Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Tämän vuoksi dekoltee on tärkeää suojata auringolta

Tänään haluaisin muistuttaa yhdestä pienestä kehonosasta, jonka suojaaminen näin kesäauringossa on aivan äärimmäisen tärkeää.

Tänään puhutaan dekolteesta eri rinnustasta.

Rinnusta on se alue, joka varsinkin meillä naisilla (joiden paidankaulukset kesällä helposti venähtävät talvikautta avarammiksi)  saa osakseen auringonvaloa huomattavan paljon aurinkoisina päivinä. Oli päällä bikinit tai ei, paljastavat useat tavallisemmatkin paidat rinnustaa jonkun verran ja aurinko on aina kärppänä tarttumassa siihen.

Rinnusta olisikin hyvä muistaa suojata kunnon aurinkovoiteilla eikä vain siksi, että erilaiset rinkulat, v-aukot tai muuten vaan hassun malliset rusketusrajat rinnustalla voivat hymyilyttää vielä pitkäänkin, mutta myös siksi, että tuon alueen saama aurinkoyliannostus voi kostautua myöhemmällä iällä pahan kerran.

Lopputulos on nimittäin ruotsalaisen kanarianmamman rinnusta. (Tarkoituksenani on olla loukkaamatta ketään tällä asiaa kuitenkin parhaiten kuvaavalla ilmaisulla).

Dekoltee nimittäin muistaa sen kaiken vuosien aikana saamansa auringon, sillä sen iho ei loppujen lopuksi ole kovin paksu. Jostain syystä se on myös alue, jonka moni polttaa vähintään kerran kesässä j a kun vuosia kuluu, rypistyy tuo alue lopulta melkoisesti menettäessään kimmoisuuttaan. Ja siitä nyt ei vaan päästä mihinkään, ettei ryppyinen ja pergamenttisen näköinen rintavako vaan ole välttämättä se esteettisin juttu. Ja sitä paitsi kun ihon kimmoisuus vähentyy, vaikuttaa se valitettavasti myös ihoalueen alla sijaitseviin rintoihin. Tuo kun on nimenomaan sitä aluetta, joka pitää rinnat ylhäällä eikä anna niiden valahtaa aina vaan alemmas…

Eli jos olette muuten laiskoja aurinkovoiteen käyttäjiä, niin suojatkaa edes rinnustaanne!

 Miten on, muistatteko te suojella dekolteetanne kesäauringossa?

Kommentit (12)

  1. Terhi

    Kun löytäisi sellaisen suojavoiteen, joka ei aiheuta auringon kanssa hirmuista aknea rinnuksille, niin voisin suojatakin 🙁
    Ei auta mitkään Eucerinin sun-allergytkään. Näpyttömin ja kivuttomin tulos on tullut ilman mitään rasvoja. Vinkkejä tällaieen tilanteeseen?

  2. Sinppu

    Kasvot ja dekoltee suojataan aina. Huomaan vielä kesällä avokaulaisissa asuissa ollessani laittavani usein käden rintamuksen päälle suojaksi ihan alitajuisesti 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *