Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Shoppailuvapaa helmikuu?

Päätin helmikuun alussa, etten ostaisi koko kuukauden aikana mitään muuta kuin ruokaa tai palveluja. Ei yhtäkään kosmetiikkatuotetta, ei vaatteita, ei sisustusesineitä eikä mitään muitakaan tavaroita. Ei mitään.

Tarkoitukseni oli selvittää, olisiko ostamatta oleminen minulle nykyään oikeasti niin helppoa kuin mitä kuvittelin sen olevan.

Miten kuukausi sitten meni? Tuottiko päätöksestä kiinnipitäminen vaikeuksia?

Ruokakuva

Helmikuun ensimmäisellä viikolla olisin halunnut ostaa lämpimän pyjaman. Meillä oli kotona ollut jo jonkun aikaa hieman viileää ja suosin normaalisti kevyitä ja lyhyitä satiinisia yömekkoja, mutta harkitsin nyt vakavissani hankkivani jotain lämpimämpää. En kuitenkaan oikeasti ole mikään pyjamaihminen, joten tyydyin nukkumaan kylmimmät yöt legginseissä ja pitkähihaisessa trikoopaidassa päästen yli pyjamahimostani. En minä sitä olisi varmasti tarvinnutkaan.

Puolivälissä kuuta olisin halunnut ostaa kotiimme tekokukkia. Olen melko huono pitämään kukkia hengissä, mutta ne tekisivät pelkistetylle sisustuksellemme varsin hyvää. Näin kaupassa todella aidon näköisiä valkoisia tulppaaneja ja kävin hipelöimässä niitä pariinkin kertaan, mutta hillitsin itseni todeten, että jäisin vielä miettimään asiaa. Esittelin kuitenkin ehdotukseni Ruotsalaiselle, joka yllättäen innostui ideasta välittömästi ja päätimme, että hankimme kukat ensi kuussa. (Ihan vaan periaatteeni vuoksi.)

Töistä tullessani kuljen metrolle Åhlensin vierestä ja usein pyörähdän tavaratalossa sisällä. Välillä on päiviä, joina yritän vältellä joutumasta kotiin tekemään koulujuttujani, minkä vuoksi saatan tappaa aikaa tavaratalon sisustus- tai vaateosastolla. Helmikuun aikana minun teki usein mieli käydä vaateosastolla kurkistamassa, olisiko sinne tullut myyntiin jotain ihanaa, mutta jätin kuitenkin käymättä. En osta liiemmin vaatteita, mutta yksinkertaiset mekot ovat pukeutumiseni perusta ja olen aina tyytyväinen, kun löydän uuden mekon, jossa voin elää vaikka päivästä toiseen ja arjesta juhlaan. Kävin loppukuusta pyörähtämässä tavaratalon vaateosastolla todeten, etten oikeastaan tarvitse mitään ja jatkoin ongelmitta matkaani.

Täytyykin siis todeta, että shoppailuvapaa helmikuu sujui täysin ilman ongelmia. Muutamia kertoja olisin voinut mennä ajankuluksi ostoskeskukseen pyörimään itsekseni ihan vaan vältelläkseni velvollisuuksiani, mutta jätin se tekemättä ja menin kiltisti kotiin hoitamaan hommiani.

Ajattelin, että voisin jatkaa shoppailuvapaata linjaani myös maaliskuun ajan (lukuunottamatta niiden tekokukkien ostoa…), sillä minusta ei varsinaisesti tunnu, että rajoittaisin elämääni jotenkin. Tietoinen shoppailun kontrollointi oli kuitenkin hyvä varmistus sille, että ostokäyttäytymiseni on tosiaankin muuttunut enkä vain kuvittele sen muuttuneen.

Ihastuin muuten myös kovasti erään lukijani kommentista, jossa hän mainitsi olleensa vuoden ostamatta vaatteita. Vaikka en mikään kova vaateshoppailija olekaan, niin se voisi olla hauskaa!

Ruokakuva

Onko joku muu laittanut shoppailunsa tarkkailun alle?

Kommentit (21)

 1. Maaria

  Osallistuin myös viime vuonna vuosi ilman uusia vaatteita-haasteeseen. Sallin itselleni 3 jokeria eli halutessani sain ostaa 3 uutta vaatetta. En laskenut haasteeseen mukaan alusvaatteita enkä tietystikään käytettyjä/ saatuja vaatteita. Haaste onnistui ja käytin kaksi jokeria. Pidin kirjaa ostamistani vaatteista ja loppusumma koko vuoden vaatteille/ asusteille oli 197 € alusvaatteet mukaan laskettuna. 🙂

  Toinen haaste, mitä olen toteuttanut, on pannuprojektit/ project pan- haasteet. Olen valinnut noin 10 kosmetiikkatuotetta ja keskittynyt niiden kuluttamiseen. Lisäksi olen ollut meikkien ostolakossa, kunnes olen saanut tietyn määrän kulutettua valituista tuotteista loppuun. 🙂

  Minimalismipostaukset kiinnostavat kovasti! 🙂 Kiitos loistavasta blogista, tästä on tullut yksi lempiblogeistani juuri minimalismin ja kulutuskriittisten aiheiden myötä!

 2. T

  Täälläkin yksi turhaa tavaraa inhoava kuluttaja. Jouduin poikaystävän kanssa yhteen muuttaessa kyllä hieman joustamaan joistakin ajatusmalleistani, vastustin esimerkiksi massiivisen kirjakokoelman tuloa uuteen kotiin hyvin pitkään. Isolle kirjahyllylle oli kuitenkin helposti tilaa, joten hävisin taiston. Ihme kyllä kirjahylly on jopa tuonut kodikasta fiilistä olohuoneeseemme!

  Mistä muuten löysit hyvin aidonnäköisiä tekokukkia? Sellaiset kelpaisivat meidänkin kotiin ja olen matkustamassa Tukholmaan muutaman viikon päästä 🙂

 3. panda

  Aina mennessäni nyt kaupoille hoen itselleni että älä sorru 😀 minulla on tulossa matka Etelä-Koreaan josta yleensä ostan hirveän määrän hoitotuotteita ja meikkejä koska siellä hinta-laatusuhde on niin kohdillaan ettei mitään rajaa. Suosikkimerkkini on Nature Republic ja Missha joten sieltä suunnalta lähtee varmaan kaikki uutuudet kokeiluun. Yritän siis nyt täällä suomessa olla tuhlaamatta rahojani yhtään mihinkään ihonhoitoon ja kosmetiikkaan 😛

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *