Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sun Protection Factor

Kuten kerroin, kävin joitakin viikkoja sitten Dubaissa.

Maan ostosparatiisin maineesta huolimatta en shoppaillut siellä kuin yksien uusien kenkien ja kotiin jääneiden valkoisten rintaliivien verran ja kiersinpä jopa kaikki kosmetiikkamyymälät ja -osastot lähes poikkeuksetta kaukaa. En tarvinnut mitään, joten en myöskään halunnut väkisin aiheuttaa itselleni uusia ”tarpeita”.

Minulla oli reissussa mukanani kaksi aurinkotuotetta, joista lupasin kirjoittaa teille kommentteja.

Lumenen Vitamin C+ High Protection Primer (Hinta n. 19,90 euroa) on merkin uutuustuotteita. Tuote on suojakertoimella 30 varustettu fluidi, jota on tarkoituksena käyttää oman kosteusvoiteen alla tuomassa iholle hyvää suojaa haitallista UV-säteilyä vastaan.

Jos tuotteen päälle kuitenkin laittaa vielä kosteusvoidetta, laimentaa se suojakerrointa todennäköisesti jonkun verran, minkä vuoksi voimakkaamman UV-säteilyn maissa (tai muuten vaan reilummin auringossa oleillessa) tuotteesta saa enemmän irti, mikäli sitä käyttää yksinään iholla.

Tuotteessa on jonkun verran kosteuttavia aineita mukana, mutta se on nimenomaan fokusoitunut suojaamaan ihoa auringolta eikä muuten hoitamaan, joten kuivemmalle ja enemmän ravitsemista tarvitsevalle iholle se ei välttämättä riitä yksinään.

Älkääkä suotta säikähtäkö korkealta kuulostavaa suojakerrointa! Jotta suojakerroin toteutuisi, olisi fluidia laitettava kasvoille n. 1/4 teelusikallista (1,25 ml), eli tämäkin tuubi tyhjenisi runsaassa kolmessa viikossa. Tai itseasiassa vähemmässäkin ajassa, jos suojaisit kaulan ja dekolteenkin.

Mistä kuitenkin pidin tuotteessa oli nimenomaan sen kevyt koostumus, joka salli tuotteen runsaan käytön. Kun UV-indeksi on korkeissa lukemissa ja iho oikeasti palaa Dubain auringossa punoituskuntoon puolessa tunnissa, haluaa tuotetta todellakin voida laittaa iholle kunnolla ja silti näyttää lomakuvissa edustavalta. Tätä saatoin huoletta levitellä kasvoille parin pumppauksen verran ilman, että lopputulos tuntui ällöttävän rasvaiselta. Mitään mattapintaa tämä ei tietenkään tehnyt, mutta tuntui iholla tosiaan mukavan kevyeltä.

Käytin tuotetta yksinään päivisin siitä huolimatta, että ihoni on tällä hetkellä varsin kuiva ja vastapainoisesti kosteutin sitä sitten yökäytössä enemmän. Iso plussa tuotteelle lähti myös ilmatiiviistä ja kevyestä pumpputuubista!

Tykkään tästä uutuudesta todella, todella paljon ja jätänkin sen mielelläni kesäkäyttöön. Suosittelen katsastamaan tuotteen, jos hyvälle aurinkosuojatuotteelle on kasvojen osalta tarvetta!

Toinen reissussa mukana ollut aurinkotuote tuli suosikkimerkiltäni Paula’s Choicelta.

Pure Mineral Sunscreen SPF 15 with Antioxidants (n. 19,50 euroa) on aurinkosuojatuote, jossa ei ole iholle imeytyviä, UV-säteilyn lämmöksi muuttavia kemiallisia aurinkosuoja-aineita vaan ainoastaan UV-säteilyä iholta poisheijastavia fysikaalisia suoja-aineita, minkä vuoksi tuote sopii kaikille vauvasta vaariin (toisin kuin pienille lapsille sopimattomat kemiallisia suoja-aineita sisältävät aurinkosuojatuotteet).

Olen kokeillut pelkkiä fysikaalisia suoja-aineita sisältäviä aurinkotuotteita luonnonskosmetiikkamerkkien puolelta olematta niihin tyytyväinen, sillä aurinkosuoja-aineet titaanioksidi ja sinkkioksidi jäävät iholle helposti pelkkänä valkoisena, huonosti levittyvänä kerroksena. Koska Paulan tuote ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkaa, on sen suoja-aineet sekoitettu hyvään pohjaan mikä saa aikaan loistavan levittyvyyden ja käyttömukavuuden.

Tuotteen neutraali tuoksu on käytössä mukava ja voide tuntui käytössä mukavalta ja iholle melko hyvin imeytyvältä -varsinkin näin hieman kuivempi-ihoisen vinkkelistä katsottuna. Tuotehan sopii muuten vartalon lisäksi myös kasvoille ja meikin alle sekä ihan jopa silmänympäryksillekin!

Aurinkosuoja-tuotteiden kohdalla on typerää sanoa sanaakaan tuotteen riittoisuudesta, sillä jos voidetta ei laita iholle tarpeeksi, ei aurinkosuoja toteudu. On siis aivan sama, kuinka laajalle alueelle pienen määrän voidetta saa levitettyä. Tuotteen suojatehot mitataan tietyillä määritteillä ja voidetta nyt vaan on laitettava reilusti, jotta annettu suojakerroin tosiaan toteutuisi. Koska harva kuitenkaan laittaa voidetta iholle tarpeeksi (aikuisen ihmisen vartalolle jopa 40 ml!), kannattaa suosiolla ottaa korkeampi suojakerroin.

Käytin Paulan Pure Mineral Sunscreen SPF 15 -voidetta vartalollani joka päivä tunnollisesti enkä palanut, vaikkei suojakerroin ollutkaan kovin korkea. Levitin voidetta kuitenkin reiluhkolla kädellä ja jotain voiteen tehoista kertoo sekin, että kun viimeisenä päivänä ajattelin käyväni uima-altaalla vain äkkiä ilman aurinkosuojaa, poltin ihoni punaiseksi vain puolessa tunnissa. Voide siis kykeni viikon ajan suojaamaan ihoani ilman, että se alkoi kertaakaan punoittaa, mutta reilu puoli tuntia ilman sitä sai aikaan jo pahan punoituksen ja ihon palamisen!

Paula’s Choicen tuotteita myy Katajanokalla Onyxia Cosmetics ja niitä voi tilata myös Paulan nettisivuilta.

Molemmat mukanani olleet aurinkovoiteet osoittautuivat siis loistaviksi matkakumppaneiksi sekä tavallisen arjen kavereiksi ja voin suurela sydämellä suositella niitä muillekin!

Lisää tietoa aurinkosuojista ja aurinkosuojatuotteista löydät aiemmista postauksistani.

Postauksen tuotteet on saatu valmistajalta/maahantuojalta.

Kommentit (17)

 1. Kaisa

  Tää liippaa vähän asiaa, josta on pitänyt kysyä jo hetken, niin nyt tulee!

  Oletko testannut Lumenen uutta itseruskettavaa vaahtoa? Tai Lorealin vastaavaa, joka on myös tullut markkinoille.

  • virve

   Lumenen uudistunutta versiota en ole vielä ehtinyt kokeilla (odottaa kokeiluvuoroa kotona), mutta vanha vastaava oli aikoinaan mainio, eli odotukset korkealla. Lorealin suihkeesta olen tykännyt, vaahtoa en ollutkaan vielä huomannut tulleen. 🙂

 2. Anonyymi

  Hei, en ymmärrä miten kosteusvoiteen lisääminen aurinkovoiteen levittämisen jälkeen laimentaisi aurinkosuojan tehoa? Eihän se aurinkovoide sieltä alta minnekään katoa? t. Hämmentynyt

  • virve

   Levitä kädellesi meikkivoidetta ja anna sen kuivua hetki. Levitä sitten tuon meikkivoiteen päälle kosteusvoidetta. Pysyikö alla ollut meikkivoide paikoillaan? Sama ilmiö kyseessä ja koska kyse myös on kemiasta, voi joku päällä oleva aineosa heikentää alla olleen tehoa muutenkin. 🙂

 3. Anonyymi

  Mainion kuuloisia tuotteita molemmat. 🙂
  40 ml rasvaa aikuisen vartalolle on PALJON, itellä kuluu vartalorasvaa n.30 ml/kerta (kyllä, olen oikein laskeskellut) ja kyllä sitä rasvaa on ihan tosiaan tarpeeksi joka puolella. Lisäksi mulla vielä tätä lääniä riittää. Kasvomäärä sen sijaan kuulostaa kovin pieneltä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *