Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

The Sleeping Beauty, eli jotain kivaa jaossa

Yksi eniten toitotetuista kauneusvinkeistä on veden juomisen ohella nukkua kunnolla. Tämä vinkki on ehdottomasti suosikkini kaikista maailman vinkeistä, sillä rakastan nukkumista -varsinkin aamuisin.

Itseasiassa lähipiirini tietää, että olen todellinen iltavirkku ja aamutorkku -ihan kirjaimellisesti, siis.

Minulle on aivan totaalisen mahdoton ajatus, että pomppaisin ylös sängystä heti herätyskellon soidessa. En vaan pysty siihen ja koko ajatuskin alkaa jo kiukuttaa. Kännykän torkkutoimino on yksi suosikkiominaisuuksistani puhelimessani (heti internetin ja Whatsappin jälkeen) ja vaikka tiedän, että olisi paljon hyödyllisempää nukkua suoraan ja heräilemättä ne hetket, jotka olen torkuttamiselle varannut, en vaan voi olla torkuttamatta. Jos en varaisi torkuttamiselle erillistä aikaa, torkuttaisin sen jälkeen kuitenkin.

Jos olen lähdössä töihin, varaan usein aamuisin puolituntia torkutusaikaa. Herään tuon puolen tunnin aikana siis viiden minuutin välein painamaan kännykkäni torkkua ja vaikka aina yritän, en vaan saa noustua. Vielä yksi torkku, jooko…

Jos minulla on vapaapäivä eikä heräämiselle ole mitään pakollista aikaa, saatan torkkua jopa kaksi tuntia. Herätyskello minun on pakko laittaa päälle joka tapauksessa, sillä muuten saatan helposti nukkua sinne kahteen, kolmeen tai neljäänkin iltapäivällä. Kello yhdelletoista ajoitettu herätys saattaa siis tarkoittaa, että vihdoin yhden jälkeen pääsen sängystäni ylös. Joskus jopa luovutan lähemmäs tunnin torkuttelun jälkeen ja laitan vaan suosiolla herätyksen vielä tuntia myöhemmäksi ja silti saatan torkutella hetken.

Kuten saatatte varmasti rivien välistä ja suoraan riveiltäkin jopa huomata, ei herääminen ole minun juttuni.

Inhoan sitä, että joudun heräämään töissä kahdeksalta tai puoli yhdeksältä -usein venytän näitäkin herätyksiä niin, että minulla on aamutoimiini puolen tunnin sijaan vain viisitoista tai kymmenen minuuttia aikaa. Minä siis vaan yksinkertaisesti vihaan aamuherätyksiä!En voi sietää niitä! Lähden mielummin töihinkin meikittä kun herään aikaisin.

Kirkasvalolamppu on yhtä tyhjän kanssa, sillä nukun mainiosti tunteja, vaikka olisi valoisaakin. Radion ääniin herääminen tarkoittaa pahimmassa tapauksessa sitä, että jään fiilistelemään jotain hyvää musiikkikappaletta unissani ja koko homma menettää tehonsa. On myös aivan sama, vaikka laittaisin herätyskelloni asunnon toiseen nurkkaan, sillä kipitän hakemaan sen ja kaadun takaisin sänkyyn. Ja vaikka kuinka laittaisin känykkääni jonkun ärsyttävääkin ärsyttävimmän soittoäänen, painan sen vaan äkkiä torkulla hiljaiseksi. Ja jos poistan torkun mahdollisuuden, painan vaan kellon kiinni ja nukun pommiin.

Uusin kokeiluni ovat matemaattiset laskut herättäessä. Kännykkäni iskee näytölle herätyskellon alkaessa soida matemaattisen laskutoimituksen (vaikeutta saa säädellä) ja soittaa kelloa niin kauan, kunnes saan laskun oikein.

Luonnollisestikin laskutoimitus vaihtuu aina uudeksi virheen jälkeen. Aluksi tämä toimi hetken, mutta nyt voin kertoa kehittyneeni jo melkoiseksi unissalaskijaksi ja laskut luokkaa 78-35+13 sujuvat jo melko leikiten puolitorkuksissakin. Ei siis auttanut tämäkään.

Päikkäritkin ovat minulle yleensä mahdoton ajatus. Pieni mieleni ei kykene ymmärtämään käsitettä ”vartin päiväunet” vaan minulla ne venähtävät aina useisiin tunteihin, jonka jälkeen olen tietysti taas ihan tokkurassa. Kolme tuntia on oikeastaan aika vakio päiväunimäärä minulle, jos sellaisille nyt satun päätymään.

Olen kerran aiemminkin kysellyt teiltä täällä vinkkejä kosmetiikan ulkopuolisiin juttuihin (muistattehan ne neuvot hammaslääkärissä käyntiin?) ja nyt kysyisin taas.

Kuinka ihmeessä aamu-uninen ihminen voi saada itsensä aamulla sängystä ylös?

Kertokaa ne kaikki parhaat vinkkinne, sillä minä tulen muuten jo hulluksi tämän aamu-unisuuteni kanssa! Tiedän, että aikainen nukkumaanmeno auttaa, mutta näillä unenlahjoilla voin helposti nukkua 15 h putkeen ongelmitta.

Yhdelle vastanneista laitan palkinnoksi tulemaan aamuherätyksiin pientä ensiapua tuovan Clarinsin Daily Energizer Wake-Up Boosterin sekä silmänalusia virkistävän Cliniquen All About Eyes silmänympärysseerumin roll-on päällä (setin arvo yhteensä noin 60 euroa).

Vastauksia voi lähetellä postauksen perään kommenttiosioon lauantaihin 8.10. asti, jonka jälkeen yksi vastauksen lähettänyt tosiaan palkitaan (minkä vuoksi suosittelenkin jonkinnäköisen yhteystiedon jättämistä). Palkinto lähtee vastaajalle, joka onnistuu lähettämään minulle kekseliäimmän tai ihan vaan toimivimman herätysvinkin!

PS. Muutama kyseli matematiikkaa tarjoavasta kännykän herätyskellostani: Kännykkäni on Samsungin Galaxy Gio (jota en muuten voi kuin ylistää) ja olen ladannut puhelimeeni Android Marketista ilmaisen Herätyskello plus -lisäosan normaaliin herätyskellooni. Muistaakseni matematiikkatoiminto tuli sen mukana eikä ollut puhelimessani lähtökohtaisesti. Suosittelen, sillä vaikeusasteita on useita ja tämä yleensä käyttämäni on vasta niiden puolivälistä.

Kommentit (151)

  1. Myy

    Arvonta meni jo, mutta pakko kertoa, että olen täysin samanlainen torkuttaja! Ja itseasiassa varsinkin vapaapäivänä se torkuttaminen on ihanaa. Maailman paras tunne, kun voi hiljentää kellon, kääntää kylkeä ja käpertyä takaisin unimaailmaan. 🙂

    9 minuutin välein torkuttava herätysvalokello antaa torkuttaa vaan 1,5 tuntia ennen kuin se automaattisesti sammuu. Onneksi nykyisessä kännykässä ei taida olla mitään aikarajaa. Vanha oli ihan pyllystä, kun 5 minuutin välein tapahtuva torkutus katkesi automaattisesti 25 minuutin kohdalla – ei mitään järkeä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *