Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tikusta asiaa: Suuri vanupuikkokeskustelu

Eräs ystäväni oli jo jonkun aikaa sitten kylässä luonani ja pyysi minulta vanupuikkoa.

Vanupuikko

Ei minulla ole. Tai siis en käytä niitä niin en ole siksi ostanut.

Vastaustani seurasi hämmentynyt hiljaisuus.

Miten niin et käytä niitä?” kysyi hän selvästi ihmeissään.

No siis, en vain käytä… tai kyllä minä niillä joskus korvia putsaan jos poikaystävällä niitä on, mutta en minä muuten niitä oikein käytä.

Vanupuikko

Ystäväni hiljeni hämmentyneenä, mutta vain voidakseen aloittaa asiasta syvällisemmän keskustelun. Miten on mahdollista, ettei kosmetiikkabloggaajalla ole vanupuikkoja? Jokaisellahan niitä nyt on ja varsinkin kosmetiikkabloggaajalla!

Olen ostanut elämäni aikana pari rasiaa niitä, mutta jokaisen niistä on loppujen lopuksi käyttänyt loppuun joku muu kuin minä. Veikkaan, että olen koko elämäni aikana kuluttanut loppuun alle yhden rasiallisen vanupuikkoja.

Ymmärrän, että ne ovat varmasti käteviä esimerkiksi meikin korjailuun, mutta jos itse sotken vaikkapa silmäluomen ripsivärillä, rullaan paperinpalan nurkkaan pienen kulman, jonka kostutan ja jolla pyyhin sotkut pois. Taiteilen harvemmin näyttävämpiä rajauksia, joten niidenkään kanssa ei topseille ole tarvetta.

Vanupuikko

En siis vain koskaan ole oppinut käyttämään vanupuikkoja. Kaikki lukemani artikkelit siitä, miksei korviakaan kannattaisi puhdistaa vanulapuilla ovat nekin vahvasti mielessäni eikä minulla vaan ole koskaan käyttöä puikoille.

Vanupuikko

Nämä kuvissakin näkyvät vanupuikot on kotiutettu puoli vuotta sitten hotellista ulkomaanmatkalta (itseasiassa tuon vanupuikkokeskustelun jälkeen), jotta minulla olisi varmuuden vuoksi kotona vanupuikkoja niitä mahdollisesti tarvitessani. Tarvetta ei ole vieläkään tullut.

Keskusteltuani puuttuvista vanupuikoistani useamman ystäväni kanssa olen kuitenkin saanut aikaan sen verran ihmetteleviä kommentteja, että minun on nyt pakko avata keskustelu bloginkin puolella. Ehkä ”kosmetiikkapiireissä” olevat ihmiset käyttävät vanupuikkoja keskimääräistä useammin, sillä minun vanupuikottumuuteni on saanut aikaan paljon hämmästelyä, mutta en jaksa uskoa, että olen ainoa lajiani.

Vanupuikko

Kuinka paljon teillä kuluu vanupuikkoja? Mihin te niitä käytätte?

Kommentit (24)

 1. Petra

  En ymmärrä miten ihmiset ei muka osaa meikata ilman topseja 😀 Mihin niitä tarvii? Ja kyllä, käytän itse nestemäistä eyelineria. Olen ostanut 100 kpl vanupuikkopaketin joskus varmaan yli 5 vuotta sitten ja edelleen on reippaasti jäljellä. Kyllä niillä korviakin saa puhdistaa, etenkin ulompaa osaa, mutta ei saa työntää syvälle korvakäytävään koska tällöin vaikku usein vain pakkautuu syvemmälle. (Korvaan voi muodostua myös kova vahatappi jota ei saa itse pois.)
  Yksi outous mikä tässä keskustelussa tuli ilmi on että miten ihmeessä vanupuikoilla puristetaan mustapäitä?

 2. Olivia

  Tulee käytettyä lähes joka kerta kun meikkaan, sillä ripsiväriä menee aina luomille. Topsipuikko on kyllä paras niiden siistimiseen ikinä! Paperilapulla paljon hankalampaa hommaa
  😀 korvia en putsaile noilla vaikka kotona aina äiti putsasi meiltä lapsilta. Mulla menee nykyään vaan korvat tukkoon, liian ahtaat korvakäytävät vissiin. Mutta meikinsiistimiseen ihan parhaita! Kannattaa kokeilla!

 3. riina

  tulee käytettyä melkein joka päivä! ripsarin, eyelinerin, huulipunan ja lakkauksien korjaamiseen ainakin..

 4. Lumene True Mystic Precise Eyeliner -silmänrajaustussi – Kauneus & Terveys -blogit

  […] aamu-unisena ei ole syntynyt rutiinia. Lumenen tussilla nekin ovat kuitenkin sujuneet hyvin (ilman niitä vanupuikkojakin…) ja lopputulos on aina ollut hyvä. Jos minulle vain sopisivat kissamaisemmat rajaukset niin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *