaansaama kävijäryntäys sekä nauratti että kauhistutti, mutta nyt jälkiviisaana voisin tietysti vain sanoa kiitos sille tyypille, joka laittoi homman puolestani uusiin mittasuhteisiin. Oli mukavaa, että joku soitti viidakkorumpua puolestani ja markkinoi blogiani, sillä ilman sitä kauhistelua en varmasti olisi blogini kanssa tässä pisteessä.

(Sen ensimmäisen, ostolakon avanneen blogipostaukseni voi muuten lukea täältä.)

Kosmetiikan trendit 2017 2018 Ostolakossa Virve Vee

Blogiani lukemalla on päässyt seuraamaan monia elämäni vaiheita aina parikymppisestä huithapelista kolmikymppiseksi vaimoksi. Olen saanut jakaa teille blogissani paljon ja mukaan on mahtunut niin eroja ihmisistä kuin kaupungeistakin, mutta myös uusia ihmissuhteita. On ollut ihanaa saada myös kuulla teidän ajatuksianne. Vaikka en aina ehdikään vastata ihan jokaiseen kommenttiin, luen niistä ihan jokaisen silti aina ja olen niistä kiitollinen. Ilman lukijoita ei ole blogia vaan pelkkä verkkopäiväkirja.

Virve Vee työpaikka - 1 (5)

Vaikka tuonkin elämääni avoimesti blogissa esille, on myös paljon asioita, joita en blogissani esittele. Useimmat näistä ovat sivutoimena tekemiäni työprojekteja, joista en voi tai halua täällä blogissa puhua, mutta joihin olen saanut mahdollisuuden juurikin näiden blogivuosien sekä niiden aikana kartuttamani kosmetiikkatietouden ansiosta. En vaihtaisi pois päivääkään tai yhtäkään kosmetiikkapurkkia purkkien paljoudesta huolimattakaan.

Parhaat tuotteet mustapäille Ostolakossa Virve Vee

Tuntuu jännittävältä saada aloittaa kymmenes blogivuosi kanssanne. Tulevaan vuoteen kuuluu paljon työtä, mutta myös paljon nauttimista. Kukapa kosmetiikkafriikki ei rakastaisi sitä, että saa työkseen shoppailla ja kokeilla kosmetiikkaa, päästä vaikuttamaan maansa kosmetiikkatarjontaan sekä fiilistellä kaltaistensa fanaatikkojen kanssa kosmetiikkaa ja kaikkea sitä saa vieläpä kutsua työkseen, josta saa ihan palkkaakin! Tuntuukin tietysti hyvältä, että olen erityisesti blogin ansiosta onnistunut luomaan minulle useita sellaisia työtehtäviä, joita ei muuten olisi ollut tarjolla. Hymyilyttää saada sanoa, että olen nykyään päätoiminen bloggaaja ja yrittäjä.

Bloggaajan tulot Ostolakossa Virve Vee

Erityisesti viime vuosi oli blogissani merkittävä ja sai minut hyvin onnelliseksi siitä, että olen löytänyt sen erityisen kohderyhmäni. Vuosi sitten iloitsin, kun blogillani oli kuukaudessa 60 000 uniikkia kävijää. Kiitos kuluneen vuoden ja oman bloggaustyylin sekä minua innostavien tuotteiden löytymisen saan nyt iloita, että teitä onkin tässäkin kuussa jo 90 000 uniikin kävijän verran.

Kiitos siis, että palaatte aina uudelleen lukemaan blogiani ja olette innostuneet kanssani samoista aiheista. En ole myöskään koskaan aiemmin saanut yhtä paljon palautetta siitä, että blogini on auttanut tekemään erinomaisia tuotelöytöjä, joista suurin osa on nimenomaan aasialaisen kosmetiikan puolelta. Tuntuu mahtavalta kuulla, että niin moni muukin on löytänyt sen saman aasialaisen kosmetiikan riemun, joka sai minutkin reilu vuosi sitten hautaamaan mieleeni aika ajoin nousseet ajatukset blogin lopettamisesta ja löytämään jälleen sen hetkellisesti hukassa olleen kosmetiikan ilon. Kiitos myös, että myös palaatte kertomaan, kuinka blogini innostamana hankkimanne tuotteet ovat teillä toimineet (tai olleet toimimatta)!

Ostolakossa Virve Vee Bali

Erityisen hyvältä tuntuu tietysti myös se, että saan kirjoittaa tätä postausta teille Bangkokista käsin ja että hullulta tuntunut haaveeni voida tehdä unelmahommiani etelän lämmöstä omalla aikataulullani on toteutunut. Kun olen kertonut blogissa suurista elämänmuutoksistani, olen aina saanut teiltä lukijoiltani aivan ihanan kannustavia ja tsemppaavia viestejä. Se vasta saakin tuntemaan olonsa onnekkaaksi, että on löytänyt blogin kautta niin mahtavan tukijoukon, vaikka emme henkilökohtaisesti toisiamme tunnekaan. Kiitos siis myös siitä.

Ostolakossa Virve Vee

Kiitos jälleen yhdestä mahtavasta blogivuodesta kanssanne!

Kommentit (37)

 1. Kristalli

  Todella upea saavutus ja vaatinut varmasti hurjasti töitä, kiva että olet jaksanut jatkaa blogin parissa ja uudistut edelleen ja jatkat tätä! Itsekin olen ollut mukana jo monta vuotta. Toivottavasti nyt Thaimaassa asumisen johdosta blogi keskittyisi entistä enemmän juuri aasialaiseen kosmetiikkaan, näen juuri sen blogisi vahvuutena ja keinona erottautua muusta, joskus hieman harmaasta kosmetiikkablogien massasta, kun kaikki kirjoittavat samaan aikaan samoista pressituotteista. Olisi mielenkiintoista jos ottaisit myös kantaa lupauksiin tuotteiden markkinoinnissa, varsinkin anti-age tuotteiden, ja ehdotan myös että otaisit kantaa näihin iltapäivä- ja naistenlehtien kauneusaiheisiin (hömppä)artikkeleihin, muistelen juuri lukeneeni yhden jossa kerrottiin että kasvosuihkeiden käyttö kuivattaa ihoa, koska kasvoille suihkutettu vesi haihtuu ja sen mukana haihtuu myös ihossa ihossa oleva kosteus. Paljon tsemppiä jatkoon!

  • Virve Vee

   Kiitos ihanasta kommentista ja hyvistä toiveista sisällön suhteen! <3

   Pakko heti kommentoida tuohon kasvosuihkeasiaan, eli siinä on varmasti mennyt lähdevesisuihkeet ja kosteuttavat kasvosuihkeet kirjoittajalta sekaisin. Lähdevesisuihkeet sisältävät pelkkää lähdevettä eikä niissä ole mitään, mikä sitoisi kosteuden iholle, mutta hoitavissa kasvosuihkeissa on sitten muitakin ainesosia ja ne on tehty säilyttämään iholla kosteutta. Täältä löytyy vielä postaus aiheesta jos kiinnostaa: http://blogit.terve.fi/ostolakossa/kosteuttava-kasvosuihke-lahdevesisuihke/
   🙂

 2. pallonenä

  Upea ja hurja saavutus, tuhannesti onnea! Ostolakossa on aina ollut kiinnostava, sujuvan hyvin kirjoitettu ja onnistuneesti kuvitettu blogi, loistava kokonaisuus siis kaikin puolin!

  Jatkuvuus on mun osalta myös näytellyt merkittävää roolia lukijakunnassa mukana pysymisessä. Pitkät bloggaustauot ovat joissain blogeissa pudottaneet minut lukijakunnasta, koska blogi ikäänkuin jää taustalle ja unohtuu. Ei tietenkään joka päivä tarvitse olla postauksia, mutta on kiva, jos edes pientä äksöniä on useita kertoja viikossa. Sinun tahtisi on tässä suhteessa aivan uskomaton, miten ihmeessä edes ehdit ja jaksat?!

  Eli kiitos kun jaksat työstää meille postauksia todella vaativan työsi ohessa, kiitos kun pidät meitä tiiviisti kosmetiikkamaailman ajan hermolla ja kiitos myös monipuolisuudestasi alan toimijana.

  Olisi hauska tietää myös niistä tekemistäsi sivuproggiksista, jos ne eivät ole liikesalaisuuksia tai muuten hys-hys-juttuja. Uskon, että monipuoliselle alan ammattilaiselle kysyntää riittää joka suunnasta. Se Dagens Industri -keissikin oli jo hämmästyttävä! Haluaisinpa nähdä, että Suomessa vaikkapa Taloussanomat nostaisi jutun aiheeksi yhden maailman johtavista rauhanomaisista miljardibisneksistä ja haastattelisi sen tiimoilta sinua. Sitä päivää odotellessa 😀

  • Virve Vee

   Kiitos taas ihanasta kommentista ja siitä, että aina ehdit ottaa aikaa ja kommentoida. Tuntuu kivalta kuulla aina vakkarilukijoiden ajatuksia! 🙂

   Lupaan kertoa noista sivuprojekteista sitä mukaa kun niistä saa puhua. Mukana on vähän isompaa ja pienempää projektia. 🙂 Yksi kiva juttu, josta nyt ainakin saan puhua ja jonka pääsin tekemään juuri oli ensimmäinen artikkelini myöhemmin ilmestyvään Kauneus & Terveys -lehteen.Muuten pääsen tällä hetkellä mm. olemaan mukana erään yrityksen tuotekehittelyssä konsultoinnin merkeissä ja sitten on pari isompaa juttua, joista en harmikseni vielä voi puhua, mutta joista lupaan, että kuulette myöhemmin. 🙂

  • pallonenä

   Aivan upeaa! On tosi kiinnostavaa kuulla, mitä uutta sinulla on meneillään, siis sitten kun saat kertoa. Ja tuotekehittelyäkin, ou vau! Sinä jos kuka olet oikea asiantuntija siihen. Pakko sanoa, että tämä herätti todella mun uteliaisuuden. Ja nuo isommat jutut. Kuinka isoja ne voi olla, kun nyt jo olet alasi monipuolisin ja sen myötä todennäköisesti suurin toimija Suomessa?!

   Ja vinkkaathan, koska juttusi on K&T:ssä niin tiedän ostaa lehden.

   Mä oon muuten lukenut luultavasti kaikki sinun postauksesi. Tulin lukijaksi suunnilleen vuoden päästä siitä kun aloitit, mutta päädyin lukemaan kaikki aiemmatkin postauksesi ihan mielenkiinnosta. Sinähän olet näillä 9 vuodella jo oikea bloggaajaveteraani ja vielä poskettoman ahkera sellainen 😀

 3. Ihmettelynaihetta?

  Miten tie omaan bisnekseen on vienyt? Luulin sinun olevan edelleen elevenin palkkalistoilla.

  • Virve Vee

   Olen edelleen elevenin maapäällikkönä aivan kuten ennenkin, mutta hoidan siinä sivussa toiminimellä blogia ja muita työprojekteja. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *