Tämän hetken luottoviisikkoni

Ei, tämä postaus ei käsittele Diorin ihania luomiväriviisikoita, kuten blogini sisältöön enemmän perehtynyt lukija voisi kuvitella. Nyt puhutaan jostain ihan muusta.

Kuten olen useaan kertaan maininnut, meni minulla joku aika sitten hermot teini-ikäni yllättävään uusiutumiseen ja jatkuvasti iholleni nouseviin näppyihin ja kipeisiin patteihin, jotka saattoivat pysyä ihon alla monta viikkoa ilman, että niistä pääsi mitenkään eroon. Koska voiteet ja antibiotit on aikoinaan kokeiltu ja pilleritkin alkoivat yhtäkkiä olemaan tehottomia, sain lääkäriltä Isotretinoin actavis kuurin ihoni pelastukseksi.

Ne, joille kuuri on tuttu tietävät, että se voi laittaa ihon kuivumaan todella pahasti. Itse sain kuivumisoireita nopeasti ja kokeilin niihin kaikenlaista.

Kuvittelin, että punainen Bepanthen hoitaisi huulet pehmeiksi. Huuleni eivät koskaan ole olleet niin kuivat kuin sinä aikana, kun yritin sinnitellä tämän kanssa.

Olin myös varma, että Weledan manteliöljy yhdistettynä mantelilinjan Intensive Facial Creamiin ovat lyömätön kaksikko yökäytössä. Manteliöljy pisti kuitenkin ihoni punoittamaan kirkkaan punaisena ja Intensive Facial Creamista oli vain päivävoiteeksi, sillä ihoni imi kaiken samantien.

Lopullisen herätyksen koin, kun pari viikkoa sitten eräänä iltana söin laivalla työharjoittelussa ollessani ruokatauolla omenaa ja tunsin ihan kirjaimellisesti, että suunympäristöni iho repesi. Kun katsoin vähän ajan kuluttua itseäni peilistä, oli leuan ja suunympäristön iho ihan riekaleina. Ohuita iholiuskoja pystyi repimään ja raaputtelemaan irti helposti. Näytti muuten todella hurjalta!

Nyt minun ihoni kuitenkin näyttää tältä:

Näkeekö joku hilseilevää ihoa tai muutakaan epämääräistä? Minä en ainakaan näe (kuivia suupieliäni lukuunottamatta, joihin yritän vielä löytää ratkaisua).

Itseasiassa ihoni näyttää taas varsin hyvältä omaan silmääni. Ensimmäinen kahden kuukauden pillerisatsi on kohta syöty ja näpyt ovat tosiaan kaikonneet. Ja se kuivuuskin on saatu kuriin.

Kuinka tähän on siis päästy, vaikka pahasti kuivattava lääkekuuri on kokoajan meneillään ja kuivuuden pitäisi vaan pahentua?

Tahdon esitellä teille tämän hetken luottoviisikkoni:

Ilman tätä joukkoa näyttäisin varmasti suomuiselta merihirviöltä ihoni puolesta, mutta näiden kavereiden avulla minun ei tarvitse enää huolehtia ihon pahasta kuivumisesta ja kasvojen todella pahasta punoituksesta.

Ketä minä sitten olen saanut uusiksi kavereikseni? Esitelläänpä heidät hieman tarkemmin.

Biothermin Nutrisource Levres huulivoiteen kanssa olimmekin jo vanhat kaverit, joiden yhteydenpito vain oli hetkeksi jäänyt. Tätä parempaa huulirasvaa ei vaan voi olla olemassakaan! Lääkekuurin aloitettuani huuleni kuivuivat niin, etten voinut käyttää niissä kuin huulirasvaa tai kirkasta huulikiiltoa, kaikki muu näytti pahalta repaleiden päällä. Nyt voin taas laittaa huulilleni ihan mitä tahdon, sillä huuleni näyttävät aivan täydellisen kosteutetuilta. Ihanaa!

Ennen kun käytin Sensain pudistusliinaa meikkien poistoon, tuntui kasvovesilappuun aina jäävän hieman meikin jämiä. Tämän vuoksi kasvoveden oli oltava mieto, mutta kuitenkin selkeästi puhdistava. Nyt kun käytän Sensain liinaa, ei kasvoveden tarvitse olla puhdistava. Riittää, että se ihan oikeasti vain tasapainottaa ihon pH:n ja tuo iholleni kosteutta, jota ihoni todellakin tarvitsee. Ja juuri tätä kosteutta tämä Lancomen täydellinen Tonique Confort geelimäinen kasvovesi iholleni tuo. Tämä on aivan täydellinen kasvovesi minun kuivalle iholleni enkä tahdo enää ikinä olla ilman tätä!

Lääkekuuri aiheutti myös pahaa ihon punoitusta. Kasvojeni iho heloitti helposti todella punaisena ja kuumottavana ja sen peittäminen oli todella hankalaa. Lisäksi lähes jokainen kosteusvoide vain lisäsi punoitusta. Tutustuin kuitenkin laivalla tähän Chanelin ihanaan Calmin Emulsioon, joka todellakin rauhoittaa ihoa. Yksinään tätä ei voi käyttää (eikä ole tarkoituskaan), sillä tämä on todella, todella kevyt ja tehty imeytymään iholle samantien. Iho jää tämän jäljiltä mukavan rauhoitetun tuntuiseksi ja kuumotus on selkeästi vähentynyt.

Koska edellinen tuote ei riitä yksinään, on sen päälle saatava jotain lisää. Ja päiväkäytössä RENin Hydra Calm Global Protection Day Cream on aivan mieletön tuote! Tämä kosteuttaa hyvin, mutta ei ole liian rasvainen ja ennen kaikkea tämä rauhoittaa ihoa todella tehokkaasti! Tämän ja edellisen tuotteen yhdistelmän käyttöönoton jälkeen ihoani ei ole enää päivisin pahemmin kuumottanut pieniä lehahduksia lukuunottamatta ja poskeni iho on itseasiassa tuntunut jopa viileähköltä, kun olen sitä kädellä kokeillut (tai ainakin käsiä viileämmältä). Selkeä ero entiseen!

Sitten on vielä jäljellä ylivoimainen luottotuotteeni ihon kuivuutta vastaan:

Lancomen Nutrix Rich Cream on juuri sitä, mitä ihoni kaipaa. Todella tuhtia jankkia, joka kosteuttaa, pehmittää ja ehkäisee kosteuden haihtumista. Käytin tätä yökäytössä Chanelin emulsion päällä pari viikkoa ilman yhden ainotta näppyä ja yllätyin, kun sen jälkeen kurkkasin inciä: mineraaliöljyjä, lanoliinia, mehiläisvahaa… Toisin sanoen siis kaikkea mahdollista, minkä olisin tuominnut tukkivan ihoni jo ennen kuin olisin edes kokeillut tuotetta ja ehdottomasti jättänyt koko tuotteen kokeilematta. Luojan kiitos, etten tiennyt tuotteen sisällöstä mitään, sillä ilman tätä itkisin varmasti kaiket päivä kotona peiton alla suomuista naamaani. No, voinpahan ainakin karsia mielestäni yli sen uskomukseni, että edellämainitut aineet tukkisivat ihoani jatkuvassa käytössä.

Luottoviisikkoni näytti siis tältä ja kuvat nassuni ihosta toimivat todistajinani. Kuinka ihanaa onkaan taas selvitä aamulla meikkipohjan tekemisestä parilla kabukin pyöräytyksellä!

Kommentit (26)
  1. Kiitos paljon tästä postauksestasi, aloitan itse jo elämäni kolmannen lääkekuurin tätä kirottua aknea korjaamaan ja olen jo itkenyt valmiiksi kun tiedän entuudestaan että iho kuoriutuu levyinä irti. Kävin ostamassa eilen mm. Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamia kosteutusta varten, mutta kasvovesi ja riittävästi kosteuttava päivävoide jäivät harkintaan; nyt tiedän mitä käyn ostamassa! 🙂
    Mistä ostat noita RENin tuotteita? nettikaupasta vai saako niitä jostakin liikkeestä Suomessa?

  2. Anonyymi: REN:in tuotteita myyvät Suomessa Kicksit ja ainakin Helsingin Stocka. Hieman edullisemmin niitä saa ostettua Look Fantasticista tai Renin omalta brittiläiseltä sivustolta.
    Tsemppiä kuurin kanssa! Jos ei Arden tunnu auttavan, käy pyytämässä kokeeksi näyte tuosta Nutrixista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *