Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Sileä ja pehmeä tukka jo pestessä

Olen kunnostautunut tukkani laitoissa viimeaikoina kovasti, mikä on käytännössä tarkoittanut sitä, että kutrejani ovat yhä useammin koristaneet jos jonkin näköiset kiharat ja hiusteni tyvessäkin on usein ollut enemmän kuohkeutta kuin aikoihin (kiitos hiuspuutereiden).

Tekstuurin tuominen hiuksiin näyttääkin mukavalta, mutta hiustenpesupäivänä jo valmiiksi runsas kasvustoni on usein ongelmissa. 
Shampoo kun saisi pestä sen puhtaaksi muotoilutuotteista, mutta en tahtoisi sen tuovan voimakkaalla pesutehollaan yhtään lisää karheutta vaan päinvastoin siloittavan tukkaani, sillä pari päivää hiuslakan voimilla kiharoina pysyneet kutrini ovat usein jo melkoinen takkupallo.
APUA!
Ongelmalliset hiukseni ovatkin onnekseen kuitenkin saaneet apua Cutrinilta saamastani shampoosta (joka ikäväkseni loppui jo jonkun aikaa sitten).
Cutrinin sininen Moisturism-shampoo on normaalista käsitellyille hiuksille tarkoitettu (nimensä mukaisesti) kosteutusta lupaava shampoo.
Shampoo lupaa niille paitsi kosteutusta, myös silkkistä pehmeyttä, mikä on juuri sitä, mitä minunkin takkutukkani pesupäivinä kaipaa. 
Ja myönnettävähän se on: juuri sitä silkkistä pehmeyttä shampoo hiuksille nimenomaan tuo.
Hiuksia siloittava ja pehmittävä vaikutus tuntui jo shampoota hiuksiin hieroessa ja niitä puhtaaksi huuhtoessa. Hiukset todellakin jäivät tavallista sileämmiksi ja takuttomammiksi.
”There’s gotta be a catch,” ajattelin (olinhan sentään Englannissa, hei daa). Tämän on pakko sisältää hirveät silikonilitaniat ja jättää tukka niiden vuoksi pesun jäljiltä lättänäksi kuin norsun talloma ruohon.
Yllättävää oli kuitenkin se, ettei asia ollut niin. Löysin INCI-listasta nimittäin vain yhden silikonin (amodimethicone), joka sekin pääsi TOP10-listalle mukaan vain hädin tuskin. Tuotteen siloittavuus ei siis todellakaan johtunut vain ja ainoastaan siitä.
Tämä myös tarkoitti, että paitsi että tuote siloitti ja pehmensi tukkaani, oli siinä myös sopivasti pesutehoa jättämään hiusteni tyven puhtaaksi ja ilmavaksi kuitenkin ilman sitä natisevan puhdasta, hiukset karheaksi jättävää tunnetta.

Shampoo olikin siis kaikin puolin todella, todella loistava tuote, jonka pariin palaisin mielelläni, elleivät uudet seikkailut jo kutsuisi.
Suosittelenkin tuotetta niille, joiden (mahdollisesti käsitellyt tai ainakin kovasti takkuuntuvat) hiukset kaipaavat pehmennystä ja siloitusta, mutta jotka eivät silti halua tyytyä huonoon pesutehoon. Varsinkin taipusammille hiuksille tämä on varmasti loistava!
Oletteko kokeilleet tätä  tai muita merkin shampoita?
(Cutrinin tuotteita myydään kampaamoissa ja esimerkiksi Sokoksen ja Stockmannin kampaamotuotteiden osastolla. Shampoolla on hintaa noin 12,90 euroa.)

Kommentit (10)

 1. Anonyymi

  Mulla olisi nyt yksi ihmettelemisen aihe liittyen tuohon O.P.I:n Nail Envyyn ja ajattelin, että osaisitko sinä kenties vastata muutamaan kysymykseen koska kosmetiikan parissa kuitenkin työskentelet 🙂

  Eli siis ostin pullollisen tuota paljon kehuttua Nail Envyä muutama kuukausi sitten, ja olen sitä nyt ehkä noin neljän kuukauden ajan käyttänyt. Sitä käyttäessäni huomasin sitten hyvin ärsyttävän ilmiön, onykolyysin (eli siis kynnen hiljattaisen irtoamisen kynsipedistään, kynnen kärjestä alkaen. Googleta jos selitin liian sekavasti 😀 ) yhdessä kynnessäni. Olen yrittänyt kuumeisesti ottaa selvää, että onko ruokavaliossani taikka muissa elämäntavoissa jotakin vikaa, vai käytänkö jotain kemikaalia joka saa kynteni irtoamaan, mutta en ole mitään "vikaa" elämäntavoistani löytänyt 😀 Eli siis itse nyt olen melko varma, että tämä kynnen hidas irtoaminen (nyt jo levinnyt myös kahteen muuhun kynteen) johtuu juurikin tuosta Nail Envystä, ja pienen googlettelun jälkeen löysinkin muutamia englanninkielisiä sivuja, joista löysin sitten muutaman kohtalotoverin.

  En tietenkään voi olla _satavarma_ että tuo tökötti olisi tähän ongelmaan itse syyllinen. Mutta siis kysymykseni olisikin sellainen että mikä aine tuossa lakassa aiheuttaa mahdollisesti sitä kynnen irtoamista? En tiedä osaatko nyt tähän kysymykseen vastata, mutta ajattelin nyt varmuuden vuoksi kysäistä sulta, kun itse alan olla jo epätoivoinen tämän ongelman suhteen 😀 Ja muutenkin olen omista kynsistäni aina melko tarkka, niin onhan se nyt ikävää jos ne noin vain rupeavat lähtemään irti :/

  Mutta joo, toivottavasti sait pitkästä ja suht sekavastakin viestistäni jotain selkoa!

  • Anonyymi

   Onykolyysi voi aiheutua ylipäätään kynsien paljosta hoitamisesta. Osta apteekista pihkalakkaa, hoida vaivasi pois ja tee manikyyrejä harvemmin.

 2. Mina

  Itsellä on käytössä kyseisen merkin Colorism-hoitoaine, ja on sekin ainakin aivan yhtä ihana, hiukset tuntuvat todellakin hoideltuilta jo levittäessä ja varsinkin huuhdellessa.
  Ainoa ongelma on, että kyseisen hoitoaineen huuhteleminen pois kestää huomattavasti pidempään kuin normaalin hoitoaineen.

  Voisi kai kokeilla sarjan shampoitakin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *