Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Seppälä The Invisible Cover Concealer -peiteväripaletti

Sain Seppälästä reilun kasan merkin kosmetiikkaa kokeiltavakseni ja nyt kokeiluni ovat edenneet merkin peiteväripalettiin, jota moni on kehunut.
The Invisible Cover Concealer -peiteväripaletti on neljä voidemaisen vahamaistamaista tuotetta sisältävä meikkipaletti, joka auttaa täydellisen meikkipohjan luomisessa. 
Minun on kuitenkin heti alkuun pakko kysyä, että mitä ihmettä, miksi näiden levitykseen tulee halpa vaahtomuoviapplikaattori? Ehkä maailman järjettömin ja turhin tuote! Jos pakkaukseen on haluttu pakata jotain mukaan olisi halpa synteettinen sivellinen toiminut paljon paremmin tai koko sivellinosion olisi voinut jopa unohtaakin täysin. Ehkä tässä on vaan haluttu päästä helpolla ja käyttää samaa palettia kun luomivärinelikoissa ja samalla hinnalla on saatu mukaan vain vaahtomuoviapplikaattori, jonka paikkaa ei ole kehdattu jättää tyhjäksi?
Tällaiset vahamaisemmat tuotteet voi levittää iholle myös sormin, mutta vaikka itse suosinkin lähes poikkeuksetta sormia meikkivoiteiden ja peiteaineiden levityksessä tulin tämän paletin paksuhkon vahamaisuuden vuoksi siihen tulokseen, että tuote levittyy parhaiten siveltimellä. Voidemaisten ja vahamaisten tuotteiden kanssa kannattaa aina suosia synteettisiä siveltimiä aitokarvaisten sijaan, sillä ne liukuvat tuotteissa paremmin ja levittävät sen iholla tasaisesti.
Paletissa on neljä sävyä, mutta minusta oli myös melko mielenkiintoista, ettei missään lukenut niiden suhteen mitään käyttöohjeita. Olen itse tehnyt kosmetiikkaläksyni hyvin, mutta en usko jokaisen naisen niin tehneen -varsinkaan niiden, jotka eivät ole pro-meikkitaiteilijoita ja ostavat edullista kosmetiikkaa Seppälästä, jossa kukaan ei ole konsultoimassa heille niiden käyttöä.
Jos tehdään näin hyvä paletti, niin eikö siihen kannattaisi myös kirjoittaa, kuinka tuotetta käytetään, jotta kuluttaja osaa käyttää sitä parhaalla mahdollisella tavalla? Moni asia voi olla itsestäänselvää useille, mutta ei tämä minullekaan ihan täysin pässinlihaa heti ollut.
Vihreä sävy on tehty neutralisoimaan punoitusta minkä moni tietääkin, mutta entäs nuo muut? Onko oikean yläkulman persikkainen sävy tarkoitettu erityisesti tummille silmänalusille ja vasemman alakulman keltainen sävy muuhun peittoon vai toisinpäin? Vai onko sillä mitään väliä ja voiko sävyjä käytellä miten tahtoo? Kai tässä joku suunnitteluidea on ollut? Ja entäs tuo valkoinen? Onko se tarkoitettu sekoitettavaksi muiden sävyjen kanssa, jotta voidaan saada iholleen täysin oikeana istuva sävy vai onko se kenties huokosia häivyttävä meikinpohjustaja? Ehkä se on kuitenkin peiteaine kun on tähän ympäristöön päässyt? Vai onko se tarkoitettu korostamaan? 
Järkeilyllä pääsee pitkälle ja paras lopputulos syntyy kokeilemalla, mutta en ymmärrä, miksi tehdään näin ”ammattimaistyylinen” paletti ja sitten jätetään kertomatta tavalliselle Sirkka Seppälänasiakkaalle kuinka hän saa paletistaa optimaalisimman hyödyn irti? 
Vastaus eri sävyjen käyttöön löytyy onneksi lopulta Seppälän kotisivuilta, mutta kuinka moni menee sitä sieltä etsimään? Kuinka moni osaa edes aavistaa, että merkin verkkosivuilla on tietoa heidän kosmetiikkatuotteistaan? Itse en edes läytänyt meikkejä esittelevää sivua Seppälän omien sivujen kautta vaan jouduin kaivamaan sen Googlen kautta esiin. Minkään noista yläpalkeista alle meikkejä ei nimittäin oltu laitettu. 
Seppälä, mikä teitä nyt ihan oikeasti vaivaa tämän meikkilinjanne promoamisen kanssa???
Päätän tähän paatokseni tuotteen ja asian epäkohdista ja siirryn siihen varsinaiseen toimivuusosioon.
Kasvojeni iho on muuten melko hyvin voiva, mutta kaipasin paletista apua juuri pienten alueiden peittoon. Tummat silmänaluset, näppy, nenänpielten punoitus ja pieni pisamien häivyttely eivät mikään olisi pahitteeksi.
Lopputulos näytti paletin kanssa tältä. Käytin oikean ylänurkan persikkaista (Seppälän verkkosivun kuvauksen mukaan roosaa…)  sävyä silmieni alle ja nenänpieliä, näppyä sekä muuta punoitusta peitin vihertävällä sävyllä. Levitin nenän molemmille puolille ja nenän varteen  paikoin vihertävää ja paikoin vasemman alanurkan kellertävää sävyä. Kulmakuulle ja nenänvarteen levitin vielä korostussävyä.
 
Ennen ja jälkeen:
Tummat silmänaluset peittyivät paletilla melko hyvin ja punoituskin häivyttyi kauniisti ilman, että kasvot näyttivät yhtään raskaasti meikatulta. Tällainen pelkkä peiteainepaletin paikoittainen käyttö on hyvä vaihtoehto niille, joiden iho on hyvässä kunnossa ja jotka kaipaavat vain pientä tasoittelua sieltä täältä. Mitä sitä turhaan koko kasvoille meikkiä lykkimään jo vähempikin riittää.
Omilla tummilla silmänalusillani vahamainen peiteaine ei kuitenkaan ole aina se paras vaihtoehto eikä se levity niille yhtä siistinä kun voidemaisemmat ja ohuemmat tuotteet. Eron huomaa silmän sisänurkan kohdalla erityisen hyvin, jossa voidemainen tuote lähtee hieman kasaantumaan.
Paletti toimi kuitenkin tehtävässään varsin hyvin ja tasoitti ihon sävyä sopivasti. Omaan makuuni koostumus oli ehkä hieman liian vahamainen, jolloin se ei esimerkiksi silmänalusillani pysy paikoillaan läpi päivän ilman puuterointia, mutta paletti ajaa varmasti asiansa edullisten perusmeikkien riittäessä. Hintaansa (7,95 euroa)  nähden paletti oli aivan loistava!
 
Onko teillä kokemusta Seppälän The Invisible Cover Concealer -peiteväripaletista?

Kommentit (18)

 1. Sara

  Täällä niin uuno meikkailija että eka ajatus oli että miksi hitossa vihreetä? Siitähän tulee shrekin näköinen. Mutta nyt sekin selvis. Olen kans saanu meikkejä ilmatteeks ja ostellut ja loppuujen lopuksi en edes tiedä mikä tuotteen tarkotus on, tai mihin sitä käytetään… Ettäjoo ne ohjeet tms. olisi ihan kivoja…

  • virve

   Haha, Shrekin! 😛 Mutta joo, ohjeita tosiaan kaivattaisiin moniin tuoteisiin mukaan! 🙂

 2. Anonyymi

  En tykkää voidemaisista yhtään, harmi ettei tällaisia saa puuterimaisina. Tai no saa mineraalifirmoilta irtonaisina, mutta pressattu on kätevämpi.

  Olisin itse veikannut, että "roosa" persikka olisi ollut sinisille silmänalusille ja vastaavasti keltainen violetihtaville.

  • Anonyymi

   Elfiltä saa vähän samantyylisiä mutta puuterimaisina 🙂

   http://www.eyeslipsface.com/studio/face/powder/tone_correcting_powder

  • Anonyymi

   Kiitos vinkistä, mutta sävyt ovat ihan pieleen meikäläiselle (tarvitsisin oikeastaan vain lämpimän vihreän, lohenvärisen silmänalusille ja ehkä korostussävyn). Tuo on kai tarkoitettu koko kasvoille puuteriksikin.

 3. Frau S
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *