Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tästä se lähtee

Vuoden ensimmäinen silmämeikkikynä kului loppuun:

Tämä kuva osoittaa, että olen valehdellut teille väittäessäni, etten omista Yves Rocherin tuotteita. Kyllähän minä näköjään yhden omistinkin.

Kynä oli siis Yves Rocherin YRIA Eye Contour sävyssä 593 Brun. Tämä automaattisilmänrajauskyä oli todella vanha, mutta koska sävy oli ihan hyvä ja laatukin kelpasi, en ole tahtonut luopua tästä. Mikään superloistava tämä rajauskynä ei ollut, mutta ei huonokaan. Aika peruslaatua, jota en jää mitenkään ikävöimään.

Minusta olisi itseasiassa varsin hauskaa päästä testaamaan enemmänkin Yves Rocherin tuotteita. Jostain syystä niitä ei vaan ole koskaan oikein kiinnostanut kokeilla samalla lailla kun monia muita sarjoja. No, ehkä tähänkin saadaan vielä muutos.

Kuinka tuttuja Yves Rocherin tuotteet ovat teille?

Silmämeikkikynän lisäksi minulta kului lisäksi loppuun taas yksi vartalovoide.

Tällä kertaa vartalovoide oli Laveran Milk & Honey vartaloemulsio:

Kun tuotteen nimi on ”Milk & Honey”, kuvittelisi tuotteen tuoksuvan sellaiselle pehmoiselle ihanalle, mille milk & honey -tuotteet yleensä tuoksuvat? No, minä en ainakaan löytänyt tästä tuoksusta mitään maitoon tai hunajaan viittaavaa! Tuoksu oli enemmänkin sellainen pirteän sitruksinen, eli aivan toisenlainen kuin oletin. Tuoksu ei kuitenkaan missään tapauksessa ollut huono, vaan varsin pirtsakka ja hauska.

Laveran vartaloemulsiot kosteuttavat ihoa milestäni hyvin, mutta ovat silti koostumukseltaan kevyehköjä. Jos ei kuitenkaan ole tuoksujen perässä, ovat nämä mielestäni melko arvokkaita vartalovoiteiksi, varsinkin jos on tällainen lutraaja… Jos kuitenkin ottaa huomioon, että tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, ei n. 12 euron hinta olekaan enää suuri kun vertaa muiden vastaavien merkkien vartalovoiteiden hintoihin. Kaikki on siis suhteellista.

Tuoksun vuoksi tätä oli kiva kokeilla ja kokelenkin mielelläni kaikki Laveran tuoksuvat vartalovoiteeni, mutta tuskin tulen niistä mitään ostamaan uudelleen, kokeilijaluonne kun olen…

Ja niin, vielä yksi loppunut tuote:

RENin ihanan tuoksuinen Moroccan Rose Otto Body Washin matkakoko loppui, mikä oikeastaan jopa harmitti, sillä tämä oli aivan ihanan tuoksuinen. Ei sellainen perus esanssinen ruusu, mitä vartalotuotteissa usein käytetään, vaan nimenomaan sellainen vanha kunnon pehmä ruusu, joita mummolan pihassa kasvaa. Todella mukava tuote paitsi tuoksunsa, myös laatunsa puolesta. Pesi puhtaaksi, mutta ei ollut liian pesevä kuitenkaan.

Tätä voisi olla mukava käyttää enemmänkin!

Sellaisia tuotekuulumisia tällä kertaa! Nämä tammikuussa loppuneet (ja uudet) tuotteet alkavat kohta puoliin olla esiteltynä, eli yhteenvetoa on tulossa lähiaikoina vihdoin…

Lopuksi vielä ihan muusta asiasta.

Muistaako kukaan enää, kun mainitsin eräässä postauksessa kuukausia sitten Balancionin?

Balancion on siis taloushallintaohjelma, jolla voi seurata omia menojaan näppärästi netissä. Kerroin jo pari kuukautta sitten, että yritän aina alkaa pitää kirjaa menoistani ja tuloistani, mutta kyllästyn aina niiden ylöskirjaamiseen ja kuittien jemmailuun ja intoni kulujeni seuraamiseen hiipuu viimeistään parissa viikossa. Menojen ja tulojen kirjaaminen olisi todella viisasta, sillä jotenkin sitä aina vaan tuntuu, että raha jotenkin mystisesti katoaa jonnekin eikä käteen ole jäänyt mitään. Olisi mukava tietää, mihin se raha kuluu ja ehkä oppiakin siitä jotain.

Pääsin syksyllä mukaan testaamaan Balancionin nettiohjelman Beta-versiota ja olen ollut siitä aivan innoissani. Balancion on siis ohjelma, joka hakee automaattisesti nettipankista tiedot kaikista tilitapahtumista (ja kyllä, se on täysin turvallinen ohjelma eikä kukaan ulkopuolinen voi sen kautta päästä tekemään tilisiirtoja tai muita verkkopankissasi) ja osaa jopa lajitella ne itse lähes poikkeuksetta (ruoka ja päivittäistavarat, vaatteet ja jalkineet, ulkonäkö, koti ja asuminen…). Ne menot, joita palvelu ei osaa itse lajitella, se luokittelee kategorisoimattomiksi ja voit itse opettaa sen laittamaan noista lähteistä tulleet menot oikeisiin kategorioihinsa. (Ilkimys on kuitenkin osannut poimia jopa esimerkiksi jokaisen Mäkkäri käyntini erilliseen pikaruoka-kategoriaan…)

Näppärintä tässä on siis se, että vaikka et hetkeen jaksaisikaan (tai edes haluaisikaan) pitää itse kirjaa menoistasi, tekee kone sitä jatkuvasti. Kun siis parin viikon tauon jälkeen kirjaudut palveluun sisään, ovat kaikki menosi silti kirjattuina ja voit tutkia niitä vapaasti ja mahdollisesti lajitella niitä tahtosi mukaan.

Syy, miksi intoilen teille tästä on se, että ohjelmaa on vielä mahdollista päästä kokeilemaan maksutta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos tahdotte oikeasti tietää, mitä teillä kuluu esimerkiksi ruokaan, vaatteisiin ja vaikkapa baarikäynteihin tai sitten niihin kosmetiikkatuotteisiin, joiden ostoon teitä jatkuvasti yllytän. Saatatte nimittäin yllättyä ja ehkäpä jopa kauhistua… Ohjelmaan voi kirjautua täällä vielä parin viikon ajan maksutta ja kun siihen kirjautuu nyt ohjelman ollessa vielä maksuton Beta-versio, saavat Beta-käytäjät kiitokseksi hieman pidemmän maksuttoman kokeilukauden. Rekisteröitymistunnus on CIYs4G.

Tämä saattaa jopa kuulostaa jo hieman mainokselta, mutta te tiedätte, etten minä ole täällä ennenkään kehunut ja niiaillut turhille jutuille. (Ja toisaalta monet muutkin hehkutukseni ovat menneet välillä niin övereiksi, että voisivat olla jo mainokseen rinnastettavia…)

Itse en taida uskaltaa kirjautua palveluun sisään hetkeen, sillä noh, tässä on tullut vähän villiinnyttyä viimeaikoina. Palataan siihen sitten myöhemmin… jahka pääsen edes vielä käsittelemään niitä helmikuun tulleita (ja menneitä) tuotteita. Toistaiseksi kun kaikki tuotteet ovat tosiaan vielä kuuluneet tammikuun tuoteliikenteeseen…

PS. Viikonloppuna luvassa kuvallisia kokeiluja IsaDoran uudella supertärisevällä VibraLashilla!

Kommentit (29)

 1. Yleismulkku

  Nyt luinkin kommentit. Unohtui noista YRistä pari juttua. Tuon irtopuuterin nimeen olen itsekin valmis vannomaan, paras, jota olen ikinä kotioloissa saanut käyttää (mikä ei tosin kerro paljon kokemuksien vähyyden vuoksi). Lisäksi ne kuuluisat suihkugeelit ovat mukavia! Eivät ole koskaan kuivattaneet, tuoksut ovat hyviä ja kuluvat suht nopeasti, mikä on itselleni kovin mieluinen asia, sillä kyllästyn nopeasti. Tuoksu pysyy iholla hentona pitkään, mutta ei ole ärsyttävä. Tuoksu tulee esiin lähinnä, kun oikeasti nuuhkaisee ihoaan. Olen kyllä ihan tykännyt. Täydellisiä huteja en ole koskaan löytänyt noista ja halpa maine ei itseä kauhistuta, niin pitkä on perheeni kokemus noista. Itse miellän Rocherin ja Bodyshopin aivan erilaisiksi ketjuiksi, minun mielestäni Rocher on monipuolisempi ja Bodyshopin hinnat kauhistuttavat.
  Tuli myös mieleeni sellainen pieni nippelitieto että itse Yves Rocher kuoli hiljan. En muista, oliko ihan loppu-, vaiko alkuvuonna, mutta kuolipahan kuitenkin. Nyt kiinnostaakin nähdä, muuttuuko sarjan linja sen vuoksi. 🙂

 2. Anonyymi

  Yves Rocherin tuotteisiin liittyen. Olen joskus teininä niitä tilaillut ja käyttänyt, tosin silloinen meikkaustietämykseni ei ollut niin "hyvä" kuin nyt. Verestin tänään vanhoja muistoja ja tilasin kokeiluun luomivärin ja ripsarin, ihan silkasta mielenkiinnosta. Itsekin pidän runsaista ripsistä, vaikka omani onkin tuuheat, pitkät ja tummat. Kuitenkin vihreät silmäni tulevat vain paremmin esille kunnon mascaralla. Hirmu vähän löytyi kokemuksia YR:n tuotteista.

  -Sanna-

 3. Anonyymi

  Yves Rocherista tulee muistoja. 1980-luvulla teininä ei tuotevalikoimaa pikkukaupungissa ollut, eikä rahaa juurikaan käytössä. Äitini suostui maksamaan YR:n tilaukset. Mulla oli lähes koko sarja. Eihän se akneiholle mitään tehnyt, mutta siihen aikaan hienoista opuksista opin paljon. Muutin omilleni ja tilaukset loppuivat, nykyään käytän enää satunnaisesti suihkugeelejä. Hatunnosto YR:lle kuitenkin, me tietyn ajan teinit saimme sentään jotain kohtuuhinnalla, ja hyvän pohjan kosmetiikan käyttöön. Lempituoksuja oli Ispahan, Venice.

 4. Anonyymi

  Itselleni Yves Rocherin tuotteet ovat kovinkin tuttuja, tosin eivät niinkään meikkien vaan ihonhoitotuotteiden osalta 🙂 Ainoa meikkituote, mihin olen pysyvästi kiintynyt, on itseasiassa äitini vanha kulmakynä minulle täysin täydellisessä sävyssä, mikä ei enää edes kuulu YR'n valikoimiin. Mutta joka tapauksessa, rakastan Yves Rocherin suihkugeelejä ja vartalovoiteita, jotka ovat häkellyttävän hyvän tuoksuisina ja saatavina vielä useissa tuoksuissa – vaihtelu nimittäin virkistää. 🙂 Lisäksi suosittelisin sinullekin Yves Rocherin Pure Calmille kosteuttavaa päivä- ja yövoidetta kasvoille, joka toimii minulla ihan täydellisesti. Itse asiassa ainut kasvorasva, mihin olen tykästynyt. Kosteuttaa ihanasti ja illalla kun sitä laittaa, seuraavana aamuna – ja päivälläkin – kasvot tuntuvat ihanan kosteutetuilta, kuitenkaan jättämättä iholle inhottavan rasvaista tai raskasta tunnetta. 50ml purnukkakin riittää yllättävän pitkään käyttöön ainakin minulla. 🙂 Suosittelen kokeilemaan ehdottomasti muitakin Yves Rocherin tuotteita, ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa parhaillaan!
  ps. onko sinulla kokemusta L'orealin aurinkopuuterista (hintaa muistaakseni n. 15e)? Olen ajatellut ostavani sen – itse asiassa jonkin _niistä, niitä kun on kolmessa eri sävyssä. Yhdessä on vain yksi tumma sävy, toisessa puolet tätä tummaa ja puolet vaaleampaa sävyä ja kolmannessa niitä molempia ja lisäksi vaaleanpunertava sävy, joka kävisi mahdollisesti poskipunasta. Haluaisin tietää oletko kokeillut niitä ja suosittelisitko ostamaan – ovatko siis hyviä 🙂 Ja kannattaako ostaa se missä on mukana vaaleanpunainen sävy, vai vaan se, missä on kaksi ruskeaa sävyä? Jomman kumman niistä olen ajatellut hankkivani, mutta mietin vain, olisiko sinun mahdollista saada niitä kokeiltavaksi esimerkiksi työsi kautta. 🙂 kiitos ihanasta blogistasi ja huikeista vinkeistäsi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *