Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Suosikkitukkatuotteettuuttööt

Olen lupauksieni mukaisesti alkanut laittaa tukkaani. Kiharran, käherrän, käännän ja väkerran. Solmin ja letitän, pinnitän. Ja aika ajoin myös hieman nillitän. Mutta laitanpahan joka tapauksessa.

Minulta onkin kyselty myös käyttämistäni hiustuotteista. Tällä kertaa siis esittelyssä kotona aktiivikäytössäni olevat suosikkini.

Ennen pesua laitan hiuksiini muutamaksi minuutiksi tämän mm. kookosöljyä sisältävän Bootsista ostamani tehohoidon. Tämä on mukava lisätuote varsinkin silloin, kun hiukset tuntuvat takkupesältä ja niiden selväksikampaaminen totaaliselta mahdottomuudelta ilman hoitoaineella muhittelua.

Kun olen pessyt ja hoitanut tukkani, laitan siihen jätettävät hoitoaineet.

Tällä hetkellä käytössä on Schwarzkopfin Got2B Smooth ´n Chic -linjan Smoothing lotion (joka on muuten kestänyt minulla ikuisuuden!) sekä saamani Joicon Stucture-linjan Foundation Prep & Primer suihke, josta olikin enemmän juttua tässä postauksessa.

Jos tahdon nimenomaan enemmän siloitusta ja takkujen availua, käytän Bootsista ostettua Umberto Giannin beauty Secrets Instant Beauty Makeover Sprayta (saatavilla myös Ruotsin Bootseista), joka on kosteuttavia ja siloittavia aineosia sisältävä suihke. Tämä sopii myös pesunjälkeisinä päivinä suihkittavaksi tukkaan, kun tukka kaipaa siloittelua ja uudelleenherättelyä.

Seuraavan tuotteen valitsen sen mukaan, olenko pitämässä tukkaani sileänä ja suorana vai kihartamassa sitä. Cutrinin Chooz Multispray on palvellut minua jo vuosia ihan vaan siksi, että sain niitä niin monta työskennellessäni aikoinani Lumenella. Pulloja on vielä jäljellä yksi töissä ja tämä yksi kotona, mutta näiden loputtua tahdon kokeilla jotain muuta. Tuote kyllä toimii loistavasti pitäen kiharat hyvin ja tuoden niille mukavaa tukea ja tekstuuria, mutta tylsistyttää minua vuosien käytön jälkeen jo kovasti.

Kuvan VO5 Heat protection spray on puolestaan Englannin tuliainen. Tuote sisältää kosteuttavia, pehmittäviä ja siloittavia aineita ja hieman hiusta (väliaikaisesti) paikkaavia proteiinejakin. Tuote toimii parhaiten, kun sitä suihkuttaa vielä hieman kosteaan tukkaan, mutta toki sen voi suihkia myös kuivaankin tukkaan. Tuote lupaa lämpösuojaa 230 asteeseen asti, mutta minä en usko pätkän vertaa lämpösuojiin. Käytän niitä vain siksi, että tuotteissa on lämpösuojaavien aineosien ansiosta muitakin muotoilullisia ominaisuuksia (silikonit siloittavat, muovit antavat tuen).

Pari suihkausta ainetta ei todellakaan voi tuoda mitään kunnollista suojaa vaan on lähinnä markkinointikikka. Suihkit tuotetta ihan maksimissaan kymmenen suihkausta ympäri päätäsi ja osa hiuksistasi kostuu siitä. Kokeilepa suihkia vaikka ne kymmen suihkausta kämmentäsi vasten, odota käden kuivumista ja tartu sillä suoritusrautaan tai kihartimeen. Tai auts, älä tartukaan, koska järkikin sanoo, etteivät nuo pari suihkausta voi muodostaa mitään suojaavaa kerrosta, joka oikeasti auttaisi millään lailla lämpöä vastaan.

Tämä on minun mielipiteeni, mutta kuulen ilomielin, jos joku osaa perustella minulle, miten lämpösuojat kykenisivät suojaamaan. Hyötyä näistä tuotteista on toki tosiaan niiden muotoilua tukevien aineosien vuoksi, jolloin tukkaa ei ehkä tarvitse esimerkiksi suoristusraudalla vetää yhtä montaa kertaa läpi itse aineen jo tuodessa hieman siloitusta ja pitoa.

Jos olen suoristamassa tukkaani, on ylivoimainen suosikkituotteeni kuitenkin John Friedan 3-day Straigh ylivoimainen ykköstuotteeni, jota laitan heti jätettävien hoitoaineiden jälkeen. Mikään muu tuote ei kykene tekemään näin sileää, suoraa ja pitkään kestävää lopputulosta kuontalooni!

Jos olen suoristanut tukkani, siloitan sen vielä Mark Hillin Holiday Hair Stay Straight Shaping Polishilla (Englannin tuliainen), joka tuo tukalle sileyttä ja pehmeyttä tekemättä siitä tahmeaa tai raskasta. Saamani GHD:n Smooth & Finish Serum puolestaan on tavallinen silikoniseerumi, joka siloittaa latvojen pörröidyyset. Näitä kahta voi käyttää myös päällekäin siloittamalla tukan ensin GHD:n seerumilla.

Jos puolestani tahton tukkaan enemmän tekstuuria ja muotoiltavuutta, suihkin siihen Fudgen Urban-linjan merisuolasuihketta. Tämä on tavallinen merisuolasuihke, joita saa monilta merkeiltä, mutta halusin itse kokeilla tätä Englannin tuliaistani.

Viimeistelen tukkani joko saamallani Joicon Structure-linjan hiuslakalla tai Fudgen Texture Blasterilla. Joicon hiuslakasta on tullut yllättäen suuri suosikkini sen osottauduttua jatkuvassa käytössä aivan loistavaksi hiuslakaksi. Lakan suihke on melko hienojakoista ja lakka pitää tukan paikallaan vetämättä tukkaa turhan klönttiin tai klimppiin (mitä suurempipisaraiset lakat joskus tekevät) ja tämä sopii aivan täydellisesti pitämään kiharretun tukkani kiharat kuosissaan. Myös tupeerauksissa tämä on osoittautunut mainioksi avuksi. Tämä saa minulta suuren suuren sydämen.

Texture Blasteria käytän puolestani hiusten tyveen antamaan kuohkeutta ja nostetta. Se sopii myös täydellisesti voimakkaamman pidon antavaksi lakaksi ja onkin yksi luottotuotteistani.

Pesua ja muotoilua seuraavana päivänä nämä kaksi tuotetta astuvat kuvaan riippuen siitä, onko tukkani ollut suora vai kihara.

Suora ja lättänämpi tukka kaipaa usein tyveensä pientä raikastusta kuivashampoon avulla (tällä hetkellä käytössä ihan vaan puhtaan tunteen antava James Brownin Hair Revive Dry Shampoo) kun taas Kevin Murphyn Hair Resource Spray on ylivoimaisesti paras koskaan kokeilemani suihke kiharoiden puristeluun ja uudelleenelävöittämiseen. Itseasiassa niin ylivoimaisesti paras, että teen tälle pian oman postauksensa.

Tällaisilla tuotteilla minä tällä hetkellä leikin kotioloissa tukkani kanssa.

Mitä suosikkituotteita teillä on tukanlaitossa tällä hetkellä?

Kommentit (14)

 1. Nebu

  Got2B:n hiuslakat on jotaa mist en luovu ! Oon varmaa kaikkii niit käyttäny ainakii yhen pullos verran, ja jokasest oon tykänny. Samoi Osiksen punain lakka ol jotaa parhautta 🙂

 2. Anonyymi

  Virve oot jumala

 3. Anonyymi

  kiitos postistasi,minun suosikki hiustuotteitani luonnonkiharoilleni ovat lushin kookos pala shampoo ja nuxe hiusöljy.

 4. M

  Hei ihanaa, mä meenki hankkimaan seuraavaksi Got2b:n hiuspuuterin! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *