Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tämän vuoksi dekoltee on tärkeää suojata auringolta

Tänään haluaisin muistuttaa yhdestä pienestä kehonosasta, jonka suojaaminen näin kesäauringossa on aivan äärimmäisen tärkeää.

Tänään puhutaan dekolteesta eri rinnustasta.

Rinnusta on se alue, joka varsinkin meillä naisilla (joiden paidankaulukset kesällä helposti venähtävät talvikautta avarammiksi)  saa osakseen auringonvaloa huomattavan paljon aurinkoisina päivinä. Oli päällä bikinit tai ei, paljastavat useat tavallisemmatkin paidat rinnustaa jonkun verran ja aurinko on aina kärppänä tarttumassa siihen.

Rinnusta olisikin hyvä muistaa suojata kunnon aurinkovoiteilla eikä vain siksi, että erilaiset rinkulat, v-aukot tai muuten vaan hassun malliset rusketusrajat rinnustalla voivat hymyilyttää vielä pitkäänkin, mutta myös siksi, että tuon alueen saama aurinkoyliannostus voi kostautua myöhemmällä iällä pahan kerran.

Lopputulos on nimittäin ruotsalaisen kanarianmamman rinnusta. (Tarkoituksenani on olla loukkaamatta ketään tällä asiaa kuitenkin parhaiten kuvaavalla ilmaisulla).

Dekoltee nimittäin muistaa sen kaiken vuosien aikana saamansa auringon, sillä sen iho ei loppujen lopuksi ole kovin paksu. Jostain syystä se on myös alue, jonka moni polttaa vähintään kerran kesässä j a kun vuosia kuluu, rypistyy tuo alue lopulta melkoisesti menettäessään kimmoisuuttaan. Ja siitä nyt ei vaan päästä mihinkään, ettei ryppyinen ja pergamenttisen näköinen rintavako vaan ole välttämättä se esteettisin juttu. Ja sitä paitsi kun ihon kimmoisuus vähentyy, vaikuttaa se valitettavasti myös ihoalueen alla sijaitseviin rintoihin. Tuo kun on nimenomaan sitä aluetta, joka pitää rinnat ylhäällä eikä anna niiden valahtaa aina vaan alemmas…

Eli jos olette muuten laiskoja aurinkovoiteen käyttäjiä, niin suojatkaa edes rinnustaanne!

 Miten on, muistatteko te suojella dekolteetanne kesäauringossa?

Kommentit (12)

 1. Sara

  Voi hitsit, kyllä mä dekolteelle aina aurinkorasvaa laitan (siis silloin kun laitan sitä ylipäätään, mikä on melko harvoin), mutta lähinnä vaan sen takia, kun se palaa niin helposti. Nyt kun tajusin, että se vaikuttaa tisseihinkin, täytyy alkaa pitää parempaa huolta! 😀 Ei saa roikkua!

  1. The Duvessa

   Se on eka alue mulla, joka yleensä saa aurinkoa (naamassa pakkeli suojaa sen verran ja yleensä siihen muistankin hyvin laittaa suojakerrointa), mutta nyt olen kiinnittänyt huomiota dekolteenkin suojaamiseen. Mulla yleensä kun se alue on aika avoinna, niin mulla on ollut mitä ihmeellisemmän näköisiä rajoja siinä 😛

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *