Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

”Se on se hullu kosmetiikkahörhö!” – Ostolakossa täyttää 8 vuotta!

Blogini täyttää tänään kahdeksan vuotta, mikä on varsin kiitettävä ikä alati elävässä blogimaailmassa. Vähän kuin olisi selvinnyt jo 80-vuotiaaksi asti ihan tosielämässä välttyen kaikilta niiltä kohtalokkailta ennusteilta, jotka ihmiselämän tilastojen mukaan todennäköisesti sitä ennen jossakin vaiheessa usein onnistuvat päättämään.

Kun blogi on elänyt aktiivisesti päivittyvää verkkoelämäänsä kahdeksan vuotta eivät sen luetuimpia postauksia enää välttämättä ole ne uusimmat. Monet vanhemmat postaukset saattavatkin elää ihan omaa virtuaalielämäänsä ja aina välillä suorastaan hämmennyn huomatessani kun tuohon blogini tietokoneella luettaessa oikealla näkyvään sivupalkkiin kohoaa ajoittain luetumpien listalle joku ikivanha postaus, joka vieläkin yllätyksekseni jaksaa kiinnostaa ihmisiä.

Ostolakossa 8 vuotta

Kahdeksaan blogivuoteen mahtuu paljon enkä ala nyt pitämään vuosittaisia puheita siitä, kuinka olette seuranneet läpi vuosien kasvuani ihmisenä tai muuta diipadapaa taas. Sen sijaan halusin listata ne kahdeksan suosituinta postausta, jotka yhä edelleen keräävät oikeastaan päivittäin lisää lukijoita. Google Analytics kertoo kahdeksaan blogivuoteen mahtuneen noin 9 miljoonaa känytikertaa blogissani, joten onhan se varsin mielenkiintoista tietää, mikä ihmisiä ihan oikeasti kiinnostaa eniten.

Tässä siis kuluneen kahdeksan blogivuoden luetuimmat postaukset:

NeuLash ostolakossa

1. Se TOIMIVA ripsenkasvattaja

Löysin vuonna 2011 NeuLash-ripsenkasvattajan, joka kasvatti ripseni mielettömiin mittoihin. Sitä koskevasta postauksesta onkin tullut koko blogihistoriani luetuin postaus enkä toisaalta ihmettele, sillä tottakai moni haluaa lukea toimivasta ripsenkasvattajasta. Ehdin jo hetken parkua kyseisen ripsenkasvattajan alkuperäisen version valmistuksen lopettamista, mutta onneksi olen löytänyt sen tilalle toisen toimivan ripsiseerumin eli LiLashin.

bareMinerals Ostolakossa

2. THE Mineraalimeikki

Tämä bareMinerals-huumassa kirjoitettu blogipostaus jaksaa hymyilyttää minua. Se on piiitkä postaus, joka hehkuttaa mineraalimeikkipohjan maasta taivaisiin ja kirjoitettu jo vuonna 2009  kun en vielä näyttänyt blogissa kasvojani tai edes kertonut nimeäni. Postauksen pikkuriikkiset kuvat on editoitu hienosti Paintilla ja vaikka tekstiä on todella paljon, on postaus kerännyt silti lähes sata kommenttia ja sitä todellakin luettiin paljon ja luetaan näköjään vieläkin. Noh, ainakin siitä välittyy se ihan aito innostus asiaan!

eroon finneistä ostolakossa

3. Finnin taltuttamisen 1-2-3

Vinkit siitä, kuinka finneistä pääsee parhaalla tavalla eroon eivät näköjään koskaan vanhene ja yhä edelleen tätä postausta luetaan päivittäin. Postaus pitää kyllä sisällään edelleen allekirjoittamiani vinkkejä, vaikka kaikkia siinä mainittuja tuotteita ei enää kohta 7 vuotta sen kirjoittamisen jälkeen olekaan enää myynnissä. Postauksessa on myös jälleen hehkutettu bareMineralsia, johon olin tosiaan tuossa vaiheessa aivan hulluna.

Virve 23 vuotta

4. Ihon sävyn määritys

Näin tammikuussa 2017 tätä postausta kirjoittaessani näen jälleen, että tämä ihon sävyn määrittelyä käsittelevä postaus keikkuu taas blogini tällä hetkellä luetuimpien postausten joukossa ja on keikkinut siellä jo pitkään aika ajoittain – siitä huolimatta, että se on kirjoitettu jo vuonna 2010.  Mukavaa siis huomata, että postaus on kiinnostanut ja kiinnostaa yhä edelleen monia ja ilmeisesti siitä on hyötyä. Jos oma ihon pohjasävy on siis edelleen epäselvä, niin tuo postaus kannattaa luea – minusta sen avulla on ainakin varsin helppoa löytää oman ihonsa pohjasävy. Bonuksena postauksesta löytyy symppis kuva 23-vuotiaasta Virvestä.

Silk Fiber Lash

5. Jösses, mitkä ripset! Yksi tällainen teillekin!

Runsaat ripset tosiaan jaksavat kiinnostaa. Kaksivaiheista Silk Fiber Lash -ripsiväriä käsitellyt postaukseni on ollut kaikkein luetuin ripsiväripostaukseni. Postauksessa arvottiin kyseinen ripsiväri ja arvonta innosti monia niin kovasti, että siihen yritettiin osallistua vielä jopa vuosi sen sulkeutumisen jälkeenkin kunnes vihdoin suljin postauksen kommentoinnin…

Kiharat yöllä

6. Upeat kiharat yhdessä yössä ilman lämpöä

Olin kokonaan itse jo unohtanut tämän kätevän kiharrusniksin kunnes taas vähän aikaa sitten huomasin postauksen yhtenä päivänä nousseen jälleen tällä hetkellä suosituimpien postausteni listalle ja verestin sillä itsekin muistiani. Kokeilin tätä ihanaa yöllistä kiharatemppua vähän aikaa sitten ja hyvinhän se toimii edelleen. Tämä postauks kannattaa siis lukea, jos olet yhtä aamu-uninen kuin tämä bloggaaja ja haluat herätä aamulla upeilla hiuksilla, mutta et ole valmis näkemään niiden valmistelussa illallakaan suuremmin vaivaa.

Ostolakossa ripsienpidennykset

7. Afterlife aka elämää ripsienpidennysten jälkeen

Pidin vuonna 2011 lähes vuoden ajan ripsienpidennyksiä, mutta luovuin niistä sitten lopulta ja moni oli kiinnostunut kuulemaan, miksi luovuin niistä, miten ne vaikuttivat omien ripsieni kuntoon ja ja muutenkin kuulemaan ripsienpidennyksistä luopumiseen liittyvistä asioista. Tämä postaus on melko kompakti, joten on jopa hieman hassua, että se kerää yhä edelleen päivittäin lukijoita. Myös tämä ripsienpidennysten hankkimiseen liittynyt postaus kerää edelleen paljon lukijoita.

Virve 23

8. Kuka minä olen

Tämä postaus ei ole enää aikoihin kerännyt liiemmin lukukertoja, mutta aikoinaan se oli blogini suosituimpia postauksia, mikä näkyy Analytics-luvuissa yhä. Kun aloin pitää blogiani ja kertomaan tarinaa siitä, kuinka parikymppisellä kosmetiikamyyjällä on vähän lähtenyt mopo käsistä kosmetiikkavarastojensa kanssa, sain ihan valtavasti kauhistelevia kommentteja osakseni. Mielenterveyttäni kyseenalaistettiin, silloisen poikaystäväni kohtaloa säälittiin ja spekuloitiinpa myös sitä, että varastanko tuotteita kun niitä on niin paljon. Blogini tuli tunnetuksi monille juuri tuon tyyppistä analysointia täynnä olleista Demi-ketjuista ja moni päätyi sen kautta blogiini – tajuten sitten onneksi kuitenkin, että olen ihan normaali, kosmetiikasta vain kovasti innostunut tyyppi ja jäi lukijakseni.

Tämän postauksen lukeminen jaksaa kuitenkin hieman hymyilyttää, sillä vaikka kaikki siinä sanottu on totta, paistaa siitä selvästi läpi parikymppisen tytön lievä epävarmuus ja sen myötä syntynyt tarve perustella muille puuhiaan ja itseään. Hauskaa kuitenkin huomata, että kaikki noista asioista pitävät edelleen paikkansa – ainoastaan allergiani vihreitä omenoita kohtaan on kadonnut.

Näiden kahdeksan bloggausvuoden jälkeen tätä blogia kirjoittaa kuitenkin edelleen se sama kosmetiikkaan höpsähtänyt mimmi, joka jaksaa yhä edelleen innostua hyvältä tuoksuvista tuotteista, kiinnostua uusista innovaatioista ja fiilistellä parhaita löytöjään.

Ostolakossa 8 vuotta

Kun 8 vuotta sitten aloin bloggaamaan, oli paljon helpompaa saada blogilleen iso lukijakunta. Kiitos kaikkien kauhisteluiden oli tammikuun 2009 lopussa perustetulla blogillani jo saman vuoden maaliskuussa 10 000 uniikkia kuukaisittaista kävijää ja vuoden loppuun mennessä niitä oli kuukaudessa jo 20 000. Nykyään uniikkeja kävijöitä on kuukaudessa noin 60 000 ja kuulen aina ilolla, kun joku huikkaa seuranneensa mukana sieltä alkuajoista lähtien.

Kiitos kaikille ja toivon kovasti, että pystyn tarjoamaan teille vaistaisuudessakin monipuolista ja kiinnostavaa sisältöä, joka saa teidät pysymään mukanani myös tulevina vuosina!

(Ja niin, se ihan ensimmäinen blogipostaus löytyy täältä.)

Ostolakossa Virve Nyt - 1

Olisi ihanaa kuulla, kuinka olette blogiini alunperin päätyneet ja kuinka kauan minulle on ollut ilo saada pitää teidät mukana! 


Lue myös nämä postaukseni:

Ostolakossa nimi Parhaat kosmetiikkatuotteet 2016 Parhaat meikit

Kommentit (24)

 1. Alusta Asti mukana

  Ihan alkuajoista olen seurannut, en muista mitä kautta tänne tulin, mutta luin heti kaikki postaukset läpi.
  Välillä lueskelen vanhoja postauksia ja kun olen hankkimassa/tarvitsemassa jotain uutta, kurkkaan onko sinulla tuotteesta jotain sanottavaa joskus ollut.
  Todella hyödyllinen ja viihdyttävä blogi sinulla ja uskomatonta, kahdeksan vuotta!? Miten nopeasti se menikään…
  Kiitos kaikesta tähän asti ja hyvää jatkoa

 2. anna

  Olen seuraillut blogia ihan alkukuukausista alkaen vaihtelevasti. Ekat ehkä viisi vuotta luin jokaisen postauksen, tässä viimeiset pari vuotta olen selaillut blogia kerran viikossa, parissa. Oli oikeastaan aika käsittämätöntä että aloin seurata kosmetiikka-aiheista blogia, koska en itse meikannut ollenkaan ja oikeastaan kammosin kosmetiikkaosastoja siksi, etten ikinä tiennyt mitä kaikilla niillä tuotteilla tehdään enkä osannut meikata yhtään.

  Rohkaisemanasi uskaltauduin kuitenkin kosmetiikkaosastolle kyselemään ja ostin ekat kunnolliset ihonhoitotuotteet ja meikit, ikää oli se reilu 20. Sain sulta myös paljon vinkkejä opiskelijabudjettiin sopivasta kosmetiikasta. Nykyäänkään en ole mikään kosmetiikan suurkuluttaja, mutta osaan käyttää kaikenlaisia suteja, siveltimiä, ja seerumeja, eikä kosmetiikkaosasto aiheuta mulle enää mitään alemmuuskomplekseja tai paniikinomaista hyperventilaatiota. Eli kiitos siitä! 🙂

  Parhaiten on jäänyt mieleen ihan alkuaikojen teekkaripoikaystäväsi kommellukset joista toisinaan kirjoitit, ripsimissikisat, jumppakuurisi luomiväripaletin saadaksesi ja ylipäänsä se hyvä fiilis, joka kommenttiboksissa vallitsi.

  Kiitos näistä vuosista! 🙂

 3. Hanna

  Onnea 8-vuotiaalle blogille.
  Sinulle sopi hyvin tumma tukka.
  Lueskelin googlesta LiLashistä ja se näyttää olevan aika kiistelty tuote. Ainakin jossain vaiheessa (vielä varmasti ainakin 2013) siinä oli prostaglandiineja ja kun joku sai käsiinsä todellisen incin, se oli todella hurja. Yleensä ilmoitettiin vain aktiiviaineet. Jenkeissä se siirrettiin pois reseptittömistä valmisteista farmaseuttisten aineiden vuoksi. Ruotsalainen tutkimus tutki ripsiseerumeita ja löysi prostaglandiineja seerumeista, vaikka niitä ei ilmoitettu incissä https://lakemedelsverket.se/english/All-news/NYHETER-2013/Pharmaceutical-ingredients-in-one-out-of-three-eyelash-serums/
  Tyydyn kyllä risiiniöljyyn, se on varmasti riskittömin.

 4. Sara S

  Mä olen ollut mukana lähes ihan alusta asti! Olitkohan muutaman kuukauden kerennyt kirjoittaa kun aloin sua seuraamaan. Olin silloin 13 ja nyt siis 20, hui miten aika meneekin! Välillä on tullut taukoja etten ole hetkeen blogissasi käynyt, mutta aina tänne kuitenkin palaan. On ollut tosi mukavaa seurata elämääsi ja uraasi bloggaajana, tuntuu niinkuin olisit mulle jonkinlainen ystävä!

  Oma elämäntilanne on muuttunut hurjasti tämän kahdeksan vuoden aikana, mutta yksi asia pysyy aina samana ja se on se, että luen sinun blogiasi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *