Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Suihkugeelin kipuraja

Olen jutellut blogissani useaankin otteeseen hajuvesien oheistuotteina myytävistä vartalovoiteista ja siitä, kuinka niiden avulla saa joko parannettua itse hajuveden tuoksun kestoa kerrostamalla tuotteita tai tuomalla kevyen ja pehmeän tuoksuhäivähdyksen iholle ihan vaan pelkkää vartalovoidetta käyttämällä.
Tänään haluan kuitenkin puhua toisenlaisista tuoksujen oheistuotteista, nimittäin suihkugeeleistä.
Pohdinta aiheesta syntyi, kun käyttelin Lontoossa mukaani ottamaani LivBoxin kautta saamaani Dolce & Gabbanan uusimman Dolce-tuoksun lahjakokoista suihkugeeliä.
Pidin suihkugeelin tuoksusta kovasti. Hajuvetenä kevyen kukkainen Dolce ei ole oikeastaan jäänyt mieleeni mitenkään erityisesti eikä minulla ole ollut mitään sen suurempaa kiinnostusta sitä kohtaan, mutta suihkugeelinä pidin tuotteesta sen tuoksun puolesta kovasti ja olen käytellyt tuotetta mielelläni.
Mutta silti en olisi valmis laittamaan muutamia kymmeniä euroja (tässä tapauksessa 200 ml kustantaa n. 43 euroa!) suihkugeeliin ihan vaan sen tuoksun vuoksi. Olisin valmis investoimaan suihkugeeliin, mikäli sen koostumus olisi jotain ihan erityistä: erityisen täyteläinen, erityisen kosteuttava, erityisen öljyinen… jotain ihan spesiaalia, jota en muuten saisi. Mutta pelkän hajuveden suihkugeeliin investoiminen tuntui minusta jotenkin turhalta.
Eihän näitä yleensä tosin yksinään ostetakaan vaan enemmän sellaisia pieninä täydennystuotteina. Näidenkin ideana on toimia apuna tuoksun kestävyyden parantamisessa kerrostusmielessä: ensin peseytyminen saman tuoksun suihkugeelillä, sitten kosteutusta saman tuoksun vartalovoiteesta ja lopuksi vielä suihkaus itse tuoksua kruunaamaan koko homman. Lopputuloksena ei välttämättä ole voimakkaana leijuva tuoksupilvi vaan ennen kaikkea kestävä lopputulos. Me suomalaiset emme välttämättä tätä käyttötapaa täysin ymmärrä, mutta esimerkiksi ranskattarilla tämä taitanee olla hyvin hallussa.
Toki toiset tykkäävät ostaa tuoksusta ihan vaan sen pelkän suihkugeelinkin. Jotkut suihkugeelit tosiaan jäävät tuoksumaan iholle mukavan miedosti ja tekevät suihkuhetkestä astetta ylellisemmän ja viihtyisämmän, mikä on sekin mukavaa.
En tiedä, millaisia suihkugeelin käyttäjiä te olette, mutta minä ainakin myönnän, etten aina välttämättä ota tuotetta ihan niin naftisti kuin mitä todellisuudessa riittäisi, vaan saatan spruutata sitä ulos pakkauksesta hieman kovemmallakin kädellä ja reilummalla annosmitalla. Tämän arvokkaamman tuoksuvaahdon kanssa olen ollut hieman säästeliäämpi, mutta en minä silti tahtoisi tällaiseen ihan hulluna investoida. Kylpyvaahtona minä tämän kyllä ymmärtäisin, sillä siinä nautinto on jo pidempiaikainen.
Nyt minua kiinnostaakin kuulla, ostatteko te hajuvesien suihkugeelejä? Jos ostatte, ostatteko niitä oheistuotteiksi jo omistamillenne hajuvesille vai ihan vaan yksinään käytettäviksi? Missä menee teidän kipurajanne suihkugeelien hinnan suhteen?

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Mun on ehkä pakko saada tää mustana. Mutta miten on pysyvyyden laita? Nykyinen suosikkini on Maybelline Master Precise, jonka pysyvyys on hyvä ja kärki ihanan ohut.

  • Anonyymi

   Tämä oli tarkoitettu 3-dot Linerin alle 😀

 2. Anonyymi

  Olen käyttänyt hajuvesien suihkugeelejä silloin kun olen saanut niitä muiden ostosten kylkiäisenä.En ikinä ostaisi niin kalliita kun halvat Niveat ja Palmolivet ovat aivan yhtä hyviä ja laitan sitten hajuvettä kun haluan tuoksua.

 3. Anonyymi

  Ostelen niitä tarjouksista. Tiedän monta sellaista tuoksua, jotka tuoksuvat pullossa ihanille, mutta aiheuttavat aivastelua ja päänsärkyä jos käytän niitä iholla useamman tunnin. Suihkugeelinä saa tuoksutella suihkun ajan, ja sen jälkeen tuoksu häipyy pikku hiljaa pois.

 4. Taru/MissAria

  Ostan ainoastaan jos se tulee pakkauksessa mukana. En erikseen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *