Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Skintertainment changed my life

Ylivoimainen suosikkisanani korealaiseen kosmetiikkaan liittyen on ehdottomasti skintertainment. Sana ei ole koreaa vaan englanninkielinen, kahden eri sanan liitto, joka on keksitty kuvaamaan korealaista kauneudenhoitoa aivan täydellisesti. Kun ihonhoito (skincare) ja viihde (entertainment) sulautetaan yhteen, syntyy sana, joka tiivistää aivan täydellisesti korealaisen kauneudenhoidon. Ihonhoitoa viihteen kautta.

Skin79 Pore Bubble Cleansing Mask

Ihonhoito on perinteisesti ollut se tylsä juttu meikkaamisen ollessa paljon hauskempaa. Korealaisen kosmetiikan myötä moni on kuitenkin innostunut kokeilemaan uusia tuotteita, sillä kukapa ei pitäisi eläimen kasvoilta näyttävää tai kasvoilla vaahtoamaan alkavaa kasvonaamiota hauskana juttuna. Aitoja kukkien terälehtiä sisältävät kasvovedet, etanaseerumit ja muut länsimaisesta valtavirrasta poikkeavat tuotteet kuulostavat todella houkuttelevilta perinteisen tylsiin tuotteisiin tottuneen korvaan.

Ostolakossa skintertainment

1,5 vuotta sitten olin totaalisen tylsistynyt kosmetiikkablogin pyörittämiseen. Halusin kyllä pitää sitä, mutta samalla mietin, kuinka tylsältä ja väkinäiseltä se tuntui. Oli kyse sitten uudesta kosteusvoiteesta, huulipunasta, meikkivoiteesta tai seerumista, tuntui kaikki jotenkin niin nähdyltä, etten meinannut enää millään saada virtaa hommaan ja pyörittelin päässäni usein ajatusta blogin lopettamisesta. Tein postauksia pikavauhtia ja tavan vuoksi, mutta alkoi tuntua vaikealta innostua tuotteista.

Sitten matkustin Japaniin ja sain kunnolla kiinni aasialaisesta kosmetiikasta. Luojan kiitos sain tuon lomamatkan aikana käyttää vapaasti aikaa japanilaisilla kosmetiikkaosastoilla, sillä se matka avasi minulle täysin uudet kosmetiikan portit ja näytti minulle palan sellaisesta kosmetiikkamaailmasta, jota en ollut edes tiennyt olleen olemassa.

Etsiessäni tuon lomamatkani aikana tietoa japanilaisista kosmetiikkatuotteista päädyin samalla astumaan sisään myös korealaisen kosmetiikan maailmaan. Kaikki oli yhtäkkiä uutta ja jännittävää. Innovatiivisia tuotekoostumuksia, hauskoja tuotepakkauksia ja nerokkaasti kehitettyjä tuotteita. Kosmetiikasta tuli jälleen hauskaa ja vieläpä aivan uudella tavalla.

Ostolakossa skintertainment

En tiedä, mikä kosmetiikkajumalan sormi puuttui peliin, mutta ilman tuota reissua elämästäni olisi tullut varmasti hyvin erilaista. En tiedä, olisinko kadottanut kosmetiikan riemun täysin ja jopa lopettanut bloggaamisen. En olisi taatusti vakuutellut töissä kollegoilleni, että K-Beauty on huikea juttu ja painostanut meitä metsästämään valikoimaamme korealaisia kosmetiikkamerkkejä. Ilman aasialaisen kosmetiikan löytämistä elämäni olisi ihan taatusti hyvin erilaista – niin hassulta kuin se kuulostaakin. Ilman sitä en edes usko, että olisin ensikuussa hyppäämässä kiinni unelmiini ja muuttamassa Bangkokiin.

Ostolakossa skintertainment

Rakastan sitä tunnetta, kun joku asia on minulle intohimo ja saa minut hihkumaan ilosta. Aasialainen kosmetiikka nimittäin saa. Ihailen sen innovatiivisuutta ja haluan kiljua innosta, kun markkinoille tulee uusi tuote, joka tarjoaa ratkaisun ongelmaan, jota en edes ollut tajunnut olleen. Aina sen tuotteen ei tarvitse olla edes mitään mullistavaa ja hyödyllistä, sillä joskus se voi vain olla hauskaa ja kekseliästä. Haluan jakaa hyvin tuotteiden ja ainesosien riemua ja saada muillekin iloa niin pienen jutun kautta.

Ostolakossa skintertainment

On ollut ihanaa saada erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana kuulla usein, kuinka moni muukin on löytänyt korealaisen kosmetiikan ja erityisesti korealaisen ihonhoidon ilon. Monet ovat aloittaneet uteliaina kokeilemalla kangasnaamioita, etanatuotteita tai yksittäisiä hauskoja tuotteita, mutta huomanneet niiden myötä, ettei kyse ole vain hauskuudesta ja että tuotteet ihan oikeasti toimivat ja saavat ihon voimaan paremmin, mikä on kannustanut kokeilemaan lisää tuotteita ja laajentamaan omaa ihonhoitorutiinia.

Kun aloin kirjoittaa aasialaisesta kosmetiikasta blogiini 1,5 vuotta sitten, sain aluksi säännöllisesti negatiivista palautetta, jossa todettiin tuhahtavaan sävyyn, että voisin jo lopettaa tämän jatkuvan aasialaisesta kosmetiikasta kirjoittamisen, sillä se alkaa jo kyllästyttää eikä todellakaan kiinnosta. Samalla huomasin kuitenkin, että juuri ne aasialaiseen kosmetiikkaan liittyneet postaukset olivat useimmiten nimenomaan niitä suosituimpia. Ne eivät keränneet silloin monia kommentteja, mutta niitä luettiin selvästi uteliaina.

Ostolakossa skintertainment

Yritän yhä edelleen pitää jotain tasapainoa aasialaisen ja länsimaalaisen kosmetiikan välillä blogia kirjoittaessani, mutta nykyään tiedän, että aasialaiseen kosmetiikkaan liittyvät postaukset ovat nimenomaan niitä, joiden vuoksi blogini kävijämäärä on tämän kuluneen vuoden aikana lähes kaksinkertaistunut. Tämä tuntuu aika mahtavalta, sillä ei täällä ennenkään hiljaista ollut. Aasialaisen kosmetiikan myötä olen myös löytänyt uutta iloa länsimaalaisestakin kosmetiikasta bloggaamiseen, mikä sekin tuntuu erittäin hyvältä.

Ostolakossa skintertainment

Meillä on töissä myynnissä lähes 600 tuotemerkkiä ja meikkituotteet ovat aina ennen olleet se kaikkein myydyin kategoria. Niinhän se vain on, että kosmetiikkaa verkosta shoppaavat, tavallisesti noin 20-40 vuotiaat naiset tykkäävät eniten ostaa nimenomaan meikkejä.

Korealaisen kosmetiikan tulon myötä homma kuitenkin keikahti totaalisesti päälaelleen ja ihonhoito nousi verkkokauppamme suosituimmaksi tuoteryhmäksi. Erityisesti korealaisesta kosmetiikasta tuli niin suosittua, että vaikka valikoimaan kuuluu tällä hetkellä vain noin tusinan verran korealaisia merkkejä, tekevät ne meillä Suomessa verkkokaupan myynnistä silti jopa 10% ja tekisivät jopa ennemmänkin, jos maahantuojilla vain olisi toimittaa tavaraa tarpeeksi. Melko vakuuttavaa ja selvä merkki siitä, että korealaisesta kosmetiikasta on tullut Suomessakin suosittua ja voitte olla varmoja, että merkkejä tulee satamaan valikoimaan aina vain lisää.

Ostolakossa skintertainment

Vielä reilu vuosi sitten mietin mielessäni, että pitäisikö antaa periksi ja kuunnella negatiivisen mielipiteensä esittäneitä ja vähentää aasialaisesta kosmetiikasta fiilistelyä. Luojan kiitos en kuunnellut niitä ihmisiä vaan pidin oman pääni, sillä aasialaisen kosmetiikan elämääni astumiseen myötä on alkanut tuntua, että niin monet paikkaansa hakeneet palaset ovat loksahdelleet elämässäni paikoilleen ja elämääni on tullut vaikka kuinka paljon sellaisia uusia tuulia, joista en voi vielä liiemmin kertoa, mutta joiden vaikutukset toivottavasti saan esitellä teille tulevana vuonna.

Ostolakossa skintertainment

Joskus todella pienillä ja vähäpätöisiltä vaikuttavilla asioilla voi olla elämässä suuri vaikutus, jota ei huomaa heti, mutta jonka lumipalloefektimäisen vaikutuksen näkee, kun asioita katselee jälkikäteen. Elämä kosmetiikkakuplassa on ihanaa. <3

Ostolakossa skintertainment

Kuka muu on löytänyt aasialaisen kosmetiikan ilon?

Kommentit (16)

 1. Elisa

  En ole koskaan ollut mikään hullu kosmetiikan hamstraaja (koska en omista kehuttavia meikkaustaitoja), mutta viimeisen kahden vuoden aikana minusta on kyllä tullut aikamoinen ihonhoidon suurkuluttaja. Kaikki lähti harvinaisen kuivasta, kiristelevästä ja lohkeilevasta ihosta ja kunnollinen ihonhoitorutiini on sen myötä tullut osaksi arkea. Rutiinin ylläpidosta tekee mukavaa ja innostavaa juuri korealaiset tuotteiden ja niiden innovatiivisuus. Innostuin myös tavastasi koettaa mahdollisimman paljon erilaisia tuotteita, eli hyvät löydöt pistetään kyllä korvan taakse, mutta jatketaan kuitenkin uusien aarteiden metsästystä blogisi johdolla.

  Elättelen muuten toiveita, että ensi vuonna elevenille tulisi myyntii k-beauty joulukalenteri.

 2. xod

  Mä en oo ikinä ollut oikeestaan lainkaan kiinnostunut meikeistä yms, enkä osaa meikata, vaikka sitä joka päivä teenkin. Mutta se on tylsää eikä juuri kiinnosta. Mutta ihonhoito! Se on sitten taas mun juttu enemmän, varsinkin kun löysin tämän blogin kautta koreahommat! Kiitos siis Virve 🙂 Oon innoissani ihonhoidosta, panostan siihen enemmän kaikin tavoin nykyään. Oon tilannut sun blogin kautta monia tuotteita ja joitakin sitten itse löytänyt lempparimyyjiltä ebaysta 🙂

 3. Elli

  Hahah, minä kuulun niihin jotka kiukuttelivat aasialaisen kosmetiikan saavuttua blogiisi! En olisi uskonut että tänä päivänä essencet ja seven skin method, kasvosuihkeet ja sheet maskit kuuluvat säännöllisiin ihonhoitorutiineihin. Ja kiitos kun toit Sheet Happensin tietoisuuteeni, monta tilausta on jo tullut tehtyä!

  • Virve Vee

   Ihan mahtavaa kuulla, että ne ovat lopulta kuitenkin päätyneet osaksi ihonhoitoasi! <3 🙂

 4. Fanny

  Harmittaa hulluna, kun tuota cushion meikkivoidetta ei ole kun super vaaleissa sävyissä. Tarttisin sen mun elämään 🙂

 5. Terhi

  Sinun ansiosta löysin myös loistavia korea tuotteita (ja jonossa usea muu tuote odottaa ostoaan suosituksistasi). Olen saanut kuivan ihoni, josta kärsin useita vuosia, varsinkin nenäni, jonka kuivuuden meikki toi aina kraatereina näkyviin, paranemaan lopullisesti.
  Nautin nykyisin siitä kun saan lätkiä menemään upeita tuotteita useita kerroksia naamaani, koska tiedän että iho-ongelmat on historiaa. Meikki levittyy iholle tasaisesti, eikä ihon kuivuudesta ole enää tietoakaan.
  Kaksoispuhdistuksen otin myös käyttööni, josta en enää luovu. Enkä Foreosta.
  Tulet mulle kalliiksi 😉
  Kiitos siis mahtavasta panostuksestasi blogiisi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *