Loistava keksintö: suojakertoimellinen vartalovoide

Kun pakkasimme omaisuuttamme vuodenvaihteessa kasaan ja valikoimme, millaisilla tavaroilla täyttäisimme mukanamme Bangkokiin lähtevät matkalaukut, ei niiden täytteeksi päätynyt vartalolle tarkoitettuja aurinkovoiteita.

Syy tähän oli yksinkertainen. Koska 20 kg matkalaukkuun ja käsimatkatavaroihin piti muutenkin mahduttaa koko seuraavan puolen vuoden aikana kaipaamansa irtaimisto, oli joidenkin asioiden kohdalla vain paras todeta, ettei niitä kannattaisi raahata Ruotsista Thaimaahan, kun ne voisi hankkia sitten paikan päältä.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1

Koin aurinkovoiteet ehdottomasti tällaiseksi jutuksi, sillä mehän olimme menossa paahteiseen Aasian maahan, jossa  vaaleaa hipiää himoittiin ja jossa auringolta haluttiin aina suojautua. Siellä olisi taatusti hyvä tarjonta edullisia aurinkosuojavoiteita.

Kun saavuimme Bangkokiin ja aloimme metsästää aurinkovoiteita, koimme alkuhämmennyksen. Lähimarketeissa oli vain pieniä, melko kalliita tuotteita ja valtavassa supermarketissa ei sielläkään ollut kummoista tarjontaa. Olin valmistautunut valtaviin aurinkovoidehyllyihin, mutta erinomainen aurinkovoiteiden tarjonta näytti rajoittuvan lähinnä kasvoille tarkoitettuihin tuotteisiin.

Lopulta päädyimme hämmentyneinä ostamaan tuubin japanilaisen Bioré-merkin aurinkovoidetta, jonka tiesin varmaksi vedoksi. En silti voinut käsittää asiaa. Miten niin täältä ei löydy enempää aurinkovoiteita ja miksi suurin osa niistä oli niin arvokkaita? Se ei tuntunut yhtään loogiselta. Myöhemmin bongasin Watsonsilta ja Bootsilta hieman paremman aurinkovoidevalikoiman, mutta se sisälsi suureksi osaksi pelkkiä maahantuotuja ja jopa melko arvokkaita aurinkovoiteita.

Meni pari päivää ennen kuin tajusin, mistä on kyse.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (6)

Thaimaalaiset eivät liiemmin ota aurinkoa, sillä vaaleaa ihoa ihannoidaan ja siitä pyritään pitämään kiinni. Varsinaiset aurinkovoiteet onkin tehty nimenomaan rantakäyttöön, eli niiden koostumusten tulee kestää hikoilua ja kosteutta. Ne eivät siis välttämättä automaattisesti tunnu miellyttäviltä tuotteilta käyttää iholla joka päivä eikä niille ole siksi täällä kysyntää.

Löytääkseen thaimaalaisten käyttämiä aurinkosuojatuotteita, olikin katse käännettävä ihan muille hyllyille.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (8)

Koska thaimaalaiset suojaavat ihoaan tunnollisesti, on aurinkosuoja sisällytetty mukaan paikallisiin vartalovoiteisiin. Ihan niiden tuttujen Niveoidenkin koostumukset ovat saaneet täällä suojakertoimelliset versiot ja suojakertoimellisten vartalovoiteiden tarjontaa riittää varsin runsaasti vieläpä jopa hyvin edullisella hinnalla.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (1)

Jos joku nyt pyörittelee silmiään ja miettii, että eihän sillä ole mitään eroa, kutsuuko sitä suojakertoimelliseksi vartalovoiteeksi vai aurinkovoiteeksi, niin kyllä sillä on. Suojakertoimellisia vartalovoiteita ei ole tarvinnut tehdä kestämään iholla haastavissakin olosuhteissa varsinaisten aurinkovoiteiden tapaan. Niiden koostumukset ovat siis usein yllättävänkin kevyitä ja miellyttäviä käyttää ja ne tuovat iholle juuri sitä kevyttä suojaa, jota iho arjessa ja kaupunkielämässä kaipaa.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (5)

Siitä huolimatta, että suojakertoimelliset vartalovoiteet kuulostavat monista käteviltä en usko, että ne tulevat vielä hetkeen päätymään meidän markkinoillemme. Meillä kuluttajat eivät nimittäin ole vielä tottuneet suojaamaan ihoa auringolta muuten kuin varsinaisesti aurinkoa ottamaan mennessään tai tiedostaessaan, että ovat paljon ulkona aurinkoisena päivänä. Niille ei siis vielä taida olla riittävää kysyntää.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (2)

Veikkaan, että tuotteiden kevyet koostumukset houkuttelisivat monet myös käyttämään niitä ihan varsinaisina aurinkosuojavoiteina aurinkoa ottaessa, mihin ne eivät useinkaan tarjoa riittävän kestävää suojaa.

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (4)

Thaimaalaisen kuluttajan tarpeet ne kuitenkin täyttävät. Ne hoitavat, kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä auttavat pitämään sen pehmeänä. Kuumissa sääoloissa paljasta pintaa tulee esitelleeksi ympäri vuoden, joten iho halutaan pitää kauniina. Jos sen vielä samalla voi suojata auringolta, niin sehän on aivan täydellistä.

Minusta suojakertoimelliset vartalovoiteet ovat aivan loistava keksintö ja toivon, että niitä alkaa lähivuosina löytyä myös meidän markkinoiltamme!

Suojakertoimellinen vartalovoide Ostolakossa Virve Vee - 1 (8)

Miltä suojakertoimellinen vartalovoide teistä kuulostaa?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (22)
  1. Perusvaalealla suomalaisiholla varustetulle kuulostaisi todella hyvältä, että voisi aamulla vaan rasvata dekolteen, olkapäät ja käsivarret ja mennä kaupungille pelkäämättä, että 30min ajaksi aurinkoiselle terassille jääminen kostautuu heti palamisena. Käytän kesäisin kasvojen kosteusvoiteessa jo suojakerrointa 15, jotta uskaltaa jäädä vaikka kotimatkalla puistoon hetkeksi istumaan ilman palamispelkoa. Ulkomaanreissuilla ja rannalla toki vaaditaan vähintään suojakerroin 30, että uskaltaa olla auringossa edes tunnin, mutta Suomen kesässä nuo olisi kaupungissa käteviä, kun ei olisi lähmäinen ja puistossa ei tarvitsi seikkailla varjosta toiseen. Nyt kaupunkioloissa käytännössä ainoa järkevä suojautumistapa on ohuet peittävät vaatteet ja niiden varjoisten kohtien suosiminen.

  2. Ostaisin heti tällaisen, jos niitä vaan saisi Suomesta. En yleensä harrasta auringon ottoa tai rannalla makoilua, joten minulle riittäisi hyvin kevyempi voide ilman extra waterproof -ominaisuuksia. En yhtään pidä aurinkovoiteista, koska vedenkestävinä niitä on tosi työläs saada edes suihkussa iholta pois, enkä pidä niiden hajusta, joten siksi rasvaan vain pakon edestä ja usein olen ilman suojaa, yrittäen vain vältellä aurinkoa… Yritin etsiä yhtenä vuonna kevyttä aurinkorasvaa, joka ei olisi vedenkestävää, mutta ei-oota myytiin kaikkialla. Kosteusvoidetta tulee kuitenkin kuivaihoisena käytettyä myös vartalolle joka päivä, joten olisi kätevää jos siinä olisi suojakerroin samassa.

    1. Toivotaan, että tällaisia saataisiin pian Suomeenkin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *