Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Shiseido?

Kun mainitsin, että työpaikallani ollaan välillä hieman ihmeissään vertaillessa suomalaisten ja ruotsalaisten suosikkisarjoja pyysi useampikin, että kertoisin esimerkkejä näistä eroista.

Yksi isoimmista eroista on selektiivinen kosmetiikkamerkki Shiseido.

Shiseido

Minä itse pidän Shiseidosta todella paljon. Luotan aasialaiseen tietotaitoon ihonhoidon ja kosmetiikan suhteen, sillä siellä näytetään tosiaan osaavan tehdä laadukkaita tuotteita. Jos minun pitäisi valita, ostaisinko Shiseidoa, Chanelia, Dioria, Lancomea, Cliniqueta, Clarinsia vai abaut mitä tahansa muuta suomalaisella kosmetiikkaosastolla näkyvää selektiivistä kosmetiikkamerkkiä, ostaisin Shiseidoa (joka tosin menisi vähän tasoihin niin ikään aasialaisen Sensain kanssa).

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni opin kuitenkin, että Shiseidoa on hieman hankalaa myydä. Suomalaiset eivät tunne sitä kovin hyvin ja monet asiakkaistani eivät olleet edes kuulleet sarjasta aiemmin. Ne, jotka sen olivat löytäneet vannoivat kyllä sen nimeen, mutta ellei sitä ihan myymällä myynyt, ei se liiemmin liikkunut. Shiseido ei vaan ole vielä valloittanut suomalaisia kovin vahvasti.

Shiseido

Ruotsissa puolestaan on aivan toinen ääni kellossa. Ruotsalaiset nimittäin ovat näköjään hulluna kyseiseen tuotemerkkiin ja sitä todellakin ostetaan sen ollessa jopa yksi Ruotsin elevenin myydyimmistä tuotemerkeistä. Kun ennen Suomen laseeraustamme oli vielä hieman epävarmaa, tuleeko Shiseido Suomen valikoimiimme, oltiin Ruotsin puolella asian suhteen huomasti enemmän huolestuneita.

Älä Virve huoli, ihan tosi, kyllä me se varmasti saadaan järjestettyä, me kyllä hoidetaan!” totesi ruotsalainen sisäänostomme minua ikään kuin lohduttaen ja hämmentyi kun sanoin, ettei sillä nyt varsinaisesti ole väliä ja että minulla olisi kyllä kymmenen muuta brändiä, joista kannattaisi huolehtia enemmän. Ja kehtasinpa jopa myöntää, ettei asia itseasiassa huolettanut minua ollenkaan.

Miten niin ei ole väliä, sehän on yksi parhaiten myyvistä merkeistämme?!

Olkoot vaan, mutta ei Suomessa. No, me saimme Shiseidon ja nyt Ruotsissa katsellaan hämmentyneenä myyntilukuja. Miten kahden näin lähekkäin sijaitsevan maan välillä voi olla yhden maailmanlaajuisesti tunnetun tuotesarjan myynneissä niin suuri ero?

Shiseido

En osannut antaa asiaan suoraa vastausta muuten kuin kertomalla, että se ei vaan ole Suomessa kovin vahvaa jalansijaa saavuttanut merkki. Sitä ei van taideta tuntea tarpeeksi. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän se kuitenkin alkoi minua itseänikin kiinnostaa, joten päätin, että kysyn asiaa teiltä.

Shiseido

Mikä on teidän suhteenne Shiseidoon? Kuinka tuttu tuotemerkki se teille on? Herättääkö se teissä luottamusta?

Kommentit (59)

 1. tainav

  Shiseido on kyllä tuttu merkki minulle,mutta olen ostanut sitä netistä vaan ,kun olen löytänyt halvalla.Normaalihintaisena se ei minua juurikaan kiinnosta.Pidän Shiseidoa luksusmerkkinä,johon minulla ei ole varaa ellei alennukset ole jotain -70% tai enemmän.
  Uskon itse merkkiin lujasti ja olen niistä tuotteista tykännyt,joita minulla on ollut.Ehkä jopa vaan siksi,että no hei se nyt on Shiseidoa. Pakkohan siitä on tykätä:)

 2. Laura

  Shiseido on tuttu merkki minulle. Käytössä ovat olleet Ibuki-sarjan tuotteet, ripsientaivuttaja, puuteri ja ripsiväri. Ripsiväri oli kyllä todella suuri pettymys mutta muut tuotteet priimaa. Seuraavaksi kaapissa odottelee testausta Shiseidon pohjustusvoide ja itseruskettava. 🙂 Sensailta taas en ole kokeillut kuin ”pohjustusvettä”, luomivärin pohjustajaa ja huulipunan pohjustajaa ja pakko sanoa, että kaksi viimeistä olivat todella surkeita! Olen kyllä todellinen kosmetiikan suurkuluttaja. Suomesta ei varmaan löydy tuotemerkkiä, jota en olisi testannut. :,D

 3. Shiseido, yli 140 vuotias kosmetiikkajätti – Kauneus & Terveys -blogit

  […] lähtien, kun blogissa juteltiin Shiseidosta ja kuulin teidän näkemyksiänne siitä, miksi suomalaiset eivät tunne tai osta merkin tuotteita, […]

 4. Nina Onnela

  Naiset, naiset nauravaiset 😉

  Aivan pakko nyt pitää pieni puhe Shiseidon nimeen! Olen tutustunut sarjaan aivan sattumalta ( oli jossain Hulluilla päivillä tarjouksessa) ja valitsin silmänympärysrasvan hetken mielijohteesta UPEAN KULTAISEN HYLSYN vuoksi! Ajatelmaa, miten turhamainen sitä onkaan! Mutta ajattelin miten upealta se näyttää hyllyllä 😉
  Kun sitten aloin käyttää rasvaa säännöllisesti huomasin sen tuomat edut välittömästi.
  Ensinnäkin kaikissa Shiseidon tuotteissa on mieto, miellyttävä tuoksu. Koostumus ei ole koskaan ”raskas” eikä jää ”kököille” tai kuivu iholle liian nopeasti. Riittoisuus on huippu, silmänympärysrasvani TOOOOOOOOSI kauan.
  Pienensi selkeästi silmäpusseja ja ravitsi kuivaa ihoa. Olen ollut todella tyytyväinen enkä vaihda pois……. Kallis? No joo, mutta laivoilta olen ostanut ja tiedoksi että usein 3+1 ja ” Hulluilla päivillä” usein tarjouksessa. Minulla siis tämä BIO – PERFOMANCE Super correctice eye creme.
  Nyt olen alkanut ostamaan myös silmämeikin puhdistusöljyä. Meikki kuin meikki lähtee hellävaraisesti pois, eikä tarvi hangata.
  Mutta tässähän tätä olikin, sanon vaan että NAISET, TUTUSTUKAA IHMEESSÄ ROHKEASTI vaikka hinta onkin hieman kalliimpi. On kyllä hintansa väärtti ;))))
  Ps. Elloksen nettimyymälä on saanut sarjan myyntiin, tilasin sieltä juuri tuotteita.

 5. Miksei kukaan tunne Decléoria? – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Olen usein maininnut huomanneeni töissä, että ruotsalaisen emoyhtiömme asiakkaat ostavat paljon monien sellaisten brändien tuotteita, joita suomalaiset puolestaan ostavat huomattavasti harvemmin. Yksi tällainen merkki on esimerkiksi Shiseido, josta mainitsinkin jo aiemmin suomalaisten olevan huomattavasti ruotsalaisia vähemmän ki…. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *