Tästä en enää luopuisi: Gua Sha

*Sis. mainoslinkin

Hoidan kasvojeni ihoa innolla erilaisilla ihonhoitotuotteilla ja käytän siinä tunnetusti mielelläni avuksi myös erilaisia laitteita, mutta yhtä varsin perinteistä ja tavanomaista menetelmään en ollut vielä koskaan omaksunut ihonhoitorutiiniini.

En nimittäin koskaan ollut innostunut kasvohieronnasta.

Olin lukenut siitä kyllä, mutta se kuulosti sekä vaivalloiselta että tylsältä ja hei kellä ihan oikeasti on siihen muka aikaa?

GUA SHA -lasta

Japanin matkani toi kuitenkin pienen muutoksen tähänkin asiaan, sillä reissuni aikana bongasin niin monesta kaupasta myynnistä eräänlaiseen kasvojenhierontaan tarkoitetun gua sha plate -lastan, että ostin lopulta sellaisen myös itselleni (jälleen kerran yhdestä alle eurolla tavaraa myyneestä sadan jenin liikkeestä).

Gua Sha Plate on siis muotoiltu lasta, jossa on pyöristetyt reunat, joiden avulla tässä tapauksessa kasvojen ihoa on tarkoitus sivellä erilaisin liikkein. Gua Sha itsessään on perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, jota vartalon iholle toteuttaessa syntyy jopa melko rajun näköisiä verenpurkaumia ja vetojälkiä, mutta jolla on kuulemma runsaasti positiivisia vaikutuksia kehoon (kiinnostuneet voivat googlettaa asiasta lisää).

GUA SHA -lasta

Lastalla sively on siis varsin perinteinen hoitomuoto ja varsinkin Aasiasta löytyy runsaasti hoitoloita, joissa tehdään Gua Sha -kasvohoitoja. Lastalla sivelemisen tarkoituksena on vaikuttaa kasvojen lymfakiertoon ja aktivoida mikroverenkiertoa, jonka ansiosta ravinteet kulkevat iholle paremmin. Käsittelyillä listataan olevan vaikka kuinka paljon (varsin loogisia) vaikutuksia, joita ovat esimerkiksi ihon heleytys ja kirkastuminen, ihon puhdistuminen ja kiinteytyminen, ihon elastisuuden parantuminen, kaksoisleuan häivyttyminen ja kasvonpiirteiden terävöitys sekä juonteiden ja ryppyjen silottuminen. Gua Sha ei siis ole varsinaista kasvohierontaa, mutta sillä on vastaavia vaikutuksia.

Otin itse Gua Sha -lastani käyttöön kesken reissuni ja opettelin paitsi pakkauksen piirrettyjä ohjeita, myös netistä (YouTube ja Pinterest rules!) löytyneitä liikkeitä. Aiheesta on tarjolla runsaasti tietoa ja vinkkejä, joten sekä tekstimuotoisia että liikkuvaa ja pysäytettyä kuvaa sisältäviä ohjeita löytyy mielin määrin.

GUA SHA -lasta

Ajattelin aluksi, että lastan säännöllinen käyttö on vaivalloista. Eihän minulla ihan oikeasti ole aikaa sivellä kasvojeni ihoa iltaisin tällaisella levyllä – varsinkaan säännöllisesti! Reissussa ollessa huomasin kuitenkin, että iltaisin hotellihuoneeseen vetäydyttyämme ja yövoidetta iholleni laitettuani istuin usein toviksi tietokoneelle katselemaan Netflixiä tai surfaamaan muuten vaan ympäri nettiä ja siinä sivussa ihon sively sujui kuin itsestään.

Kun löysin muutamat sopivat liikkeet, joita sekoitella ja toistaa, ei sivelyyn tarvinnut keskittyä sen enempää ja sitä teki kuin huomaamattaan – välillä tajusin, että olin Netflix-sarjaa katsoessani tehnyt sitä jopa koko pitkän jakson ajan!

Olen joskus leikitellyt ajatuksella, että aloittaisin kasvojen hieronnan, mutta käsin tehtynä se on vaikuttanut aivan liian vaivalloiselta. Tuntuu, että silloin pitäisi ihan oikeasti keskittyä hommaan kunnolla, miettiä erilaisia liikkeitä niitä tehdessä ja sitäpaitsi kädet kuitenkin nappaavat iholta pois sitä liukastavaa tuotetta, mikä sekin tuntuu ajatuksena ärsyttävältä. Gua Sha -lastan kanssa kaikki on kuitenkin helpompaa, sillä sen kun vaan ohimennen ja aivottomasti sivelee tajuttuaan, mihin suuntiin sitä kannattaa tehdä eikä liukas lasta myöskään ime itseensä hoitotuotteita.

GUA SHA -lasta

Ajattelin ensin, että minulla olisi varmasti aikaa Gua Sha -lastani lähes päivittäiseen käyttöön vain lomalla ja että se jäisi kotiinpalattuani kiireisen elämänrytmin viedessä taas voiton, mutta toisinpa vaan kävi. Huomasin, että kun tein iltapesut ajoissa, oli minulla helposti aikaa joka ilta ainakin parikymmentäminuuttiselle Gua Sha -hetkelle läppärini äärellä. Nyt olenkin käyttänyt lastaa säännöllisesti 3-7 kertaa viikossa jo kahden kuukauden ajan.

Monissa ohjeissa kasvoille kehotetaan levittämään esimerkiksi öljyä, jotta lasta liukuu iholla, mutta itse laitan iholle yleensä ihan vaan ne normaalit hoitonesteet, seerumit ja yövoiteet, joiden jäljiltä sen pinta on sen verran liukas, että lasta liukuu sillä hyvin ja jopa tehostaa tuotteiden imeytymistä.

GUA SHA -lasta

Netistä löytyi vaikka kuinka paljon ennen ja jälkeen kuvia, joissa Gua Sha -hoitojen vaikutukset näkyivät selkeänä ihon epäpuhtauksien vähenemisenä ja juonteiden silottumisena. Kaikkeen netissä näkemäänsä ei tietystikään voi luottaa, mutta ne herättivät silti minussa kiinnostusta. Koska kyseessä ei ole mikään uusi ja trendikäs keksintö vaan perinteinen, jo ikuisuuksia käytössä ollut hoitomuoto, halusin ainakin uskoa, että siinä olisi oltava jotain tehoa.

Olenkin nyt käyttänyt Gua Sha -lastaani jo kahden kuukauden ajan ja ihollani on näkynyt selkeitä muutoksia. Ensimmäisen kuukauden jälkeen kiinnitin ihan erityistä huomiota siihen, kuinka hyvältä iho tuntuu minkä lisäksi myös näytti heleämmältä.

GUA SHA -lasta

Suurimman eron huomasin otsalle tuloaan tehneiden horisontaalisten juonteiden sekä nenänpielistä lähtevien naso labial -juonteiden kohdalla, jotka kaikki olivat häivyttyneet selkeästi. Myös silmänympärysjuonteet olivat selvästi häivyttyneet. Käsittelen Gua Sha -lastalla paljon myös leukalinjaani ja poskien aluetta ja voin selvästi nähdä leukalinjan ja kasvonpiirteiden terävöityneen niillä alueilla. Monet ovat saaneet tästä myös erityistä apua silmäpusseihin, minkä voin täysin uskoa.

Paitsi että lasta tuo apua olemassaoleviin ongelmiin uskon sen myös ennaltaehkäisevän ihon ikääntymisen merkkejä tehokkaasti. Lastalla ei ole tarkoitus hangata ihoa hullun lailla, mutta sillä sively saa ihon punoittamaan kevyesti, mikä on merkki mikroverenkierron parantumisesta, joka puolestaan tehostaa ihon toimintoja. Uskon siis Gua Shan olevan myös loistava keino ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisyssä.

Gua Sha -lastoja löytyy esimerkiksi eBaysta hyvin edullisesti vaikka kuinka ja niiden mallit saattavat hieman vaihdella. Jos uteliaisuus Gua Shaa kohtaan heräsi hieman, mutta et ole varma, tulisitko oikeasti tehneeksi sitä niin paljon, että viitsisit hankkia siihen oman lastansa, voi homman aloittaa helpomminkin: Gua Sha -lastan voi nimittäin korvata myös pyöristetyillä reunoilla varustetulla lusikalla!

Gua Sha -lastojen eBay-myyjiä löytyy täältä*.

GUA SHA -lasta

Teettekö te kasvoillenne säännöllistä hierontaa?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (16)
  1. ..Joskus ne yksinkertaisimmat keksinnöt vaan on parhaita 😉 Tahtoo oman naamalusikan asap!! Huomasin jo Body Shopin Sleeping Maskin vaikutusten parantuneen ohjeiden muk. kasvohieronnan myötä, mutta uskon kyllä, että tämä lasta voisi parantaa tuloksia (ja elämän laatua 😉 entisestään..

  2. Mira / Blinger Shimmer -blogi
    22.8.2016, 09:39

    Mielenkiintoinen laite 😀 Kieltämättä kyllä kasvojen hierominen on itselläkin jäänyt vaikka eihän se todellisuudessa kovinkaan paljoa aikaa tai vaivaakaan vaatisi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *