Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Suttua tumpelolle

Blogiani pidempään lukeneet tietävät minun olevan vannoutunut Diorin viisikkoluomivärien fani. Olen käyttänyt niitä jo vuosia ja jopa yhdistellyt vanhoja palettejani uusiksi kokonaisuuksiksi omien mielihalujeni mukaan. Blogissani on jopa oma tunnisteensa viisikoille ja se pitää sisällään viitisenkymmentä postausta!
Diorin viisikoilla olen saanut luotua niitä helppoja ja turvallisia meikkejä, joita aina käytän. Kevyt ja luonnollinen meikki onkin yleensä ollut se minun juttuni ja kaiken maailman smokylookit ovat olleet minulle aivan vieras juttu.
Tähän syntyi kuitenkin muutos, kun pääsin toukokuussa töiden kautta Lancomen meikkitaiteiluja Petr Blechan meikkikoulutukseen ja pääsin tutustumaan Lancomen uusiin luomiväriviisikoihin.
Viisikko kuin viisikko, olin aiemmin ajatellut enkä ollut jaksanut kiinnostua myymäläämme ilmestyneistä uusista luomivärikomboista sen kummemmin. Mutta voin kertoa, että kun joku oikeasti avaa tällaisen viisikon käytön ihan kunnolla, saa konseptin myytyä minullekin jo ihan täydellisesti!
Palettien käytöstä on pyritty tekemään kuluttajille mahdollisimman helppoa, joten niiden mukana tulee ohje, jossa jokainen väri ja jokainen sivellinpinta on numeroitu ja pakkauksessa tulevat mukana myös ohjeet siitä, mihin mitäkin väriä levittää. Homma näyttää aluksi haastavalta, muttei kuitenkaan loppujen lopuksi ole sitä millään lailla.
En ole itse mikään smokylookkien luoja, joten halusin kokeilla, kuinka tumpelolta sujuu meikin tekeminen pakkauksen ohjeilla. 

Sain koulutuksesta itselleni ruskeahkoja sävyjä sisältäneen Brun Adore -paletin, jolla lähdin hommaa toteuttamaan.
Lähtötilanne olivat meikittömät silmät.
Kuten perusmeikkaajat yleensä, levitetään applikaattoripinnalla numero yksi luomivärisävyä numero yksi koko liikkuvalle luomelle. Tämä on helppo vaihe ja tämän osaa tehdä jokainen.
Tämä ei ole niin tarkkaa, kunhan sävy on siellä päin. Homman voi toki lopettaa jo tämän yhdenkin sävyn jälkeen, mutta siinä tapauksessa kannattaa yrittää olla hieman tarkempi sävyn levityksessä…
Seuraavaksi lisätään sävyä numero kaksi applikaattoripäällä numero kaksi.
 
Tämäkin on helppoa. Vaaleaa ja kevyesti valoa tuovaa sävyä lisätään kulmaluun alle ja sillä itseasiassa voi täyttää kaiken ykkösluomivärin ja kulmakarvan välisen tilan. Sävy ei ole liian pigmenttinen, joten se vaan tuo katseeseen mukavasti valoa. Jälleen homman voi jo lopettaa tähän jos tuntuu, että tässä on jo tarpeeksi.
 Kolmannenkin sävyn käyttäminen on helppoa. Se on nimittäin tumma rajaussävy, jota käytetään applikaattori numero kolmosen kyljellä tai kärjellä. Jos sävyn tahtoo pehmeän utuisena, voi sen levittää kuivana, mutta jos hommaan tahtoo intensiivisyyttä, kannattaa applikaattoria kostuttaa hieman (muttei jättää sitä läpimäräksi!). 
 
Itse rajasin tässä vaiheessa vain yläluomen, mutta rajaan alaluomea lisää myöhemmin. Rajausta myös tarttui hieman silmän alaluomen sisäpuolelle, mutta se ei haittaa, sillä olen anyways menossa kohti smokympaa lookkia.
Seuraavaksi levitän sävyä numero neljä pehmoisella siveltimellä, jonka on kerrottu olevan nimenomaan nelosvärille tarkoitettu. 
Tämä on varjostusväri ja sillä tehdään perus banaanivarjostusta luomivakoon. Luomivärisivellin on tähän tarkoitukseen pehmoisine harjaksineen aivan loistava ja hyvä lopputulos syntyy helposti. Paketin ohjeissa neuvotaan, että nelossävyä voi laittaa alaluomelle jo tässä vaiheessa, mutta koska itse teen silmämeikin aina ensin ja meikkipohjan vasta sitten, en vielä lähtenyt sohimaan mitään alaluomille.
Siinä missä nelosvaihe saattoi tuntua haastavimmalta, on vitosvaihe jo kaukana siitä. Tässä vaiheessa nimittäin napataan esiin sivellinpinta numero viisi sekä väri numero viisi ja töpöytetään niitä hieman liikkuvan luomen sisänurkkaan tuomaan kirkastusta ja valoa meikkiin.
 
 Töps ja homma on valmis.
 Meikkipaletin luomivärien koostumuksessa on kuitenkin yksi pieni juttu. Ne ovat erinomaisen kosteudenkestäviä ja kuulemma mitä enemmän kosteutta ilmassa on, sitä paremmin ne luomilla pysyvät. Ja pitihän sitä tietysti lähteä kokeilemaan ihan vaan sillä, että nappasin paletin mustan, puuterimaisen luomivärin (numero kolme) ja sudin sillä itselleni sisärajaukset alaluomilleni. Ja löysinpä ripsivärinikin tähän väliin.
Ja voi jessus, ne sitten muuten todellakin pysyivät!
 Tässä yllä yksi ”8 hours later” -kuva. En ole missään vaiheessa lisännyt rajauksia sisäluomilleni, vaan nämä todellakin ovat vaan pysyneet melkolailla loistavasti.
 
En tosiaan yleensä ole ollut mikään smokymeikkien ystävä, mutta tämä paletti on saanut minut innostumaan niistä aivan täysillä. 
Paitsi että luomivärit ovat hyvälaatuisia ja helppoja käyttää (jokaisessa ei olevoimakasta pigmenttiä, vaan pigmentin määrä on suhteutettu käyttötarkoitukseen), ovat ne luomilla myös kestäviä ja hyvin levittyviä. Lisäksi pakkauksen pienistä siveltimistä on onnistuttu tekemään niin hyvälaatuiset, että meikki tosiaankin syntyy pelkästän niitä apuna käyttäen. 
(Pieni ekstrayksityiskohta siveltimissä on muuten se, että ne pysyvät paikoillaan rasiassa magnettiien avulla, eli vaikka aukinaisen rasian kallistaisi ylösalaisin, eivät siveltimet tipu siitä lattialle. Nice!)
Olen itseasiassa viimeiset pari viikkoa käyttänyt joka päivä yksinomaan tätä palettia ja sivupalkissakin näkyvistä Instagram-kuvistanikin voi huomata, että olen tosiaan ollut paletin kanssa tiiviissä suhteessa ja suosinut smokyeyes-lookkia lähes päivittäin!
Ihastuin tähän Lancomen luomiväripalettiin niin suuresti, että taidan jopa harkita toisenkin paletin ostamista. Tällähän saa toki tehtyä erilaisiakin lookkeja, mutta  tämä suttusilmäisyys on vienyt minut ihan mennessään viimeaikoina.

 Millainen on teidän suhteene smoky eyes -lookkiin? Suositteko sitä usein, silloin tällöin vai ette juuri koskaan? Tai oletteko tehneet tuttavuutta näiden Lancomen uutuuspalettien kanssa?
(Ja kun joku kuitenkin kysyy, niin en ole varma palettien hinnasta Suomessa. Meillä tax freessa ne kustantavat n. 46 euroa, eli hinta on Suomessa varmankin kuudenkympin paikkeilla…?)

PS. Kiitos kaikille ihanista vastauksistanne eiliseen kettupostaukseen. Olen nauranut vedet silmissä selityksillenne siitä, miksi ketuilla on ollut käsisaha mukana…

Kommentit (29)

  1. Anonyymi

    Aivan upea meikki! <3 Mun taitaa olla pakko ostaa sama paletti jostain 🙂

  2. Anonyymi

    Ihana meikki ja paletti myös! Jos mulla olisi varaa maksaa reilut 50€ luomiväripaletista, niin toi olis mun!

  3. Anonyymi

    Myyty 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *