Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Syvällistä pohdintaa

Kun on näin syvällinen ihminen kuin minä, kärsii tietysti myös hyvin syvällisistä ja suurta pohdintaa ja jopa stressiä aiheuttavista ongelmista. Esimerkiksi eräs suuri kysymys on aiheuttanut minulle päänvaivaa jo jonkun aikaa: Minkä kasvoveden valitsen käyttööni nyt, kun Lumenen Lift Touch Elvyttävä kasvovesi loppui?

Omatunto sanoo, että minun olisi käytettävä pois myös toinen samanlainen, sillä tämä on ollut minulla jo ainakin pitkälle toista vuotta eikä välttämättä säily enää kauaa hyvänä.

Järjenääni puolestaan kehottaa minua käyttämään pois Lancomen kasvoveden, sillä olen hankkinut sen itselleni nimenomaan rottakuurin kuivattamaan nassuun ja se on juuri se optimaalisin vaihtoehto minulle

Sisäinen seikkailijani kuitenkin yllyttää minua ottamaan kokeeksi käyttöön Diorin kasvoveden, sillä meillä kahdella ei ole ollut takanamme ikinä mitään yhdenyön juttua vapakavampaa.

Voih, kuinka rankkaa elämäni taas onkaan näiden vaikeiden päätösten keskellä!

Ja niin, olisitteko tahtoneet kuulla muutaman sanasen tästä jo loppuneesta Lift Touchin Elvyttävästä kasvovedestä (joka muuten löytyy kaupoista nykyään nimellä Hoitava kasvovesi)?

Lift Touch -linja on tarkoitettu aikuisemmalle tai kuivemmalle iholle, eli myös nuori kuivaihoinen voi sen puhdistustuotteita käyttää. Linjan puhdistusöljy on yksi lempparituotteistani ja kasvovesikin on ihan ok tapaus, vaikkei kuitenkaan lempparikasvoveteni olekaan (tykkään itse täyteläisemmistä, jopa geelimäisemmistä koostumuksista).

Hyvästä ja minulle sopivasta kasvovedestä on löydyttävä INCIä lukiessa heti veden jälkeen kosteutusta ja pehmitystä. No, tästä löytyy glyseriini ja sen jälkeen tuleekin jo tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineosia (emulgaattori, säilöntäaine, toinen säilöntäaine…) ja sitten seuraa se mielenkiintoisin: Benzophenone-4, eli aurinkosuoja-aine!

Toki näiden jälkeen tulee vielä parisenkymmentä muuta ainetta (joiden joukossa on toki mm. allantoiini ja tuotteen lupaama kanervauute) , mutta en usko, että niiden määrä voi olla kovin suuri, jos paria säilöntäainettakin on niitä enemmän. Tai ainakaan en toivo määrän olevan kovin suuri, sillä jestas, mikä määrä säilöntäaineita tässä siinä tapauksessa on!

(Aineethan on lueteltu INCI-luettelossa pienenevässä määrin sen mukaan, mikä niiden osuus sisällöstä on. Alle 1% tuoteen sisällöstä olevat aineet valmistaja voi kuitenkin luetella ihan missä järjestyksessä vain tahtoo kuluttajan silmää haluamallaan tavalla miellyttäen.)

Aurinkosuoja-aineen selittäisin itse sillä, että koska valmistajat ostavat tuotteensa sisältöä varten tarkoitetut aineet cocktaileina, joita käsittääkseni vain muutama tehdas valmistaa, on tässä cocktailissa nyt vain sattunut olemaan mukana tuo aine.

On siis turha luulla, että joku ihana kemisti on valinnut erikseen jokaikisen aineosan tuotteeseen juuri siksi, että juuri se nimenomaan sopii tuotteeseen. Valmistajat ostavat tosiaan cocktaileja samoista tehtaista (esim. kevyt voidepohja, täyteläisempi voidepohja, shampoopohja…), joita he sitten yhdistelevät tarpeensa mukaan ja mahdollisesti lisäävät sekaan sen oman superraaka-aineensa.

Tämä info mursi minulta aikoinaan täysin sen mielikuvan, että ihanan voidepurkkini jokainen aineosa olisi tarkkaan mietitty. Eipä ole ei, vaan purkissa on sitä, mitä siinä oleviin cocktailiin kuuluu, olivatpa ihan kaikki aineosat edes tarpeellisia lopputuotteessa tai eivät (niiden poistaminen olisi turhan hankalaa ja kallista ja sitäpaitsi muutenkin turhaa). Ja koska jokainen erillinen cocktaili tarvitsee säilyäkseen ainakin yhden säilöntäaineen, voi kuulemma säilöntäaineiden määrän mukaan jopa laskea, kuinka monesta cocktalista tuote on koottu!

Kosmetiikkateollisuus on mielestäni ehdottomasti kiinnostavin teollisuuden ala, sillä se pyrkii luomaan niin paljon harhakuvia ihmisille, ettei tosikaan! (Mutta mitäpäs minä tässä siitä nurisisin, kun itse kerran tuen alaa kaikin mahdollisin tavoin työn ja vapaa-aikanikin puolesta…)

PS. Lopputulos oli, että käytän Lancomen kasvovettä iltaisin ja aamuisin meikatessa varisseiden luomivärien pyyhkimiseen Lumenea. (Mikäli jotain muuta syvällistä persoonaa jäi asia mietityttämään.)

Kommentit (29)

 1. Nimetön

  Tiina: Kiitos tuosta kahden tunnin infosta. 🙂

 2. Anonyymi

  Voitko sinä kosmetiikka-alan ammattilaisena kommentoida jotenkin seuraavia totuutena julkaistuja lauseita (lainatu suoraan kirjasta "Nykynaisen niksit"):

  -Ihonkuorinta-aineet ovat turhia ja jopa haitallisia. Ne vaurioittavat happovaippaa ja voivat katkoa pieniä pintaverisuonia.

  -Kasvovesi kuivattaa kaikkia ihotyyppeejä, se kuivattaa voimakkaasti ihon pintasolukkoa muodostaen karstaa

  Kirjassa kehotetaan käyttämään myös perusvoiteita esim.aqualan L:ää kasvojen pesussa ja kosteutuksessa. Sillä luksusvoiteet on kirjsan mukaan hömppää.

 3. Nimetön

  Anonyymi: No onpas kummia väittämiä… Kyllä kuorintavoiteellakin voi toki saada pahaa jälkeä, jos ei valitse tarpeeksi hellävaraista. Kuorinta kuitenkin heleyttää selkeästi ihon pintaa ja aineet pääsevät imeytymään paremmin iholle.
  Kirjoittaja ei ehkä myöskään tiennyt, että on olemassa alkoholittomia kasvovesiä, jotka sisältävät kosteuttavia aineosia. Kasvovesi viimeistelee ihonpuhdistuksen ja tasapainottaa ihon pH:n vesijohtoveden jäljiltä.
  Perusvoiteet ovat hyviä kosteuttamaan ja toimivat pesemisessäkin mainiosti, mutta en lähtisi sanomaan, että kaikki luksusvoiteet ovat hömppää. Niin edullisemmissa kuin kalliimmissakin on yhtä lailla huonompia tapauksia. Täytyykin joskus lukea tuo kirja. 🙂

 4. Eiko

  Mulla on tällä hetkellä käytöss kaksi sy-voidetta. Aamulla laitan Diorin Hydra-protectivea ja iltaisin Cliniquen all about eyes richia.

  Cliniquen purkki on jo kolmas ja ostankin niitä edullisia meikkipussukoita joissa on hoitovoide, 7 ml sy-voide ja puhdistusvoide. Puhdistusvoide ei sovi iholleni lainkaan, mutta kaksi muuta ovat hyviä tuotteita. Päädynkin sitten aina luovutttamaan puhdistusvoiteen siskojen käyttöön.

  Diorin sy-voide on 7 ml kokeilutuubi, mutta varsin riittoisa käytössä. En ole itseasissa koskaan ostanut sy-voidetta täyteen hintaan vaan saanut/ostanut erikoiskokoisena kokeilupakkauksissa. Minusta ihan hyvä niin sillä pikkupurkit kuluvat sopivassa tahdissa eikä tarvi pelätä, että voide vanhenisi 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *