Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sydän lyö yhdelle vanhukselle

Toisin kuin varmasti helposti voisi olettaa, en ole kova jemmailemaan vanhoja kosmetiikkatuotteita.

Minulle kosmetiikka on kulutustavaraa siinä missä ruokakin ja kun päiväykset paukkuvat, heitän sitä suosiolla roskiin. Tuotteen täytyy olla todella rakas, erikoinen tai edes jollain tapaa erityinen, jotta suostun jemmailemaan sitä vuositolkulla. Joskus puolestaan tuotteen hankintahinta on ollut sen verran suolainen, etten vaan millään raaski päästää tuotteesta irti mikäli tiedän, että tulen ennen pitkään kuitenkin käyttämään sen loppuun. Tosin oli hankintahinta ollut mikä tahansa, laitan tuotteen surutta eteenpäin, mikäli en itse käytä sitä.

Minulla on kuitenkin yksi (minun mittapuullani ainakin) melko vanha tuote, joka myyntihinta ei ole päätä huimannut ja joka ei ole millään lailla luksusta ja jonka parasta ennen -päiväyskin on kaiken kukkuraksi mennyt umpeen jo kaksi vuotta sitten, mutta jota en vaan tahdo vielä heittää pois.

Kyseessä on Anytimen vuonna 2006 valmistama Blush Power -poskipuna sävyssä 30 Heartbeat.

Parasta ennen 08/2009.

Tämä oli ensimmäisiä tuotteita, jotka sain itselleni kun vuonna 2006 aloitin kosmetiikan myymisen. Jollain muotoa tuotteella on siis myös tunnearvoa, koska tuosta ensimmäisestä työpaikastani koko kosmetiikkamyyjän urani on varsinaisesti lähtenyt kehittymään.

Heartbeat on persikkainen sävy, joka jättää ihon kauniin heleäksi ilman glitteriä tai suurempaa shimmeriä. Poskipuna taittaa valoa kauniisti ja sopii tällaiselle vaaleahipiäiselle, sillä siitä ei irtoa kerralla liikaa väriä.

Heartbeati oli pitkään laatikossani pölyttymässä, mutta otin sen keväällä aktiivikäyttöön ja nyt siitä onkin tullut hytissäni majaileva työposkipunani, joka pääsee lähes päivittäin käyttöön.

En usko, että tulen heittämään tätä pois ennen kuin tämä loppuu tai ainakin lopulta hajoaa. Periaatteessa puuterimaiset kosmetiikkatuotteet säilyvät hyvinä kahdesta kolmeen vuotta, mutta koska tämän koostumus on kunnossa ja käytän tuotetta vain poskipäille (eikä kyseessä ole vaikkapa silmämeikki), käytän tätä surutta vielä niin kauan, kunnes tämä siirtyy ajasta iäisyyteen.

Minulta löytyy kuitenkin vielä ainakin yksi tätäkin vanhempi kosmetiikkatuote, jota käytän vapaaviikoillani lähes päivittäin. Palaan siihen vielä myöhemmin!

Mikä on teidän vanhin kosmetiikkatuotteenne? Säilöttekö vanhaa kosmetiikkaa ihan vaan sen ostoarvon takia tai muista tunnesyistä?

Kommentit (11)

  1. bubbs

    En heitä ikäsyistä pois tuotteita, jotka ovat säilyttäneet alkuperäisen koostumuksensa, ulkonäkönsä ja hajunsa. Olettaisin vanhimman kosmettiikkatuotteeni olevan tBS:n puuterimainen kulmakarvaväri, jonka olen ostanut joskus 4-5 vuotta sitten. Välissä se oli hyvän tovin hukassa (sohvatyynyjen välissä), mutta päivittäisestä käytöstä huolimatta materiaalia riittänee varmasti ainakin vuodeksi vielä. En heitä pois, ellei hajoa. Ja itseasiassa onhan mulla Lumenen huulenrajauskynä, jossa parasta ennen -merkintä on vuodelta 2004. Ei huolestuta kummankaan ikä, koska tosiaan tuotteet eivät ole vuosistaan kärsineet.

    Teininä käytin hopeista luomiväriä, jota myös äitini käytti teininä, varmaan jossain todelisissa 70-luvun diskoissa. Ei siinäkään mitään vikaa ollut, ja oli muuten ihan mieletön pigmentti siinä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *