Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tarpeellista vai ei?

Jippii, pääsen kertomaan parista loppuneesta kroppatuotteesta!

Ensimmäinen kahdesta loppuneesta vartalotuotteesta oli Biothermin Lait de Gommage vartalokuorinta:

Tämä ajoi tehtävänsä todella hyvin ja kuori ihon sileäksi ja pehmeäksi tuntuen kuitenkin tarpeeksi hellävaraiselta. Lisäksi sitruksinen tuoksu oli ihanan pirteä ja piristi oloa välittömästi! Varsin kelvollinen tuote, siis.

Sitten päästään kuitenkin henkilökohtaisiin mielipiteisiini vartalolle tarkoitetuista kuorintatuotteista.

Ymmärrän täysin kuorintatuotteet, jotka jättävät iholle myös kosteuttavia aineosia (esim. REN:in ihana vartalokuorinta), mutta miksi ihmeessä tuhlata euroja tavalliseen käytössä kuluvaan vartalokuorintaan, kun täsmälleen saman tuloksen saa parin euron kuorintahanskoilla ja suihkugeelillä? Hanskat kestävät ikuisuuden hyvinä ja niitä voi halutessaan vaikka pestäkin jokaisen käyttökerran jälkeen. Tottakai erillinen kuorintatuote antaa tuoksuineen kivan fiiliksen, mutta söpön väriset kuorintahanskat ja oma ihana suihkugeeli ajavat myös saman asian ja paljon halvemmalla ja ekologisemmin.

Käytättekö te mielummin erikseen kuorinta-aineeta vai tyydyttekö kuorintahanskoihin?

Toinen loppunut tuote oli Lumenen SPA-linjan Kiinteyttävä vartaloemulsio:

Läskiähän näillä ei voida kiinteyttää vaan ainoastaan saada ihon pinta kiinteämmän tuntuiseksi ja sekin tunne kestää vain hetkellisesti (eli yleensä seuraavaan suihkukertaan asti). En siis lähde arvioimaan voiteen kiinteytystehoa vaan keskityn sen kosteutustehoon.

(Sain muuten kerran kuulla myyväni todella huonoja tuotteita, kun asiakas kysyi minulta kiinteyttääkö eräs myymäni kiinteyttävä vartalovoide häntä ihan oikeasti. Kun sitten rehellisesti kerroin, ettei vartalovoiteella voi muutta läskiä lihakseksi ja että efekti syntyisi vain ihon pinnan hetkellisestä napakoituksesta, tuhahti asiakas huonoille tuotteilleni ja kertoi hakevansa toiselta sarjalta sellaisia, jotka oikeasti kiinteyttäsivät hänet. Muiden tuotteet kun kuulemma niin lupaisivat tehdä ja varmasti sitten tekisivätkin. Toivotin hyvää päivänjatkoa, sillä riitelemään tai valehtelemaan en kyllä ryhtyisi.)

Tämän vartaloemulsion kosteutusteho oli varsin hyvä. Toki kiinteyttävät vartalovoiteet ovat yleensä hyvin imeytyviä ja siksi hieman kevyehköjä (napakoittava kalvo täytyy saada aikaiseksi), mutta tämä oli yllättävän täyteläinen. Iho tuntui mukavan kosteutetulta ja pehmeältä käytön jälkeen ja tykkäsin kyllä tunteesta. (Jos voidetta kuitenkin läträä iholle liikaa, lähtee se rullautumaan iholta siloittavan kalvon vuoksi.)

Se, mistä en oppinut millään tuotteessa tykkäämään oli sen tuoksu (tai minusta ennemminkin haju). Tuotteissa on käytetty ruusunjuurta ja voin todellakin kuvitella maasta revityn juuren haisevan juuri tälle. Wannabe-insinöörikin nyrpisteli nenäänsä, kun kylpyhuoneessamme ja makuuhuoneessamme tuoksui viikon ajan iltaisin tälle.

Onko Lumenen SPA-linjan tuoksu teidän mieleenne? Tai oletteko löytäneet linjasta hyviä tuotteita? Aiemmat kokemukseni linjan Pehmentävästä vartalovoista löytyvät täältä.

Kommentit (20)

 1. Sof

  Etsisin pinkkiä poskipunaa. Haluaisin jotain tämän sävyistä (http://www.smashbox.com/blush_rush) Haluaisin kuitenkin vähän halvempaa, tiedätkös millä merkillä voisi olla? Katoin että nivealla olisi vastaavanlainen, mutta onko nivean punat hyviä ja kestäviä?

 2. Manna

  Ostin ihka ensimmäisen kuorinta-aineeni vasta vähän aikaa sitten, ja olin kyllä pettynyt… kuorivia rakeita on aineessa ihan liian vähän! Seuraavaksi satsaan kyllä kuorintahanskoihin! 🙂

 3. redshift

  Kuorintahanskoja mäkin käytän 🙂 Noiden sun mainitsemien syiden lisäks musta on kiva kun ei tarvi yrittää huuhtoo iholta mitään rakeita pois, se olis tuskastuttavaa 😀

 4. JLCHARLOTT4

  Oon juurikin joku aika sitten tutustunut Lumenen SPA-linjan kuorintaan, ja olin ihan tyytyväinen! Mun nenään tuoksui tosi hyvältä ja rakeita oli tarpeeks, eikä kuivattanut mun ihoa. 😀 Yleensä käytän kuitenkin kuorintahanskoja, koska sen jaksa lähteä arvuuttelemaan kuorintavoiteiden kanssa. Täydellistä kuorintaa on vaan vaikea löytää.

 5. Nimetön

  Heidi: Pitääkin tutustua, kiitos vinkistä! 🙂

  Sof: Nivean poskarit ovat mielestäni olleet ihan hyviä. Jos voit tilata netistä (Nonpareil Boutique), on NYX:in Pinky todella herkku sävy. 🙂

  Manna: Hanskat on pop. 🙂

  redshift: Voiko olla ärsyttävämpää, kun huomata jo vartalovoidetta levittäessään, että toiseen kainaloon on jäänyt kuorintaa… 😛

  JLCHARLOTT4: Tekisi mieli testata Lumenen kuorinta sen muiden ominaisuuksien vuoksi, mutta tuoksu ei vaan miellytä. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *