Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sovi muhun!

Hoen aina, että vaikka hyvät ihmiset pihistelisitte meikkienne hinnoissa, niin satsatkaa edes meikkipohjaan. Ei, en yleistä, että halvat meikkipohjat olisivat aina huonoja ja joidenkin tarpeisiin voi joku tietty tuote aina sopia, mutta tarkoitan tällä sitä, että jos johonkin meikkituoteeseen suosittelen satsaamaan, niin olkoon se nimenomaan meikkipohja.

Nyt joudun kuitenkin sanomaan, että joskus myös halvemmalla voi saada yllättävän hyvää.

Olin jo jonkun aikaa katsellut kaupoissa uteliaana Maybellinen uuden FIT ME -meikkilinjan tuotteita ja olinkin innoissani saadessani valita itselleni sopivat sävyt kokeiluuni Lorealin järjestämässä bloggaajatilaisuudessa.

Myyjänä tykkään siitä, kuinka helpoksi tuotteiden valinta on asiakkaille pyritty tekemään.

Meikkipohjien värit on jaettu tummuuden perusteella eri perheisiin ja käyttäjän tehtävänä on valita ensin oma tummuusasteensa. 100-numeroiset ovat vaaleimpia, 200-numeroiset hieman tummempia ja Suomessa 300-numeroiset tummimpia. Värien sisältä löytyy sävyjä hieman eri taitteella ja tummuudella, eli kun kuluttaja vaan löytää sopivan meikkivoidesävyn, on homma siitä eteenpäin oikein helppoa.

Itse olin innoissani, että tuotteiden joukosta löytyy kerrankin vaalea meikkivoidesävy meille vaaleaihoisille. Sävy 110 on nimittäin ihanan vaalea, muttei punainen (kuten ensimerkiksi Lorealin Infaalible-meikkivoiteen vaalea sävy 015 on). Minulle tämä sävy on aivan täydellinen!

Kun oikea meikkivoidesävy on löytynyt, pitäisi muiden tuotteiden valinnan olla helppoa.

Puuterin voi valita samassa sävyssä. Tai ainakin periaatteessa voi. Ihan kaikkia samoja sävyjä ei nimittäin puutereista löydy ja tämä näkyy nimenomaan 100-alkuisten sävyjen sävyperheessä. Sävyn 110 puuteria ei nimittäin ainakaan Suomen valikoimasta saa (kuten ei sävyn 135 myöskään). Seuraava sävy 115 on hieman roosa vaalean sävy ja sävy 120 puolestaan lämpimämpi, mutta vaalea, joten valitsin itse sävyn 120.

Jatko on kuitenkin helppoa.

Peitevärejä löytyy kolme: 15 vaalealle iholle (100-väriset), 20 keskivaalealle iholle (200-väriset) ja 30 tummalle iholle (300-väriset).

Poskipunasävyjäkin on aina kaksi jokaiselle tummuusasteelle: kylmempi ja lämpimämpi. Eli kun meikkivoidesävynsä tietää, voi vaan valita, ottaako pinkimmän vai persikkaisemman poskipunan tuosta tummuusasteesta.

Säännöthän on toki aina tehty rikottaviksi, eikä mikään estä nappaamasta tummempaa poskipunaa jos mieli vaan tekee, mutta hommasta on vaan yritetty tehdä kuluttajille helppoa.

Millaisia tuotteet sitten olivat käytössä?

Meikkivoiteeseen ihastuin itse suuresti. Vaalein sävy 110 on tosiaan vaalea ja sopivan neutraali ihollani ja tuntuu aivan ihanan ohuelta, mutta peittää ja tasoittaa ihon sävyä sopivasti. Oma ihoni punoittaa nyt Roaccutan-kuurin aikana helposti, mutta kun meikkivoiteella tasoittaa ihon sävyn näkee, kuinka hyvin se menee kaulani kanssa yhteen.

Meikkivoide tuntuu sopivan mattaiselta, muttei kuitenkaan kuivalta ihollani. Meikkivoide kesti siistinä pitkään eikä minulla ole siitä mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Suosittelen todellakin kokeilemaan!

Puuteri on koostumukseltaan mukavan ohut ja läpikuultava ja jättää ihon mattapintaiseksi olematta kuiva tai jauhoinen. Tästäkin pidän paljon ja sävy 120 on minulle oikein sopiva.

Peitevoide oli myös erittäin positiivinen yllätys. Rinnastan tämän jotenkin mielessäni Maybellinen ikivanhaan Non-Stop -peiteaineeseen, joka myös oli nestemäinen applikaattorillisessa pakkauksessa tuleva tuote. Peiteaine on ohut ja kevyt iholla, mutta peittää hyvin niin punoitusta kuin tummia silmänalusiakin näyttäen luonnolliselta iholla. Omilla kuivuuteen taipuvaisilla silmänalusillanikin tämä toimi hyvin.

Linjan meikkipohjatuotteet olivat minulle todella positiivinen yllätys ja jäivät itseasiassa vakiokäyttöön -jopa ihan näin ihoani kuivattavan Roaccutan-kuurin ajaksi!

Oletteko te tutustuneet Maybellinen FIT ME -meikkituotteita? Mitä olette niistä tykänneet?

Kommentit (29)

 1. annaza

  Minkä ikänen oot?

 2. suklaahirviö

  Itsekin olen miettinyt tätä FIT ME-juttua.. Mutta paketissa ei ainakaan mun nähden sanota, että onko se sopivampi kuivalle, vai rasvoittuvalle iholle. Itselläni on sekaiho, joka ainakin talvella vaatisi kosteuttavaa meikkipohjaa.

  Sävyn valintaa helpottaisi sekin, jos nuo 100- 200- ja 300-luokat olisi jaoteltu vielä punaiseen taittuviin ja keltaiseen taittuviin. Itselläni ainakin on sellainen himpun verran 'orientaali'iho, joka sitä keltaisempaa vaatisi.. Luulin aina ennen olevani hyvin, hyvin vaaleaihoinen, mutta enpä taida ollakaan.

 3. Perttu

  Mulla kävi viime kauppareissulla tuo meikkivoide kädessä. En ostanut. Ja nyt tätä lukiessa oon tyytyväinen etten ostanut. Oon niin vaalee, siis NIIN VAALEE, ettei mulle löydy oikeen väristä meikkivoidetta mistään ;( sniff.

  • Johanna

   Kannattaa katsastaa Illamasquan Rich Liquid Foundation, siitä löytyy sävyjä aina vitivalkoisesta tummanruskeaan 🙂 Lisäksi sisältää runsaasti pigmenttiä, minkä ansiosta peittokyky on loistava ja se on superriittoisaa.

  • HeidiB

   Myös Skin Basesta ja Light Liquid Foundationista löytyy erittäin vaaleita sävyjä ja myös SB:ssä on se valkoinen, jota voi käyttää vaikka blendailuun jos ei muuten saa tarpeeksi vaaleeta. Kannattaa myös katsastaa Grimasin meikkivoiteet, sekä nestemäisestä meikkivoiteesta, että kakkumeikkivoiteista löytyy erittäin vaaleita sävyjä. Grimasin G0 taitaa olla yksi vaaleimmista Suomen markkinoilta löytyvistä meikkivoiteista.

 4. Sonia

  Toi 110 oli sittenkin aivan aavistuksen vaaleampi kuin Lancômen 010, 120 näytti olevan jo lähempänä kesäsävyäni (kesäisin oon kellertävämpi) ja vieläkin odottelen jos saisin jälkilähetyksenä sen 115-sävyn, jotta pääsisin kokeilemaan…

  Tosin, nyt sit tietysti olin Egyptissä ja olen ruskea kuin mikä. 😀

 5. Anonyymi

  Onko tuo peitevärin sävy 15 keltapohjainen? Itse en tuota sävyä ole löytänyt mistään, ainoastaan 10 ja 20 ovat osuneet silmääni, mutta tuo 10 on sitten taas ikävän oranssin näköinen minun mielestäni 😐

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *