Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sukellus misellivesien maailmaan

Tänään tahtoisin palata blogissani erääseen vanhaan aiheeseen, josta kysyin teiltä jo kaksi vuotta sitten. Ajat kuitenkin muuttuvat ja niin muuttuvat monet muutkin asiat, joten palataan asiaan jälleen uudelleen.
Asia koskee nimittäin miseelivesiä ja niiden käyttöä.
Kun pari vuotta sitten postasin misellivesistä eivät ne olleet vielä kovin yleinen juttu vaikka niitä olikin alkanut näkyä siellä täällä. Silloin en vielä postatessani edes tiennyt, että niille oli jo muodostunut ihan oma suomenkielinen ”misellivesi” sanansa ja yllätyin, että niinkin moni kertoi käyttävänsä noita räjähdysmäisen trendikkäiksi tuloillaan olevia vesiä.
Siinä missä länsimaisen maailman joitakin vuosia sitten valtasi BB-buumi (ja ne kaikki muutkin aakkosissa etenevät buumit)  on sen vallannut nyt myös misellivesibuumi. Nykyään jokaisella kosmetiikkasarjalla on on oltava oma misellivetensä enkä tiedä, onko se niiden suosion syy vai seuraus, mutta näin se vaan vaikuttaisi olevan kosmetiikkahyllyjen tarkastelun perusteella. 
Nyt misellivesiä riittääkin sitten joka lähtöön.
Toisten ideana on vain auttaa puhdistamaan iho tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.
Vanulapulle kaadettu misellivesi siis riittää jo itsessään meikinpuhdistustuotteeksi, joka nappaa itseensä meikin ja epäpuhtaudet ja pitää huolen siitä, että iho jää puhtaaksi ja raikkaaksi.
Toisissa misellivesissä on mukana myös kasvovesille tyypillisiä hoitavia aineita.
Tämä tarkoittaa, että ne paitsi puhdistavat ihon myös jättävät sille niitä hoitavia ja kosteuttavia ainesosiaan.
Oma misellivesien käyttöni on lisääntynyt, mutta oikeastaan lähinnä olosuhteiden pakosta. Yhä useampi kosmetiikkamerkki on tosiaan lanseerannut omansa ja niitä onkin siksi putoillut kotiini testattaviksi monilta sarjoilta (postauksessa näkyvät tuotteet ovat kaikki blogitestaukseen saatuja tuotteita). 
Käytän itse misellivesiä nykyään lähinnä kasvoveden tapaan ihonpuhdistuksen viimeistelyssä, joten pidän enemmän koostumuksista, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia eivätkä vaan puhdista ihoa. 
Muutaman kerran olen meinannut laiskuuttani tyytyä hoitamaan meikinpuhdistuksen ilman vesipesua ja pelkkää misellivettä käyttäen, mutta jotenkin se yhä edelleen vaan tuntuu minusta väärältä. Jos kasvoillani on ollut tavallinen meikkipohja ja silmissä meikkiä saa kasvot pyyhkiä yhä uudelleen ja uudelleen puhtaaksi uudella misellivedellä kostutetulla vanulapulla ennen kuin voi todeta, että ne ovat ihan oikeasti puhtaat. Tuossa ajassa olisin pessyt kasvoni hellävaraisesti nopealla puhdistusöljyllä ja vedellä jo moneen kertaan.
Olen myös kokeillut blogin kautta testiin saamiani Garnierin misellipyyhkeitä, mutta kuten puhdistusliinat yleensäkin tuntuvat nämäkin minulle vierailta käyttää. Vaikka pyyhkisin meikatut kasvoni parillakin lapulla on se silti nopeaa ja tehokkaampaa sillä puhdistusöljyllä ja usein se tuntuu vieläpä hellävaraisemmaltakin, sillä ihoa ei tarvitse vedellä samalla lailla kuin pyyhkeillä pyyhkiessä.
Misellituotteet ovat toki käteviä kasvojen puhdistuksessa silloin, kun en ole meikannut päivän aikana. Silloin saatan hyvinkin illalla vain pyyhkiä kasvoni puhtaiksi misellivedellä tai misellipyyhkeillä ja todeta, että puhdasta tuli. Mutta muuten… ei, en vain osaa. Tahdon kunnolla puhdasta. 
Sanoisin varmasti, että nämä ovat käteviä käyttää jos vaikkapa mökkeilee tai retkeilee vedettömässä ympäristössä, mutta koska en itse ehtana kaupunkilaiskakarana koskaan tee kumpaakaan niin voin heittää ilmoille vain olettamuksen, jonka joku muu voi sitten vahvistaa.
Käytättekö te misellivesiä säännöllisesti ja jos käytätte niin kuinka te niitä käytätte?
Kaikki postauksessa näkyvät tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

Kommentit (32)

  1. Anonyymi

    Käytin pullon Nivean misellivettä, kun se tuli Livboxissa ja tykkäsin tosi paljon! Luulen että ostan uudelleen jossain vaiheessa. Kuivaihoiselle misellivesi tuntuu tehokkaalta, mutta hellävaraiselta ratkaisulta. Oon pitkään käyttänyt noita puhdistusliinoja pitkäksi venähtäneiden iltojen jälkeen tai reissuilla, mutta kyllä misellivesi tuntuu puhdistavammalta 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *