Swiss Clinic Skin Roller – kokemuksia, ajatuksia ja mielipiteitä

*Sis. mainoslinkin

Tämän hetken kuumin juttu tuntuu Suomessa olevan Swiss Clinic Skin Roller – ainakin, jos katson, mitkä tuotteet meillä töissä myyvät ja mistä ihmiset tahtovat blogistani lukea. Eiköhän siis tänään anneta kansalle sitä, mitä se ilmeisen yksimielisesti tällä hetkellä tahtoo.

Swiss Clinic Skin Roller

Postasin teille jo yli puoli vuotta sitten kilpailevan SkinRoller-merkin kotikäyttöisestä mikroneulauslaitteesta. Esittelin tuossa aiemmassa postauksessani mikroneulauksen ideaa ja koko konseptia ylipäätään hieman tarkemmin, joten en kertaa tässä postauksessa enää kaikkea uusiksi, vaan vinkkaan lukemaan tämän aiemman postaukseni, mikäli hommasta tahtoo hieman lisäinfoa.

Hankin oman mikroneulauslaitteeni tosiaan loppukesästä ja päädyin silloin kokeilemaan SkinRoller-merkin 0,5 mm neuloilla varustettua rullaa. 0,5 mm rulla on pisin, mitä yleensä edes suositellaan kotikäyttöön kasvojen iholle ja se on tarkoitettu nimenomaan stimuloimaan ihon omaa uudistumista.

Swiss Clinic Skin Roller

Iholle pienen pieniä reikiä tekevä neularulla sopii nimenomaan hoitamaan ihoa, jolla on esimerkiksi juonteita tai aknearpia. Tavallisesti tämän pituisilla neuloilla varustettua rullaa suositellaan käytettäväksi hieman harvemmin, eli muutaman viikon välein, jotta iho ehtii korjata itsensä käsittelykertojen välillä.

Ostin itse tosiaan 0,5 mm rullan ja käytin sitä kasvoillani 1-2 kertaa kuukaudessa, mutta en huomannut sillä oikeastaan mitään erityistä vaikutusta iholleni muuten, kuin että ihoni näytti aina rullauksen jälkeisenä päivänä erityisen heleältä.

Olin aluksi hieman pettynyt, mutta aloin sitten miettiä tarkemmin, että mitä minä sen oikeastaan olin edes odottanut tekevän. Minulla ei ole arpia ja ryppytilannekin on vielä melko olematon, joten tajusin, että olin tainnut ahneuttani valita lähtökohtaisesti iholleni väärän pituisilla piikeillä varustetun rullan. Enhän minä tietenkään nähnyt eroa, jos ihollani ei ollut niitä ongelmia, joihin rullaa nimenomaan suositellaan.

Päätin lähestyä hommaa uudelta näkökannalta ja valita lyhyemmän rullan, joka on tarkoitettu hieman toisenlaiseen ihonhoitoon. Ehkä nyt huomaisin vaikutuksen paremmin?

Swiss Clinic Skin Roller
SkinRoller 0,5 mm rulla ja Swiss Clinic Skin Roller 0,2 mm rulla.

Siinä missä 0,5 mm piikit nimenomaan itsessään stimuloivat syvempiä reikiä tekemällä ihon uudistumista, on lyhyemmillä piikeillä varustettu 0,2 mm rulla  tarkoitettu lähinnä vain tehostamaan ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Sekin tekee iholle pieniä reikiä, mutta ne toimivat lähinnä vain aktiiviaineiden kuljetuskanavina auttaen tehoaineita imeytymään iholle ja siten ihoa hyödyntämään niitä paremmin.

Koska se ei tee iholle yhtä syviä reikiä kuin 0,5 mm rulla, voidaan sitä myös käyttää useammin ja yleensä suositellaankin, että 0,2 mm rullaa käytettäisiin iholla 5-7 peräkkäisenä päivänä, jonka jälkeen pidettäisiin yhtä pitkä tauko.

Minä rakastan läträtä ihonhoitotuotteilla ja erilaiset hoitonesteet sekä seerumit ovat parasta, mitä tiedän. Miksi ihmeessä en ollut jo lähtökohtaisestikin tajunnut valita nimenomaan 0,2 mm neuloilla varustettua rullaa? Olin tainnut vain olla ahne ja tyypillisen kuluttajan tapaan ajatella, että pidemmät neulat tarkoittavat tehokkaampaa ja parempaa hoitoa miettimättä, mitä ihoni ihan oikeasti tarvitsisi.

Swiss Clinic Skin Roller

Klikkailinkin samantien menemään tilauksen verkkokauppaamme ja ostin itselleni uuden rullan. Swiss Clinicin rullat ovat olleet varsinkin viimeaikoina niin suosittuja, että ne ehtivät olla jopa jonkun aikaa loppu verkkokaupastamme, mutta onneksi varastoa oli jälleen saatavilla ja saatoin ostaa omani.

Otin uuden rullaan käyttöön jännityksellä. En kokenut, että 0,5 mm rulla olisi tuntunut ihollani mitenkään kauhean ikävältä ylähuuleni herkkää ihoa lukuunottamatta (kipukynnykseni ei toki ole kovin matala tällaisissa asioissa), mutta 0,2 mm oli sitäkin hellempi – vähän kuin olisin painellut ihoani tarranauhalla. Iho punoitti sen käytön jälkeen hyvin kevyesti, mutta ei varsinaisesti ärtynyt, joten aloin heti käyttää rullaa viitisen kertaa viikossa pitäen sen jälkeen aika yhtä pitkän tauon.

Kannatti vaihtaa lyhyempään rullaan, sillä se oli iholleni paljon hyödyllisempi. Minulla on kotona loistavia ihonhoitotuotteita, joten tehostan mielelläni niiden imeytymistä iholle rullalla ja nyt huomasin jo selkeämpää ero ihoni kunnossa ensimmäisen käyttöviikon jälkeen, kun hoitavat ainesosat pääsevät imeytymään iholleni paremmin. Rulla auttaakin siis paitsi tehostamaan esimerkiksi pigmenttimuutoksia hoitavien tuotteiden sekä ihoa kosteuttavien tuotteiden vaikutusta myös ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkien muodostumista, mikä on juuri sitä, mitä oma ihoni kaipaa.

Swiss Clinic Skin Roller

Täytyy kuitenkin myöntää, että siihen markkinointipanostukseen nähden, jota Swiss Clinic on viimeaikoina Suomessa harrastanut oli ehkä vähän hassua, että firman myymän tuotteen käyttöohje oli osaksi käännetty suoraan Google-kääntäjällä eikä sitä oltu edes annettu sen jälkeen kenellekään suomea puhuvan oikoluettavaksi. Ehkä lauseet oli ensin kääntänyt joku ulkomailla syntynyt ja siellä äitinsä kanssa suomea kotona puhunut ja kun materiaaliin tuli lisää kääneettävää, ei sitä enää ehditty käännättää vaan käytettiin vain Googlea?

”Kosteuttaa aina käsitelty alue jälkeen liikkuvan Sveitsin Skin Rollern.

”Tuntuuko sinusta, että ihosi kipeä tai ärtynyt sinun pitäisi odottaa kanssa hoito, kunnes iho on toipunut.” 

Seuraava Swiss Clinicin markkinointipanostus voisikin olla käyttöohjeiden oikoluku..?

Swiss Clinic Skin Roller

Olen nähnyt Swiss Clinicin Skin Rollereita viimeaikoina todella monessa lifestyle -blogissa bloggaajien saatua laitetta yritykseltä testiinsä ja olen katsellut juttuja hieman huolissani. Koska kyseessä on kuitenkin iholle reikiä tekevä vempain, jolla on tietysti myös mahdollista saada aikaan pahimmillaan jopa tulehduksia ja ihovaurioita, olisi minusta tärkeää, että jutuissa nostettaisiin esiin muutamia tärkeitä asioita.

Moni rullan kokeiluunsa saanut bloggaaja ei ole esimerkiksi selvittänyt yhtään, että rullia on olemassa eripituisilla piikeillä eikä siksi esimerkiksi kerro postauksessaan, mikä rulla heillä on itsellään ollut käytössä. Kannattaa siis kiinnittää huomiota siihen, hankkiiko itselleen 0,5 mm rullan, joka nimenomaan auttaa uudistamaan ihoa häivyttäen siltä arpia ja juonteita vai tahtooko vain tehostaa hoitotuotteidensa imeytymistä ja käyttää siksi 0,2 mm rullaa.

Rullien käyttötiheydestä on myös paljon erilaista juttua. 0,2 mm rullaa voi minusta huoletta käyttää 5-7 kertaa viikossa ja pitää sitten saman verran taukoa, mutta jätän jokaisen itsensä päätettäväksi, tahtooko saman tehdä 0,5 mm rullalla. Swiss Clinicin ohjeiden mukaan näin suositellaan tekevän myös 0,5 mm rullan kanssa, mutta itse olen lukenut, että 0,5 mm rullaa kannattaisi käyttää iholla harvemmin. Olen kuitenkin lukenut paljon hyviä kokemuksia 0,5 mm rullan käytöstä iholla näin usein, joten en lähde sanomaan, etteikö niin saisi tehdä. Haluan kuitenkin nostaa esiin, että tästä asiasta kannattaa ehkä googletella itse hieman ennen kuin päättää, kuinka oman ihonsa kanssa toimii.

Swiss Clinic Skin Roller

Eräs asia, jota blogeissa ei myöskään nosteta koskaan esiin on, kuinka usein rulla pitäisi vaihtaa.

Olen itse lukenut tästä todella erilaista infoa ja monissa lähteissä puhuttiin, että rulla tulisi vaihtaa vähintään 7-15 käyttökerran jälkeen. Joillakin sivustoilla taas sanotaan, että esimerkiksi kerran viikossa käytettynä rullaa voi käyttää puoli vuotta eli n. 25 käyttökertaa.  Hämmennyksekseni Swiss Clinicin Skin Roller -pakkauksessa tai yrityksen verkkosivuilla ei ollut asiasta mitään mainintaa, joten otin yhteyttä suoraan yrityksen asiakaspalveluun selvittääkseni, mikä on heidän näkemyksensä asiaan – onhan tämä nyt todella olennainen asia kuitenkin tietää.

Sain vastauksen, että kun rullaa käyttää 5-7 kertaa viikossa ja pitää sen jälkeen saman verran taukoa, voi rullaa käyttää 3-4 kuukautta. Tämä kuulosti todella paljon pidemmältä ajalta, mitä olin yleensä kuullut suositeltavan, mikä oli hieman hämmentävää. Mikroneulauksessa on tärkeää, että iholla käytetään rullaa, jonka piikit eivät ole tylsistyneet käytön myötä ja monissä lähteissä väitetään, että tuo 7-15 kertaa olisi jo ehdoton maksimi yhden rullan käyttöiäksi.

Swiss Clinic Skin Roller

Yritin kysyä Swiss Cliniciltä, onko heidän rullissaan käytetty jotain erityistä teknologiaa tai materiaalia, jonka vuoksi rullan piikit pysyvät terävinä sen n. 45-60 käyttökertaa, joita tuossa suositellussa ajassa  keskimäärin kertyy, sillä usein rulla kuitenkin suositellaan vaihtamaan useammin. Sain kuitenkin vain simppelin vastauksen, etteivät he osaa kertoa kuin omista tuotteistaan, ja että heidän rullansa piikit ovat japanilaista kirurginterästä, jota voidaan käyttää heidän esittämänsä ajan. Selvä se sitten.

Swiss Clinic Skin Roller

Mikä minun mielipiteeni tästä jutusta sitten on?

Omien kokemuksieni mukaan 0,2 mm rulla on ihan mahtava juttu, sillä sen avulla saa helposti tehostettua hoitotuotteidensa vaikutusta. Piikit ovat myös sen verran lyhyet, ettei niillä kovin helposti voi varmastikaan onnistua tekemään iholleen hallaa kotikäytössä kunhan muistaa huolehtia hygieniasta.

Päätin luottaa Swiss Cliniciin ja aion käyttää huoletta heidän rullaansa sen 3-4 kuukautta, jonka he esittivät sen kestävän hyvänä. Minulla on nyt takana muutama käyttöviikko (ja taukoviikko), joiden perusteella olen kokenut rullan todella loistavaksi jutuksi iholleni.

Minulla ei ole omakohtaista kokemusta siitä, kuinka 0,5 mm rulla toimii merkin suosittelemalla käyttötahdilla esimerkiksi aknearpien ja juonteiden hoitoon, mutta olen nähnyt sillä saavutettavan hyviä tuloksia, joten antaisin sille itse varmasti mahdollisuuden tuolla käyttötiheydellä ja katsoisin, kuinka oma ihoni siihen reagoi. Suosittelen kuitenkin, että hyvästä hygieniasta pidetään huolta ja käyttöä jatketaan sen mukaan, kuinka oma iho siihen suhtautuu.

Lupaan tehdä vielä oman postauksen siitä, kuinka itse tarkalleen olen rullaa käyttänyt, millaisten tuotteiden kanssa ja mitä konkreettisia vaikutuksia olen sillä ihollani nähnyt!

Swiss Clinic Skin Roller

Onko teillä kokemuksia Swiss Clinic Skin Rollerista tai muista vastaavista laitteista?

Swiss Clinic -tuotteita myy eleven.fi*

Kommentit (20)
 1. Minulla on ollut nyt n.3kk tuo 0,5mm rulla käytössä, enkä voi kuin tykätä! Vuosia kestänyt akne on hävinnyt ja iho on todella kuulas ja kirkas! Alkuun iho kuivui, mutta se meni ohi noin parissa viikossa. Tuosta rullan käyttöiästä on pakko sanoa, että ei kyllä tullut mieleenkään, että se ei olisi ikuinen! Täytyy toki putsata hyvin, mutta tuntuu hassulta, että kirurginteräs niin helposti tylstyisi ihoa vasten (kun ei tällä nyt kuitenkaan ole tarkoitus ihoa lävistää). Olen käynyt kosmetologikoulun, mutta silloin ei vielä mikroneulauksesta tiedetty joten en osaa sen kummemmin sanoa, mutta itse ajattelin kyllä luottaa omaan ihooni ja tuntemuksiini ja käyttää rullaa niin kauan, kunnes se selvästi osoittaa tylstymisen merkkejä. Olen käyttänyt omaani vähän miten sattuu, mutta max viikon tauko, sitten huomaa jo että alkaa näppyä puskea.. Mutta itse en voi olla kuin tyytyväinen, että iho on niin hyvässä kunnossa nykyään!! 🙂

  1. Ihan mahtavaa kuulla, että rullailusta on ollut iholle noin paljon hyötyä! Kiitos, että jaoit kokemuksia. Moni on varmasti kiinnostunut kuulemaan niitä! 🙂

   Tuo rulla käyttöikäkysymys on tosiaan mielenkiintoinen, sillä toiset ovat sitä mieltä, että terät tylsistyvät nopeasti ja toiset taas sanovat, että eivät ne niin helpolla tylsisty. Tästä olisi mukavaa lukea enemmänkin jos jollakin lukijalla on asiasta tietoa! 🙂

 2. Täydet pisteet sinulle tästä postauksesta, itse olen myös hieman varauksella lukenut monien blogeissa olleita postauksia tästä laitteesta. Varmasti oikein käytettynä toimii joo, mutta itsellenkin on jäänyt outo mielikuva siitä että esimerkiksi laitteen käyttöiästä tai piikkien pituuksista ei ole puhuttu ollenkaan. Lisäksi hygieenisyyttä laitteen käytön aikana voisi mielestäni korostaa näissä normipostauksissa.

  Toivottavasti laitetta miettivät näkisivät myös tämän postauksen!

  1. Kiitos! 🙂 Minusta laite on tosiaan ilmeisen loistava, mutta huolestuttaa aina hieman, kun tällaisia juttuja jaellaan kokeiluun sellaisille bloggaajille, jotka eivät ole välttämättä ihan kärryillä siitä, mitä on tärkeää ottaa huomioon ja muistaa korostaa lukijoille. Joku voi kuitenkin saada tällaisella pahaakin jälkeä aikaan, jos ei huolehdi perusjutuista. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *