Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sormusshoppailua Tokiossa

Kuten vähän aikaa sitten teille fiilistelin, sattui Tokion matkamme kohdalle melkoinen kohokohta miehen kosiessa minua. Mainitsin myös hänellä olleen mukanaan väliaikainen sormus, jonka voisin sitten käydä takaisin Tukholmaan päästyämme vaihtamassa itse suunnittelemaani sormukseen. Idea oli hyvä, mutta ei ehkä minua.

Kihlasormus

En ollut nimittäin miettinyt tarkasti aiemmin, miltä sormukseni tulisi näyttää, joten minulla ei ollut selkeää visiota, jonka voisin esittää. Sormukseni ei tarvinnut olla ainutlaatuinen ja minulle riittäisi, että ihastuisin siihen itse. Tämän vuoksi päätimme, että katselisimme kauppojen tarjontaa Tokiossa ja jos se oikea sattuisi kohdalle voisin hankkia sen täältä. Näin se olisi paitsi kihlasormus myös samalla matkamuisto ihanalta reissultamme.

Kihlasormus

Muutaman päivän ajaksi saimmekin mukavaa puuhaa kaupunkikiertelyyn kun ympäri Tokiota kävellessämme poikkesimme aina tavaratalojen koruosastoille ja korumyymälöihin sisään katsomaan sormustarjontaa. Olin joskus aikoinaan kuvitellut tietäväni, millaisen sormuksen haluaisin, mutta makuni on sittemmin muuttunut minimalistisempaan suuntaan ja miehelleni oli selvää, että koska en edes itse tiennyt tarkalleen, millainen sormukseni tulisi olla olisi parasta, ettei hän ostaisi sormusta vaan antaisi valinnanvapauden minulle.

(Nuorempana sanoin, että menen naimisiin vain miehen kanssa, joka tuntee minut niin hyvin, että osaa valita minulle oikean sormuksen, mutta vanhempana on sitten tullut tajuttua, että jos en edes itse tiedä, millainen sormuksen tulisi olla niin tuskin sitä tietää kukaan muukaan…)

Kihlasormus

Oletin haluavani sormuksen, joka olisi minimalistinen, siro ja naisellinen. Se saisi kimaltaa, mutta en tiennyt aluksi minkä verran. Valkokultaiset sormukset näyttivät kauniilta, mutta koska suurin osa koruistani oli kultaisia tai kullanvärisiä ja lähes kaikissa käsilaukuissanikin yksityiskohdat olivat kultaisia uskoin, että kulta voisi olla hyvä vaihtoehto. V-mallinen sormus oli pitkään ykkössuosikkini, mutta halusin silti kartoittaa muutakin tarjontaa.

Kihlasormus

En ollut varma, kuinka minimalistisen sormuksen tahtoisin. Ehkä pehmeä ja siro muotoilu sekä pari pientä kiveä riittäisivät? Sen voisi kuitenkin yhdistää sitten helposti vihkisormukseen?

Kihlasormus

Tai ehkä siinä voisi olla hieman enemmänkin kokoa?

Käteni ovat melko pienet ja sormeni siksi luonnollisesti myös keskivertoa kapeammat, joten yleensä sormuksia ostellessa esillä oleva keskivertokoko on aina minulle hieman liian iso. Japanissa joka ikinen esillä ollut sormus oli täsmälleen vasemman käden nimettömääni sopiva ja tarjonta oli täynnä naisellisen siroja ja tyyliini sopivia sormuksia, joten kyse oli lähinnä siitä, löytäisinkö juuri sen oikean.

Kihlasormus

Mitäs jos sormus olisikin vähän paksumpi? Sen verran olin vuosien aikana ehtinyt ajatella sormusasioita, että olin miettinyt, voisiko olla mahdollista löytää makuuni sopiva tarpeeksi siro sormus, jossa olisi sekä kultaa että valkokultaa, jotta se sopisi yhteen kaikkien asusteiden kanssa. En kuitenkaan ollut koskaan nähyt makuuni täysin sopivaa vaihtoehtoa eikä sitä näkynyt nytkään.

Kihlasormus

Mietin jopa, että pitäisikö vaan sittenkin vetää homma ihan överiksi ja ottaa isompi kivi ja näyttävämpi sormus. Toisaalta kuitenkin tuntu, ettei kihlasormuksen tarvitsisi olla niin iso. Koko etsintä tuntui varsin haastavalta, sillä en ollut koskaan ennen miettinyt mielessäni tarkemmin, millaisen sormuksen haluaisin ja nyt voisin yhtäkkiä valita aivan millaisen tahansa. Olisiko kannattanut miettiä asiaa joskus aiemmin?

Mietin sormusliikkeitä kolutessani, olisiko sitä täydellistä sormusta edes mahdollista löytää ja pitäisikö vaan valita joku, joka on melko kiva, sillä lähes jokaisen kaupan valikoima oli joka tapauksessa täynnä juuri oikean kokoisia ja kauniita sormuksia. Mahtaisikohan olla epärealistista ajatella, että yhtäkkiä edessäni olisi sormus, joka suorastaan huutaisi, että ”minä olen SE sormus”?

Kihlasormus

Ei se kuitenkaan ollut, sillä yhtäkkiä se täydellinen sormus tuli vastaan. Kultasormus, jossa oli yksi aavistuksen isompi timantti ja sen vieressä pienempiä timantteja. Sormus näytti täydelliseltä ja oli täysin minua. Se oli naisellinen, siro ja juuri sopivasti kimalteleva, mutta ei millään lailla överi omaan makuuni. Se oli täydellinen.

Kihlasormus
Sormus löytyi liikkeestä nimeltä First Impression, mikä sai meidät molemmat nauramaan. En ole liiemmin kertonut teille minun ja Ruotsalaisen ensikohtaamisesta, mutta sanotaanko nyt vaikka, että tein kyllä melkoisen ensivaikutelman, jota on naurettu useasti jälkikäteen ja josta on riittänyt paljon sisäpiirin vitsejä. Olikin siis oikein osuvaa, että täydellinen sormus löytyi juurikin nimenomaan First Impression -nimisestä liikkeestä.

Tällä siis mennään ja tämä on minulle täydellinen. Lupaan kuitenkin, ettei minusta tule blogin(kaan) puolella bridezillaa, sillä menemme naimisiin kesällä 2017 todella pienimuotoisesti eikä häävalmisteluista liiemmin ole juteltavaa. Vielä tämän verran halusin kuitenkin tästä asiasta teille fiilistellä.

Kihlasormus

Kuinka teidän kihlasormuksenne löytyi? Valitsitteko sen itse vai oltiinko se valittu teille?

Kommentit (24)

 1. Vuoden 2016 luetuimmat blogipostaukset – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Sormusshoppailua Tokiossa […]

 2. Ella

  Osaatko kertoa, mikä on ensimmäisen sormuksen mallin nimi? Olen itse ajatellut tuommoista siroa sormusta ”mutkalla” vihkisormukseksi.

  • Virve Vee

   En osaa kyllä yhtään valitettavasti, minulla ei ole mitään tietoa sormusmalleista ja osoitin tätä vain tokiolaisessa korukaupassa, että tämä se on. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *