Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sileää

Olen ollut vannoutunut epilaattorin käyttäjä noin 13 vuoden ajan. Kun teini-iässä tajusin säärikarvojeni kasvavan ikävästi, lykkäsi äitini minulle kokeiluun epilaattorinsa. En tiedä, haettiinko tällä sitä, että epilaattoria kerran kokeiltuani hylkäisin tarpeen karvojen poistoon ja palaisin takaisin äidin pieneksi lapseksi vai mistä oli kyse, mutta epilaattoriin tutustuttuani en enää ole osannut elää ilman sitä.
Vuosien varrella käyttämäni epilaattorit ovat jokainen olleet aina hieman toistaan parempia ja kivikautisen, 80-luvulla ostetun epilaattorin kokeilun jälkeen minulla on ollut kaksi epilaattoria. Edellisen Remingtonin epilaattorini ostin kaksi vuotta sitten ja se on palvelut minua hyvin. Epilaattori on ajanut sileiksi niin sääreni kuin kainalonikin ja välillä jopa muitakin alueita. Lopputulos on ollut hyvä, muttei täydellinen enkä ole osannut kuvitella edes, että epilaattorilla voisi loppujen lopuksi saadakaan ihan täysin sileää jälkeä tai edes paljoa Remingtoniani sileämpää.
Kun minulle vähän aikaa sitten kuitenkin tarjottiin tilaisuutta kokeilla Braunin uudehkoa Silk Epil 5 -epilaattoria en voinut vastustaa kiusausta. Voisiko epilaattorilla muka saada vielä parempaa jälkeä?

Silk Epil 5 -epilaattorissa on 40 pinsettiä, jotka lupaavat nyppiä karvoja iholta tehokkaasti -ja sen ne tosiaankin tekevät! Epilaattori nyppi hennotkin karvat iholta huomattavasti paremmin kuin mikään aiemmin kokeilemani vempain eivätkä sääreni ole koskaan olleet yhtä sileät epiloinnin jälkeen kuin mitä ne nyt olivat! Laite lupaa nyppiä jopa puolen millin pituiset karvat minkä se tosiaan vaikutti tekevänkin.
Omat säärikasvani ovat pääsääntöisesti ohuita, hentoja ja vaaleita ja vaikka ne eivät näykään kovin helposti, ovat ne hentoudensa vuoksi todella hankalia poistaa epilaattorilla. Moni vempain kun ei vaan tunnu saavan niitä pinsettiensä väliin ja vaikkei säärissä epiloinnin jälkeen näkyisikään karvoja tuntuu niitä silti selkeästi kädellä kokeillessa ja sääret on pakko vielä höylätä lopuksi todella sileää jälkeä havitellessaan. Kuten tosiaan kuitenkin jo totesin, teki tämä laite jo itsessään ihan poikkeuksellisen sileää jälkeä enkä kaivannut höylällä viimeistelyä.
Kokeilin epilaattoria myös paksumpaan karvalaatuun, eli poistin sillä kainalokarvani. Olen tehnyt tätä jo kymmenen vuotta, joten homma sujuu tottumuksella ja helposti eikä poistettavaakaan ole kovin suurta määrää. Myös kainaloissa tämä teki todella sileää jälkeä.
Tuotteen mukana tuli paitsi epilaattoripää myös karvat vain katkaiseva ladyshave-pää, jolla voi siistiä paikkoja, joilta ei viitsi epiloida. Ladyshave-päällä voi myös viimeisellä lopputuloksen, mikäli mielessä siintävät oikein siloiset sääret.
Yksi erityisen mukava lisäpiirre epilaattorissa oli siinä oleva valo. Kyllä, valo! Pieni lamppu valaisi  ihoa ajoalueen vierestä paljastaen ohuetkin haituvat helposti, joten sääristä sai helposti entistäkin sileämmät. Aivan mahtava lisä!
 Laitteessa on myös SoftLift Tips -teknologia, jonka avulla se nostaa littanana makaavia karvoja pystyyn, jolloin pinsetit saavat niistä otteen.
Mallissa on on kätevää myös se, että sen kuori on vettä hylkivä, joten karvoilla kyllästetyn pään voi kuulemma huuhdella jopa ihan vedellä. Oho! (Mukana tulee myös pieni harjaspää, jolla terät voi pyyhkiä puhtaiksi.)
Epilaattoria voi käyttää kahdella eri nopeudella, joista hitaampi on usein mukavampi herkemmillä ihoalueilla tai herkemmällä käyttäjällä. Mikäli käyttäjä on kuitenkin erityisen herkkä kivun suhteen, tulee epilaattorin mukana kylmässä viilennettävä nestepussi sekä hansikas, jonka sisään pussi laitetaan ja joiden avulla käsiteltävän ihoalueen tuntoaisteja voi hieman häivytellä hetkeksi. Myös epilaattorin päässä on ihoa hierovia nystyröitä, joiden olisi tarkoitus vähentää kipua. 
Itse löysin laitteesta vain kaksi miinusta. Epilaattorin nopeutta (ja samalla virran tuloa) säädetään pyörivästä säätimestä (keskellä epilaattoria) eikä se vaan tuntunut kovin kätevältä. Toisaalta nyt epilaattoria ei naksauta vahingossa kovemmalle teholle tai pois päältä. Kaksipiippuinen juttu, siis.
En myöskään itse innostunus siitä, että ajopää oli tehty hieman liikkuvaksi ja taittuvaksi, jolloin sen olisi ideana mukailla vartalon muotoja. Alueilla, joilla iho on löysemmin (esim. kainalot) kääntyilvevä pää saattoi välillä jopa hieman hankaloittaa laitteen käyttöä ja sainkin jonkun kerran sen nappaamaan ihostani kiinni -onneksi kuitenkin kivuttomasti ja tuhoja tekemättä.
Minulta kysytään usein, että sattuuko epilointi. Itse en tunne suurempaa kipua enää näin monen vuoden epiloinnin jälkeen, sillä karvat irtoavat epiloinnin myötä pikkuhiljaa helpommin, mutta rehellisyyden nimissä minun on lienee sanottava, että sattuuhan se varmasti ensin. 
Epilointi on kuitenkin palkitsevaa, sillä karvat kasvavat takaisin hitaasti ja itse olen ainakin huomannut esimerkiksi kainalokarvojeni kohdalla kasvun vähentyneen vuosien mittaa. 
Epiloin sääreni kerran kuukaudessa tai jopa kahdessa ja kainaloni kolmen tai neljän viikon välein. Epilaattori on ehdottomasti pelastajani ja paras ystäväni!
Kaiken kaikkiaan voin kuitenkin todeta tämän olleen paras kokeilemani epilaattori juurikin siksi, että se tosiaankin teki tarkkaa jälkeä nyppimällä pois lyhyimmät ja hennoimmatkin karvat. ”Ajovalo” auttoi hommassa myös suunnattomasti! 
Tämä jää minulla vakkarikäyttöön ja jäänkin odottamaan jänityksellä sitä päivää, kun kuulen vieläkin sileämpää jälkeä tekevästä epilaattorista!
Braunin Silk Epil 5 -epilaattorin voi hankkia omakseen esimerkiksi Gigantista, jossa hintaa näyttäisi verkkokaupan mukaan olevan 99 euroa.
Löytyykö teiltä tätä epilaattoria tai kenties joku vieläkin parempi (mikäli löytyy, kertokaa heti mikä!)? Käytättekö ylipäätänsä epilaattoria?


Kommentit (32)

 1. Anonyymi

  Miten suosittelet jälkikäsittelemään ihon epiloinnin jälkeen?

 2. Anonyymi

  Mulla on ollut jo vuosia käytössä joku braunin "halpis"malli. Eli luultavasti silloin halvin, n.100e muistaakseni maksoi. Sellainen vaaleanpunainen, missä on myös ajovalo ja kaksi nopeutta.

  Viime aikoina epilointi on jäänyt. Itseänikin ärsytti laitteen kova ääni ja turhautti se, etteivät sääret kuitenkaan tule täysin sileiksi. Vai ajelenkohan liian malttamattomasti?

  Olen epiloinut ihan surutta kaiken. Jalat ja bikinirajat. Ja muun tarpeen mukaan. Kainaloita en ole epiloinut, koska minulla ei juurikaan kasva kainalokarvoja.
  -vanilla

 3. Anonyymi

  Hei, tää postaus oli niin hyvä/kattava, että innostuin kovin tästä Braunin mallista. Pohdin tämän ja remingtonin ep6030C mallin välillä. Kerroit että edellinen epilaattorisi oli remington ja että tuo Braun tekee parempaa jälkeä, joten mikä remingtonin malli sinulla oli aiemmin käytössä? Tahdon sen hyvän epilaattorin, joten yritän ennen ostopäätöstä vertailla saman hintaluokan malleja.

 4. Anonyymi

  Oma epilaattorini, joka nyt on vuoden ajan ollut, on jotain "keskiluokkaa" eli ei mikään halpis, mutta ei äärettömän kalliskaan. Parempi hakusessa, sillä lyhyemmät ja ohuemmat karvat tällä valitettavasti eivät lähde kovin hyvin.

  Se varsinainen syy miksi kommentoin, oli tahto heittää ilmoille kysymys bikinirajojen epiloinnista. Olen kokeillut ja todennut, että kipu on jotain niin sanoinkuvaamatonta etten vain pysty. Onko MITÄÄN keinoa saada ihoalueita jotenkin puudutetuksi tai jotain muuta, jolla paksujen karvojen nyppiminen ei sattuisi siinä määrin että perkeleitä pitää huudella ja itkua tuhertaa? Ongelmana myöskin se, että epilaattori tuntuu "kiskovan" karvat niin rajusti irti, että sen jäljiltä jää pieniä verisiä länttejä joihinkin kohtiin (siis huolimatta siitä, että olisin käynyt suihkussa ja kuorinut ihoa jne.)

  Ja jos vielä vähän voi kysyä aiheen ohitse liittyen sokerointiin/vahaukseen bikinirajoilta: poistavatko ne karvat myös "ihan sieltä"? En jostain syystä ole vielä löytänyt vastausta tähän kysymykseen, vaikka järjellä ajateltuna taidankin tietää.

 5. virve

  Minulle vinkattiin aikoinaan apteekeista saatavaa Emla-puudutusgeeliä. 🙂

  Ja tässä kokemukseni alakerran sokeroinnista:
  http://www.ostolakossa.com/2011/05/koe-brasilian-tunnelma-suoraan.html

  Eli oi kyllä, IHAN kaikkialta! 😛

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *